عکس/ روش جالب یخ سازى در ایران قدیم قبل از ابداع یخچال
در یکی از کارگاههای سنتی یخسازی در شبهای زمستان آب قنات در جویهای کوچکی جاری میشد تا شب هنگام یخ بزند.
پس از یخ بستن این یخ توسط کلنگ و پارو خرد میشد و در گود یخ ریخته میشد و روی آن آب پاشیده میشد تا فضای بین یخها پر شود و دوباره هنگام شب یخ بزند و یکپارچه شود. در سراسر زمستان این کار تکرار میشد تا گود یخ پر شود. در پایان زمستان این گود با لایهای از کاه و خاک نرم پوشانیده میشد تا از گرما در امان بماند و در فصل تابستان به تدریج از این یخ برداشت میشد.