اقتصاد۲۴- سید ناصر نعمتی افزود: توسعه شبکههای اجتماعی، نظارت عمومی بر عملکرد دولتها را افزایش داده است و حساسیت آنان نیز نسبت به عملکرد خود و بازنمایی آن در این فضا بیشتر شده است.
وی ادامه داد: نقد عملکرد دولت و مشارکت کاربران در این فرایند موجب توجه بیشتر دولتها شده است، این مشارکت و توجه از سوی دولت فواید بسیاری دارد که در نمونه اخیر شاهد آن بودیم.
این کارشناس فرهنگ و ارتباطات خواستار توسعه آموزشهای مربوط به سواد فضای مجازی شد و تاکید کرد: یکی از پیامدهای تبادل و خلق اطلاعات در این فضا، نقد و پالایش فرهنگی است و اگر به شکل آگاهانه، مسئولانه و بهدور از غرضورزی باشد به بلوغ رفتاری در زیست مجازی منجر میشود.
بیشتر بخوانید: فرماندار بندر انزلی برکنار شد
نعمتی اضافه کرد: شاید همیشه ترویج محتویات غیراخلاقی به عنوان یکی از کژکارکردهای شبکههای اجتماعی عنوان شده باشد، اما واقعیت آن است که افزایش مشارکت عمومی در فرایند نقد و نظارت اجتماعی و رشد حساسیت دولتها نسبت به عملکرد خود از نتایج فرهنگی و اخلاقی گسترش شبکههای اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: زمان آن رسیده نسبت به نقش پدرسالارانه در فضای مجازی بازنگری کنیم و این محیط تعاملی را با استانداردهای مشارکتی مدیریت کنیم.
این کارشناس فرهنگ و ارتباطات با نقد تناقضهای موجود در سیاستهای کنترلی شبکههای اجتماعی و فیلترینگ گفت: در فضای فیلتر شده و فروش فیلترشکنها چه پاسخی برای افکار عمومی وجود دارد؟ این رفتار متناقض حکمرانی سایبری در کشور را زیر سوال برده است و باید برای آن تدبیر شایستهای اندیشیده شود.