تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۵ مهر ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

کاهش عرضه محصولات لبنی به بازار همزمان با حذف قیمت‌گذاری؛ دولت بازار را رها کرده است؟/ یک قدم تا خداحافظی با لبنیات

صاحب یک سوپرمارکت با تایید کمبود محصولات لبنی می‌گوید: از ابتدای امسال مسئله موجودی شیر و کره، تبدیل به چالش اصلی بازار شده است. هر بار که این کمبود بیشتر می‌شود، یعنی تولیدکنندگان دنبال گران کردن محصولات خود هستند و این اتفاق هم رخ می‌دهد.

کاهش عرضه محصولات لبنی

اقتصاد ۲۴- تلاطم در بازارها، اتفاقی جدانشدنی در اقتصاد‌هایی مانند ایران است؛ زمانی که یک کشور درگیر مولفه‌های متعدد و چالش‌های مختلفی همچون ارزش واحد پولی، دعوا‌های دیپلماتیک و ... قرار گیرد و راهکاری برای آن نتواند ارائه دهد، تاثیر مستقیم آن بر بازار‌های مختلف مشهود خواهد بود. این روز‌ها اکثر توجهات بر نرخ دلار و رشد صعودی ارزش دلار میخکوب شده و کسی از سایر احوالات بازار خبر ندارد.

برخی از فعالان اقتصادی هم به نظر می‌رسد از این غفلت استفاده کرده و در این میان مردم، آسیب‌دیدگان اصلی‌اند. نمونه بارز این مسئله را می‌توان در وضعیت نابه‌سامان لبنیات دید؛ بیش از یک ماه است که کمبود کالا در کنار گرانی محصولات این بخش، نگرانی زیادی را برای مصرف‌کنندگان به وجود آورده و هیچ نهادی رسیدگی به تنش‌های مربوط به لبنیات را برعهده نمی‌گیرد.

در همین راستا روز گذشته دبیر انجمن صنایع لبنی در خبری اعلام کرد: قیمت‌گذاری دستوری ۴ محصول لبنی بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و مجوز سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان برداشته شد.

این خبر را احتمالا باید به معنای افزایش قیمت لبنیات دانست، لبنیاتی که گام به گام به حذف شدن از سفره‌های بسیاری از مردم به خصوص طبقه متوسط رو به پایین جامعه نزدیک می‌شود.

قفسه‌های فروشگاه ها خالیست

خبرنگار اقتصاد ۲۴ ، برای بررسی شرایط لبنیات نگاهی به بازار انداخت و با فعالان مربوطه گفتگو کرد. یکی از متصدیان فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ درباره شرایط موجودی لبنیات اذعان کرد: بیش از دو ماه است که محصولات لبنی به طور محدود به بازار عرضه می‌شوند و ارتباطی هم به برند آن ندارد. تمامی برند‌های بازار میزان عرضه خود را کاهش دادند و این کمبود در بعضی از تولیدات بیشتر است. به عنوان مثال موجودی کره از چند ماه قبل یک نگرانی اصلی بوده و این روز‌ها هم شرکت‌ها به تعداد بسیار محدود مثلا یک یا دو جعبه به فروشگاه می‌فرستند. مردم هم تصور می‌کنند به خاطر بزرگ بودن و جامع بودن فروشگاه، حتما محصولات لبنی کامل و متنوعی داریم، اما با قفسه‌های خالی رو‌به‌رو می‌شوند و جوابی برای آن‌ها نداریم.


بیشتر بخوانید: افزایش ۱۴ درصدی کل محصولات لبنی/ سفره‌ها کوچک‌تر می‌شود؟


لبنیات ۲۵ درصد گران شد

یکی دیگر از صاحبان مغازه‌های سوپرمارکت، ضمن تایید کمبود محصولات لبنی گفت: از ابتدای امسال مسئله موجودی شیر و کره، تبدیل به چالش اصلی بازار شده است. هر بار که این کمبود بیشتر می‌شود، یعنی تولیدکنندگان دنبال گران کردن محصولات خود هستند و این اتفاق هم رخ می‌دهد. طی ماه‌های اخیر این اتفاق بیشتر رخ داده و مصرف‌کنندگان را تحت فشار بیشتری قرار داده است. به عنوان مثال از ابتدای مهر ماه تا به امروز، سه بار نرخ کره ۵۰ گرمی تغییر کرد و هر بار گران‌تر شد.

کاهش عرضه محصولات لبنی

وی ادامه داد: با هر بار گرانی تولیدکنندگان مجدد به تعداد کمتری کالا به بازار عرضه کردند و خریداران با دست خالی به خانه بازگشتند. انواع کالا‌های لبنی طی سه هفته گذشته رشدی به طور میانگین ۲۰ الی ۲۵ درصدی را تجربه کردند که اتفاقی نگران‌کننده است. به این شیوه پیش برود، تا پایان پاییز تمام محصولات لبنی قیمتی دو برابر پیدا خواهند کرد.

زنگ خطر معیشت

به گزارش اقتصاد ۲۴ ، مرکز آمار و کارشناسان اقتصادی، سهم کمی را برای لبنیات در سبد معیشت خانوار اعلام کردند. به دلیل تشدید تورم و افزایش مشکلات اقتصادی، مصرف محصولات لبنی روز به روز کم و کمتر شد و در سفره‌های اقشار متوسط رو به پایین، این کالا‌ها هیچ جایی ندارند.

با ادامه این روند، نمی‌توان شرایط خوبی را نه برای بازار و نه برای مردم پیش‌بینی کرد؛ حذف شدن مصرف لبنیات در زندگی مردم مانند خداحافظی سفره‌ها با گوشت قرمز و سفید، یک هشدار جدی و زنگ خطر برای دولت باید باشد، اما متاسفانه انگار دولت نه‌تنها صدای بلند این هشدارها را نمی‌شنوند، بلکه غفلت آن از بازار باعث شده تا هر کس بسته به توان خود، سهم بیشتری در تضعیف توان خرید مردم و افزایش فشار‌های تورمی داشته باشد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ارزش سهام عدالت امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شوخی جالب و خنده‌دار هانا دختر مهران غفوریان

عکس/ نقشه تراکم جمعیت در ایران

عکس/ جواد نکونام تبرئه شد

عکس/ خبر خوش برای هواداران استقلال

وعده جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ

عکس/ اسامی مصدومان تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق

فیلم/ پیام ویژه علی لاریجانی به مردم لبنان از بیروت

تمهیدات ترافیکی ویژه روز اربعین برای جاماندگان

شدت ریزش بورس بیشتر شد

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت گوشی اپل + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

مقررات استفاده از کارت سوخت تغییر کرد

عرضه ۲۵۰ هزار تن مواد صنعتی و فولاد در بورس کالا

عکس/ حضور سردار قاآنی در پیاده‌روی اربعین

عکس/ واکنش پزشکیان به ادعای عجیب نتانیاهو

عکس/ طبیعت زیبا و شگفت‌انگیز دره انار خوزستان

خرید میلیون دلاری استقلال در بازی سوپرجام گم شد

نامه رسمی به پرسپولیس برای جذب یک بازیکن

حذف ناگهانی نام ایران از سیته یا شهرک بین‌المللی هنر پاریس/ ایران چگونه پس از انقلاب جایگاه خود را در سیته پس گرفت؟

سود ۱۰ میلیونی سهام عدالت برای این افراد

عکس/ پاسخ توییتری پسر پزشکیان به سعید جلیلی درباره مذاکرات

رقم باورنکردنی بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ افزایش ۹۰ برابری قیمت دلار طی ۱۴ سال!

عکس/ دیدار سخنگوی دولت با پوران درخشنده

علی لاریجانی با جوزف عون دیدار کرد+ عکس

یک استعفای جنجالی دیگر در استقلال

عکس/ خبر خوش پزشکیان درباره رفع ناترازی‌ برق

جلسه فوری مدیران استقلال در سعادت‌آباد

فیلم/ تجمع حامیان فلسطین در مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک

عکس/ نتانیاهو و ادعای پوچ بودن کنار مردم ایران

آخرین خرید استقلال در راه تهران!

رسوایی تاریخی در والیبال دختران جهان + عکس

رآکتور ارغوان گستر ایلام در مدار راه‌اندازی و تولید قرار گرفت

فیلم/ ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری

فیلم/ دیدار علی لاریجانی با رییس پارلمان لبنان

فیلم/ بارش شدید باران در سمنان

عکس/ بازگشت دوباره ایران به صدر فهرست گرم‌ترین مناطق جهان

فروش ۳۶۰ میلیارد دینار ارز اربعین به حدود ۲ میلیون متقاضی

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۴

دخالت‌های بیرونی هوادار متمول در ترکیب پرسپولیس؟

واکاوی تاثیر ناترازی انرژی بر صنعت غذا

پرونده انفجار معدن طبس به کجا رسید؟

آمار وحشتناک مرگ بر اثر آلودگی هوا در ۱۴۰۳

قِران به اقتصاد ایران باز می‌گردد!

فیلم/ رمزگشایی از اهداف حمله اسرائیل به ایران

چه زمانی طلا بخریم؟ / انتخاب بهترین زمان خرید طلا و سکه