تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۰۶ آذر ۱۴۰۳

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

کیانوش رستمی هفته‌های پیش عنوان کرده بود حتی اگر رضایت‌نامه‌ای دریافت نکند، به عنوان ورزشکار آزاد در بحرین شرکت می‌کند و وزنه می‌زند. از آنجا که قرارداد او با فدراسیون وزنه‌برداری ایران چند ماه دیگر به پایان می‌رسد، او بعد‌ها می‌تواند بدون دردسر به کاری که در سر دارد برسد.

کیانوش رستمی

اقتصاد۲۴-کیانوش رستمی، قهرمان سابق وزنه‌برداری که مدال طلا و نقره المپیک را برای ایران به ارمغان آورده، این روز‌ها دوباره نامش را سر زبان‌ها انداخته است. او تابعیت کشور کوزوو را گرفته و قرار است بعد از ماه‌ها دوری از مسابقات رسمی، این‌بار با پرچم این کشور در مسابقات وزنه‌برداری بحرین به میدان برود. البته داستان توافق کیانوش با کوزوویی‌ها پیچیده‌تر از چیزی است که روایت می‌شود. شایعه شده او با مسئولان وزنه‌برداری این کشور قراردادی ۱۰‌ساله بسته و تا زمانی که توانایی وزنه‌زدن را داشته باشد می‌تواند خودش در رقابت‌ها به میدان برود و پس از آن، عهده‌دار مربیگری در تیم ملی وزنه‌برداری این کشور خواهد شد.

از آنجا که کیانوش مدت‌هاست جایی در تیم ملی وزنه‌برداری ایران ندارد، این موضوع چندان جای تعجب ندارد. او اعتقاد داشت توانایی وزنه‌زدن با پرچم ایران را دارد ولی مسئولان فدراسیون وزنه‌برداری معتقدند رکوردهایش به حدی نمی‌رسد که شانس مجددی برای حضور در تیم ملی داشته باشد. کیانوش هم که دریافته شانسی برای وزنه‌زدن برای ایران ندارد، تهدیدات قبلی‌اش را عملی کرده و تابعیت کشور دیگری را به دست آورده و می‌خواهد برای آنها وزنه بزند. در ورزش ایران نمونه چنین اتفاقاتی کم‌و‌بیش پیدا می‌شود. مهم‌ترین آنها علی ارسلان، کشتی‌گیر فرنگی‌کار ایرانی است که وقتی پشت ترافیک تیم ملی ماند، با دریافت رضایت‌نامه از فدراسیون کشتی ایران راهی صربستان شد و برای این کشور در رقابت‌های مختلف به میدان رفت. دست بر قضا این تابعیت برایش سود هم داشته و چند مدال ارزشمند برای این کشور به دست آورده است.

کیانوش هم حالا به هوای همین داستان، تابعیت کوزوو را به دست آورده و دلخوش بود که می‌تواند ۱۶ آذر در بحرین برای این کشور وزنه بزند. ماجرا ولی وقتی پیچیده‌تر شده که ایران حاضر نیست برای او رضایت‌نامه صادر کند تا به کوزوو برود. از آن عجیب‌تر اینکه وزیر ورزش با علم به اینکه رستمی تبعه کوزوو شده از او خواسته قید این تصمیم را بزند و در ایران بماند و با حضور در رکوردگیری، شانس مجدد حضور در تیم ملی را به دست بیاورد. فدراسیون وزنه‌برداری هم که کلا خودش را از این داستان بیرون کشیده و اعتقاد دارد از آنجا که رستمی بدون اطلاع تابعیت کشور دیگری را به دست آورده، اوضاع از کنترل آنها خارج شده و نهاد‌های دیگر باید درباره کیانوش رستمی و چنین اقدامی تصمیم بگیرند. از آنجا که در سایت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری برای رقابت‌های بحرین هم اسم کیانوش رستمی به عنوان ورزشکاری از کوزوو ثبت شده، حالا فقط همین رضایت‌نامه از طرف ایران مانده تا او زیر پرچم کشور دیگری برود؛ رضایت‌نامه‌ای که البته کسی حاضر به صدور آن نیست.

رستمی هفته‌های پیش عنوان کرده بود حتی اگر رضایت‌نامه‌ای دریافت نکند، به عنوان ورزشکار آزاد در بحرین شرکت می‌کند و وزنه می‌زند. از آنجا که قرارداد او با فدراسیون وزنه‌برداری ایران چند ماه دیگر به پایان می‌رسد، او بعد‌ها می‌تواند بدون دردسر به کاری که در سر دارد برسد. هرچند در این مورد هم شک‌و‌شبهه وجود دارد و ظاهرا چندان هم ساده نخواهد بود. دقیقا به همین دلیل است که کیانوش دوباره در صفحه مجازی‌اش در اینستاگرام پستی منتشر کرده و این بار از مردم ایران کمک خواسته تا صدای او باشند به این منظور که بتواند بدون دردسر تابعیت کوزوو را به دست بیاورد.


بیشتر بخوانید:دلیل مخالفت ایران با وزنه زدن کیانوش رستمی چیست؟


رستمی با انتشار ویدئویی در این زمینه گفته است: «من کیانوش رستمی قهرمان المپیک ۲۰۱۶ و نایب‌قهرمان المپیک ۲۰۱۲ هستم. سال‌ها برای ایران جنگیدم و افتخار آفریدم. امروز با بی‌عدالتی و سنگ‌اندازی‌هایی روبه‌رو هستم که اجازه نمی‌دهد نام من برای مسابقات جهانی بحرین که کمتر از شش روز دیگر است، ثبت شود. این در‌حالی است که قبلا می‌گفتند سنش بالا رفته و نمی‌تواند وزنه بزند و به این بهانه نگذاشتند که من برای المپیک ۲۰۲۰ و المپیک ۲۰۲۴ اعزام شوم و بتوانم مردم عزیزم را خوشحال کنم. الان که می‌دانند اگر من به این مسابقات اعزام شوم و برای کشور کوزوو مقام بیاورم در مقابل شما مردم عزیز سیه‌رو می‌شوند، باز می‌خواهند من را اذیت کنند. از شما مردم عزیز می‌خواهم صدای من باشید و قهرمانان ملی نباید قربانی بی‌عدالتی شوند و من تنها برای عدالت می‌جنگم».

داستان کیانوش و دادش از بی‌عدالتی وقتی تبدیل به معمای عجیب‌تری می‌شود که این مسئله بعدی سیاسی به خود بگیرد؛ درواقع فارغ از اختلاف‌نظر‌های ورزشی که بین کیانوش و فدراسیون وزنه‌برداری ایران شکل گرفته، زخم حوزه بالکان هم روی گونه کیانوش خودنمایی می‌کند. ماجرا از این قرار است که کوزوو چندین سال قبل یا به طور دقیق‌تر سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرده و جنجال زیادی به راه انداخته است. این کشور که جمعیت بسیار اندکی دارد، بخشی از صربستان که خود بخشی از یوگوسلاوی سابق است محسوب می‌شود.

اعلام استقلال کوزوو به مذاق خیلی از کشور‌ها خوش نیامده که دست بر قضا یکی از آنها ایران است. اگرچه گفته می‌شود بیش از ۹۰ کشور دنیا استقلال کوزوو را به رسمیت شناخته‌اند ولی بعد‌ها فاش شده که تعدادی از همین کشور‌ها که ابتدا با استقلال کوزوو مشکلی نداشتند، بعد‌ها پشیمان شده و این اعلام نظر مثبت را پس گرفتند. تکلیف ایران در این زمینه ولی از همان روز نخست روشن بوده. ایران در عصر محمود احمدی‌نژاد و با تأسی از هم‌پیمانانش، خاصه روسیه، با استقلال کوزوو مخالفت کرد. این مخالفت از سوی احمدی‌نژاد در همان سال ۲۰۰۸ اعلام شد و سپس تا چهار سال بعد به طور رسمی در ادبیات مقامات وزارت خارجه ایران تکرار می‌شد. حالا بحرانی که گریبان کیانوش را بیش‌از‌پیش گرفته شامل این زخم سیاسی هم می‌شود. ایران می‌گوید اصلا کشوری به اسم کوزوو را به رسمت نمی‌شناسد که بخواهد برای کیانوش رستمی رضایت‌نامه‌ای به مقصد آن صادر کند. این یکی، تازه‌ترین گرفتاری کیانوش است که امیدوار بود و هست تا توانایی‌هایش را در همین هفته پیش‌رو به ایرانی‌ها در بحرین ثابت کند.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰