تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

زن اقتصاددان ایرانی برنده جایزه بین‌المللی شد+ عکس

مریم فربودی، اقتصاددان ایرانی و استاد مالی دانشگاه ام‌آی‌تی، برنده جایزه پژوهشی الین بنت (Elaine Bennett Research Prize) در سال ۲۰۲۴ شد.

زن اقتصاددان ایرانی برنده جایزه بین‌المللی شد+ عکس

اقتصاد۲۴-فربودی فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است. او همچنین کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است. این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاه‌های پرینستون و ام‌آی‌تی را دارد. پژوهش‌های فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربرد‌های مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهش‌ها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.

مریم فربودی در پژوهش‌های خود، بیش از همه موضوعات به مطالعه واسطه‌گری و تشکیل شبکه در بین موسسات مالی و سرریز‌های آن به اقتصاد حقیقی می‌پردازد. او همچنین به مطالعه این موضوع می‌پردازد که چگونه اصطکاک اطلاعاتی چرخه‌های اقتصادی محلی و جهانی را شکل می‌دهد. اخیرا، تحقیقات او همچنین بر درک همه‌گیری کووید-۱۹ و سیاست‌های مرتبط متمرکز شده است. فربودی در کار خود پرسش‌های کلیدی زمانه ما را شناسایی کرده و چارچوب‌های مفهومی برای پرداختن به آنها ارائه می‌کند. او کمک قابل‌توجهی به درک چگونگی تعامل رشد اقتصادی با نقش در حال تحول کلان‌داده‌ها در بخش مالی کرده است.

 مقاله تاثیرگذار او با لورا ولدکمپ که با عنوان «رشد بلندمدت فناوری داده‌های مالی» در مجله مشهور American Economic Review منتشر شد، نشان می‌دهد بهبود در فناوری‌های کلان داده چگونه بر پویایی بازار و رفتار سرمایه‌گذاران تاثیر می‌گذارد. در‌حالی‌که کلان‌داده می‌تواند پیش‌بینی‌ها را بهبود بخشد، ممکن است خطراتی را نیز ایجاد کند و در نتیجه نقدینگی بازار را کاهش دهد. این مقاله پیامد‌های قوی در رابطه با مطالعات مربوط به کارآیی بازار‌های سرمایه در آینده داشت. فربودی در مقاله دیگری با همین نویسنده که در مجله Review of Financial Studies منتشر شده است، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه انباشت کلان‌داده‌ها در شرکت‌های مختلف با اندازه‌های متفاوت تاثیر می‌گذارد.


بیشتر بخوانید:علی طیب نیا، اصلی‌ترین گزینه وزارت اقتصاد در دولت مسعود پزشکیان کیست؟/ تورم در ایران با طیب نیا تک رقمی می‌شود؟


یافته‌ها نشان می‌دهد در حالی‌که شرکت‌های بزرگ سهامی عام به طور نامتناسبی از قابلیت‌های پردازش داده‌های پیشرفته سود می‌برند، شرکت‌های کوچک‌تر مزایای مشابهی را تجربه نمی‌کنند. این یافته مشاهده‌ای با پیامد‌های عمیق برای تخصیص سرمایه و پویایی شرکت‌ها محسوب می‌شود. این یافته با توجه به تسلط فزاینده شرکت‌های فناوری که حجم زیادی از داده‌ها را در مورد خانوار‌ها و مشاغل جمع‌آوری می‌کنند، به یک موضوع مبرم در اقتصاد کلان می‌پردازد.

زن اقتصاددان ایرانی برنده جایزه بین‌المللی شد+ عکس

پاکسازی اقتصاد با چرخه‌های اعتباری درون‌زا 

فربودی در یک مجموعه تحقیقات با بررسی تاثیر واسطه‌گری مالی بر ساختار بازار، خطرات ناشی از شبکه‌های مالی پیچیده و به‌هم‌پیوسته را روشن می‌کند. مقاله او با عنوان «واسطه‌گری و قرار گرفتن داوطلبانه در معرض ریسک طرف مقابل» که در مجله Journal of Political Economy منتشر شده، نشان می‌دهد چگونه موسسات مالی به خاطر تقسیم سود واسطه‌گری به صورت ناکارآمدی، خود را در معرض خطرات سیستمی قرار می‌دهند. تحقیقات او توضیح می‌دهد که چگونه ساختار‌های شبکه‌ای به صورت درون‌زا ظاهر می‌شوند و این موضوع اغلب منجر به ایجاد یک ساختار شبکه‌ای ناکارآمد در تعادل اجتماعی می‌شود.

فربودی در مطالعات خود به بررسی تلاقی بازار‌های مالی و رفتار انسان‌ها در اقتصاد کلان می‌پردازد. کار او با همکاری پیتر کندور در مقاله «استاندارد‌های وام‌دهی درونی» که در مجله Journal of Financial Economics منتشر شده است، بینش‌هایی را در مورد ماهیت چرخه‌ای استاندارد‌های وام‌دهی و نتایج واقعی اقتصاد آن ارائه می‌دهد. این مقاله نشان می‌دهد که چگونه تعامل بین بازار‌های اعتباری و بخش تولید باعث ایجاد چرخه‌های اعتباری درون‌زا می‌شود که گهگاه اقتصاد را از شر کسب‌وکار‌های ناکارآمد خلاص می‌کند. یک مقاله مهم دیگر از این اقتصاددان با عنوان «رونق و رکود ناهمگن جهانی» که درمجله American Economic Review منتشر شده است، به تحلیل پویایی هسته پیرامونی واسطه‌های مالی و اثر آنها بر نابرابری‌های اقتصادی بین کشور‌ها می‌پردازد.

منبع: فرارو
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ف
0
0
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
باعث افتخار ایران و جهان خدا را شکر
Jam
0
0
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
تو ایران اگه میماند عمرش تلف و الان یا تو زندان بود یا ازدواج کرده و بعنوان زن بیکار و خانه دار با یه بچه منتظر وام فرزندآوری مسئولان بود بلکه شاید در قرن جدید نوبتش بشه و وامی بگیره و به امید درآمد بخور و نمیر شوهر دستفروشش بتونن بازپرداخت کنن.
ایران استعدادکُش ترین کشور دنیا که درآن پخمه ها همه کاره و دارای درآمدهای بالا هستند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اظهارات دو پهلوی وزیر نفت درباره گران شدن قیمت بنزین

دفاع نماینده مجلس لایحه جنجالی فضای مجازی

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

با این سبزی‌ها لاغر می‌شوید

۱۰ ترفند برای از بین بردن تندی غذا

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۷ مرداد ۱۴۰۴/ وقت خرید طلا فرارسید؟

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

روده سالم با پنج نوشیدنی طبیعی

۱۰ باور نادرست رایج در مراقبت از پوست

نقش تغذیه در محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش

بازار سیاه انتخاب رشته کنکور؛ از ۶ تا ۱۴ میلیون تومان ناقابل!/ وقتی مشاوره به کالای لوکس تبدیل می‌شود

عکس/ وداع پرسپولیسی‌ها با گندوز با یک مراسم ویژه

فیلم/ رضایی: مردم بدانند اسنپ بک هم فعال شود اوضاع از این بدتر نمی‌شود

فیلم/ گریه شهرام شب پره در برنامه علی ضیا

این استان‌ها چهارشنبه تعطیل شدند

وزیر نفت: برای شرایط مکانیسم ماشه برنامه داریم

فیلم/ ٣ نوجوان در ساحل رامسر غرق شدند

قم چهارشنبه تعطیل شد

شناسایی تأسیسات اتمی مخفی در اراک؟

فیلم/ گفت‌وگو با خواهر الهه حسین‌نژاد درمورد دادگاه آخر

هشدار عراقچی به مقامات واشنگتن

رضائیان پیشنهاد خرید آل‌کثیر را به ساپینتو داد؟

شرط جدید برای خرید ارز اربعین

عکس/ مهرشاد سهیلی مجری تلویزیون شد

کویت حزب‌الله لبنان را تحریم کرد

اینفوگرافی/ چگونه گذرنامه زیارتی اربعین را بگیریم؟

توضیحات وزیر کار درباره استمرار اجرای طرح کالابرگ و شیوه حذف افراد از دریافت یارانه

گمانه‌زنی‌ها درباره پیوستن آذربایجان به پیمان ابراهیم

فیلم/ نماینده مجلس: سیستم اطلاعاتی ما باید بازطراحی شود

شرط عجیب برای پذیرش دیوار در بورس

تماس تلفنی پوتین با نتانیاهو

فیلم/ واکنش پزشکیان به نقد‌های رسانه‌ای در مورد لایحه فضای مجازی

نخستین باخت پرسپولیس زیر نظر هاشمیان

تفاوت عجیب قیمت گوشت در شهرهای مختلف

عکس/ صحنه عجیب از فینال فوتبال محلات: داور سیگار به‌دست پرچم زد

وقوع پنجمین زمین لرزه بالای ۴ ریشتر در استان بوشهر

پیام احساسی آلکسی گندوز برای هواداران پرسپولیس

ادارات خوزستان چهارشنبه تعطیل شد

فوری/ گندوز از پرسپولیس جدا شد

واکنش رئیس مجلس خبرگان درباره بازگشت صدیقی به نمازجمعه

اولیانوف: می‌توان درباره خروج اورانیوم مازاد از ایران مذاکره کرد