تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۰۳ دی ۱۴۰۳

ماجرای انتقال مستشاران ایرانی توسط روس‌ها چیست؟

فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره موضع ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه مبنی بر انتقال چهار هزار نیروی مستشار ایران از پایگاه روسیه در سوریه به ایران گفت: اگر هم چنین اتفاقی افتاده باشد شامل مسشتاران غیرایرانی بوده است. چراکه مستشاران ایرانی قبل از آن سوریه را ترک کرده بودند و فضا دستشان بوده است.

ماجرای انتقال مستشاران ایرانی توسط روس‌ها

اقتصاد۲۴- سرعت تحولات در منطقه همچنان بالا است. مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل جریان دارد، وزیر خارجه ترکیه با احمد شرع رهبر گروه تحریر شام که هر روز با ظاهر روزآمدترشده مقابل دوربین‌ها حاضر می‌شود دیدار کرده و بمباران یمن از سوی آمریکا، انگلیس و اسرائیل شدت پیدا کرده است. در این میان، در ماه‌های گذشته موضع کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس نسبت به اسرائیل تغییرات ملموسی کرده است. این در حالی است که اسرائیلی‌ها مدعی تلاش برای ایجاد نظمی جدید در منطقه هستند.

اما آیا امکان دارد که این کشور‌ها تحت تاثیر تحولات منطقه بار دیگر چرخشی در مواضع خود داشته باشند و با اسرائیل بر سر یک میز بنشینند؟ فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌و‌گو با فراز تاکید می‌کند که تحولات منطقه به سمتی بوده که حتی اگر سران این کشور‌ها مایل به ارتباط با اسرائیل باشند این اتفاق رخ نخواهد داد. اما چرا؟

کشور‌های عرب دیگر نمی‌توانند با اسرائیل رابطه برقرار کنند؟

فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ادعای اسرائیل مبنی بر ساخت نظم جدید در منطقه و احتمال مذاکره با کشور‌ها عربی گفت: «اتفاقاتی که سوریه و در منطقه رخ داد برای خیلی‌ها غافل‌گیرکننده بود و به همین دلیل معادلات بسیاری را برهم می‌زند. توجه به جنایت‌های این رژیم در غزه، لبنان و امروز در سوریه حتی اگر دولت‌ها کشور‌های عرب و مسلمان گرایش به اسرائیل داشته باشند این پذیرش در مردم آنان وجود ندارد. به نظر می‌رسد برقراری ارتباط میان اسرائیل و کشور‌های عربی بعید است. از سوی دیگر مواضع سران کشور‌های اسلامی نیز پس از جنایت‌های اسرائیل تغییر کرد و آنها علیه اسرائیل موضع‌گیری کردند. شرایط به گونه‌ای نیست که یک کشور اسلامی ریسک کند و در اردوگاه اسرائیل بر علیه اردوگاه مسلمانان شود.»

حماس آمادگی پذیرش آتش‌بس را دارد

مالکی درباره مذاکرات آتش‌بس و احتمال موفقیت آنها ادامه داد: «مجامع بین‌المللی به دنبال آتش‌بس میان حزب‌الله و اسرائیل و حماس و اسرائیل بودند و هستند. حتی جمهوری اسلامی ایران نیز پیش‌قروال این موضوع است. هرچند که ما به آتش‌بس با حزب‌الله خوش‌بین نبودیم، طبیعی است که درباره حماس نیز چنین است.


بیشتر بخوانید:بازگشت نیرو‌های ایران از سوریه و ادعای پوتین و پاسخ تهران؛ آیا ۴ هزار نیروی ایرانی از پایگاه‌های روسی به خانه برگشتند؟


در ملاقاتی که ما چند روز قبل با مقامات حماس در دوحه داشتیم، آنها نیز منتظر نگرش مجامع بین‌المللی هستند. اگر آتش‌بس پایدار باشد و حق و حقوق مردم مظلوم غزه و فلسطین گرفته شود طبیعی است که حماس آمادگی پذیرش آن را دارد.»

تفاوت رویکرد غرب به حوثی‌ها و تحریر شام

نماینده زاهدان در مجلس در ادامه به تفاوت رویکرد غرب به تحریر شام و حوثی‌ها یمن اشاره کرد و افزود: «این رویکرد‌هایی که در سال‌های اخیر در معادلات بین‌المللی می‌بینید نشان‌گر سیاست یک‌بام‌ودوهوا است. جهان امروز، ملت‌های مسلمان و غیرمسلمان واقعیت‌ها را تشخیص می‌دهند. شما دیدید که در پیدایش داعش برخی از کشور‌هایی دست داشتند که امروزه از تحریر شام حمایت می‌کنند. این نشان می‌دهد که چه کشور‌ها و جریاناتی به دنبال آتش‌افروزی در منطقه هستند. ایران به دنبال منطقه‌ای آرام، امن و باثبات است ولی برخی از کشور‌ها نیستند.»

مستشارانی که روسیه انتقال داد غیرایرانی بودند

این نماینده مجلس درباره موضع ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه مبنی بر انتقال چهار هزار نیروی مستشار ایران از پایگاه روسیه در سوریه به ایران نیز گفت: «اگر هم چنین اتفاقی افتاده باشد شامل مسشتاران غیرایرانی بوده است. چراکه مستشاران ایرانی قبل از آن سوریه را ترک کرده بودند و فضا دستشان بوده است.»

با این همه باید دید که تحولات منطقه به کدام سو حرکت می‌کند و آیا معادلات جدیدی در انتظار کشورهاست یا بار دیگر خاورمیانه آبستن تحولاتی جدید خواهد بود.

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

۲۰ کشوری که تا سال ۲۰۳۹ بر جهان حکمرانی خواهند کرد؟

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۶ فروردین ۱۴۰۴/ خریداران طلا مُردد شدند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ خبر خوش درباره واریز عیدی مددجویان بهزیستی

عکس/ شادی مهدی قایدی پس از صعود تیم ملی به جام جهانی

عکس/ همسر دوم محمدرضا پهلوی در ۱۴ سالگی کنار مادر آلمانی‌اش

عکس/ محمدرضا پهلوی و پدرش رضاخان در روز افتتاح بانک ملی

عکس/ مجید مظفری ،هوتن شکیبا و صابر ابر در اتاق گریم سریال تاسیان

عکس/ ادعای دختر ابراهیم رئیسی درباره شب اول شهادت پدرش

عکس/ مسیر‌های راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران

عکس/ قیمت عجیب آبگوشت و کله پاچه ۵۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اقامتگاه‌های فوق لاکچری در عربستان میزبان ثروتمندان جهان/ استراحتگاه‌های صخره‌ای با هزینه اقامت شبی ۳۲۰۰ دلار +عکس

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۷ فروردین ۱۴۰۴/ رکوردزنی پی در پی قیمت طلا

اکرم امام اوغلو کیست؟

ادعای هک اطلاعات بانک سپه تکذیب شد

فیلم/ سلطان جاده‌های جهان کیست؟

عکس/ ثریا اسفندیاری ۹۴ سال پیش در کنار پدر، مادر و عروسک اش

فیلم/ آمریکا در آستانه حمله به ایران قرار دارد!

عکس/ استوری جواد نکونام برای بازیکنان تیم ملی

تیم ملی کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

اسامی تیم‌های راه‌یافته به جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶

عکس/ ارزش تیم‌های صعود کننده به جام جهانی ۲۰۲۶

فیلم/ امدادخودرو‌های غیرمجاز نقره داغ شدند

اعلام قیمت جدید محصولات بهمن موتور فروردین ۱۴۰۴+ جدول

سقف حقوق کارمندان و بازنشستگان مشخص شد

جزییات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴

عکس/ زیبایی و عظمت سرستون‌های تخت جمشید

عکس/ تفاوت تلویزیون جبلی-جلیلی با تلویزیون مردم

فیلم/ بهاره افشاری بازهم به مجید واشقانی رسید

عکس/ بازدید فرح و محمدرضا پهلوی از حرم امام رضا ۴۷ سال پیش

عکس/ شباهت روانشناس پایتخت ۷ با دکتر عزیزی!

عکس/ توئیت نماینده اصولگرای مجلس درخصوص آزادی جاسوس فرانسوی

عکس/ آمار ستاره پرسپولیس بالاتر از کل مهاجمان استقلال!

عکس/ بارش شدید برف در مشهد

فیلم/ اتمام حجت سردار قاآنی با اسراییل

عکس/ عید دیدنی وزرای دولت چهاردهم با مسعود پزشکیان

فیلم/ سعید اسماعیلی به مدال طلا دست یافت

پیام سردار قاآنی به مناسبت روز جهانی قدس

جانشین اکرم امام اوغلو انتخاب شد

عکس/ آتلانتیک پیام‌های چت گروهی کابینه ترامپ را منتشر کرد

کنایه نماینده حامی سعید جلیلی به مردم درباره اعتراضات

عکس/ دورهمی رضا رشیدپور و کیوان ساکت در کنسرت ابی

عکس/ پیمان قاسمخانی دوباره دختردار شد

عکس/ پوستر پرسپولیس برای تولد میلاد سرلک

اظهارات تازه ترامپ درباره ارسال نامه‌اش به ایران

فیلم/ صدور حکم تخلیه و تخریب آرامگاه خیام توسط امام جمعه نیشابور

دستور مهم پوتین درباره معاهده راهبردی ایران و روسیه

عکس/ مذاکرات ایران و آمریکا به میزبانی امارات؟

ماجرای غواصی هاشمی رفسنجانی در کیش

اعلام مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۴ از سوی مراجع تقلید

بهروز سریال پایتخت ۷ کیست؟

اوستون اورونوف زیر نظر پزشک پرسپولیس

اعلام میزان حقوق بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۴+جدول

عکس/ دورنمای تهران از بالای شمس‌العماره

گردشگران نوروز ۱۴۰۴ در محور زندیه در قلب شهر شیراز

عکس/ استوری معنادار گلاره عباسی در اینستاگرام

عکس/ استوری احساسی علیرضا بیرانوند پس از صعود به جام جهانی

عکس/ فوتبال خانوادگی مسعود پزشکیان در تبریز

عکس/ واکنش رییس جبهه اصلاحات به سخنان امام جمعه نیشابور

اقامه نماز عید سعید فطر به امامت رهبر انقلاب

عکس/ دیدیه اندونگ بهترین هافبک سال ۱۴۰۳ انتخاب شد