اقتصاد۲۴- برای درست کردن مربای زرشک ابتدا زرشک را پاک کنید و با آب سرد بشویید. شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
سپس زرشک را به آن اضافه کنید تا برای ۱۵ دقیقه بپزد و در آخر وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل آن را بخوانید.
برای درست کردن مربای زرشک به مواد زیر نیاز دارید:
زرشک تازه ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
آب ۱ لیوان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ½ قاشق چایخوری
مدت زمان آماده سازی: ۳۰-۴۰ دقیقه
درجه سختی: آسان
مرحله اول: زرشک را پاک کنید
ابتدا شاخه و برگهای اضافی زرشک تازه را جدا کنید. سپس آنها را در یک کاسه آب سرد بریزید تا آلودگیهای آن ته نشین شوند. اجازه دهید نیم ساعت زرشکها در آب بماند و بعد آنها را آبکش کنید تا آب اضافی آنها خارج شود.
مرحله دوم: شربت را درست کنید
در یک قابلمه شکر و آب را بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. ترکیب شکر و آب را مرتب هم بزنید تا شکر کاملا حل و شربت شفاف شود.
مرحله سوم: زرشک را اضافه کنید
بعد از اینکه شکر کاملا حل شد و شربت در حال جوشیدن بود، زرشکهای شسته شده را در قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید با شعله ملایم زرشکها بپزد در غیر این صورت له میشوند.
مرحله چهارم: آبلیمو و وانیل را اضافه کنید
بعد از اضافه کردن زرشک اجازه دهید مربا برای ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. سپس در آخر وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید تا برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر بجوشد و بعد شعله را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: اگر کپک دیدید محصول را دور بندازید
مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید
بعد از اینکه مربا به دمای محیط رسید، آن را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
شکرک زدن مربا یکی از چالشهایی است که بیشتر افراد با آن سروکار دارند. برای جلوگیری از این اتفاق اقدامات زیر را انجام دهید:
۱- استفاده از آبلیمو یا جوهرلیمو
برای جلوگیری از کپک زدن مربای زرشک ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا جوهرلیمو در ۵ دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید. اسید موجود در این مواد از شکرک زدن جلوگیری میکند.
۲- دمای پخت ملایم
مربا را باید در دمای ملایم بپزید تا آب آن زود بخار نشود. حرارت زیاد موجب تبخیر شدن سریع آب میشود و مربا زودتر به غلظت میرسد، اما احتمال شکرک زدن آن هم بالاتر میرود.
۳- اندازه مناسب شکر
میزان مصرف شکر در مربا بسیار در شکرک زدن آن تاثیر دارد. اگر نسبت شکر بسیار بیشتر از زرشک باشد، مربا شکرک میزند؛ بنابراین میزان مناسب نسبت مساوی از شکر و زرشک است.
۴- هم زدن به اندازه
اگر در حین پخت، بیش از اندازه مربا را هم بزنید، باعث ورود هوا به آن میشوید. با وارد شدن هوا به مربا احتمال شکرک زدن آن بسیار بالا میرود.
۵- استفاده از گلوکز یا شربت ذرت
یکی از راههای جلوگیری از شکرک زدن مربای زرشک، اضافه کردن گلوکز یا شربت ذرت است. برای این کار ۱ قاشق غذاخوری در ۵ دقیقه آخر پخت به مربا اضافه کنید و هم بزنید.
۶- نگهداری مناسب
نگهداری مربا در محیط خشک و خنک از شکرک زدن آن جلوگیری میکند؛ بنابراین حتما از خشک بودن ظرف مربا اطمینان حاصل کنید و آن را در یخچال یا یک محیط خشک نگهداری کنید.
برای خوشرنگ شدن مربا، قبل از اینکه زرشکها را به شربت اضافه کنید ۲ دقیقه در آب جوش بجوشانید.
در حین پخت مربا کفهای تشکیل شده روی آن را با کفگیر بردارید تا مربا شفاف شود.
اگر مربا غلیظتر از حد ممکن شد، کمی آب جوش اضافه کنید و مربا را دوباره بجوشانید.
اگر مربا شکرک زد، آن را مجدد با کمی آب و ۱ قاشق چایخوری آبلیمو بجوشانید.
اگر طعم وانیل در مربا را نمیپسندید، میتوانید هل یا گلاب به آن اضافه کنید