تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۷ مهر ۱۴۰۳

سردار حسین همدانی فرمانده‌ای با دو نشان فتح

۱۶ مهرماه سالگرد شهادت بزرگ مردی از دیار مجاهدخیز همدان است، شهیدی که اخلاصش در دفاع از اسلام ناب در فراتر از مرز‌ها به اثبات رسید و علاقمندان زیادی را به خود جذب کرد.

سردار حسین همدانی  فرمانده ای با دو نشان فتح

اقتصاد۲۴-سرلشکر شهید «حاج حسین همدانی» در ۲۴ آذرماه سال ۱۳۲۹ در آبادان متولد شد، پدرش کارمند شرکت ملی نفت بود که به دلیل بیماری وقتی حسین سه ساله بود دار فانی را وداع گفت و مادر به همراه چهار فرزند به زادگاه خود در همدان بازگشت.

این شهید گرانقدر با آغاز دوران دفاع مقدس، لحظه‌ای درنگ نکرده و راه کردستان را در پیش گرفت و از آنجا که پیش از جنگ نیز به کمک مردم محروم کردستان شتافته و با دیگر دوستان و همرزمان در آنجا گروهک‌های ضدانقلاب را می‌شناخت، دیری نپایید که به صف دشمن‌ستیزان پیوست و در این ایام مسئولیت‌های زیادی از جمله؛ فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین استان همدان، فرمانده لشکر ۱۶ قدس استان گیلان و معاونت عملیات قرارگاه قدس را برعهده داشت.

وی مفتخر به دریافت دو «نشان فتح» از دست مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا شد که به دلیل هدایت و فرماندهی موفق لشکر‌های تحت امر در دوران دفاع مقدس بود.

شهید همدانی از مخلصانی بود که تلاش می‌کرد کارهایش وجه «ربّ العالمینی» داشته باشد و بدین منظور حدود ۴۰ سال مجاهده آشکار و پنهان، بیان شده و نشده، رزم نظامی و فرهنگی، سکوت و فریاد، قربت و غربت در همدان، تهران، گیلان، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، کنگو و سوریه در کسوت یک سرباز یا فرمانده گواه این ادعاست.

سرلشکر شهید حاج حسین همدانی در ادامه فعالیت‌های مستشاری خود در ۱۶ مهر ماه ۹۴ در مبارزه با گروهک صهیونیستی تکفیری داعش در حومه شهر حلب به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

رهبر معظم انقلاب در سخنرانی که در هفتم مهرماه سال ۱۳۹۸ داشتند، در رابطه با شهید همدانی گفتند: شیواترین عرصه‌ای که سپاه می‌تواند در آن حضور پیدا کند عرصه‌ی جهاد و شهادت است؛ در عرصه‌ی شهادت ما ۳۰ سال بعد از پایان دفاع مقدس یک مرد جاافتاده‌ی محاسن سفیدی مثل شهید همدانی داریم، یک نوجوان تازه‌رسیده‌ای مثل شهید حججی؛ این‌ها نشانه‌های باقی ماندن همان طراوت و همان هویّت اساسی است.

سردار حسین همدانی  فرمانده ای با دو نشان فتح

وی در همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال فرمان حضرت امام خمینی (ره) در جبهه مبارزه با اشرار و گروهک داخلی جان بر کف تن به مجاهدت داد و در سال ۵۹ به همراه خانم مرضیه دباغ از پایه گزاران سپاه استان همدان و بعد‌ها کردستان بود.

سردار حسین همدانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی پایه گذاری و تأسیس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی استان همدان را آغاز و خود نیز به عنوان یکی از ارکان اصلی شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان، فعالیتش را آغاز کرد و با کمک همرزمان و پاسداران آن خطه، به پاکسازی عناصر طاغوت و عوامل فساد و نفاق برآمده و از آنجایی که چندین بار به دست ساواک دستگیر شده و مورد تعقیب بود، عوامل طاغوت را به خوبی می‌شناخت.

سردار حسین همدانی  فرمانده ای با دو نشان فتح

با آغاز جنگ تحمیلی، لحظه‌ای درنگ نکرده و راه کردستان را در پیش گرفت و از آنجا که پیش از جنگ نیز به کمک مردم محروم کردستان شتافته و با دیگر دوستان و همرزمان در آنجا نیز گروهک‌های ضدانقلاب را می‌شناخت، دیری نپایید که به صف دشمن ستیزان پیوست و فرماندهی عملیات‌های مطلع‌الفجر را با پیروزی کامل تجربه کرد.

حاج حسین همدانی فرماندهی جبهه میانی سرپل ذهاب هم از دیگر گام‌هایی بود که در راستای مبارزه با دشمن بعثی برداشته و پس از مدتی کوتاه به همراه «حاج احمد متوسلیان» و «شهید همت و شهید شهبازی» در تشکیل و سازماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) نقش بسزایی داشت.


بیشتر بخوانید:خبر مهم درباره وضعیت سلامتی سردار قاآنی


عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس آن هم با مسئولیت فرماندهی محور‌های عملیاتی، تجربه‌ای نو در قالب هدایت تیپ و لشکر بوده که از فاتحان خرمشهر، سهمی را از آن خود کرد و سپس از تشکیل یگان‌های رزم سپاه به عنوان بانی و نخستین فرمانده لکشر ۳۲ انصارالحسین (ع) استان همدان، وارد میدان نبرد علیه دشمن بعثی شد.

موفقیت‌های رزمندگان اسلام در سایه فرماندهی این سردار رشید، سبب شد تا فرماندهان روز به روز بیشتر به او اعتماد کرده و مسئولیت‌های سنگین تری را یکی پس از دیگر به او بسپارند. قبل از عملیات‌های بزرگ کربلای چهار و کربلای پنج، سردار حسین همدانی به فرماندهی لشگر ۱۶ قدس گیلان انتخاب شد تا توفیق خدمت به کشور را به همراه شرمردان گیلکی در کارنامه خود ثبت کند.

از دیگر سوابق این سردار شهید، می‌توان به معاونت اطلاعات و عملیات قرارگاه قدس که چندین لشکر و تیپ مستقل را تحت امر داشت، اشاره کرد. همچنین حضور پررنگ وی در عملیات غرور آفرین مرصاد و مجاهدت‌های وی در مبارزه به منافقین کوردل از دیگر خدمات ارزنده این شهید به ایران اسلامی بود.

سردار حسین همدانی  فرمانده ای با دو نشان فتح

پس از دفاع مقدس به دانشگاه فرماندهی و ستاد رفته و تحصیل تئوریک و آکادمیک هدایت یگان‌ها را هم به تجربیات ارزنده‌اش افزود و با انتصاب به عنوان فرمانده قرارگاه نجف اشرف و لشکر ۴ بعثت در غرب کشور، کارنامه‌ای موفق از خود به جای گذاشت.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی و جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره و فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله و به همراه آن، جانشینی قرارگاه ثارالله، از دیگر مسئولیت‌های ایشان بود و معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفان از او فرمانده‌ای کهنه کار با کوله باری تجربه و شناخت ساخته که سبب شده است تا حساس‌ترین و مهمترین سپاه کشور که دارای ویژگی‌های خاص است، بر عهده ایشان گذاشته شود.

سردار حسین همدانی  فرمانده ای با دو نشان فتح

مسئولیت‌های سردار حسین همدانی در هشت سال دفاع مقدس شامل فرماندهی لشکر ۳۲ انصارالحسین استان همدان، فرماندهی لشکر ۱۶ قدس استان گیلان و معاونت عملیات قرارگاه قدس بود.

سردار حسین همدانی پس از دفاع مقدس مسئولیت‌های متعددی، چون فرماندهی قرارگاه نجف اشرف و فرماندهی لشکر ۴ بعثت، رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران، جانشینی فرماندهی نیروی مقاومت بسیج سپاه (دو دوره)، مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جانشین سازمان بسیج مستضعفان، عضویت در هیات امنای هیات رزمندگان و فرماندهی سپاه محمد رسول الله (ص) تهران را برعهده داشت.

سردار حسین همدانی آخرین مأموریتش، دفاع از حریم مطهر حضرت زینب (س) و کمک به مردم سوریه برای رهایی از دست گروهک صهیونیستی تکفیری داعش بود.

به نقل از همکارانش، وی در ساعت ۳:۳۰ با همکارانش برای بازدید و شناسایی به منطقه‌ای که دست تکفیری‌ها بود، رفته که در راه به کمین داعشی‌ها برمی‌خورند، آتشی که دشمن در آن جا روشن کرده به ماشین اصابت می‌کند، ماشین را منحرف کرده و به رگبار می‌بندند و سرنشینان را به شهادت می‌رسانند.

سردار حسین همدانی  فرمانده ای با دو نشان فتح

این فرمانده رشید مقامت، در همین راه شهد شهادت را نوشید و در سن ۶۱ سالگی پس از سال‌ها مجاهدت و نبرد در جبهه اسلام، ندای حق را لبیک گفت و در تاریخ ۱۶ مهرماه ۱۳۹۴ به فیض شهادت نائل شد، پیکر شهید سردار حسین همدانی در تاریخ ۱۹ مهرماه در تهران تشییع و برای خاکسپاری به زادگاهش همدان انتقال یافت تا همرزمان این شهید در گلزار شهدای همدان آخرین وداع را با وی انجام دهند.

سردار رشید سپاه اسلام حاج حسین همدانی، همواره در سخنرانی‌های خود آرزوی شهادت کرده و از خدا درخواست می‌کرد که «ای خدای شهیدان و‌ای خدای بزرگ از ما راضی باش و ما را بر سر سفره شهیدان مهمان کن.»

این شهید والامقام سرانجام به آرزویش رسید و در حین عملیات مستشاری در حومه شهر حلب سوریه به شهادت رسید، اکنون «نسل بی‌پایان» این فرمانده ادامه دارد و سربازان غیور اسلام همچنان راه او را پر قدرت درپیش گرفته و ذره‌ای از مواضع اسلام و انقلاب، کوتاه نمی‌آیند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

پشت پرده تاخیر در اعلام نتایج آزمون سراسری

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/آرمین سهرابیان از استقلال جدا شد!

عکس/ نمایی تکان دهنده و دردناک از پل خواجو و زاینده رود

تصویری دیدنی از گوزن شاخدار ایرانی در مازندران

اینفوگرافی/آیا مردم اسرائیل موافق جنگ هستند؟

عکس/ قیمت اجناسی که برایمان خاطره شد!

عکس/یک کلکسیونر وافور بازداشت شد!

عکسی از ورزش صبحگاهی یک زن در دهه هفتاد وایرال شد

عکس/ژست‌های عجیب ظریف در حیاط ساختمان پاستور

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

غلام‌حسین مظفری استاندار جدید خراسان رضوی کیست؟

محمدرضا بابایی استاندار جدید یزد کیست؟

کلم بروکلی به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؛ چطور آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؟

خوش‌نشینی طلا بر بام ۴ میلیون تومان/ اقبال مردم به خرید طلای دست دوم و شکسته

عکس/اعزام دختران ایرانی به سربازی

برادر کشی یک پزشک

درخواست ویژه مجلس برای ساخت سلاح هسته‌ای

دانشجویان اغتشاشگر شامل عفو عمومی رهبری می‌شوند

خروج ایران از NPT در صورت حمله احتمالی رژیم صهیونیستی یک ایده جدی است

عکس/الناز شاکردوست وسط گل‌ها

نتانیاهو: اگر نجنگیم، خواهیم مُرد!

بازداشت ۴ عضو شورای شهر در یک شهرستان

۵۰ دقیقه گفت و گوی تلفنی بایدن و نتانیاهو درباره تحولات منطقه

طالبان: افغان‌ها را اخراج نکنید

این محصول سایپا یک‌شبه ۱۰۰ میلیون تومان گران شد!

آیا روند افزایش طول عمر انسان‌ها ادامه‌دار خواهد بود؟

داستان پسر کبریت‌فروش سوئدی که مالک بزرگترین مبلمان‌فروشی دنیا شد

عکس/ دیدار عراقچی و بن سلمان

رد آزمایش بمب اتمی توسط ایران

جوانمردی علی پروین

عکس/مراسم عروسی زوج والیبالیست

درخواست نجومی مربی مطرح ایتالیایی از استقلال!

واکنش عراق به تهدید آیت‌الله سیستانی

زن خائن داریوش را کشت

عکس/ بازیگر زن بلندقامت با کت و شلوار

خواستگار دختر ۱۵ ساله، او را ربود

نامه سربازان اسرائیلی به نتانیاهو: دیگر نمی‌جنگیم

آمریکا: نگران روابط تهران و مسکو هستیم

توضیح جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترشکن‌ها

فیلم/فرار مردم فلوریدای آمریکا از طوفان «میلتون»

محل بازی تیم ملی برابر قطر مشخص شد

پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳

اعدام ۲ افغان پس از تجاوز گروهی به زن متاهل

عکس تازه منتشر شده از شب دامادی عباس جمشیدی‌فر

اولین اظهارات عراقچی پس از دیدار با همتای سعودی

حرف آخر مجیدی درباره بازگشت

ثبت بیشترین فروش روز اول سینمای ایران برای زودپز

حضور نیروی کار افغانی در شهرداری‌ها ممنوع!

عکس/ سقوط چند پله ای صدا و سیما در جذب مخاطب

مشاهده گونه نادر حیات وحش ایران در خراسان جنوبی+ عکس

منازعه اسرائیل و ایران، میز بازی قدرت‌های بزرگ

واقعیت‌های کمتر گفته شده از حیوانات خانگی

قاچاق انسان از نگاه سازمان ملل

زنگ خطر گسترش افسردگی در جهان

بازار موبایل ایران در آستانه ممنوعیت های واردات

معرفی نیسان آریا قوی‌ترین خودرو برقی در ایران! + عکس

عکس/ دیدار عراقچی با فیصل بن فرحان

اعلام زمان نتایج کنکور سراسری ۱۴۰۳

عکس‌های قدیمی بازار تهران در دوره قاجار

امضای قرارداد کریم باقری با پرسپولیس!