تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۳
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

واکنش محتاطانه بورس به انتخاب رئیس جدید/ حجت الله صیدی توان چانه زنی در مقابل ریسک‌های دولتی بورس را دارد؟/ پیش بینی بازار سرمایه تا انتخابات آمریکا

اگرچه عبدالناصر همتی در مراسم معارفه حجت الله صیدی به عنوان رئیس سازمان بورس، بر افزایش سودآوری شرکت‌ها تاکید کرد، اما این نیازمند رفع تحریم‌ها به عنوان فصل الخطاب رشد اقتصاد ایران و به تبع آن بازار سرمایه خواهد بود؛ موضوعی که دست سیاستگذار اقتصادی را در انجام وعده‌هایش می‌بندد و بار دیگر بازار را تنها به محلی برای تامین مالی و دست اندازی در سود شرکت‌ها تبدیل می‌کند. در این شرایط آن طور که «احمد اشتیاقی» کارشناس بازار سرمایه می‌گوید، عملکرد رئیس سازمان بورس است که اهمیت پیدا می‌کند.

واکنش بورس به انتخاب رئیس جدید

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- انتصاب رئیس جدید سازمان بورس بعد از انتخاب عبدالناصر همتی به عنوان وزیر اقتصاد، قدم دیگری بود تا چشم انداز بازار دیگر آنقدر‌ها هم تیره و تار تصور نشود. این چشم انداز در مقایسه با روند بازار طی یک سال گذشته که با انواع ریسک‌های سیستماتیک دست و پنجه نرم می‌کرد و فغان سهامداران از عملکرد ضعیف مجید عشقی به هوا بلند شده بود، به خوبی مشهود است.

اما این همه ماجرا نیست. اگرچه عبدالناصر همتی در مراسم معارفه حجت الله صیدی به عنوان رئیس سازمان بورس، بر افزایش سودآوری شرکت‌ها تاکید کرد، اما این نیازمند رفع تحریم‌ها به عنوان فصل الخطاب رشد اقتصاد ایران و به تبع آن بازار سرمایه خواهد بود؛ موضوعی که دست سیاستگذار اقتصادی را در انجام وعده‌هایش می‌بندد و بار دیگر بازار را تنها به محلی برای تامین مالی و دست اندازی در سود شرکت‌ها تبدیل می‌کند. در این شرایط آن طور که «احمد اشتیاقی» کارشناس بازار سرمایه می‌گوید، عملکرد رئیس سازمان بورس است که اهمیت پیدا می‌کند.

شاید با در نظر گرفتن همین واقعیت است که بازار در روز چهارشنبه واکنش ویژه‌ای به تغییر جدید بورس نشان نداد. روند معاملات آخرین روز هفته به گونه‌ای بود که شاخص کل با افت ۴ هزار و ۱۳۷ واحدی در سطح ۲ میلیون و ۸۴ هزار واحدی ایستاد. در طرف دیگر، شاخص هم‌وزن بازار ۴ هزار و ۸۶۶ واحد افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۷۳ هزار واحد رسید.

ضلع سوم تیم اقتصادی دولت چهاردهم

احمد اشتیاقی، تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به بررسی وضعیت بازار پس از انتخاب صیدی پرداخته و عنوان می‌کند: بازار سرمایه منتظر اقدامات عملی از سوی دولتمردان اقتصادی است که آقای سیدی نیز حالا به این حلقه اضافه شده است. باید ببینیم اظهارات اخیر ایشان و آقای همتی که بر اساس آن سود شرکت‌ها از این به بعد با تصمیمات دولت کاهش نمی‌یابد و آثار تصمیمات قبلی نیز باید جبران بشود، چقدر عملی خواهد شد. آقای صیدی باید این موضوعات را پیگیری کند تا عملیاتی بشود و از نظر من ایشان این پتانسیل را دارد. ایشان هم از لحاظ جایگاه علمی و هم جایگاه اجرایی که داشته و با توجه به روابطی که می‌تواند با دولتمردان اقتصادی‌مان برقرار کند، گزینه خوبی برای تصدی سازمان بورس اوراق بهادار است.

به گفته او حالا تنها این نکته مطرح است که برای ریاست بانک مرکزی چه فردی در نظر گرفته می‌شود. آیا هماهنگ با سیاست‌های آقای همتی و سازمان برنامه‌وبودجه خواهد بود؟ اگر این تیم اقتصادی که سه ضلع دارد و شامل وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه‌وبودجه می‌شود هم جهت باشند، به نظرم آقای صیدی خیلی کار سختی در پیش ندارد و قاعدتا به نظرم می‌تواند شرایط بازار خوب شود و ما شاهد صعود بازار باشیم.


بیشتر بخوانید: دوره عشقی یکی از بدترین دوره‌های بورس بود/ وقتی بورس مثبت می‌شد رئیس مستعفی علیه شاخص مصاحبه‌ها می‌کرد!/ بازگرداندن اعتماد از دست رفته وابسته به رئیس جدید است


نیازمند رشد سریع دلار نیمایی هستیم

اشتیاقی در بررسی واکنش بازار همچنین یادآور می‌شود: بازار روز چهارشنبه تغییر خاصی نداشت. وقتی صحبت از افزایش سودآوری شرکت‌ها می‌شود یکی از دسترس‌ترین آیتم‌ها افزایش دلار نیما است. این رشد آهسته که اخیرا در حال انجام است خیلی نمی‌تواند اثر افزایشی محسوسی روی رشد بازار سرمایه و افزایش سودآوری شرکت‌ها داشته باشد. علاوه بر این بحث نرخ سود که امروز ما نه تنها شاهد کاهش نرخ نبودیم بلکه روی اسناد خزانه هم دیدیم که یکی دو دهم درصدی هم بازدهی‌ها با افزایش مواجه شد.

او می‌افزاید: یعنی نرخ سود بدون ریسک (اسناد اخزا) کماکان بازده‌های یکساله شان روی ۳۱ درصد است که عدد بالایی است. تا این‌ها روند کاهشی به خود نگیرد و نرخ نیمایی بالا نیاید، به نظرم بازار به آن اطمینان نمی‌رسد که قرار است اتفاق خوبی در بازار بیفتد. باید به آن زمان بدهیم.

واکنش بورس به انتخاب رئیس جدید

پیش بینی بورس تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

طبق پیش بینی این کارشناس بازار سرمایه نهایتا تا انتخابات آمریکا بازار در همین حدود سیر می‌کند، نه آنچنان قدرت صعود زیادی دارد نه ریزش زیاد. ما می‌توانیم بگوییم کف بازار همین شاخص ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد است. تا زمان انتخابات آمریکا اگر دولت تصمیمی نسبت به افزایش دلار نیمایی به صورت ویژه کاری نکند؛ مثلا ۴ هزار تومان به یکباره اضافه شود و در کانال ۵۰ هزار تومان قرار بگیرد یا نرخ سود کاهش نیابد شاخص نیز روند بازدهی بیشتری نمی‌تواند داشته باشد.

شرط مهم برای عملیاتی شدن وعده‌های بورسی وزیر اقتصاد

احمد اشتیاقی در ادامه تصریح می‌کند: برای بعد از انتخابات با نگاهی که بازار به دو کاندیدا دارد، قاعدتا اگر کاملا هریس پیروز شود، همه چیز به نفع بازار سرمایه خواهد شد و می‌تواند یک حرکت صعودی خوبی داشته باشد. دلیلش هم این است که امکان عملیاتی شدن وعده‌های دولت جدید امکانپذیر خواهد شد، ولی با انتخاب دونالد ترامپ این وعده‌ای که داده می‌شود قاعدتا بخشی از آن قابل اجرا نیست. در این صورت شاید بازار موازی جذابیت بیشتری پیدا کند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اظهارات مهم لاریجانی خطاب به اعضای حزب الله

عکس/ پوشش متفاوت عراقچی در عراق

عکس/ حضور ظریف در خطبه خوانی اربعین

شرط حماس برای تخلیه غزه اعلام شد

مجلس خواستار اصلاح فوری دهک‌بندی یارانه‌ها

متن نامه رسمی تروئیکا درباره بازگشت تحریم‌ها

هشدار درباره حذف یارانه سوخت بر دهک‌های پایین

ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی

جدیدترین قیمت رهن و اجاره آپارتمان نقلی در منطقه سلسبیل+ جدول

قیمت بیت‌کوین در آستانه ۱۲۵ هزار دلار

نوسان ارز، بازیگر اصلی بازار طلا

فیلم/ شوآف محسن افشانی در سفر به عراق

قیمت طلا در آستانه شکست مقاومت

عکس/ هواپیمای لاریجانی مجبور به تغییر مسیر شد

سیگنال منفی نامه تروئیکا به قیمت دلار

آب این مشترکان ۱۲ ساعت قطع می‌شود+ جزییات

جزئیات جدید درباره پرداخت مطالبات گندمکاران

اعلام فهرست برند‌های غیرمجاز برای واردات خودرو

عکس/ نام خرید تازه استقلال فاش شد

آیا تالاب گاوخونی در آستانه مرگ قرار دارد؟ رد پای پتاس در نابودی یک زیست‌بوم دیگر + فیلم

فیلم/ نذر واکس در تجمع اربعین تهران

خریدوفروش سهام عدالت کلید خورد

لایحه‌ای که می‌تواند عراق را دگرگون کند؛ حشدالشعبی، انتخابات، و بازی پیچیده قدرت در بغداد

واکنش تند بقائی به ایده اسرائیل بزرگ نتانیاهو

عکس/ حسین طائب در پیاده روی جاماندگان اربعین

تعلیق برخی تحریم‌های روسیه از سوی آمریکا

سقوط آزاد قیمت مسکن در بازار

ادعای تازه وزیر خارجه انگلیس درباره مکانیزم ماشه

وضعیت هوای تهران قرمز شد

از خاموشی‌های دهه شصت تا ابرچالش امروز؛ ناترازی برق، نتیجه سیاست‌گذاری‌های معیوب و بی‌انگیزگی سرمایه‌گذاران

فیلم/ حضور مردم تهران در پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی

عکس/ سلفی خاص سعید جلیلی در نجف

کدام بازنشستگان مشمول فوق‌العاده خاص می‌شوند؟

از بنی‌صدر تا پزشکیان؛ تندرو‌ها تاریخ را ورق زدند تا امروز را به استیضاح پیوند بزنند

ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد+ جدول

فشار تورم در کدام استان بیشتر است؟

ماکرون موضوع جلسه ترامپ و پوتین را لو داد

کاهش ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومانی قیمت خانه در شمال تهران

عکس/ واکنش عراقچی به ادعای نتانیاهو درمورد اسرائیل بزرگ

برنامه قطعی برق تهران امروز پنج‌شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

کارنامه محمدرضا فرزین؛ از وعده ثبات تا واقعیت آشفتگی در بازار ارز و طلا/ ریال در دوران سه ساله فرزین ۵۷ درصد از ارزش خود را از دست داد

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

۵ اشتباهی که چای را به سم تبدیل می‌کند