تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۲۳ دی ۱۴۰۳

ماجرای نامه تند استاندار اصفهان به عارف چه بود؟

نوع برخورد تندروها و پایداری‌چی‌ها با دولت از حملات به انتصابات رئیس‌جمهور گرفته تا استیضاح وزرا و عدم واکنش دولت باعث شده تا بسیاری بر این باور باشند که گرچه دولت با نام وفاق ملی پیش می‌رود، اما در واقع و عمل این تندروها و پایداری‌ها هستند که منویات خود را پیش می‌برند.

ماجرای نامه تند استاندار اصفهان به عارف چه بود؟

اقتصاد۲۴- قاطبه جامعه، دولت پزشکیان را بر آمده از جریان اصلاحات و همراهی اعتدالیون می‌دانند و حتی مخالفان و تندرو‌ها نیز وقتی می‌خواهند بر علیه دولت موضع‌گیری و به دولت حمله کنند پزشکیان و دولتش را به جریان اصلاحات منتسب می‌کنند.

با این حال موضع دولت به نحوی است که گویا نگاه فراجناحی است و از همه جریانات و نگاه‌های سیاسی در آن حضور دارند.

موافقان وفاق می‌گویند این شرایط حکایت از وفاق ملی دارد و دولت چهاردهم می‌خواهد همه گروه‌های سیاسی را در امر اداره کشور و تصمیم‌سازی شرکت دهد و مخالفان باور دارند که این کار نه بر اساس وفاق، بلکه نوعی معامله سیاسی است تا مخالفان میانه‌روی و اصلاحات در کشور به دلیل آنکه سهمی از قدرت سیاسی را دریافت کرده‌اند، به دولت هجمه وارد نکنند و می‌گویند در بهترین حالت باید بر آن عنوان وفاق سیاسی بگذاریم.

در بدنه کابینه تعدادی از وزرا که شاید شاخص‌ترین آنها اسکندر مومنی، وزیر کشور باشد از چهره‌های اصولگرایی هستند که در دولت حاضرند و در میان استانداران دولت نیز هستند کسانی که بر خلاف موضع دولت که وفاق ملی است از جریان مخالف دولت منصوب شده‌اند.

در استان‌های مهمی، چون اصفهان، فارس، یزد و همدان از استانداران اصولگرا استفاده شد. به عنوان مثال انتصاب مهدی جمالی‌نژاد چهره متمایل به جبهه پایداری به استانداری اصفهان با واکنش‌های مختلف بسیاری همراه شد.

وی اخیرا خطاب به محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در نامه‌ای با ادبیاتی از موضع بالا نسبت به انتصاب اخیر مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان اعتراض و اظهار کرد که چرا این انتصاب با منِ استاندار هماهنگ نشده بوده و در خلال همین نامه مطرح کرده که دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی استان اصفهان حق ندارند با مدیریت جدید صندوق کارآفرینی امید همکاری کنند.

از سوی دیگر نوع برخورد تندرو‌ها و پایداری‌چی‌ها با دولت از حملات به انتصابات رئیس‌جمهور گرفته تا استیضاح وزرا و عدم واکنش دولت باعث شده تا بسیاری بر این باور باشند که گرچه دولت با نام وفاق ملی پیش می‌رود، اما در واقع و عمل این تندرو‌ها و پایداری‌ها هستند که منویات خود را پیش می‌برند.

پرسش اینجا است که چرا باید دولت برخاسته از اصلاح‌طلبان به نام وفاق ملی آنقدر‌ها به جریان مخالف خود پر و بال و اجازه رسوخ و در دولت بدهد که آنها بخواهند بر خلاف روح حاکم بر دولت منویات خود را پیش برده و پیاده کنند؟ اتفاقات چند وقت اخیر مثل جلوگیری از حضور سیدمحمد خاتمی در مراسم سالگرد آیت‌ا... هاشمی نشان می‌دهد که نه تنها نگاه وفاق ملی پزشکیان مطرح نیست بلکه در عمل این پایداری‌ها و تندرو‌ها هستند که کار خود را در قالب دولت پزشکیان پیش می‌برند و در نهایت نیز عملکردشان به پای دولت پزشکیان نوشته می‌شود. حال نام آن وفاق ملی باشد یا چیز دیگری مهم نیست بلکه مهم این است که شاید نگاه مردم به‌واسطه این عملکرد‌ها از دولت برگردد.

موضع‌گیری شفاف

تندرو‌ها و دلواپسان امروز راحت‌تر از هر زمانی بدون هیچ مزاحمتی به فعالیت و تحرک می‌پردازند و می‌دانند که هیچیک از اعمال و حرکاتشان با مقابله‌ای از سوی دولت مواجه نمی‌شود. تجمعات و راهپیمایی‌های غیرقانونی علیه رفع فیلترینگ، موافقت با قانون حجاب و حتی تهدید و توهین نسبت به مقامات دولت اقداماتی بوده که تندرو‌ها بدون هول و هراس از پاسخ انجام داده‌اند. چون می‌دانند که اگر ده‌ها تجمع و راهپیمایی دیگر هم برگزار شود وزارت کشور پزشکیان هیچ واکنشی نشان نخواهد داد. البته آنها به این شرایط نیز راضی نیستند و مطلوبشان این است که اساسا دولت پزشکیان و مردانش روی کار نباشد و سعید جلیلی و یارانش بر مناصب تکیه بزنند و رویکرد‌های متصلب و بسته خود را پیش ببرند.


بیشتر بخوانید:آیا مکران گزینه جدی برای انتقال پایتخت است؟


پرسش اینجا است که اساسا تندرو‌ها بیش از این چه می‌خواهند و حد یَقِف آنها کجا است؟ مشفقانه و دلسوزانه به رئیس‌جمهور محترم و دولت پیشنهاد می‌دهیم تا بیش از این سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی نسبت به دولت و عملکردهایش در ارتباط با مواجهه با تندرو‌ها کاهش نیافته موضع‌گیری صریح، شفاف و مقتدرانه خود را در قبال این جریان حداقلی و تندرو مشخص کند.

صبر و تحمل پزشکیان

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص مواجهه دولت با تندرو‌ها و تاثیر تندروی‌ها در دولت اظهار داشت: تندروی رویه شناخته شده جناح تمامیت‌خواه است که در گذشته هم به همین شکل عمل کردند با تغییر دولت‌ها مدتی در شوک فرو می‌روند ولی بلافاصله خود را بازیابی و تلاش می‌کنند که وضعیت به‌گونه‌ای رقم بخورد که گویا هیچ تغییری رخ نداده و جلوی هرگونه تغییری که مورد خواست مردم هست و در رای مردم تجلی پیدا کرده را می‌گیرند.

محمود صادقی گفت: با توجه به اینکه اینها در جایگاه‌هایی هستند که شاید قدرت موثر عملی دارد از آنجا فشار‌های خود را روی دولت متمرکز می‌کنند. البته از جهت استفاده از قدرت مجلس از نظر تئوری اشکال ندارد و مجلس حق دارد انتقاد و سوال کند، اما مشکل این است که این مجلس؛ مجلس مردم نیست و مجلس حداقلی است که متاسفانه پایگاه مردمی ندارد. مجلسی که در غیاب مردم با حداقل آرا شکل گرفته اقداماتش همان اهرم کردن یک نهاد مدرن در جهت خواسته‌های تمامیت خواهان است.

دبیر کل انجمن مدرسین دانشگاه‌ها بیان کرد:، اما از سمت دولت و رئیس‌جمهور آقای پزشکیان شعارش این بود که دعوا نکنیم شعار وفاق وی هم عمدتا به زبان ساده خودشان همین است که دعوا نکنید، چون دعوا در واقع مانع راه‌حل و حل مشکلات می‌شود. در دیدار‌های مختلفی هم که احزاب و اشخاص اصلاح‌طلب با رئیس‌جمهور دارند و بعضی نکات را مطرح می‌کنند آقای پزشکیان می‌گوبد که با همین روش بهتر می‌شود مشکلات را حل کرد. جدای از این بعضی نهاد‌های موثر و امنیتی هم نقش خود را ایفا می‌کنند. باید دید صبر آقای رئیس‌جمهور تا چه وقتی ادامه پیدا می‌کند ولی به هر حال تا حدی می‌شود صبر کرد که این صبر خودش به منافع ملی آسیب نزند و همچنین به سرمایه اجتماعی آسیبی نزند.

منبع: آرمان ملی

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ نمایی بی نظیر از خانه اعیانی دختر ناصرالدین شاه و غلام آفریقایی‌اش

عکس/ حضور پاپ فرانسیس روز گذشته در مراسم عید پاک

عکس/ واکنش دستیار پزشکیان به لغو جشنواره کوچه در بوشهر

عکس/ وقتی جی دی ونس به هر چیز دست می‌زند نابود می‌شود!

عکس/ چهره بانمک گوگوش ۷۱ سال پیش در ایام کودکی با چادر و خال بزرگ در صورت

عکس/ نمایی جالب و دیدنی از کارگاه ساخت لوازم راه‌آهن در تهران و دوران قاجار

عکس/ محمدصادق خلخالی و همراهان اش ۴۴ سال پیش در سفر لیبی

عکس/ منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تامین اجتماعی به ۶۲ سال

عکس/ ژست جنگی توپچی‌های ایرانی در دوران قاجار با لباس نظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره متفاوت حسن روحانی ۶۱ سال پیش در کنار شهید بهشتی در قم

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ وضعیت شکننده بازار طلا

عکس/ استایل دیده نشده از صیاد شیرازی ۳۴ سال پیش با لباس شخصی در یک اردو

فیلم/ شلیک پلیس به ممد طراح شرور معروف شرق تهران

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد

فیلم/ آتش‌سوزی در خوابگاه بانوان در خیابان شریعتی

قیمت موبایل کاهشی شد

رضا درویش در پرسپولیس ماندنی شد

عکس/ ساعت ۱۲۰ هزار دلاری و بسیار کمیاب در دست شاهزاده اماراتی

هانی کرده با شلیک پلیس زمین‌گیر شد

تکذیب پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی با کارت یارانه

احتمال افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی

فیلم/ اعتراض شدید روزبه چشمی: ۵ بازیست که نمی‌گذارید ببریم، بسه دیگه!

سرنوشت مبهم درویش در پرسپولیس

فیلم/ اعتراض شدید هواداران استقلال به مسئولین باشگاه

جدول لیگ برتر پس از تساوی استقلال

بوژوویچ: داور کاملا روی روند بازی تاثیرگذار بود

پرچم‌های آمریکا نیمه افراشته خواهند شد

عکس/ واکنش سریع شرکت ملی پست در رسیدگی به شکایت شهروندان

درهای عربستان پس از ۱۴ سال به روی سوری‌ها باز شد

فیلم/ خلاصه بازی استقلال ۲ - ۲ هوادار

فیلم/ محمدرضا احمدی: دلم برای هواداران استقلال می‌سوزد

نتانیاهو: ما محور ایران را در چندین جبهه شکست دادیم

فیلم/ تذکر جواد خیابانی به گزارشگران بابت استفاده از یک کلمه

فیلم/ ترامپ: نشست‌های بسیار خوبی با ایران داشتیم

ناکامی‌های بی‌پایان استقلال

نماینده روسیه: گفت‎‌وگوهای ایران و آمریکا شتاب گرفته است

آیت‌الله سیستانی درگذشت پاپ را تسلیت گفت

فیلم/ شعار هواداران استقلال علیه سیدحسین حسینی

فیلم/ کپسول آتش‌نشانی در خودرو الزامی شد

فیلم/ افشاگری لیلا اوتادی درباره خوانندگی‌اش

رضاییان در یک قدمی آقای گلی

ظریف: در مورد روسیه از عشق و نفرت احساسی دوری کنیم

فیلم/ کری‌خوانی استاندار گیلان برای پخش زنده بازی تیم فوتبال بندر انزلی

فیلم/ روایت سیروس مقدم از حضور خرس زنده در پایتخت ۷

فیلم/ ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

پیامد‌های استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF

لغو سخن‌رانی عراقچی در کنفرانس کارنگی

ایلان ماسک استعفا می‌دهد؟

عکس/ میرزا کوچک خان جنگلی در دوران طلبگی

ردپای احمدی‌نژاد در هلدینگ بابک زنجانی؟

عکس/ هوتن شکیبا و صابر ابر در آخرین روز فیلمبرداری تاسیان

تعرفه ۱۰۰ درصدی برای خودروهای واردتی منتفی شد

عکس/ قاب تازه از صبا راد و مانی رهنما

بزرگ‌ترین فرصت برای استقلال و بوژوویچ

لیگ فوتبال ایتالیا به احترام پاپ تعطیل شد

فیلم/ غواصی مریم مومن و نسیم ادبی

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

فیلم/ روایت تلخ بهاره افشاری از سخت‌ترین شب عمرش