تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۳
رئیس هیات مدیره سندیکای برق:

در زمستان هم کمبود و قطعی برق خواهیم داشت

آریا صادق‌نیت حقیقی، نائب رئیس سندیکای آلومینیوم و عضو سندیکای برق می‌گوید: «ما سالانه ۵ درصد افزایش تولید و ۷ درصد افزایش مصرف داریم. با وجود اینکه در جهت تولید هم تلاش‌هایی می‌شود، اما میزان ناترازی در حال افزایش است.»

در زمستان هم کمبود و قطعی برق خواهیم داشت

اقتصاد۲۴-مصرف برق کشور در تابستان امسال ۷ درصد افزایش یافته و چند درصد از میزان تولید جلو‌زده است. این اتفاق باعث قطعی‌های مکرر برق از جمله در صنایع شده است. قطعی برق در شهر‌ها به مدت ۲ساعت در هر منطقه و در صنایع به مدت ۲ الی ۳روز در هفته، چالش‌های فراوانی برای شهروندان و صنعت گران به وجود آورده است.

آریا صادق نیت حقیقی، نائب رئیس سندیکای آلومینیوم و عضو سندیکای برق، معتقد است که میزان هدررفت برق در مسیر انتقال بالاست و راندمان تولید برق به علت فرسودگی تجهیزات، پایین است.

وی در ادامه افزود: «ناترازی برق، به دنبال ناترازی اقتصاد برق رخ داده است. فاصله بین قیمت تولید و فروش برق باعث شد سرمایه‌گذاری مناسبی در این بخش نشود. قرار بود با اصلاح نرخ انرژی، تفاوت قیمت تولید و توزیع، صرف تأمین برق شود. امروز به خاطر فرسودگی، راندمان نیروگاه‌هایمان پایین است، هدررفت انتقال هم در شبکه‌ها بالاست. حدود ۱۷درصد برق تولیدی کشور در مسیر انتقال، هدر می‌رود. بخشی از این هدررفت طبیعی است، اما این مقدار دو برابر استاندارد جهانی است. راندمان در فصل گرما به طور طبیعی پایین‌تر هم می‌آید. صنایع به خاطر مشکلات مالی و تکنولوژی، نتوانستند خود را به روز کنند. نسل‌های جدید تجهیزات پیشرفته، با میزان انرژی کمتر، راندمان بهتری می‌دهند. عقب بودن تجهیزات موجود هم مصرف را در واحد‌های تولیدی بهینه نکرده است.

او معتقد است که میزان تقاضا برق از تولید بیشتر شده و قطعی برق شهرک‌های صنعتی نیز به ۳ روز افزایش یافته است. او می‌گوید: «ما سالانه ۵ درصد افزایش تولید و ۷درصد افزایش مصرف داریم. با وجود اینکه در جهت تولید هم تلاش‌هایی می‌شود، اما میزان ناترازی در حال افزایش است. تصور عمومی این است که وقتی هوا گرم می‌شود، مصرف به خاطر افزایش استفاده مردم بالا می‌رود، ناترازی را تشدید می‌کند، الان که هوا خنک شده چرا ناترازی داریم؟ در شهریور انتظار داشتیم قطعی برق کم شود، اما قطعی برق برای شهرک‌های صنعتی به ۳ روز در هفته افزایش پیدا کرده است. برخی از نیروگاه‌ها به خاطر کمبود آب از مدار خارج شده‌اند و به همین علت با وجود خنک شدن هوا، ناترازی را داریم. ما ناچار هستیم به سمت برق تجدیدپذیر برویم.»

وی درباره زیان صنایع آلومینیوم از کمبود برق می‌گوید: «ما یک عدم‌النفع از کمبود برق در آلومینیوم داریم، یک کمبود برق برای تولید هم داریم و هزینه‌های جاری مانند بیمه و بهره بانکی و حقوق هم دائمی است. تمامی این‌ها که ناشی از قطعی برق است، به صنعت آلومینیوم ضربه می‌زند.»


بیشتر بخوانید:نحوه دریافت خسارت بابت قطع برق


صادق نیت حقیقی، معتقد است که زمستان‌ها نیز دچار ناترازی برق خواهیم شد و این اتفاق فقط به تابستان خلاصه نمی‌شود. او می‌گوید: «در بخش تولید با عدم سرمایه‌گذاری‌های جدید مواجهیم. از آنجاییکه ناترازی در برق و گاز را داریم، در زمستان هم این کمبود‌ها را به خاطر گاز تجربه می‌کنیم. هم میزان گاز صنایع کم است و هم گازی که نیروگاه‌ها برای تولید برق لازم دارند. قطعاً زمستان امسال با کمبود برق مواجه می‌شویم. ما حتی کمبود گازوییل هم داریم و نیروگاه‌ها در زمستان به خاطر کمبود سوخت دچار کاهش تولید می‌شوند؛ بنابراین باید سرمایه‌گذاری قابل توجهی در توسعه فاز‌های پارس جنوبی صورت بگیرد تا گاز مورد نیاز به دست آید.»

کمبود برق باعث قطعی برق سه روزه صنایع در هفته شده است. این اتفاق زیان اقتصادی پایداری برای کشور وصنایع به دنبال دارد. زیانی که به سادگی قابل جبران نیست. از سوی دیگر راندمان تولید برق، انتقال آن و شکل و اقتصاد مصرف برق هم دچار چالش‌های اساسی است که باید اصلاح شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

عکس/ شهادت سرهنگ جواد نارنجی ۲۹ روز پس از حمله اسراییل

عکس/ قیمت جالب بستنی و قهوه و چای ۹۰ سال پیش در منوی مهم‌ترین کافه تهران

اینفوگرافی/ بیشترین آب مصرفی ایران در کجا استفاده می‌شود؟

عکس/ لباس و ژست عجیب اشرف پهلوی ۶۵ سال پیش در جشن عروسی سوم اش

عکس/ بیلبورد‌های شهرداری تهران در حد روزنامه دیواری مدارس

عکس/ چهره دیده نشده از مادرزن سنان بن انس سریال مختارنامه در ۶۶ سالگی

عکس/ طعنه کاریکاتوری روزنامه اصلاح طلب به سخنگوی دولت

عکس/ چهره خندان فریبرز عرب نیا در ۳۲ سالگی به همراه همسر اولش آتنه فقیه‌نصیری در تئاتر شهر

عکس/ دیدار دوستانه فردین، کیومرث پوراحمد و داوود رشیدی ۳۴ سال پیش با استایل رسمی

عکس/ آتش‌سوزی مرگبار خودروی ۲۰۶ در بزرگراه تهران - قم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ سلفی بامزه بهتاش فریبا در اتاق گریم سریال پایتخت ۷

عکس/ تیپ متفاوت شهید حسن باقری ۵۴ سال پیش در کنار قلعۀ فلک‌الافلاک خرم‌آباد

عکس/ چهره دیده نشده از سردار سلیمانی ۲۴ سال پیش در حال کوتاه کردن موهایش

عکس/ حضور بازرگان، رهبری و داریوش فروهر ۴۶ سال پیش در جمع فرماندهان شهربانی

عکس/ چهره متفاوت ثریا اسفندیاری ۴۱ سال پیش با عینک و کلاه خاص در یک مراسم

۶ کشوری که بیشترین دستمزد‌های جهان را ارائه می‌دهند

فیلم/ یک مار وسط برنامه صداوسیما مهمان زن را نیش زد!

ثبت دمای ۵۰ درجه و بالاتر در ۹ شهر خوزستان

عکس/ پست عاشقانه ملیکا شریفی‌نیا برای آقای بازیگر

فیلم/ پاسخ سردار وحیدی به احتمال دوباره جنگ

عکس/ دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک گل کاشتند

پشم شویی سنت کهن عشایر ارسباران

ماجرای توزیع ۱۰۰ تن کالا میان اتباع غیرمجاز افغانستانی

فرمانده کل ارتش پیغام داد

وزیر خارجه انگلیس تهران را تهدید کرد!

فیلم/ تصاویر جدید از برخورد موشک‌های ایران به پالایشگاه حیفا

عکس/ پرچم ایران در سریال مختارنامه جلب توجه کرد

فیلم/ تغییر چهره بهمن هاشمی بعد از کاشت مو و عمل زیبایی

اسطوره کشتی کج درگذشت

فیلم/ تنبیه شدید و عجیب وزیر نیرو برای برخی مردم!

فیلم/ درگیری مردم سیستان با انواع بیماری در پی طوفان‌های گرد و خاک

آتش‌سوزی مرگبار در ترکیه+ عکس

مهلت خرید اوراق بیمه سهام تغییر کرد

فیلم/ حضور رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در مراسم چهلم شهید باقری

فیلم/ واکنش وحیدی به ادعای نقش عامل نفوذی در لو رفتن جلسه سران قوا

عکس/ حضور سردار قاآنی و فرمانده‌کل ارتش و سپاه در مراسم چهلم سرلشکر باقری

فیلم/ اظهارات تازه عراقچی در خصوص غنی سازی اورانیوم

فیلم/ تالاب انزلی آتش گرفت

جمال وارنر بازیگر مشهور آمریکایی غرق شد

عکس تکان‌دهنده از کودک فلسطینی روی جلد مجله دیلی اکسپرس

عکس/ آبشار نوژیان لرستان جوش‌وخروش آب میان جنگل

ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد

عکس دیده نشده از ساختمان شرکت اتو ایران ۷۴ سال پیش در خیابان سعدی تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از عمارت مسعودیه تهران ۱۳۴ سال پیش با معماری خاص

عکس/ دیدار عراقچی با خانواده شهید محمد باقری

فیلم/ فقط ۹ درصد مصرف آب در بخش خانگی است

عکس لو رفته از بشار اسد در مسکو

جاده چالوس مسدود می‌شود

دختران هندبال ایران پنجم آسیا شدند

هادی ساعی رئیس آکادمی تکواندو آسیا شد

وضعیت هوای پایتخت دوباره قرمز شد

واکنش پاکستان به مذاکرات ایران و اروپا در استانبول

فیلم/ مشاهده یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات فیروزکوه

عکس/ گپ و گفت سردار قاآنی با فرمانده جدید هوا و فضا