اقتصاد۲۴- مصرف آجیل با بهبود عملکرد شناختی، کاهش خطر افسردگی، تقویت خلق و خو، افزایش حافظه، یادگیری و تمرکز مرتبط است.
آجیل حاوی اسیدهای چرب، ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهایی است که در بسیاری از ابعاد سلامت مغز نقش اساسی دارند؛ بهویژه در موارد زیر:
مصرف آجیل و خشکبار با افزایش جریان خون به مغز، بهبود عملکرد نورونها، افزایش سطح انتقالدهندههای عصبی، تأمین مواد مغذی ضروری برای مغز و کاهش التهاب، به بهبود عملکرد شناختی، افزایش سرعت پردازش اطلاعات، بهبود تصمیمگیری، افزایش خلاقیت و بهبود عملکرد کلی مغز کمک میکند.
بررسیها نشان میدهد مصرف منظم آجیل با کاهش خطر افسردگی و بهبود وضعیت خلق و خو مرتبط است. بر اساس مطالعات، ریسک افسردگی در افرادی که روزانه آجیل مصرف میکنند، ۲۳ درصد کمتر است.
بیشتر بخوانید: با این رژیم غذایی بیشتر عمر کنید
یک مطالعه اسپانیایی نشان داد کودکانی که مادرانشان در سه ماهه اول بارداری آجیل بیشتری مصرف میکردند، بهترین عملکرد را در تستهای سنجش شناختی، تمرکز و حافظه از خود نشان میدهند.
عوامل متعددی بر عملکرد شناختی تأثیر میگذارند؛ از جمله اختلال در تنظیم متابولیک، استرس اکسیداتیو و التهاب. مصرف آجیل با طیف گستردهای از فواید، از جمله کاهش آسیب اکسیداتیو، التهاب، تجمع پلاکتی و همچنین تقویت واکنش عروقی و عملکردهای ایمنی، سلامت مغز ما را تأمین میکند. همچنین یافتهها نشان میدهد امگا ۳ موجود در انواع آجیل، بهویژه گردو، به محافظت از عملکردهای حیاتی مغز و رگهای خونی آن کمک میکند.