تاریخ انتشار: ۰۰:۰۸ - ۲۴ دی ۱۴۰۳
در گفت‌و‌گوی اقتصاد ۲۴ با یک تحلیلگر بازار سهام بررسی شد:

دو سناریو پیش روی بورس؛ اصلاح قیمتی یا اصلاح زمانی؟/ واکنش بازار سرمایه به شروع به کار دولت ترامپ چه خواهد بود؟

یک کارشناس بازار سهام در پیش‌بینی خود از روند این بازار گفت: از نگاه عرضه‌کننده دو سناریو وجود دارد. یک سناریو این است که بازار وارد فضای اصلاحی شود و سناریو دیگر این است که بازار کمی اصلاح کند. این اصلاح بیشتر زمانی است چراکه باتوجه به تغییرات بنیادینی که در بازار رخ داده است، مخصوصا افزایش قیمت دلار، بعید است بازار به سوی اصلاح قیمتی برود. از این رو اگر دوشنبه همچنان خروج زیاد پول را داشته باشیم، بازار وارد فاز اصلاحی می‌شود.

سناریوهای پیش روی بورس

اقتصاد۲۴- بورس تهران برای دومین روز متوالی در هفته جاری قرمزپوش شد. در پایان معاملات دومین روز هفته، شاخص کل بورس تهران با افتی ۱.۸۴ درصدی به ۲ میلیون و ۸۵۷ هزار واحد رسید که این میزان بیشترین سقوط روزانه بورس از ۱۳ مرداد تاکنون بوده است. روز یکشنبه همچنین بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد، رقمی که از ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ تا به امروز بی‌سابقه بوده است، اتفاقی که می‌تواند نشانگر ترس سرمایه‌گذاران از روند معاملاتی روز‌های آینده بازار سرمایه باشد.

وحید نکویی، تحلیلگر بازار سهام در تحلیل خود از روند هفته جاری بورس به اقتصاد ۲۴ گفت: «انتظار داشتم که در نیمه دوم معاملات، بازار حمایت شود و خریدار بیشتری داشته باشد، چراکه بورس در هجدهم دی ماه با یک کندل خوب سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار واحد را شکاند. از این رو توقع این بود که بازار پولبک بزند و دوباره جان تازه بگیرد ولی کندل روز یکشنبه بازار محکم‌تر از انتظاری بود که داشتیم چراکه خبر منفی خاصی هم منتشر نشد.»

وی ادامه داد: «در دو کندلی که بازار در دو روز اخیر خورد، پولبک به سطح ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار واحد بود. این دو منطق چندان دور از انتظار نبود چراکه وقتی یک قله‌ای شکسته می‌شود معمولا یک پولبک به آن می‌خورد و بعد دوباره شروع می‌کند؛ بنابراین پولبک غیرطبیعی نبود؛ هرچند ما انتظار داشتیم در نیمه دوم بازار، برای اینکه این پولبک تکمیل شود، دست‌کم حجم عرضه جمع شود که این امر محقق نشد.»

سناریو‌های پیش روی بورس

این کارشناس بازار سهام درباره سناریو‌های پیش روی بازار بیان کرد: «از نگاه عرضه‌کننده دو سناریو وجود دارد. یک سناریو این است که بازار وارد فضای اصلاحی شود؛ یعنی از آبان ماه که شاخص در محدوده ۲ میلیون واحد بود تا امروز شاخص کل چیزی در حدود ۴۷ درصد بالا آمده است. سناریوی دیگر این است که بازار کمی اصلاح کند که این اصلاح بیشتر زمانی است چراکه باتوجه به تغییرات بنیادینی که در بازار رخ داده است، مخصوصا افزایش قیمت دلار، بعید است که به سوی اصلاح قیمتی برود. از این رو اگر روز دوشنبه نیز همچنان خروج زیاد پول را داشته باشیم، بازار وارد فاز اصلاحی می‌شود.»

سناریوهای پیش روی بورس

نکویی ضمن تاکید بر اینکه این اصلاح از جنس اصلاح زمانی است، ادامه داد: «اگر هم اصلاح قیمتی داشته باشیم، بازار نهایتا ۱۰ تا ۱۵ درصد ریزش خواهد داشت. اگر در معاملات روز دوشنبه، در محدوده ۲ میلیون و ۸۶۰ هزار واحد خریدار روانه شود، ممکن است بازار سناریو استراحت زمانی را لغو کند. به نظر می‌رسد دوشنبه اهمیت خاص خود را دارد و بازار در نقطه مهمی قرار گرفته که اصلاح قیمتی هم بعید است، چراکه پیش‌برنده‌های بازار مانند نرخ ارز که تاثیر زیادی در فروش و سودآوری شرکت‌ها دارند، بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهند. ضمن اینکه گزارش پاییز شرکت‌ها را هم داریم که سرمایه‌گذاران باید به این گزارش توجه کنند.»


بیشتر بخوانید: این سه عامل مانع عبور شاخص کل بورس از ۳ میلیون واحد می‌شوند/ بازار سهام نیاز به استراحت دارد


این کارشناس بورس افزود: «اگر بازار اصلاح زمانی داشته باشد، اولین نقطه‌ای که می‌تواند اصلاح کند، سقف قبلی بازار در اردیبهشت ۱۴۰۲ است که عددش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد است. سرمایه گذاران باید ببینند سناریو اصلاح تایید می‌شود یا خیر.»

روی کار آمدن ترامپ چه تبعاتی برای بازار سرمایه ایران دارد؟

نکویی در پاسخ به این پرسش که واکنش بورس در روز دوم بهمن ماه که ترامپ به صورت رسمی آغاز به کار می‌کند، چه خواهد بود؟ به اقتصاد ۲۴ گفت: «نه فقط سایت‌های تحلیلی ایرانی بلکه دیگر سایت‌های دنیا را که بررسی کنید، این مسئله برایشان قابل پیش‌بینی نیست. حتی هفته گذشته یک خبرنگار به صورت مستقیم از ترامپ درباره رویکردش در قبال ایران طرح پرسش کرد که او نخواست آن را فاش کند. از این رو در فضای غیرقابل پیش‌بینی بودن ترامپ، مردم هم نقد را می‌چسبند و به همین دلیل هم قیمت دلار افزایش پیدا کرده است.»

این کارشناس بازار سهام ادامه داد: «نقد این است که ترامپ افرادی برای کابینه‌اش انتخاب کرده است که احتمالا برای فروش نفت ما محدودیت ایجاد کند. به دنبال آن ارز کمتری نصیب دولت می‌شود، کنترل کمتری بر بازار دلار خواهد داشت و نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند. کما اینکه دولت پزشکیان نیز تلاش کرد با پمپاژ خبر‌هایی مانند در دستور کار قرار گرفتن مسئله FATF و مذاکره با اروپا، قیمت دلار را کنترل کنند، اما اثری نداشت.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ اسفند ۱۴۰۳/ افزایش چشمگیر قیمت طلا و سکه در بازار

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ نمایی از زیبایی خیره کننده اسب موفرفری دورنگ

عکس/ پوستر استقلال به مناسبت بازگشت مجتبی جباری

عکس/ استایل لاکچری یکتا ناصر با مانتوی طرحدار و صندل

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چگونه در تعطیلات نوروزی چاق نشویم؟

فیلم/ مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه‌سوری امیرآباد تهران

افزایش شمار فوتی‌های چهارشنبه‌سوری به ۸ نفر

فیلم/ ناپدید شدن کرج در آتش و دود چهارشنبه سوری

فیلم/ دیدن چهارشنبه سوری تهران از فراز توچال

فیلم/ آتش‌سوزی یک ساختمان در چهارشنبه سوری تهران

عکس/ اجتماعی بی نظیر از مردم ارومیه در گرامیداشت نوروز

جاده چالوس یک‌طرفه شد

فیلم/ روشن کردن آتش نوروز در ارومیه

فیلم/ انفجاری عجیب در چهارشنبه سوری قزوین

فیلم/ سفیر انگلستان هم از روی آتش چهارشنبه سوری پرید

فیلم/ انفجار ترقه‌های چهارشنبه‌سوری از فراز برج میلاد

سرخی رویت را بده، زردی رویم را بگیر؛ نگاهی به آیین‌ها و خاستگاه سنت چهارشنبه سوری + فیلم

عکس/ الناز حبیبی در قابی مشترک با پارسا پیروزفر

عکس/ لباس و استایل تازه مهراوه شریفی نیا جنجال برانگیز شد

عکسی خاص از آزاده صمدی در منزل شخصی اش!

عکس/ رونمایی صبا راد از سفره هفت سین طلایی‌اش

بیت‌کوین در آستانه سقوط یا جهش؟

عکس/ دختر ناصرالدین شاه که درویش شد با دو فرزندش حدود ۱۵۰ سال پیش

آتش افروزی بازار طلا و سکه در چهارشنبه سوری

آتش چهارشنبه سوری به دلار زد

عکسی نایاب از یک پستچی در دوره قاجار و حدود ۱۵۰ سال پیش

فیلم/ آتش‌سوزی مجتمع پزشکی در بهشهر مازندران

رقص شکوفه‌ها در بهار مازندران

چرا قیمت میلگرد کارخانه با بازار متفاوت است؟

اینفوگرافی/ تورم موادغذایی در ۶ ماهه ابتدایی دولت پزشکیان

عکس/ واکنش غم‌انگیز جواد کاظمیان به افزایش قیمت دلار

عکس/ واکنش احساسی مهدی به بازگشت مجتبی جباری

عکس/ بازار تهران در ایام عید نوروز حدود ۵۳ سال پیش

تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

جشن بین‌المللی نوروز در تخت جمشید

عکسی دیده نشده از پدر فرشته حسینی پای سفره عقد دخترش

نوروز ۱۴۰۴ چند روز تعطیل است؟

هشدار به ایرانیان متقاضی اقامت اروپا در برابر کلاهبرداری‌های شرکت‌های جعلی؛ رویا فروشی به چه قیمت؟

اعلام ساعت پایان طرح ترافیک در تهران

گران‌ترین شهر حومه‌ای پایتخت در پایان سال ۱۴۰۳ کجاست؟

آیا بازدهی نقره به طلا می‌رسد؟

گران‌ترین خانه‌های تهران کجاست؟

افزایش حیرت انگیز قیمت طلا و سکه تا کجا ادامه دارد؟

ترافیک نیمه‌سنگین در چالوس و هراز

عکس/ چشم اندازی از ۶۰ سال پیش اتوبان تهران-کرج

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

عکس/ نان و پنیر خوردن فرح دیبا در خانه یک روستایی همدان ۴۷ سال پیش

عکس/ تیر‌های تلگراف در مقابل سی و سه پل اصفهان ۱۷۰ سال پیش

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ رونمایی فرشته حسینی از خانواده اش در اینستاگرام

عکس/ تصویری کمیاب از کارمندان اداره پست و صندوق مالیه ۱۷۰ سال پیش و دوران قاجار