تاریخ انتشار: ۲۲:۰۱ - ۲۰ آبان ۱۴۰۳

الان خانه بخریم یا نخریم؟

تاریخ به خوبی نشان می‌دهد که وقتی ترامپ از برجام خارج شد و قیمت مسکن طی تنها یک سال، ۶۷ درصد رشد کرد و از پنج میلیون و ۵۳۰ هزار تومان در هر متر به ۱۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان رسید.

قیمت مسکن

اقتصاد۲۴- آگاهان و فعالان بازار مسکن می‌گویند که بازار مسکن با سایر بازار‌ها متفاوت است و اگر بخواهیم تاثیر هر گونه تحول سیاسی به خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حضور دوباره ترامپ را بررسی و پیش بینی کنیم باید گفت که تجربه تاریخی نشان داده بود که مسکن بعد از مدتی تحت تاثیر این تغییر قرار گرفت و اتفاقا رشد قیمت را تجربه کرد.


با وابستگی ماینوکسیدیل چیکار میکنی؟ اختراع پزشک یزدی مشکل رو برطرف کرد
تاریخ به خوبی نشان می‌دهد که وقتی ترامپ از برجام خارج شد و قیمت مسکن طی تنها یک سال، ۶۷ درصد رشد کرد و از پنج میلیون و ۵۳۰ هزار تومان در هر متر به ۱۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان رسید. اگر چه الان دیگر برجام وجود خارجی ندارد که این اتفاق بیافتد، اما سوال این است که آیا باز هم تاریخ تکرار می‌شود و با روی کار آمدن ترامپ و کاهش درآمد‌های نفتی به لحاظ افت فروش نفت، قیمت مسکن در پی رشد نرخ ارز تغییری می‌کند؟

هفته گذشته با اتمام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور انتخاب و مشخص شد که ترامپ رئیس جمهور آمریکا است. این اتفاق در حالی صورت گرفت که برخی بازار‌های موازی با بخش مسکن آماده بودند تا واکنشی سریع نسبت به هر انتخابی نشان دهند.

اکثر کارشناسان پیش بینی کرده بودند که اگر ترامپ مجددا بعد از ۴ سال به ریاست جمهوری آمریکا برسد احتمال افزایش نرخ ارز و متعاقب آن طلا و سکه زیاد است. اما این پیش بینی‌ها یک روز بعد از انتخابات به گونه‌ای دیگر رقم خورد بطوریکه نه تنها قیمت‌ها صعودی نشد بلکه کاهش هم داشت.

حال بعد از گذشت چند روز از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، اگر چه برخی از بازار‌های دیگر مثل رمزارز‌ها جهشی بودند، اما افت نرخ ارز و حتی طلا در بازار‌های جهانی این پیام به بازار مسکن مخابره شده است که احتمال اینکه، سرمایه‌ها این بار وارد بازار مسکن شوند بسیار زیاد است.

برخی کارشناسان مسکن نیز بر این باور هستند که نباید از بازار مسکن انتظار واکنش سریع همانند بازار ارز و طلا داشت. این بازار، بر خلاف سایر بازار‌ها دیر از خواب بیدار می‌شود و وقتی رونق می‌گیرد تا حدودی می‌تواند خود را با سایر بازار‌های موازی تطبیق دهد و به نوعی عقب ماندگی خود را نیز جبران می‌کند.

هر چند برخی فعالان و آگاهان بازار مسکن نیز بالا رفتن ریسک سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را اینطور تحلیل می‌کنند که این افزایش ریسک باعث شده سرمایه‌گذاری در بازار مسکن جذابیت خود را از دست بدهد و این موضوع برای اقتصاد مسکن و آینده کشور بسیار پر خطر است.

فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن در پاسخ به این پرسش که انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا به دلیل اینکه بازار مسکن تجربه آنرا چهار سال پیش داشته است آیا می‌تواند نگران کننده برای متقاضیان خرید مسکن باشد؟ گفت: ابتدا باید اینطور موضوع انتخابات آمریکا و تاثیر آن را بررسی و تحلیل کرد که ایران کشوری کاملا مستقل است و سیاست‌های کلی نظام در حوزه سیاست خارجه مشخص است.

او افزود:، اما اگر بخواهیم این مساله را باز کنیم و آنرا و تاثیر انتخابات ریاست جمهوری را بر بازار مسکن تحلیل کنیم باید با قاطعیت بگوییم که تا همین امروز اتفاق خاصی در بازار مسکن رخ نداده است چرا که بازار مسکن، بازاری شبیه به بازار ارز و یا سکه و طلا نیست که سریع تاثیر بگیرد و واکنش نشان دهد.

پورحاجت خاطر نشان کرد: بازار مسکن این روز‌ها به یک ثبات نسبی قیمتی رسیده است و همانطور که می‌دانید بنا به دلایلی ریسک سرمایه‌گذاری در این بازار به شدت بالا رفته است. آنچه که بدیهی است، تمام شوک‌های تورمی که به واسطه بودجه و اتفاقاتی که در کشور طی دو سه ماهه اول سال رخ داده، آثار خود را روی بازار مسکن نشان داده است. اما تا همین امروز اتفاق جدیدی رخ نداده و بازار مسکن در یک ثبات قرار دارد.

او در خصوص اینکه آیا این ثبات بازار مسکن به منزله این است که متقاضیان مسکن می‌توانند وارد خرید مسکن شوند؟ گفت: بازار مسکن در حال حاضر در شرایط بسیار مساعدی برای خرید و فروش قرار دارد. اما کاهش تقریبا ۵۰ درصدی تولید مسکن که از سال‌های ۹۱ استارت خورد و امروز در بهترین شرایط، حدود ۳۵۰ هزار واحد در کشور تولید می‌شود نشان می‌دهد که اوضاع بازار مسکن نمی‌تواند به لحاظ عرضه و تقاضا تناسب داشته باشد.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور اظهار داشت: در همان سال‌ها بخش خصوصی به راحتی بین ۷۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار واحد مسکونی تولید می‌کرده است؛ این موضوع نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری در کشور، از سال ۸۸ اشتباه و غلط بوده است.

پورحاجت تاکید کرد:، اما همانطور که عرض شد بازار مسکن با سایر بازار‌ها که لحظه‌ای از اوضاع سیاسی تاثیر می‌پذیرند متفاوت است و تا امروز اتفاق جدیدی در بازار مسکن رخ نداده و به‌نظر می‌رسد، بازار مسکن فعلا یک بازار باثبات است.

اما به هر سوی همچنان برخی فعالان و حتی متقاضیان مصرفی و سرمایه‌ای مسکن بر این اعتقاد هستند که چرا دلار که افزایش می‌یابد مسکن تغییری نمی‌کند؟ از مشخصه‌های قابل تامل که در روز‌های اخیر و همزمان با افزایش نرخ ارز به نحو ملموسی قابل مشاهده بوده، عدم تاثیرپذیری فوری و هیجانی بازار مسکن از این رویداد بوده است.

این در حالی است که در سال‌های گذشته و به خصوص پس از خروج یکجانبه دولت آمریکا از توافق برجام و تحریم و فشار‌های اقتصادی علیه ایران و همینطور جهش چندین دور نرخ ارز، شاهد پرواز قابل توجه قیمت‌ها در بازار مسکن بودیم.

اما این بی تفاوتی بازار مسکن را نیز باید اینگونه تحلیل کرد که با نوعی رکود عمیق در بازار مسکن روبرو هستیم که تا حد زیادی تحت تاثیر تورم عمومی و افت قابل توجه قدرت خرید متقاضیان است. در حقیقت مسکن به قدری به کالای لوکس تبدیل شده و بخش بزرگی از سبد درآمد خانوار را به خود اختصاص داده است که تناسبی با دستمزد عامه مردم ندارد و همین مساله موجب شده تا شاهد کاهش خرید و فروش و رکود عمیق در بازار مسکن باشیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

معرفی مشخصات جنگنده سوخو-۳۰MKI

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/جدول لیگ برتر پس از شکست پرسپولیس

اینفوگرافی/تعطیلات عید فطر در کشور‌های مسلمان چند روز است؟

عکس/حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ مقایسه حکمرانی ترامپ با احمدی‌نژاد از نگاه گاردین

عکس/ قیمت عجیب پیکان در عید ۱۳۵۴

قیمت جدید رهن و اجاره آپارتمان ۱۰۰ متری در پردیس+ جدول

فیلم/ شلوغی عحیب بازار وکیل در ایام نوروز

عکس/ تکذیب خبر استعفای ۴۳ نماینده مجلس

فیلم/ جشن فارغ‌التحصیلی در دانشگاه‌های عراق با سبک جدید

عکس/ سورپرایز عاشقانه همسر رضا گلزار برای تولدش با کیک سلطنتی در برج امارات

عکس/ تیتر یک سایت رهبری در ساعات اخیر جلب توجه کرد

عکس/ بهنوش طباطبایی انیمه شد

درخواست نزدیکان پزشکیان از دبیری برای استعفا از معاونت پارلمانی

فیلم/ اظهارات عجیب یک نماینده مدافع قانون حجاب

عکس جدید از حسن روحانی در بیت رهبری

عکس/ تیپ بهاری گلاره عباسی با عینک برند چند میلیونی و لباس راه راه

عکس تکان دهنده از حال و روز جزیره هرمز در ایام نوروز

نظرپرداز روس نزدیک به جبهه پایداری: نظر ترامپ و پوتین به هم نزدیک است/ با ایالات متحده دشمنی نداریم

توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط سپاه

کشف میدان بزرگ نفتی در دریای جنوبی چین

پشت پرده خداحافظی زودهنگام یک چهره اقتصادی از دولت؛ مُهر سکوت طیب‌نیا می شکند؟

ایلان ماسک: مریخ بخشی از آمریکا خواهد بود

ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند

عکس/ وضعیت هولناک امروز سد ‎لتیان

عکس/ چهره متفاوت ثریا اسفندیاری ۷۴ سال پیش در سوئیس با چتر و دسته گل خاص

مقایسه مصرف بنزین در نوروز ١۴٠۴ و ١۴٠٣

عکس/ شبکه سه پر مخاطب‌ترین شبکه تلویزیون شد

فیلم/ الله کرم: برخورد نیرو‌های ناجا با متحصنین حجاب مشکوک بود

عکس/ قاب احساسی مازیار لرستانی با خانواده اش در خیابان

عکس/ استایل سبز و نارنجی بهنوش طباطبایی با مدل موی تینیجری

نظر مراجع تقلید درباره اختصاص فطریه به زندانیان جرائم غیرعمد

عکس/ دیدار محمدرضا پهلوی ۶۰ سال پیش با هویدا و کابینه اش در کاخ گلستان با لباس نظامی

فیلم/ واکنش خاص پرواز همای به سوال عجیب کامران نجف‌زاده

فیلم/ تخلیه دوباره رفح پس از صدور فرمان ارتش اسرائیل

عکس/ خلاقیت بانمک نانوای تهرانی دل کودکان را برد

عکس/ عذرخواهی یک پرسپولیسی بابت دو گل بخودی

عکس/ تیپ کژوال نازنین بیاتی با جلیقه بته چقه‌ای و اکسسوری‌های فانتزی

عکس/ استایل نوروزی سپیده خداوردی با کیف چرم گرانقیمت و رنگ موی سال

مکالمه تلفنی پزشکیان با امیر قطر

عکس/ نمایی دیده نشده از دروازه قدیم هرزویل منجیل در دوره پهلوی

عکس/ غارت فاجعه‌بارِ موزه ملی سودان

عکس/ استایل عجیب انیس الدوله، سوگلی ناصرالدین شاه ۱۴۶ سال پیش با عروسک اش

عراقچی دلیل مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را اعلام کرد

عکس/ تیپ گنگ نوید پورفرج با شلوارک و کتانی غول پیکر

عکس/ ژست خاص ماهایا پطروسیان با عینک کریستالی در میان شکوفه‌های بهاری

برنامه جدید توانیر برای محدود کردن مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری

عکس/ میدان گمرک غازیان بندر انزلی و نمای گراند هتل در  اوایل دوره پهلوی

عکس/ نمایی دیده نشده از هلال ماه بر فراز شیراز

زمان واریز اولین سود سهام عدالت ۱۴۰۴ اعلام شد؟

خبر بد برای طارمی: میلان و بایرن پرید

عکس/ خوشگذرانی فرح و محمدرضا پهلوی ۵۴ سال پیش در فرانسه

عکس/ حمله آتیلا حجازی به تیم ملی فوتبال

فیلم/ واکنش سرلشکر سلامی به تهدید‌های آمریکا