اقتصاد ۲۴- این نوع بیمه نه تنها به عنوان یک پوشش مالی در برابر حوادث غیرمترقبه عمل میکند، بلکه میتواند به عنوان یک منبع درآمد پایدار در دوران بازنشستگی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا، روابطعمومی بیمه معلم گفت و گویی با پریسا ملکی، مدیر بیمههای عمر و زندگی این شرکت داشته است تا به بررسی نقش این بیمهها در صندوقهای بازنشستگی و تأثیر آن بر آینده مالی افراد پرداخته شود:
۱- جایگاه بیمههای عمرو زندگی در ایران را شرح دهید و به نظر شما توسعه خدمات و طرحهای جدید بیمهای چه کمکی به ترویج بیمههای زندگی خواهد کرد؟
بیمههای عمر و زندگی در ایران به عنوان یکی از ابزارهای مالی و حمایتی شناخته میشوند که میتوانند به تأمین آینده مالی افراد و خانوادهها کمک کنند. با وجود اینکه بیمههای عمر در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشتهاند، اما هنوز هم نسبت به سایر انواع بیمهها مانند بیمههای خودرو و درمان، سهم کمتری از بازار بیمه را به خود اختصاص دادهاند که در تشریح این مسئله میتوان به علل مختلفی رسید. اما بیتردید، توسعه خدمات و طرحهای جدید بیمهای میتواند نقش مهمی در افزایش آگاهی و جذب مشتریان جدید ایفا کند. این خدمات میتوانند شامل طرحهای سرمایهگذاری، بیمههای عمر مختلط و محصولات بیمهای متناسب با نیازهای خاص افراد باشند. با ارائه آییننامه ۱۰۷ و بیمههای زندگی و تشکیل سرمایه متصل به دارایی و مدیریت سرمایه، شرکتهای بیمه قادر خواهند بود با محصولات متنوع و جذاب، مخاطبان بیشتری را جذب کرده و توسعه بیمههای زندگی را تسریع کنند. بیشک در آینده شاهد تحولات شگرفی در بیمههای زندگی خواهیم بود.
۲-با توجه به وجود صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی در ایران، نقش بیمههای عمر در این صندوقها چگونه ارزیابی میشود؟
به عقیده من، بیمههای عمر ترکیب بسیار مناسبی برای همراهی صندوقهای بازنشستگی هستند. بیمههای عمر میتوانند به عنوان یک ابزار مالی در صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی عمل کنند و در تأمین منابع مالی لازم برای پرداخت مستمری بازنشستگی نقش موثری ایفا کنند. همچنین از نظر روانی، حس امنیت را برای افراد فراهم کنند. محقق کردن این اهداف با حضور صندوقهای بازنشستگی خصوصی در کنار صندوقهای فعلی، تسهیل خواهد شد و بدون تردید موجب افزایش رفاه در جامعه خواهد بود.
۳- خصوصیسازی صندوقهای بازنشستگی نیازمند چه شرایطی است؟
تحقق این امر نیازمند شرایط خاصی است مانند ایجاد شفافیت در وجود قوانین و مقررات برای مدیریت صندوقها، آموزش کارکنان و اعضای صندوقها درباره مزایا، تنوع در سرمایهگذاری و تاکید بر سودآوری برای اعضاء همراه با نظارت دقیق و کارشناسی بر عملکرد صندوقها در کنار معرفی کارکرد آنها در سطوح گسترده که با جلب اعتماد عمومی موجب کارآمدی بیشتر خواهد بود.
۴- لطفا در مورد مزایای صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی توضیح دهید.
صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی میتوانند مزایایی، چون تأمین مالی مستمری یا همان ایجاد درآمد ثابت در دوران بازنشستگی، امکان دسترسی به انواع مختلف سرمایهگذاریها و احساس امنیت مالی را برای افراد فراهم کند که هر کدام به نوبه خود میتوانند به حفظ و نگهداری کارکنان شرکتها کمک کنند، زیرا افراد تمایل دارند در سازمانهایی بمانند که برای آینده مالی آنها برنامهریزی کردهاند.
۵- آیا بیمه معلم برنامهای برای راهاندازی صندوقهای بازنشستگی تکمیلی در نظر دارد؟
البته که بیمه معلم ایدههایی برای ارائه محصولات مکمل بازنشستگی دارد و سعی دارد به نیازهای آتی شاغلین بخشهای مختلف پاسخ دهد. این طرحها میتوانند به تأمین مالی بهینهتر برای معلمان و سایر کارمندان و شاغلین کمک کند و امنیت مالی آنها را در دوران بازنشستگی افزایش دهد.