اقتصاد۲۴-فربودی فارغالتحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشتههای مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است. او همچنین کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است. این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاههای پرینستون و امآیتی را دارد. پژوهشهای فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربردهای مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهشها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.
مریم فربودی در پژوهشهای خود، بیش از همه موضوعات به مطالعه واسطهگری و تشکیل شبکه در بین موسسات مالی و سرریزهای آن به اقتصاد حقیقی میپردازد. او همچنین به مطالعه این موضوع میپردازد که چگونه اصطکاک اطلاعاتی چرخههای اقتصادی محلی و جهانی را شکل میدهد. اخیرا، تحقیقات او همچنین بر درک همهگیری کووید-۱۹ و سیاستهای مرتبط متمرکز شده است. فربودی در کار خود پرسشهای کلیدی زمانه ما را شناسایی کرده و چارچوبهای مفهومی برای پرداختن به آنها ارائه میکند. او کمک قابلتوجهی به درک چگونگی تعامل رشد اقتصادی با نقش در حال تحول کلاندادهها در بخش مالی کرده است.
مقاله تاثیرگذار او با لورا ولدکمپ که با عنوان «رشد بلندمدت فناوری دادههای مالی» در مجله مشهور American Economic Review منتشر شد، نشان میدهد بهبود در فناوریهای کلان داده چگونه بر پویایی بازار و رفتار سرمایهگذاران تاثیر میگذارد. درحالیکه کلانداده میتواند پیشبینیها را بهبود بخشد، ممکن است خطراتی را نیز ایجاد کند و در نتیجه نقدینگی بازار را کاهش دهد. این مقاله پیامدهای قوی در رابطه با مطالعات مربوط به کارآیی بازارهای سرمایه در آینده داشت. فربودی در مقاله دیگری با همین نویسنده که در مجله Review of Financial Studies منتشر شده است، به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه انباشت کلاندادهها در شرکتهای مختلف با اندازههای متفاوت تاثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید:علی طیب نیا، اصلیترین گزینه وزارت اقتصاد در دولت مسعود پزشکیان کیست؟/ تورم در ایران با طیب نیا تک رقمی میشود؟
یافتهها نشان میدهد در حالیکه شرکتهای بزرگ سهامی عام به طور نامتناسبی از قابلیتهای پردازش دادههای پیشرفته سود میبرند، شرکتهای کوچکتر مزایای مشابهی را تجربه نمیکنند. این یافته مشاهدهای با پیامدهای عمیق برای تخصیص سرمایه و پویایی شرکتها محسوب میشود. این یافته با توجه به تسلط فزاینده شرکتهای فناوری که حجم زیادی از دادهها را در مورد خانوارها و مشاغل جمعآوری میکنند، به یک موضوع مبرم در اقتصاد کلان میپردازد.
فربودی در یک مجموعه تحقیقات با بررسی تاثیر واسطهگری مالی بر ساختار بازار، خطرات ناشی از شبکههای مالی پیچیده و بههمپیوسته را روشن میکند. مقاله او با عنوان «واسطهگری و قرار گرفتن داوطلبانه در معرض ریسک طرف مقابل» که در مجله Journal of Political Economy منتشر شده، نشان میدهد چگونه موسسات مالی به خاطر تقسیم سود واسطهگری به صورت ناکارآمدی، خود را در معرض خطرات سیستمی قرار میدهند. تحقیقات او توضیح میدهد که چگونه ساختارهای شبکهای به صورت درونزا ظاهر میشوند و این موضوع اغلب منجر به ایجاد یک ساختار شبکهای ناکارآمد در تعادل اجتماعی میشود.
فربودی در مطالعات خود به بررسی تلاقی بازارهای مالی و رفتار انسانها در اقتصاد کلان میپردازد. کار او با همکاری پیتر کندور در مقاله «استانداردهای وامدهی درونی» که در مجله Journal of Financial Economics منتشر شده است، بینشهایی را در مورد ماهیت چرخهای استانداردهای وامدهی و نتایج واقعی اقتصاد آن ارائه میدهد. این مقاله نشان میدهد که چگونه تعامل بین بازارهای اعتباری و بخش تولید باعث ایجاد چرخههای اعتباری درونزا میشود که گهگاه اقتصاد را از شر کسبوکارهای ناکارآمد خلاص میکند. یک مقاله مهم دیگر از این اقتصاددان با عنوان «رونق و رکود ناهمگن جهانی» که درمجله American Economic Review منتشر شده است، به تحلیل پویایی هسته پیرامونی واسطههای مالی و اثر آنها بر نابرابریهای اقتصادی بین کشورها میپردازد.
ایران استعدادکُش ترین کشور دنیا که درآن پخمه ها همه کاره و دارای درآمدهای بالا هستند.