اقتصاد۲۴- مشاهدات میدانی نشان میدهد، در حالی که عده بسیاری از تهرانیها بهدنبال خانههایی میگردند که کمتر از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد و نهایت شانس و اقبال آنها خرید خانههای ۴۰ تا ۵۰ متری است، در برخی مناطق تهران واحدهایی لوکس معامله میشود که امکانات آنها از حد تصور خارج است.
این واحدها اغلب در برجهای مجلل تهران بنا شدهاند و پرداخت هزینههای آن نیز از توان درصد بالایی از جامعه خارج است.
بررسی میدانی تجارتنیوز نشان میدهد که برجهای لوکس تهران اغلب در زمینهایی چند هزار متری واقع شدهاند. همچنین ساکنان این برجها میتوانند از امکاناتی نظیر لابیهای مجلل، استخرهای چندصد متری، سینمای اختصاصی و حتی کودکستان بهره ببرند.
برخی از برجها از امکاناتی نظیر خدمات هتلینگ، اتاق رانندگان، کافه و رستوران ۲۴ ساعته و سالن نگهداری از سالمندان نیز برخوردار هستند و تامین امنیت این برجها نیز تضمین شده است. مشاوران املاک میگویند اغلب این برجها در مناطق ۱، ۲ و ۳ واقع شدهاند.
بررسی آگهیهای مربوط به فروش خانه در شهر تهران نشان میدهد، اکنون برای خرید یک واحد نوساز ۲۰۷ متری از یک برج مجلل در محله سعادتآباد باید ۵۷ میلیارد تومان هزینه کرد. این واحد در طبقه اول واقع شده و خود برج از امکاناتی نظیر پزشک، لابی ۱۱۰۰ متری و استخر و جکوزی برخوردار است.
همچنین واحدی ۲۸۰ متری نیز در برجی واقع در محله زعفرانیه ۱۴۰ میلیارد تومان قیمتگذاری شده است. ساخت این واحد به سال ۱۴۰۲ بازمیگردد.
در این بین مالک واحدی ۴۳۱ متری در محدوده کامرانیه شمالی که ساخت آن به سال ۱۳۹۴ بازمیگردد، قیمت آپارتمان لوکس خود را ۱۶۰ میلیارد تومان تعیین کرده است. این برج از امکاناتی نظیر سالن اجتماعات، سالن بولینگ، کارواش و جاده تندرستی برخوردار است.
همچنین واحدی ۳۹۰ متری در محله نیاوران که قیمتی ۲۴۰ میلیارد تومانی برای آن تعیین شده از خدماتی نظیر هتلینگ، کافه و رستوران و کتابخانه برخوردار است.
این برجهای لاکچری و گرانقیمت در حالی در تهران معامله میشوند که اغلب خانوارها اکنون حتی برای اجاره خانه نیز با مشکل مواجه هستند. در همین حال رقم معامله این خانههای لاکچری جدا از امکانات ویژه و غیرقابل اغماض آنها زمانی ملموستر است که بدانیم اغلب مردم به دنبال تهیه واحدهای مسکونی کوچکمتراژ در حدود قیمتی تا سه و چهار میلیارد تومان در تهران هستند.
قیمت مسکن از دهه ۸۰ در تهران چندین هزار درصد رشد داشته است و حجم بالایی از خانوارها طی سالهای گذشته به حاشیه شهرها رانده شدهاند. کارشناسان معتقدند با وجود شرایط فعلی زنگ خطر بسیاری از بحران اجتماعی مانند حاشیهنشینی و کپرنشینی نیز در سراسر کشور به صدا درآمده است.