تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۲۴ آذر ۱۴۰۳

ایران تا ۱۵ سال آینده سالخورده‌ترین کشور منطقه

وزیر بهداشت گفت: با نرخ رشد کنونی جمعیت در آینده‌ای نزدیک و حداکثر ۱۵ سال آینده سالخورده‌ترین کشور منطقه خواهیم شد.

ایران تا ۱۵ سال آینده سالخورده‌ترین کشور منطقه

اقتصاد۲۴-محمدرضا ظفرقندی در پنجاه و هشتمین جلسه شورای عالی سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: یکی از بحث‌های کلان نظام سلامت، اجرای برنامه پزشکی خانواده است که به هر میزان منابع مورد نیاز آن تامین شود، قابلیت اجرایی دارد و امیدواریم این ساختار که در ۴ قانون برنامه تکلیف بوده را اجرا کنیم.

 وی به تهیه پیش‌نویس برنامه پزشکی خانواده برای اجرا اشاره کرد و گفت: این پیش‌نویس تهیه شده تا همه فعالان نظام سلامت، نظرات کارشناسی و فنی خود را در مورد آن اعلام کنند و تا وقتی منابع مورد نیاز تامین نشود، برنامه پیشنهادی و پیش نویس قابل اجرا نیست.

وزیر بهداشت تاکید کرد: اعضای سازمان نظام پزشکی نیز می‌توانند پیشنهادات کارشناسی، درست، مسلط به ابعاد اجرایی و مالی خود برای اجرای بهتر طرح‌ها و برنامه‌ها از جمله پزشکی خانواده را به وزارت بهداشت ارائه کنند. یکی از خواست‌های دیرینه جامعه رزیدنتی این بود که دستیاری، مشمول بیمه و با آرامش خاطر باشد که با کار کارشناسی در بودجه لحاظ و با هم افزایی با مجلس، تصویب شد.

ظفرقندی با بیان اینکه اجرای طرح‌ها و برنامه‌های کلان، نیاز به حمایت دارد، افزود: یکی از بحث‌های مهم ما، افزایش بی رویه ظرفیت‌های پذیرش دانشجو بدون تامین زیرساخت‌ها و پیش نیاز‌ها است و در ۳ سال گذشته، بیش از حد مقرر شده، ظرفیت‌ها افزایش یافته بدون اینکه زیرساخت‌ها تامین شود. بحث ما این است که باید زیرساخت‌ها تامین شود تا نارضایتی ایجاد نشود.

وی با اشاره به بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به بخش‌های دارو، پرسنلی و پیمانکاران، خاطرنشان کرد: حل مشکلات نیاز به تعامل، هم افزایی، بحث، بررسی و اقناع مراجع، نهاد‌ها و مسئولان تصمیم گیر دارد.


بیشتر بخوانید:جمعیت ایران نسبت به ۵۰ سال قبل ۱۰ سال پیرتر شد


وزیر بهداشت تکریم، نگهداری و درک جوانان برای تحصیل و اشتغال در کشور را مهم دانست و گفت: دانشجویان، رزیدنت ها، انترن‌ها و پزشکان طرحی باید تکریم شوند تا انگیزه خدمت در آینده برای کشور را داشته باشند. به دنبال راه اندازی صندوقی برای حمایت از فارغ التحصیلان و پزشکان طرحی هستیم.

ظفرقندی بحث بحران جمعیت را کاملا علمی عنوان و تاکید کرد: با نرخ رشد کنونی جمعیت در آینده نزدیک و حداکثر ۱۵ سال آینده، سالخورده‌ترین کشور منطقه خواهیم شد و برای اولین بار در سال ۱۴۰۳ به کمتر از یک میلیون تولد در سال خواهیم رسید، بنابراین بحث جمعیت جدی و دارای ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.

وی ادامه داد: کشور‌های دیگر هم با بحران جمعیت رو‌به‌رو هستند و تفاوت آنها با کشور ما در این است که آنها در طول ۵ تا ۷ دهه به چاله جمعیتی افتاده‌اند، اما ایران در طول یک دهه به چنین وضعیتی رسیده است. تفاوت دوم این است که ما در حال توسعه یافتگی به این پدیده دچار شده‌ایم، اما آن کشور‌ها پس از توسعه یافتگی گرفتار شده‌اند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بر اساس قوانین و اسناد بالادستی سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی باید حداقل ۷ درصد باشد، گفت: این سهم باید معادل یا بیشتر از کشور‌های منطقه باشد، اما در حال حاضر حدود ۴ درصد است و تا وقتی این سرانه اصلاح نشود، بسیاری از مشکلات نظام سلامت پابرجاست.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شروع طوفانی پیرپسر در گیشه!

تغییر چهره حیرت‌انگیز اسکارلت جوهانسون در فیلم جدیدش

عکس زیرخاکی دختر مظفرالدین شاه به همراه پرستار فرانسوی اش!

استقلال با حسین‌نژاد به توافق رسید

ترامپ: با چین به توافق رسیدیم

کهنسال‌ترین درخت ایران ثبت ملی شد

حضور متفاوت بیمه‌دات‌کام در فاینکس ۱۴۰۴؛ از غرفه‌داری سنتی تا گفتمان‌سازی نوآورانه

ماجرای وحشتناک یک همسرکشی در کرج

نوشیدنی‌های مفید برای دفع سنگ کلیه

عکس/ چند ایرانی نه کار دارند و نه دنبال کارند؟

قیمت انواع لپ تاپ ایسر + جدول

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ ۱۵ عضو شورای امنیت کدام کشور‌ها هستند؟

تضعیف ایران با صادرات گاز آمریکا به ترکیه

هافبک تیم ملی به استقلال پیوست

اینفوگرافی/ قوانین سختگیرانه کشور‌های مختلف برای سگ‌گردانی

سلامت روان قاتل الهه حسین‌نژاد تایید شد

عکس/ گریم سنگین و خواب عمیقِ پانته‌آ پناهی‌ها سوژه شد

وضعیت بحرانی آب در سد کارده مشهد

عکس/ استایل ساحلی پیمان معادی در خارج از کشور

عکس/ پشت‌صحنه جذاب و دیدنی سریال تاسیان

بحران تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط در ایران؛ چالش‌ها، پیامدها و راهکارها

عکس/ استایل خاص مهدی قایدی در جزیره سیشل

ابراز نگرانی اتحادیه اروپا درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران

عکس/ مازیار لرستانی ۷ سال پیش در آخرین فیلمش در کنار علی انصاریان

عکس/ چهره بازیگر نقش رُز در فیلم تایتانیک ۲۴ سال پیش مراسم اسکار

عکس/ محمدرضا پهلوی در کنار برادرانش ۹۵ سال پیش در ستاد ارتش

عکس/ سرلشکر باقری با لباس نظامی۴۴ سال پیش در خانه پدری

خرید انواع ابزار قاب بندی دیوار از آرکا دکور

عکس/ نیکی کریمی در کنار فریماه فرجامى و تهمینه میلانى ۳۰ سال پیش در آمریکا

عکس/ هاشمی رفسنجانی در دوران طلبگی ۸۴ سال پیش

وزارت صمت افزایش قیمت ایران خودرو را رد کرد+ سند

سازمان ملی مهاجرت برای افغانستانی‌ها در ایران تشکیل می‌شود؟

اینفوگرافی/ کمک میلیاردی وزارت نفت دولت سیزدهم به حوزه علمیه

عکس/ شکل پاسپورت ایرانی‌ها در دوران قاجار

درخواست پرسپولیس برای جذب مهدی قایدی

کنعانی‌زادگان در پرسپولیس ماندنی شد

هووخشتره کیست؟ / ماجرای بیرون راندن سکاها توسط پادشاه ماد

خبر مهم سخنگوی دولت درخصوص رفع فیلترینگ

عکس/ رونمایی از فرزند دوم عروس بازیگر فاطمه گودرزی در فروشگاه

فیلم/ اولین خرید فصل نقل و انتقالات استقلال رقم خورد

عکس/ توییت تازه عراقچی خطاب به ترامپ

عکس/ قاب عاشقانه عاطفه رضوی و همسرش حسین پاکدل

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴

فیلم/ توصیه رهبر انقلاب به مجلس درباره بررسی بودجه سالیانه

موشک هایپرسونیک روسیه در عرض ۲۰ دقیقه لندن را نابود می‌کند

عکس/ ابراز پشیمانی و عذرخواهی ایلان ماسک از دونالد ترامپ

عکس/ جشن تولد خصوصی فریبا کوثری برای دوستش