تاریخ انتشار: ۲۲:۱۶ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۳

کشف شهر زیرزمینی در ابرکوه یزد

فرماندار ابرکوه یزد از کشف شهر زیر زمینی، زیر پنج خانه در بافت تاریخی این شهر خبر داد و گفت: طبق عکس هوایی قدیمی ابرکوه و با توجه به بررسی‌های انجام‌شده، مردم در گذشته، خانه‌ها، محل سکونت و مکان‌هایی که برایشان مهم بوده را روی بستر‌های سنگی بنا می‌کردند.

کشف شهر زیرزمینی در ابرکوه یزد

اقتصاد۲۴-  فرماندار ابرکوه یزد از کشف شهر زیر زمینی، زیر پنج خانه در بافت تاریخی این شهر خبر داد و گفت: طبق عکس هوایی قدیمی ابرکوه و با توجه به بررسی‌های انجام‌شده، مردم در گذشته، خانه‌ها، محل سکونت و مکان‌هایی که برایشان مهم بوده را روی بستر‌های سنگی بنا می‌کردند.

"حسین حاتمی" افزود: فواصل میان این بستر‌های سنگی توسط گذشتگان به باغ تبدیل‌شده و آنان برای سهولت در دسترسی‌ها، امنیت، انتقال آب و زندگی خود، مسیر‌هایی را در زیر این بخش‌های سنگی پیش‌بینی کرده بودند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین وجود اتاقک‌های سنگی کوچک در خانه‌های تاریخی ابرکوه که در زیر بستر سنگی قرار داشته، نشان‌دهنده کارایی خاص آنها درگذشته بوده و لذا بررسی و تحقیقات در این خصوص آغاز و منجر به کشف یک سکونتگاه زیرزمینی شده است.

وی اظهارکرد: با توجه به احتمالاتی که مبنی بر وجود نمونه‌های بیشتری از این مجموعه زیرزمینی در سایر محلات و شاید در تمام بافت تاریخی ابرکوه وجود دارد، همچنان تحقیقات ادامه داشته و اکنون منجر به کشف آبراهه‌ای زیبا از سنگ‌های تراشیده شده است.

فرماندار ابرکوه با اشاره به اینکه سنگ‌های بکار رفته در ساخت این آبراهه از نوع سنگ‌های بکار رفته در بنا‌های قاجاری شهرستان است، یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع، این پروژه باستان‌شناسی هنوز هم ادامه دارد.

حاتمی اضافه کرد: مردم قدیم ابرکوه در زمان حفر مسیر‌های انتقال آب، در خانه‌هایی که بر سر راه این تونل‌ها قرار داشت، پله‌هایی برای دسترسی به این مسیر‌ها می‌ساختند تا ضمن کنترل و مدیریت روند انتقال آب، خودشان هم بتوانند از آب قنات استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: گذر آب از این راهرو‌ها که در زیر بستر سنگی شهر قرار داشت، در فصول گرم سال فضایی خنک و پر از آرامش را فراهم می‌کرد که به نظر می‌رسد همین موضوع باعث شد رفته‌رفته ایجاد هُلُرهایی (سالن‌هایی) بزرگ با طاقچه‌هایی در اطراف آن به این مجموعه زیرزمینی اضافه شود تا مردمان دیار کویری ابرکوه بتوانند به عنوان استراحتگاه و شاید هم محلی برای سکونت در روز‌های داغ تابستان، از آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: گفته می‌شود کاربرد دیگر این مجموعه زیرزمینی مخفیگاه و یا پناهگاه در زمان وقوع جنگ و یا حمله بیگانگان بوده است.

حاتمی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۶۰ هکتار از مجموع ۱۷۰ هکتار بافت تاریخی شهر ابرکوه، به این کانال‌ها اختصاص دارد تصریح کرد: بعد از خشک شدن برخی از قنات‌ها، ساخت‌وساز‌های متعددی در سطح شهر انجام شده که فاضلاب‌های آنها در این مسیر‌های زیرزمینی قرار داده شده و متأسفانه به همین علت، امکان بازگشایی تمام مسیر وجود ندارد و در حال حاضر تنها بخشی از آن حفاری شده است.

تاکنون ۴۰۰ اثر تاریخی در شهرستان ابرکوه شناسایی شده که از این تعداد ۱۴۷ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و از این تعداد ۱۲۹ اثر غیرمنقول و ۱۲ اثر ناملموس است.

شهرستان ابرکوه دارای ۲ بخش مرکزی و بهمن و ۲ شهر ابرکوه و مهردشت و دارای چهار دهستان و ۳۵ روستا با ۶۰ هزار نفر جمعیت است در۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۳ بهمن ۱۴۰۳/ خرید‌های هیجانی در بازار طلا و سکه

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تخت جمشید پیش و پس از کاوش‌های اولیه در ۱۱۹ سال پیش

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل رسمی الناز ملک در جشنواره فجر با کت و دامن خاص

عکس/ نمای هوایی حیرت انگیز از شهرک اکباتان تهران

عکس/ مراسم عروس بران ۷۰ سال پیش در قاسم آباد رودسر

عکس/ سردیس گلی یک زن و مرد بازمانده از ۴۰۰۰ سال پیش در شوش خوزستان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره جوان و دیده نشده از سعید آقاخانی، عطاران، شفیعی جم و رادش در دهه ۷۰

علت مهاجرت جوانان ایرانی چیست؟

بهترین صبحانه برای لاغری

اینفوگرافی/ چرا برنج گران شد؟

جزئیات وحشتناک از تیراندازیِ مرگبار در شیراز

عکس/ بازگشت روزبه چشمی به تمرین استقلال

عکس/ چهره زیبای مارال فرجاد با تیپ اروپایی ۳۳ سال پیش در کنار پدرش

پزشکیان به بوشهر سفر می کند

اینفوگرافی/ نرخ بیکاری استان‌ها در پاییز ۱۴۰۳

توضیح قوه قضاییه درباره پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی

مصطفی زمانی کیست؟/ از نقش یوسف پیامبر تا درخشش در جشنواره فجر

درخواست پیگیری و اجرای حق مالکانه صندوق ذخیره فرهنگیان از مرز ۲۹ هزار امضا گذشت

عکس/ رقیب برج خلیفه در حال ساخت

ارزش سهام عدالت امروز ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

فریبا نادری کیست؟/ از ازدواج خبرساز تا برنده سیمرغ

ترامپ: ایران دوست دارد به توافق برسد

عکس/ استایل جالب پوریا پورسرخ و برادرش ۵۳ سال پیش در شهر بازی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

ادعای تغییر رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد

فیلم/ وضعیت وحشتناک آلودگی پتروشیمی شازند

مسیر پیشرفت صنعت بیمه، بیمه‌های زندگی است

ساختمان سرپرستی قم بیمه ما افتتاح شد

جزئیات جدید از پرونده واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی

تکیمیا متعهد پذیره‌نویسی یک شرکت معدنی شد

واگذاری ۵۰۸ واحد مسکونی به متقاضیان در شیراز و شهر جدید صدرا

عکس/ ژست بامزه فردین با کت رنگارنگ ۵۳ سال پیش در کنار بیک ایمانوردی و ملک مطیعی

خواسته‌عجیب نتانیاهو درباره توافق با حماس

الحاق خودرو‌های جدید به ناوگان پول‌رسان بانک سپه

اعلام زمان قطعی تشییع پیکر سیدحسن نصرالله

فیلم/ توضیحات اژه‌ای درباره تاخیر در عزل ظریف

جشنواره کارت‌های هدیه بانک دی آغاز شد

زمان افتتاح حساب وکالتی در بانک رفاه کارگران به منظور خرید محصولات شرکت ایران خودرو تمدید شد

تمدید مهلت ثبت‌نام طرح فروش ایران‌خودرو

فرزین از بانک مرکزی رفتنی شد؟

سیمرغ‌های فجر چهل و سوم با حمایت بانک ملی ایران به پرواز درآمدند

سهمیه بنزین نوروزی تعیین تکلیف شد

چرا استقلال با ماتزاری به توافق نرسید؟

حضور یکپارچه بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش در نمایشگاه گردشگری تهران

در استقلال چه خبر است؟

بیمه نوین در فصل نوین؛ روایت فراز و فرود‌ها برای کسب رضایت مشتری

عکس/ قاب‌هایی احساسی از کودکی گوگوش در آغوش پدر

بیمه تعاون به مجمع عمومی فوق‌العاده می‌رود

الغ بیگ تیموری کیست و از دوره درخشان تاریخ تیموری چه می‌دانیم؟

عکس/ استوری ویژه نورا هاشمی به سه برنده سیمرغ جشنواره فجر

عکس/ سید خندان تهران پیش از احداث پل و زمانی که نامش داریوش بود