تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۱۵ دی ۱۴۰۳

مشاور وزیر کشور: حدود ۳ میلیون اتباع غیر مجاز را در ۳ سال اخراج کردیم، اما این افراد به ایران برگشتند

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور از اخراج حدود ۳ میلیون نفر از اتباع غیرمجاز طی سه سال گذشته خبر داد.

اتباع افغان

اقتصاد۲۴- نادر یاراحمدی درباره اقدامات مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در ساماندهی اتباع به نشست مشترک خود با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اشاره کرد و گفت: کمیسیون اصل نود در راستای وظیفه نظارتی خود اقدام به پاسخگویی دستگاه‌ها می‌کند؛ ما نیز از ارائه توضیحات به نمایندگان خرسندیم چرا که باعث روشن‌سازی مسائل می‌شود.

۷۰۰ پزشک فوق تخصص و متخصص افغان در بیمارستان‌های ایران مشغول به کار هستند

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در گفت‌و‌گو با خانه ملت، اتباع را در دو دسته تقسیم‌بندی کرد و افزود: دسته اول مربوط به اتباع مجاز است که از سال‌های گذشته از طریق ارتباط با دستگاه‌های خدمت‌رسان موفق به دریافت کارت‌هایی شده‌اند که به موجب آن خدماتی به آنها ارائه می‌شود و محدودیتی نیز در این حوزه وجود ندارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه بسیاری از این افراد تحصیلکرده هستند، نزدیک به ۷۰۰ پزشک فوق تخصص و متخصص افغان در کشور داریم که مشغول به کار در بیمارستان‌ها هستند و خوب است تا مردم نیز نسبت به این موضوع مطلع شوند.

یاراحمدی با بیان اینکه بزرگترین مشکل مربوط به دسته دوم اتباع و ورود اتباعی است که به دلیل شرایط جنگی در کشور افغانستان وارد کشور ما شده‌اند، اضافه کرد: جمهوری اسلامی نمی‌توانست نسبت به شرایط این افراد بی‌تفاوت باشد، اما تصور می‌شد که این افراد در مدت زمان کوتاهی از کشور خارج شوند که متأسفانه با تخلف از سوی برخی کارفرمایان ایرانی در راستای به خدمت گرفتن آنها، امروز شاهدیم که آنها خود را صاحب حق می‌دانند و خواهان خروج از کشور نیستند، ما در تلاشیم تا از طریق مذاکره با کارفرمایان ایرانی و همچنین ایجاد محدودیت برای اتباع غیرمجاز این موضوع را مدیریت کنیم.

مشاور وزیر کشور از اخراج حدود سه میلیون نفر از اتباع غیرمجاز طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: شرایط سخت حاکم بر کشور افغانستان منجر به ورود مجدد این افراد به داخل کشور شده که با پیگیری قاطعانه نیروی انتظامی شاهد اخراج این اتباع از کشور خواهیم بود.

اتباع افغانستانی با اخذ پاسپورت، قانونی به ایران سفر کنند

وی بیان کرد: از اتباع افغانستانی خواستاریم تا با توجه به فراهم شدن دریافت ویزا اقدام به اخذ پاسپورت کرده و به صورت قانونی به کشور ما سفر کنند چرا که از این طریق دیگر آنها درگیر مشکلات و مسائل غیرقانونی در مرز نخواهند شد. همچنین با ایجاد اطلس اشتغال شغل‌هایی نیز مصوب شده است، از این رو از کارفرمایان ایرانی خواهشمندیم با مراجعه به اداره کل اشتغال اتباع خارجی در راستای رفع نیازمندی خود برای استفاده از کارگر خارجی اقدام کنند.

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی ادامه داد: اگرچه بکارگیری اتباع غیرقانونی برای کارفرمایان ارزان به نظر می‌رسد، اما متاسفانه از آنجا که از مالیات تک تک شهروندان برای این موضوع هزینه می‌شود لذا برای کشور گران تمام می‌شود؛ بنابراین برای رفع مشکل از کارفرمایان تقاضا داریم بصورت قانونی نسبت به استخدام نیروی کار اقدام کنند.

سالانه بیش از یک میلیون نفر از اتباع غیرمجاز از مرز‌ها خارج می‌شوند

یاراحمدی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیون نفر از اتباع غیرمجاز از مرز‌ها خارج می‌شوند، ادامه داد: نیمی از این تعداد، افرادی هستند که با شرایط ایجاد شده بصورت خودمعرف جهت بازگشت به کشورشان اقدام کرده و ما هم با فراهم نمودن امکانات لازم، این افراد را به مرز رسانده و در ادامه از طریق سازمان‌های بین‌المللی تحویل مقامات طالبان می‌شوند.


بیشتر بخوانید: ورود اتباع افغان به ایرلاین‌های ایرانی محدود شد


روزانه ۳ تا ۴ هزار اتباع افغان به صورت قانونی وارد کشور می‌شوند

مشاور وزیر کشور ادامه داد: افرادی که در حال حاضر روزانه به صورت قانونی وارد می‌شوند، حدود ۳ تا ۴ هزار نفر هستند، اما متأسفانه به دلیل شرایط مرز‌ها افرادی نیز به صورت غیرقانونی وارد می‌شوند که امیدواریم با ایجاد تسهیلات در حوزه قانونی تعداد این افراد نیز کاهش یابد.

تغییرنکردن رویکرد دولت چهاردهم درباره ساماندهی اتباع

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی درباره رویکرد دولت چهاردهم در حوزه ساماندهی اتباع خارجی نیز گفت: در این حوزه هیچ تغییری به وجود نیامده و وزیر کشور تمامی بخشنامه‌های گذشته را تایید کرده و در همان مسیر حرکت می‌کنیم، تنها تأکید در حوزه اتباع اطمینان مردم به پیگیری‌های انجام شده است.

یاراحمدی در پایان گفت: لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت که در ماده ۸۶ برنامه هفتم نیز به آن اشاره شده است، توسط مجلس به دولت برگردانده و با اعمال اصلاحاتی به مجلس مجددا تقدیم شد. امیدواریم تا هفته آینده این لایحه در مجلس اعلام وصول شود چرا که با تصویب این لایحه و تشکیل سازمان ملی مهاجرت می‌توان اقدامات موثری در این راستا انجام داد.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ادامه درگیری‌ها در استان السویدا در جنوب سوریه

فرانسه: اگر توافق نشود، مکانیسم ماشه علیه ایران فعال می‌شود

عکس/ استایل متفاوت سودابه بیضایی با اکسسوری‌های خاص و پیرسینگ

عکس/ تشکر استقلال از آرش رضاوند و محمدرضا خالدآبادی

اولین حریف تدارکاتی استقلال مشخص شد

عکس/ رونمایی از ژیان مدرن با آپشن‌های شگفت انگیز

دلیل قطعی اینترنت در جنگ ۱۲روزه از زبان سخنگوی دولت

ترامپ به پوتین اولتیماتوم ۵۰ روزه داد

فیلم/ زمان دقیق واریز کالابرگ دهک ۴ تا ۷ از زبان مهاجرانی

واکنش طلا به تنش‌های تجاری آمریکا چه بود؟

فیلم/ اخراج بیش از ۱۳۰۰ کارمند وزارت امور خارجه آمریکا

عکس/ شکایت ستاد امر به معروف از رضا رشیدپور

عکس/ دیدار خصوصی سردار سلیمانی و خانواده ۱۱ سال پیش با رهبری

بازیکن بایرن مونیخ در راه پرسپولیس؟

عکس/ ژست غمگین سردار رادان در حال سجده کردن به لباس سرلشکر سلامی

عکس صفحه اول روزنامه صداوسیما خبرساز شد

بررسی گزارش عملکرد وزارت کشور در جریان حمله اسرائیل

فیلم/ توضیحات مهاجرانی درباره رفع فیلتر تلگرام

۶ باشگاه به دنبال جذب مهدی طارمی

عکس/ باکس گل ۵۰ میلیونی سوژه داغ فضای مجازی شد

حریف تدارکاتی پرسپولیس مشخص شد

عکس/ اسب سواری الهام پاوه‌نژاد در سریال شکارگاه

عکس/ چهره دیده نشده از سید مصطفی خامنه‌ای ۵۶ سال پیش در کنار پدر

عکس/ ظاهر شوکه کننده اشرف پهلوی در کهنسالی و پیش از مرگ

عکس/ ژست احساسی و عاشقانه نرجس سلیمانی در آغوش پدر

عکس/ دیدار عراقچی و لاوروف در حاشیه اجلاس شانگهای

عکس/ چاپ اسکناس سوغاتی بریکس در تیراژ ۱۰ هزار نسخه

آخرین وضعیت پروازهای خارجی به کشور+ جدول

قرار گرفتن اقتصاد ایران در تعلیقِ دائم میان جنگ و صلح / بازسازی اقتصاد با ساختار رانتی، پروژه‌ای ناممکن است

با تعدد برند‌های بی‌نام و نشان، توسعه صنعت لوازم خانگی شوخی است/ مونتاژکاران چگونه تولیدکنندگان واقعی را سرکوب می‌کنند؟

زلزله سمنان را لرزاند

یارانه نقدی تیرماه چه زمانی واریز می‌شود؟

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت مسکن تا پایان سال

ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب

بورس قد کشید

صدور حکم قطعی پرونده نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه

فیلم/ استقرار یگان‌های نظامی ارتش سوریه در استان‌ السویداء

کدام پرسپولیسی‌ها از لیست هاشمیان خط می‌خورند؟

آمار باورنکردنی زایمان رایگان زنان افغان‌ در ایران + سند

فیلم/ صحنه‌های دردناک از زنی گرفتار زیر آوار خانه‌اش

کدام تیم در نقل و انتقالات بهتر عمل کرد؟

فیلم/ مشاهده پلنگ ایرانی در مناطق شکار ممنوع آرادان

عکس/ دیدار عراقچی با وزیر خارجه قرقیزستان

نقشهٔ زن ایرانی چنان سرزمینی بی‌پناه روی مرز خطر/ دست کم ۴۰ زن در سه ماه نخست سال جاری به قتل رسیدند + فیلم

آمار جالب از داوطلبان کنکور سراسری در هر استان

عکس/ پست غمگین بازیگر قورباغه درباره یعقوب صباحی

سیگنال‌های متضاد واشنگتن و تل‌آویو درباره ایران

راه میان‌بر نجات از بحران ورشکستگی آب

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

اینفوگرافی/ رکورد گرما در ایران