تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۳

سه معمای حل نشده در پرونده مالک تلگرام؛ چرا پاول دوروف میلیاردر متولد روسیه این همه ملیت دارد؟ او واقعا به چه کسی وفادار است؟

رئیس جمهور فرانسه تلاش کرد دوروف را متقاعد کند که تلگرام را به پاریس منتقل کند و به او پیشنهاد شهروندی فرانسه را داد؛ در حالی که دوروف اکنون تابعیت فرانسه را دارد دفتر مرکزی تلگرام در حال حاضر، در دبی است.

سه معمای حل نشده در پرونده مالک تلگرام

اقتصاد۲۴-از زمانی که دستگیری غافلگیرکننده پاول دوروف در شنبه هفته گذشته، خشم حامیان آزادی بیان را برانگیخت و فرانسه را به تلاش برای سانسور پیام‌رسان تلگرام متهم کردند، بساط نظریه‌های توطئه، حسابی داغ شده است.

طبق اعلام تلگرام، این پلتفرم از زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۱۳، به ابزاری برای مخالفان سیاسی، ژنرال‌های میدان نبرد و خلافکاران تبدیل شده و نزدیک به یک میلیارد کاربر جذب کرده است.

دوروف چهارشنبه گذشته، پس از تحقیقات رسمی در خصوص ۶ اتهام از جمله امتناع از همکاری با مجریان قانون و همدستی در مدیریت یک پلتفرم آنلاین برای امکان پذیر کردن معاملات غیرقانونی در یک گروه سازمان‌یافته، با قرار وثیقه پنج میلیون یورویی، از بازداشت در فرانسه آزاد شد.

این تحقیقات به دلیل عدم تمایل تلگرام برای همکاری در پرونده کودک آزاری انجام شد که منجر به صدور حکم قضایی علیه دوروف و برادرش نیکلای دوروف، موسسان این پلتفرم شد.

در حالی که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که «این پرونده به هیچ وجه سیاسی نیست»، این دستگیری بی‌سابقه، سوالات زیادی را درباره این سرمایه‌دار فناوری و روابط او با پاریس و مسکو، به وجود آورد.

دوروف چقدر مکرون را می‌شناسد؟

اگرچه یک شهروند عادی فرانسوی ممکن است با تلگرام آشنایی نداشته باشد، این اپلیکیشن حداقل یک کاربر مشتاق در فرانسه دارد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه است.

ماکرون از روز‌های آغازین اولین مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود در حدود یک دهه قبل، از این اپلیکیشن استفاده کرده است و با وجود اینکه سال گذشته به طور رسمی از اعضای کابینه او خواسته شد استفاده از این پلتفرم را متوقف کنند، همچنان به این کار ادامه می‌دهد. یکی از نزدیکان ماکرون به پولیتیکو گفت: دوروف دستکم یک بار در سال ۲۰۱۸، با رئیس جمهور فرانسه دیدار کرده است. این نشست غیرعلنی در آن زمان گزارش نشد. طبق گزارش روزنامه لوموند، از زمانی که مکارون برای اولین بار رئیس جمهور شد، این دو نفر، در «موقعیت‌های متعدد»، با یکدیگر ملاقات کرده‌اند.

ماکرون مدت‌ها تلاش کرده است که فرانسه را به خانه‌ای برای شرکت‌های بزرگ فناوری تبدیل کند. رئیس جمهور فرانسه یک ماه پس از پیروزی در سال ۲۰۱۷ گفت: «فرانسه کشور پیشرو برای ابرنوآوری، تغییر و تحول عمیق خواهد بود».


بیشتر بخوانید:موسس تلگرام به ارتکاب «اقدامات خشونت آمیز» علیه فرزندش متهم شد


رئیس جمهور فرانسه تلاش کرد دوروف را متقاعد کند که تلگرام را به پاریس منتقل کند و به او پیشنهاد شهروندی فرانسه را داد. در حالی که دوروف اکنون تابعیت فرانسه را دارد، دفتر مرکزی تلگرام در حال حاضر، در دبی است.

طبق گزارش هفته نامه طنز فرانسوی «لو کَنَری آنشینه»، زمانی که دوروف عصر شنبه در فرودگاه لو بورژه پاریس دستگیر شد، گویا به افسران پلیس گفته است: برای صرف شام با ماکرون در پاریس بوده است. ماکرون، پنجشنبه گذشته، دعوت از پاول دوروف را کاملا تکذیب کرد.

وی در سفر به صربستان گفت: من به هیچ وجه، هیچ اطلاعی از سفر آقای دوروف به فرانسه نداشتم.

منبع نزدیک به ماکرون تاکید کرد که رئیس جمهور فرانسه در آن روز، در خانه تعطیلات خصوصی خود در «لو توکه» در شمال فرانسه بود.

این اولین شوخی عملی دوروف به هزینه مقامات فرانسوی نخواهد بود. در آوریل ۲۰۲۳، این میلیاردر روسی، نام قانونی خود را در گذرنامه فرانسوی خود به «پل دو رُو» تغییر داد و آن طور که در ژورنال رسمی این کشور ثبت شده، اقتباس فرانسوی از نام «پاول دوروف» است.

دوروف چگونه فرانسوی شد؟

موسس تلگرام که در روسیه متولد شد، در سال ۲۰۲۱ تابعیت فرانسه را تحت رویه‌ای به دست آورد که معمولا برای «یک خارجی فرانسوی زبان که از طریق کار برجسته خود، به نفوذ فرانسه و رونق روابط اقتصادی بین‌المللی این کشور کمک کرده است»، اختصاص دارد.

او تنها سرمایه‌دار فناوری نیست که این مسیر را دنبال کرده است. ایوان اشپیگل، مدیرعامل آمریکایی «اسنپ چت» که تا حدودی فرانسوی صحبت می‌کند نیز در سال ۲۰۱۸، شهروندی فرانسوی دریافت کرد.

ماکرون پنجشنبه گذشته گفت: این تصمیمی است که ما در سال ۲۰۱۸ گرفتیم و من کاملا پای آن می‌ایستم. وی افزود: این بخشی از یک استراتژی است که به زنان و مردان اجازه می‌دهد وقتی هنرمند، ورزشکار، کارآفرین هستند، وقتی تلاش می‌کنند زبان یاد بگیرند، وقتی ثروت ایجاد می‌کنند، وقتی برای شهروندی درخواست می‌کنند، به آن‌ها شهروندی فرانسوی اعطا شود. من این کار را برای آقای دوروف انجام دادم که تلاش کرد زبان فرانسوی یاد بگیرد. درست همان طور که برای اشپیگل انجام دادم.

با این حال، چگونگی کمک دوروف به نفوذ فرانسه، نامشخص است.

ریاست جمهوری فرانسه در ابتدا، حاضر نبود اعطای شهروندی به دوروف را به گردن بگیرد و به پولتیکو گفته بود که این تصمیم را وزارت خارجه فرانسه گرفته است. دوروف همچنین شهروند امارات عربی متحده است که در آنجا ساکن است و تلگرام را اداره می‌کند. ابوظبی پس از دستگیری مدیرعامل تلگرام، درخواست دسترسی کنسولی به دوروف را داشت، اما به گفته یکی از نزدیکان مدیرعامل تلگرام، این سرمایه‌دار فناوری پیشنهاد کمک را رد کرد. یکی از نمایندگان دستگاه دیپلماسی امارات عربی متحده به پولیتیکو گفت: با مقامات فرانسوی درباره این پرونده و نمایندگان پاول دوروف، در تماس هستیم.

رسانه دولتی روسیه گزارش داد که مسکو درخواست دسترسی کنسولی کرده است. یک مقام دولت فرانسه به پولیتیکو گفت: فرد مربوطه، از حمایت کنسولی روسیه و دیدار کنسولی امارات امتناع کرد، اما موافقت کرد سفارت امارات درباره وضعیت او به‌روز بماند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، تابعیت روسی دوروف را تائید کرد و افزود: نمی‌داند او چند تابعیت دیگر دارد.

دوروف همچنین تابعیت کشور جزیره‌ای سنت کیتس و نویس کارائیب را از طریق یک برنامه سرمایه گذاری که از طریق آن، گذرنامه‌ها از طریق کمک‌های مالی کلان اعطا می‌شود، به دست آورد. سفیر این کشور در پاریس، در تماس با پولیتیکو، شهروندی دوروف را تائید کرد، اما تاکید کرد روابط او با سنت کیتس و نویس محدود است. دوروف با خدمات کنسولی این کشور تماس نگرفته است.

آیا دوروف همچنان به روسیه وفادار است؟

دوروف در سال ۲۰۱۴ پس از اختلاف با کرملین، روسیه را ترک کرد. وی قبل از راه اندازی تلگرام، یک پلتفرم شبکه اجتماعی به نام «وی کُنتاکته» تاسیس کرده بود و مدعی شد از تحویل اطلاعات تماس فعالان طرفدار دموکراسی اوکراین که در این پلتفرم فعالیت داشتند، خودداری کرده است.

با این حال، مسکو از زمان دستگیری دوروف، وارد این ماجرا شد و اعلام کرد که تمام کمک و پشتیبانی لازم را به دوروف عرضه کرده است و فرانسه را به ارعاب و تلاش مستقیم برای محدود کردن آزادی ارتباط، متهم کرد.

اگرچه دوروف خود را به عنوان حریف کرملین به تصویر می‌کشد، واقعیت پیچیده‌تر به نظر می‌رسد. حتی پس از ترک روسیه و فروش سهمش در «وی کُنتاکته»، شایع شد که دوروف، روابط با این کشور را حفظ کرده است.


بیشتر بخوانید:چگونه از تلگرام بک آپ بگیریم؟


آلیشر عثمانف، الیگارشی نزدیک به پوتین، ظاهرا به تامین مالی تلگرام در مراحل اولیه راه اندازی آن کمک کرد. تلگرام هم گویا مانند «وی کُنتاکته»، در ابتدا در همان دفتر «خانه خواننده» در سن پترزبورگ فعالیتش را آغاز کرد.

نیکلای، برادر دوروف که تحت تعقیب قضایی فرانسه است، آن طور که یک رسانه طرفدار کرملین گزارش کرده است، گویا در سن پترزبورگ زندگی می‌کند و در انستیتوی ریاضی استیلوف آکادمی علوم معتبر روسیه، کار می‌کند. وب سایت این موسسه، نیکلای دوروف را کارمند خود اعلام کرده است.

با وجود کمک‌های گسترده نیکلای در موفقیت تلگرام، او همیشه خارج از کانون توجهات قرار گرفته و این نقش را به برادر کوچکتر خود واگذار کرده است. طبق اعلام تلگرام، پاول از این اپلیکیشن، از نظر مالی و ایدئولوژیک پشتیبانی می‌کند، در حالی حمایت نیکلای، فنی بوده است.

طبق اطلاعات درز یافته از منابع جاسوسی روسیه، دوروف در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، بیش از ۵۰ بار به روسیه سفر کرده است. ارتش روسیه از تلگرام برای ارتباطات میدان نبرد استفاده می‌کند و وبلاگ نویسان و روزنامه نگاران نظامی طرفدار جنگ و میلیون‌ها شهروند معمولی و مقامات سیاسی روسیه هم از آن استفاده می‌کنند.

در محافل مخالف دولت روسیه، تلگرام شهرت متفاوتی دارد. از یک طرف، یک ارتباط ایمن فراهم می‌کند که از چشمان کنجکاو اف اس بی، دور است و یک بستر جایگزین برای رسانه‌های مستقل آنلاین مسدود شده توسط مقامات روسی، فراهم می‌کند. از سوی دیگر، وقایعی روی داده است که در آن کانال‌ها یا ابتکاراتی که می‌توانستند برای کرملین مشکل درست کنند، مسدود شدند یا به شکلی، از فعالیت آن‌ها ممانعت شد.

ارتش اوکراین از «سیگنال» برای ارتباطات خود استفاده می‌کند، اما اکثر سازمان‌های دولتی، کانال تلگرام دارند و این اپلیکیشن، برای پیام‌های شخصی و وبلاگ‌های سربازان و شهروندان اوکراینی استفاده می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

مدارس و ادارات تهران فردا دوشنبه ۱۵ بهمن تعطیل است؟

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

حال بد هورالعظیم، آخرین بازمانده تالاب‌های بین‌النهرین

عکس/ تغییر مدل مو و ریش جولانی در سفر به عربستان

عکس/ آبتنی دسته جمعی ۱۳۵ سال پیش در آبگرم سرعین

عکس/ ورود اسرائیل به مناطق جدیدی در سوریه

عکس/ جدیدترین لیست قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

اینفوگرافی/ بهترین و بدترین غذا‌های ایرانی در رنکینگ جهانی

عکس/ منظرۀ خارق العاده از سرپل تجریش ۱۳۷ سال پیش

عکس/ سلفی عاشقانه الهام حمیدی و همسرش با استایل کابویی

عکس/ نمایی از غزه قبل و بعد از جنگ

عکس/ استایل شیک و خاص غزل شاکری در جشنواره فجر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تصویری دیدنی از اولین روز‌های ساخت محله پیروزی تهران

قاب عاشقانه شهاب حسینی و همسرش در جشنواره فجر

اثری که پس از ۱۰۰ سال مخاطب را میخکوب می‌کند

این دانشمند روس، پیر دانش‌آموزان جهان را درآورد

بی برنامگی بانک مرکزی عامل رشد قارچ گونه پلتفرم های آنلاین خرید طلا

رسوایی ۴۰۰ میلیونی کارگر رستوران لاکچری شهرک غرب

حکم روزه شخص غواص چیست؟

این ۲ عامل، بورس را را مثبت نگه می‌دارد/ خیز دوباره بازار سرمایه به مرز ۳ میلیون واحد

ابعاد شوکه‌کننده از یک سرقت در بیمارستان تبریز

عکس/وضعیت وخیم یک هوادار پرسپولیس در بیمارستان

واکنش همتی به اعمال تعرفه‌های گمرکی ترامپ

فیلم/تجمع مجدد نیرو‌های انقلابی علیه سران قوا در تهران

میزان حقوق معلمان کمترین رقم در میان ۸۵ دستگاه اجرایی است

میزان عیدی کارمندان مشخص شد

تعریف و تمجید ویژه پوتین از شخصیت ترامپ

عکس/اجرای طرح توزیع نواربهداشتی توسط یک روحانی

مدارس تهران فردا تعطیل است؟

افزایش چشم‌گیر قیمت زعفران

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱۵ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت دلار چه زمانی کاهش می‌یابد؟

تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی در کمیسیون عمران تصویب شد

خبر جدید مهدی تاج درباره بازی‌های تدارکاتی

ماجرای بازداشت مهدی نصیری +جزییات

عکس/ تبریک باشگاه پرسپولیس برای تولد علی دایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱۵ بهمن ۱۴۰۳/ سکه امامی پیشتاز افزایش قیمت شد

علی دایی فوتبال ایران را به دنیا معرفی کرد

انفجار ۲۰ منزل مسکونی در جنین توسط اسراییل

حسین شریعتمداری به دادسرا رفت

این خبر مهم بنزینی وزارت نفت را بخوانید/ اعلام جزییات

عکس/الجولانی با بن سلمان دیدار کرد

واکنش اسبقیان به شایعه رفتن دنیامالی از وزارت ورزش

واتساپ هک شد

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به سرانجام نرسید!

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳

خبر معاون رئیس جمهوری از بازگشت رد شده‌های گزینش

خداداد عزیزی: چرا استقلال سریع محروم می‌شود، اما پرسپولیس نه؟

بهرام رادان از هیات داوران جشنواره فجر خارج شد

ماجرای گم شدن دختر ۱۱ ساله چه بود؟

اینفوگرافی/ افزایش فروش خودرو‌های برقی در جهان

محمود اول سلجوقی کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

چگونه اضطراب جنسی را درمان کنیم؟

قیمت سیب زمینی ارزان می‌شود

جالب ترین خواص لیمو ترش برای سلامتی بدن

عکس/ پلاژ‌های حصیری ۵۵ سال پیش در ساحل بندر انزلی

چگونه لک‌های قهوه‌ای صورت را از بین ببریم؟

عکس/ تیپ رسمی و خاص لیندا کیانی با کیف گران قیمت در جشنواره فجر

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده حادثه تروریستی حرم شاهچراغ

چرایی تداوم فرزندکشی در کشور/ فراگیری بحران رواداری قوانین پدرسالارانه در برابر فرزندکشی در ایران

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

معرفی خودرو دانگ فنگ Nammi ۰۱ EV جایگزین برقی پژو ۲۰۷ + عکس