اقتصاد۲۴- صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی ایران در بیستمین نشست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در خصوص ناترازی برق جلساتی با اعضای هیات دولت با حضور رییسجمهور برگزار شد و این امر در اولویت برنامه کاری دولت است، بر همین اساس برای تامین سرمایه افرادی که میخواهند در حوزه تولید برق سرمایهگذاری کنند از طرف صندوق توسعه ملی اعلام آمادگی شده تا در اسرع وقت برای جبران این کمبودها چارهاندیشی شود و رییسجمهور تاکید دارند که مشکل کمبود برق برای تابستان سال آینده حتما حل شود.
وی افزود: ایشان تیمی را معرفی کردند تا در مورد انرژیهای خورشیدی و بادی کار کنند. این تیم نتیجه بررسیهای خود را تا یکشنبه هفته آینده مطرح خواهد کرد، همچنین صحبتهایی در مورد خرید پنلهای خورشیدی گفته و اظهار شده که درصدی از تاسیسات را میتوان در داخل تولید کرد.
وی درباره سفر اخیر اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به تاجیکستان و به همراه رییسجمهور اظهار کرد: شماری از فعالان اقتصادی از اتاق بازرگانی در این سفر رییسجمهور را همراهی و چندین جلسه با وزرای تاجیکستان برگزار کردند و در نهایت تمام مسوولان تاجیکستان علاقهمند به همکاری با ایران بودند و به ویژه در زمینه خدمات فنی و مهندسی، صنایع غذایی و دارویی و پزشکی اعلام تمایل برای همکاری کردند.
رییس اتاق ایران گفت: تاجیکستان شرایط خوبی برای سرمایهگذاری و توسعه صادرات ایرانیها دارد، پنج منطقه آزاد تجاری در تاجیکستان وجود دارد که از انواع مالیاتها معاف هستند و تجار ایرانی میتوانند مطابق قوانین مناطق آزاد بینالمللی در این منطقه سرمایهگذاری کرده و کالاهای خود را به واسطه این کشور به دیگر نقاط صادر کنند.
این کشور آب و گاز زیاد و انرژی فراوان و معادن بزرگ سنگ آهک و آلومینیوم دارد و میتواند فرصت خوبی برای سرمایهگذاری ایرانیها باشد. حسنزاده درباره سفری که هیات نمایندگان اتاق ایران به همراه وزیر کشاورزی به ترکیه داشتند، اظهار کرد: در این سفر مسیر خوبی برای انتقال فناوریها میان ایران و ترکیه ایجاد و برنامههایی برای حضور کارشناسان دو کشور در ایران و ترکیه چیده شد، من اعتقاد دارم کشاورزان ایرانی میتوانند با حضور در برنامههای کشاورزی ایران و ترکیه در توسعه این بخش کوشا باشند.
بیشتر بخوانید:دولت پزشکیان با همان فرمان قبلی در حال حرکت است و نظام دیوان سالار تغییری نکرده/ سیاستهای تنبیهی جای تشویقی را گرفته است
ترکیه در صادرات کشاورزی توانمندانه عمل کرده و در ایران هم متخصصهای توانمندی وجود دارند و دو کشور میتوانند همکاری کنند. حجم مبادلات ایران و ترکیه ۱۲ میلیارد دلار بود و در این سفر گفته شد که حجم مبادلات دو کشور میتواند به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
وی در ادامه به سفر رییسجمهور به روسیه پرداخت و گفت: نشستی که رییسجمهور ایران با رییسجمهور روسیه داشت و انعقاد توافقنامه جامع ایران و روسیه اتفاق خیلی خوبی برای کشور ما به شمار میآید و امیدواریم این توافقنامهها بتواند در توسعه اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد. حسنزاده تصریح کرد: با همه اینها براساس آمار مرکز پژوهشهای اتاق ایران در آذر ماه اوضاع خوبی برای صنعت کشور حکمفرما نبود.
وی اضافه کرد: در حوزه رفع تعهدات ارزی اتاق بازرگانی و بانک مرکزی چند ماه است که در مذاکره هستند، در پی راهاندازی بازار توافقی قیمت ارز افزایش پیدا کرده، اما در مورد رفع تعهدات ارزی شفافیت حاصل شده است. مسوولان بانک مرکزی وعده دادهاند که در چند روز آینده نارساییهای مربوط به این بازار حل خواهد شد و از اول بهمن تحول دیگری را در حوزه ارز در پیش خواهیم داشت.
بیشتر بخوانید:چرا ایران از شرکت در اکسپوی ۲۰۲۵ ژاپن بازماند؟
وی ادامه داد: اتاق ایران در بیانیهای از فرمایشات وزیر محترم اقتصاد در مورد موضوع رفع افایتیاف حمایت کرده است. در چند سال گذشته نبود این موضوع مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده و خسارات بزرگی به بار آورده است. آقای پزشکیان مصر بر رفع این مشکل هستند، این در شأن ایران نیست که تاجران آن نه با کارت اعتباری که با پول نقد معامله کنند. امیدواریم مسوولان ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام در رفع این موضوع اقدامات اساسی انجام دهند. رییس اتاق ایران خبر داد: اتاق بازرگانی ایران بیانیه جدیدی از طرف هیات نمایندگان تنظیم میکند تا در رفع این موضوع تسریع صورت بگیرد.