تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۳

قصه قدیمی بازگشت کیمیا علیزاده به ایران!

رئیس فدراسیون تکواندو در شرایطی از اخذ مجوز بازگشت کیمیا به ایران از «دوستان» صحبت کرده که این قصه تقریبا کهنه شده است.

قصه قدیمی بازگشت کیمیا علیزاده به ایران!
اقتصاد۲۴- همان‌طور که پیش‌ازاین عنوان شده بود، در سال‌های نخست مهاجرت کیمیا علیزاده، یکی از مسئولان رده‌بالای ورزش ایران به طور جدی از این می‌گفت که قصد دارد کیمیا را برگرداند. او گفته بود کیمیا خام صحبت‌های همسرش شده و در تماسی که برقرار کرده، گفته پشیمان است و می‌خواهد برگردد.

کیمیا علیزاده، اولین مدال‌آور تاریخ ورزش زنان ایران در بازی‌های المپیک، حتی قریب به پنج سال بعد از مهاجرتش از ایران، هنوز هم برای مسئولان ورزش ایران، چهره قابل اعتنایی است. او دختر جوانی بود که در بازی‌های المپیک ریو ۲۰۱۶، به طلسم ناکامی زنان ایران در کسب مدال پایان داد و توانست مدال برنز را به خود اختصاص دهد. طلسم‌شکنی او مورد توجه بسیاری قرار گرفت و مسئولان امر هم جولان زیادی با همان تک‌مدال او دادند. ولی نزدیک به سه سال بعد کیمیا علیزاده در تصمیمی بحث‌برانگیز ایران را به مقصد آلمان ترک کرد و خبر داد که دیگر قصدی برای بازگشت ندارد.

اظهارات او در آن بازه زمانی، ناراحتی و خشم مسئولان ورزش ایران را در پی داشت، ولی تعدادی هم‌زمان در تلاش بودند تا نگاهی پدرانه به این ماجرا داشته باشند و از این بگویند که مقدمات بازگشت این دختر تاریخ‌ساز به ایران را فراهم خواهند کرد. اگرچه تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده و کیمیا پس از حضور در المپیک با پرچم ایران، با دو پرچم دیگر، یکی با تیم پناهندگان و دیگری با بلغارستان، در دو المپیک دیگر به میدان رفته، ولی هنوز هم زمزمه‌هایی مبنی بر تلاش مسئولان ایرانی برای بازگشت او به گوش می‌رسد.

جدیدترین اتفاق در این مورد، اظهارات هادی ساعی، رئیس کنونی فدراسیون تکواندو است که در مصاحبه‌ای ویدئویی گفته مجوز بازگشت کیمیا علیزاده به ایران را گرفته است. این صحبت‌ها چند روز پس از آن مطرح شده که مجید افلاکی، سرمربی تیم ملی مردان تکواندوی ایران، گفته بود «کیمیا می‌خواست به ایران برگردد. هادی و اطرافیانش داشتند همه شرایط بازگشت را فراهم می‌کردند، اما نگذاشتند».


بیشتر بخوانید: فیلم/اخراج عجیب کارشناس از آنتن زنده صداوسیما به خاطر کیمیا علیزاده


ولی ساعی با جزئیات بیشتری در این زمینه صحبت کرده و گفته «کیمیا هیچ مشکلی برای بازگشت ندارد. صحبت‌ها در‌این‌باره انجام شده و من خودم با دوستان صحبت کرده‌ام. همه ایران دوست دارند او برگردد. ما هم همین‌طور. او از خانواده خودمان است و دوست داریم برگردد، چه برای ایران بازی کند یا نکند. البته، چون برای کشور دیگری بازی کرده، اگر هم به ایران برگردد، از لحاظ قانونی نمی‌تواند برای ایران مبارزه کند. هر تکواندوکاری که برای تیم ملی کشور دیگری بازی کند، برای دو سال نمی‌تواند برای کشوری مبارزه کند و اگر در المپیک بازی کند، برای سه سال نمی‌تواند. او هم برای ایران تا سه سال نمی‌تواند بازی کند. البته بحث ما اصلا بازی کردن یا نکردن ایشان نیست. دوستان این اجازه را می‌دهند که بیاید و هیچ اتفاقی هم نمی‌افتد. با ضمانت بنده. ما هم این ضمانت را از جای دیگر گرفته‌ایم. دوستان همه واقعا نظرشان مثبت است و همه دوست دارند برگردد. انتظار این را هم ندارند که بازی کند، چون کشور خودش است و می‌تواند بدون هیچ مشکلی بازگردد».

رئیس فدراسیون تکواندو در شرایطی از اخذ مجوز بازگشت کیمیا به ایران از «دوستان» صحبت کرده که این قصه تقریبا کهنه شده است. همان‌طور که پیش‌ازاین عنوان شده بود، در سال‌های نخست مهاجرت کیمیا علیزاده، یکی از مسئولان رده‌بالای ورزش ایران به طور جدی از این می‌گفت که قصد دارد کیمیا را برگرداند. او گفته بود کیمیا خام صحبت‌های همسرش شده و در تماسی که برقرار کرده، گفته پشیمان است و می‌خواهد برگردد.

او با اشاره به اینکه ما نگاهی پدرانه به این ماجرا داریم، از این گفته بود که هیچ مشکلی برای بازگشت کیمیا وجود ندارد. البته مشابه این اظهارات را درباره سعید ملایی هم به زبان آورده و تکرار کرده بود که سعید هم پشیمان است و در صحبت‌هایی که داشته، گفته می‌خواهد به ایران برگردد. برخلاف اظهارات مسئولِ وقت ورزشی ایران، هیچ‌کدام محقق نشد. نه کیمیا که به نظر مسئولان پشیمان شده بود، به ایران برگشت و نه سعید ملایی.

حالا که از آن ادعا قریب به پنج سال می‌گذرد، دوباره نوبت به هادی ساعی رسیده که از تلاشش برای بازگشت کیمیا علیزاده به ایران حرف بزند. البته هادی ساعی، در روز‌های نخستی که ریاست فدراسیون تکواندو را برعهده گرفته بود، از این گفت که دو نفر تکواندوکار ایرانی را که از ایران مهاجرت کرده بودند، به ایران برگردانده است. او در آن روز‌ها گفته بود «نمی‌توانیم جلوی آدم‌ها را بگیریم. در گذشته تعدادی پناهنده شدند که شرایط نامناسب باعث این اتفاق شد. از سوی دیگر تکواندوی ما در دنیا حرف برای گفتن دارد و در دو رشته ممکن است این اتفاق بیفتد، یکی تکواندو و دیگری کشتی. باید حرف این بچه‌ها را گوش کرد. من وقتی آمدم دو ورزشکار را برگرداندم. کار سختی بود؛ اما با توجه به اعتمادی که به بنده دارند، این کار را انجام دادیم. سعی می‌کنیم حتی آن‌هایی را که برای پناهندگی رفته‌اند، برگردانیم. آن‌هایی که پناهنده سیاسی نیستند و پناهنده اجتماعی هستند، با آن‌ها در ارتباطیم و همدیگر را می‌بینیم. البته آن‌ها که مشکل دارند، سمت‌شان نمی‌رویم، اما آن‌هایی را که مشکل سیاسی ندارند، سعی می‌کنیم برگردانیم».

به نظر می‌رسد با چنین نگاهی است که هادی ساعی دوباره به سمتی رفته تا در مذاکره با «دوستان» مقدمات بازگشت یکی دیگر از تکواندوکار‌های ایرانی به کشور را رقم بزند، باوجوداین مشخصا او در این زمینه کار دشواری در پیش خواهد داشت، چراکه داستان کیمیا، پس از کسب دومین مدال برنزش در همین بازی‌های المپیک پاریس، حالا حساس‌تر هم شده است. بدون درنظرگرفتن تفاوت دیدگاه اجتماعی کیمیا، او اگر قرار باشد به ایران برگردد و نتواند برای تیم ملی به میدان برود، بعید است در این برهه زمانی به سمت چنین انتخابی برود. موضوعی که البته خودش هم در یک سؤال و جواب اینستاگرامی به آن واکنش نشان داده است. کیمیا در واکنش به اظهارات هادی ساعی که گفته مجوز بازگشت او به ایران را گرفته است، چند خط نوشته که «خاک و سرزمین هر شخصی برایش عزیز است و شما هم‌وطنانم برای من عزیزتر»

با این حال، او شایعه بازگشت را تکذیب کرده و کنایه‌ای هم به هادی ساعی زده است. «بازگشت من به ایران دروغ محض است. اگه روزی هم تصمیم برگشت به ایران عزیزم را بگیرم، نیازی به اجازه یا ضمانت کسی ندارم».

منبع: روزنامه شرق

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد