تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

کفگیر دولت به ته دیگ خورد؛ دریافت مالیات از خدمات رفاهی کارگران و کارمندان/ مالیات بر مزایای رفاهی، بندی غیرقانونی در بودجه ۱۴۰۴

دولت باید توجه کند که تفاوت افزایش دستمزد‌ها و سیاه چاله تورم اکنون خود به یکی از بحران‌های مزدبگیران ایرانی تبدیل شده و این تلاش دولت‌ها برای دریافت مالیات از تک تک ارکان زندگی شهروندان خود نه فقط باعث نارضایتی عمومی خواهد شد که می‌تواند آزار بیشتر را برای آنان در پی داشته باشد.

دریافت مالیات از خدمات رفاهی کارگران و کارمندان

اقتصاد۲۴- مساله مالیات بر مزایای رفاهی در سال‌های اخیر به محل بحث‌های جدی تبدیل شده است. مالیاتی که به نظر می‌رسد قشر بزرگی از کارمندان دولت و دستمزد بگیران و البته کارگران و پیمانکاران بخش‌های خصولتی در کشور را با خود در گیر خواهد کرد. این در حالی است که سازمان امور مالیاتی در این مدت همواره بر اخذ مالیات مزایای رفاهی در سال ۱۴۰۳ اصرار جدی داشت.

کما اینکه به رغم صدور چندین رأی از هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص ممنوعیت اخذ مالیات از رفاهیات و مزایای رفاهی، سازمان امور مالیاتی طی مکاتبات داخلی (که البته با توجه به اینکه مبنای محاسبات سامانه مالیات بر درآمد حقوق قرار دارد برای کلیه کارکنان دولت و دستگاه‌ها تأثیرگذار است)، بر اخذ مالیات مزایای رفاهی در سال ۱۴۰۳ تأکید کرده است.

حکم دیوان عدالت اداری درباره مالیات مزایای رفاهی

به گزارش اقتصاد ۲۴، اما دادنامه دیوان عدالت اداری که در نهم مرداد ماه ۱۴۰۳صادر و در روزنامه رسمی انتشار یافته، مزایای رفاهی کارگران را از مالیات معاف دانسته است. در این رای آمده است: «هر نوع پرداختی تحت عنوان حق اولاد، حق عائله‌مندی و رفاهیاتی مانند ایاب ذهاب، مهدکودک و... که به شاغل پرداخت می‌شود صرف نظر از اینکه اصولا در هنگام پرداخت مشغول به فعالیت بوده یا در مرخصی استعلاجی یا استحقاقی یا نحو آن به سر می‌برد (بدون اینکه در قبال میزان کارآیی و بهره‌وری و فعالیت وی باشد) از شمول مالیات حقوق خارج بوده و به عبارتی معاف از شمول مالیات حقوق است.»

در نهایت، اما مهر سال ۱۴۰۳ بود که رئیس دیوان عدالت اداری در مکاتبه‌ای با رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به آراء صادره از هیات عمومی دیوان عدالت اداری، تاکید کرد: پرداختی‌های شاغل با عنوان مزایای رفاهی و انگیزشی کارکنان مانند حق اولاد و ایاب ذهاب معاف از شمول مالیات حقوق است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، این بدان معناست که با توجه به رأی دیوان عدالت اداری کشور، پرداختی‌های مختلف تحت عنوان حق شاغل که برای امور رفاهی و انگیزشی و بدون صدق تعریف مزد و حقوق صورت می‌پذیرد و بدون حصر موارد از جمله پرداختی تحت عنوان حق اولاد، حق عائله‌مندی، رفاهیاتی مانند ایاب ذهاب، مهد کودک و... که به شاغل پرداخت می‌شود (صرف نظر از این که اصولاً هنگام پرداخت مشغول به فعالیت بوده یا در مرخصی استعلاجی یا استحقاقی و یا نحو آن به سر می‌برد) بدون این‌که در قبال میزان کارایی و بهره‌وری و فعالیت وی باشد، معاف از مالیات حقوق است.

دریافت مالیات از خدمات رفاهی کارگران و کارمندان

دولت چهاردهم به دنبال مالیات مزایای رفاهی

نکته عجیب اما در این بین حالا این است که گویا دولت چهاردهم بار دیگر بر خلاف آنچه در دیوان عدالت اداری تصویب شده، قصد دارد که مالیات بر خدمات رفاهی را در بودجه سال ۱۴۰۴ منظور کند. دولت چهاردهم در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بند ز تبصره ۱ مجددا مزایای رفاهی را مشمول مالیات حقوق دانسته است.
این رفتار البته مسبوق به سابقه است، چرا که سازمان امور مالیاتی بر اساس برداشت از بودجه سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مزایای رفاهی حقوق بگیران را مشمول مالیات بر درآمد حقوق دانسته بود که این امر منجر به اخذ مالیات بیشتر از موظفی حقوق بگیران و از طرف دیگر دارا شدن من غیر حق دولت شد.

به گزارش اقتصاد ۲۴، اما بعدتر هیات عمومی دیوان عدالت اداری برای چندمین بار طی سنوات گذشته در سال ۱۴۰۳ طی دادنامه شماره ۶۵۴۱۱ مورخ ۱۴۰۳/۵/۹ با استنتاج از سایر آراء و قوانین و مقررات عمومی مربوط به انضمام قوانین بودجه، پرداختی‌های مختلف تحت عنوان حق شاغل که برای امور رفاهی و انگیزشی از جمله حق اولاد، حق عائله مندی، ایاب ذهاب، یارانه غذا، هزینه مسکن، مهد کودک و... به شاغل پرداخت می‌شود را از شمول مالیات بر درآمد حقوق خارج کرد.

همچنین در سال ۱۴۰۳ رییس دیوان عدالت اداری در نامه شماره ۲۰۳/۱۱۲۱۱/۹۰۰۰ مورخ ۱۴۰۳/۷/۲ مستنبط از آراء متعدد هیات عمومی دیوان عدالت اداری خطاب به رییس سازمان امور مالیاتی عنوان داشت که مزایای عمومی از شمول مالیات خارج است، اما سازمان امور مالیاتی بدون توجه به آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری مزایای رفاهی را در سال ۱۴۰۳ مشمول مالیات حقوق دانست و حال با توجه به بودجه بندی سال ۱۴۰۴ دولت چهاردهم به نظر می‌رسد که دولت مسعود پزشکیان نیز قصد دارد که مالیات بر خدمات رفاهی را دوباره در بودجه لحاظ کند.

مالیات دهندگان ایرانی در مضیقه و بحران

این شرایط البته در حالی رخ می‌دهد که افزایش پایه‌های مالیاتی، سفره‌های کارگران و کارمندان ایرانی را هر روز تنگ‌تر می‌کند. آن هم در شرایطی که حقوق بگیران منظم‌ترین قشری هستند که مالیات پرداخت می‌کنند و گاه این پرداخت مالیات حتی پیش از آن است که حقوق بگیرند.

اما اکنون به ناگاه و علیرغم آرای متعدد هیات‌های عمومی دیوان عدالت اداری که در آن قضات این دیوان مزایای رفاهی انگیزشی را بدون هیچ گونه قید و حصری معاف از مالیات می‌داند، اما همچنان در لایحه قانون بودجه ۱۴۰۴ دولت چهاردهم اصرار دارد تمامی آیتم‌های به تبع شاغل (انگیزشی _رفاهی) که همواره طبق مواد ۸۲ و ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم معاف از مالیات بوده را به مجموع درآمد‌های مشمول مالیات اضافه کند.

به گزارش اقتصاد ۲۴، عمق بحران، اما این جا بیشتر خود را به رخ می‌کشد که دولت در همه این سال‌ها نیز برخوردی با روند افزایش دستمزد‌ها داشته است و به صورت غیرقابل انکاری نیز دستمزد‌ها از رقم واقعی تورم عقب هستند. این روند چنان است که در دستکم سال‌های اخیر رقم افزایش حقوق کارگران و حتی کارمندان تقریبا نصف تورم موجود در کشور افزایش یافته است.


بیشتر بخوانید: طراحی مالیات در بودجه ۱۴۰۴ به شیوه داروغه ناتینگهام/ ۲ برابر شدن دریافت مالیات از مردم، در ۲ سال و در ۲ دولت رئیسی و پزشکیان؛ با کدامین منطق؟!


در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که عقب ماندن و فاصله گرفتن افزایش دستمزد‌ها از تورم و کاهش قدرت خرید، علاوه بر بی انگیزگی و پایین آمدن بهره وری چرخ‌های تولید و اقتصاد کشور را متلاطم می‌کند. همچنین این عدم توازن، کارگران و قشر حقوق بگیر را بین دو سنگ آسیاب تورم و مالیات قرار داده است.
شاید با این روند دیگر عجیب نباشد که جامعه کارگری و دستمزد بگیران و کارگران به طور واضح و ویژه خواستار حذف عناوین «مزایای مربوط به شاغل»، «حق السعی»، «حق شاغل» و «رفاهی_انگیزشی» از بند «ز» تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ باشند.

دلایلی که باید مجلس به آن توجه کند

باید توجه داشت که معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز صراحتاً در نامه‌های شماره ۷۱۲۹۰ مورخ ۱۴۰۰/۴/۲۳ و نامه شماره ۱۴۶۹۴ مورخ ۱۴۰۰/۶/۷ خطاب به معاونت امور مجلس و حقوقی استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و خطاب به سازمان امور مالیاتی چنین ذکر کرده است: «کمک هزینه‌های عائله مندی، مسکن، خواروبار، بن کارگری، ایاب و ذهاب، مزایای غیر نقدی، پاداش افزایش تولید، سود سالانه، کمک هزینه مهد کودک و نظایر آن‌ها که به لحاظ ماهیتی برای ارتقای رفاه و انگیزش کارگران در وجه ایشان پرداخت می‌شود در زمره مزایای مربوط به شغل نیستند و به موجب دادنامه‌های مذکور از دایره تعریف حقوق و مزایای مربوط به شغل موضوع ماده ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم خارج و کسر مالیات از آنها فاقد مستند و توجیه قانونی است.» 

دریافت مالیات از خدمات رفاهی کارگران و کارمندان

همچنین ماده ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم اشعار می‌دارد: «درآمد مشمول مالیات حقوق عبارت است از حقوق (مقرری یا مزد، یا حقوق اصلی) و مزایای مربوط به شغل اعم از مستمر و یا غیرمستمر قبل از وضع کسور و پس از کسر معافیت‌های مقرر در این قانون.» 
لذا مفهوم مخالف این ماده به این معنی است که مزایای مربوط به شاغل از شمول حکم ماده مذکور خارج است؛ بنابراین وجوه پرداختی به حقوق بگیران تحت عناوین مهدکودک، یارانه غذا، ایاب و ذهاب، بن کالا و ... از شمول احکام مواد ۸۲ و ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم خارج بوده و نظریه‌های شماره ۲۵۶/۲۰۱۰۰ مورخ ۱۳۸۹/۱۰/۶ و شماره د/۲۰۱۰۰/۴۹۹ مورخ ۱۴۰۲/۷/۴ دیوان محاسبات کشور هم در تأیید مراتب است.

با توجه به این موارد و همچنین حکم واضح دیوان عدالت اداری به نظر می‌رسد اکنون شاید کمترین و به حق‌ترین درخواست مزدبگیران یکی همین باشد که مزایای حقوق و دستمزد‌ها از شمول دریافت مالیات خارج شوند.

دولت باید توجه کند که تفاوت افزایش دستمزد‌ها و سیاه چاله تورم اکنون خود به یکی از بحران‌های مزدبگیران ایرانی تبدیل شده و این تلاش دولت‌ها برای دریافت مالیات از تک تک ارکان زندگی شهروندان خود نه فقط باعث نارضایتی عمومی خواهد شد که می‌تواند آزار بیشتر را برای آنان در پی داشته باشد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
ناشناس
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
خب نویسنده حواب این سوال را بدهد اگر من در جایی کار کنم و ۵۰ میلیون تومان حقوق ناخالص داشته باشم و کارفرمای من ۳۸ میلیون تومان آن را در سرفصل مزایای رفاهی و انگیزشی محتلف اعلام کند و ۱۲ میلیون دیگر نیز مشمول معافیت ماده ۸۴ سالانه گردد عملا من با ۵۰ میلیون حقوق در ماه و ۶۰۰ میلیون در سال نباید هیچگونه مالیاتی بدهم. آیا این به نظر شما و دیوان عدالت اداری منطقی هست.
علی
خدا شما رو شفا بده انشاءالله.این شرایطی که شما نوشتی مربوط به مدیران کشور هست که با این ترفند حقوق های بالا میگیرن .زور کسی هم نمی‌رسه ازشون مالیات بگیره چون خودشون قوانین رو مینویسن .قانون گرفتن مالیات مال پابرهنه ها و بدبخت بیچاره هاست .
ناشناس
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
به جای جلو گیری از دزدی اختلاس اقایون .به کار گر بدبخت فشار بیارید
ایرانی
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مردم دنیا مالیات می دهند برای رفاه بهتر ، تو ایران مالیات می دهند برای گرانی.
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
خداوند پرنس جان را در پناه خود حفظ فرماید.
احمد
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
باچه رویی به اینا میگین خدمات رفاهی
خسرو صادقی معلم بازنشسته
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
لطفا از استان قدس رضوی وبنیاد هایی که از مالیات معافند .مالیات بگیرید.کسری دولت از اینها جبران می‌شود. استان قدس با آن همه درآمد چطور مالیات نمی‌دهد.
حسین شرافت
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
ب نظر میاد تو این دولت. دیگه روزگار مردم را سیاهه سیاه کنند بطوری که اون اشخاص و افراد و خانواده هایی که تا الان ب هر طریقی کشان کشان خود را ب اخر خط زندگی رسانده اند و با چنگ و دندان گیره های با ضرب سیلی صورت را سروخ نگه داشتن را گرفتن نتوانند در این اخرین مراحلی که ب عبارتی میشود گفت مرگ تدریجی را تحمل می کنند این را هم تاب نیاورند و از فرط فرسودگی و فقر و نداری بنوعی از هم بپاشند با این اوضاعی که دارد پیش میرد کاری ب دین و نظام و کشور که طرفدار باشیم یا نه نداریم واقعیت اینه که این بنده گان خدا این خانواده ها اگر هم بخواهند دیگر نمیتوانند ادامه دهند یعنی دیگه واقعا قناعت و صبر نخوری وووو دیگه دست انها نیست و ادمه این روند اصلا شدنی نیست و خدا میداند که چه مصیبتی در انتظارمان است ،
رضا
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
چرا از املاک دارها مالیان نمیگیرن؟یکی رو میشناسم بابت دوتا مغازه ماهی پونصد میلیون کرایه میگر و بالای هفتاد قطعه زمین مسکونی رها شده داخل شهر داره و اکثر استانها خونه داره و تقریبا مالیاتی که میده صفر است.یکنفر دیگه هم هست کشاورز صیفی جات هست نه کشاور پسته توی شش ماه گذشته بالا بیست میلیارد محصول با اب مجانی این مملکت فروخته که حداقل ده دوازده میلیاردش سوده و اصلا نمیدونه مالیات چیه.یه کارگری رو هم کشت و سریع دیه اش رو داد.
اسماعیل
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
واقعا باعث خجالت است که دولت از خدمات رفاهی کارگران و کارمندان مالیات میگیره حقوق این بدبخت ها کفاف زندگی میده بعدش مالیت کسر میشه
ناشناس
0
1
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
سلام مسؤلان محترم یک آمار ازافغانستانها در خصوص ماشین ها و موتور سیکلت وانت کامیون خانه اجاره گاز برق بنزین گازوئیل نفت آب وکشاورزی دامداری کارت اشتغال کارت بانکی مغازه شغل در آمد کسب مکنند خرید وفروش وسایل صورت می گیرد آیا مالیات ندارند چرا این همه درآمد عالی افغان ها مجاز وغیر مجاز جمعیت میلیونی تحصیل فرزندانشان امکانات مفت مملکت چرا همه چیز برای مردم ایران قانون هست مالیات هست گرانی هست چرا وچرا
مجید
0
1
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
با این همه منابع نفت وگاز ومعدن وخاک وسنگ درایران.دولت مردم رو به بردگی گرفته هرچه کار کنیم باید صرف دولتمردان بشه
حرف حساب
0
1
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
صدای دنق و دونق دیگ بد جور در آمده است...هر سال گرونی ..این چه وضعیه برای این مملکت درست کردید...اوفتادید به گدایی ... آقا به پیر به پیغمبر ... مردم ایران دیگه جیبشون شیپیش ملق میزنه..بس کنید این طرح های من در آوردی رو...
ناشناس
0
0
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ببرند داخل حکم و مالیات و بیمه کسر کنند تا در بازنشستگی تاثیر بگذارد. نه تنها عیب ندارد بلکه خوب هم هست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران