تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
تداوم بحران خاموشی در بخش تولید

دولت چگونه می‌تواند خسارات قطعی برق صنایع جبران کند؟

عضو کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار در اتاق بازرگانی تهران به موضوع ارائه راهکار‌هایی برای جبران خسارات پرداخت و پیشنهاد کرد: دولت می‌تواند در چند حوزه تسهیلاتی ارائه دهد. یکی از این حوزه‌ها بیمه تکمیلی و درمانی است که هزینه‌های بخش خصوصی را کاهش می‌دهد. حوزه دیگر مالیات‌هاست؛ به‌ویژه مالیات عملکرد سالانه.

دولت چگونه می‌تواند خسارات قطعی برق صنایع جبران کند؟

اقتصاد۲۴- ماجرای قطعی برق در کشور به یک ماجرای مداوم و پیچیده تبدیل شده است؛ مشکلی که نه تنها صنایع و کسب‌وکار‌ها را تحت فشار قرار داده، بلکه به شکایت‌های حقوقی علیه دولت نیز منجر شده است. در شرایطی که بخش خصوصی از زیان‌های متعدد این قطعی‌ها به ستوه آمده، سید محمد اتابک، وزیر صمت، اعلام کرده که دولت برای جبران خسارات، تسهیلاتی را به صنایع ارائه خواهد کرد.

در حالی که سال به‌سرعت رو به پایان است و تولیدکنندگان هم خواهان تصویب فوری این بسته حمایتی هستند، اما بسته وزارت صمت فعلاً در کمیسیون‌های دولت دست به دست می‌شود تا امضا‌های مورد نیاز را بگیرد.

دولت باید خسارات قطعی برق صنایع را جبران کند

مهراد عباد، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز با اشاره به شکایت چند شرکت حقوقی به قطعی برق گفت: بر اساس قانون، دولت موظف است خسارات ناشی از قطعی برق را جبران کند. حتی چند شرکت حقوقی در این زمینه اقدام کرده و موفق به دریافت احکام علیه دولت شده‌اند. اما در عمل، اگر همه بخش خصوصی بخواهند شکایت کنند، بحران بزرگی ایجاد می‌شود؛ بنابراین دولت باید به‌صورت جدی تدبیری بیندیشد تا این مشکل تکرار نشود.

در گام اول دولت نباید برق صنایع را قطع کند

او با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای آینده اظهار کرد: با توجه به تنوع صنایع در ایران، هر بخش خسارات خاص خود را از قطعی برق متحمل می‌شود. برای مثال، صنایعی که از کوره استفاده می‌کنند یا آزمایشگاه‌هایی که تجهیزات حساسی دارند، متحمل زیان‌های متفاوتی می‌شوند. به همین دلیل، اولین گام این است که دولت برق صنایع را به هیچ عنوان قطع نکند. در کنار این، اگر بسته حمایتی جذابی ارائه می‌شود، باید تمام کسانی که از این موضوع زیان دیده‌اند، چه تولیدکنندگان و چه شرکت‌های بازرگانی از آن بهره‌مند شوند.

بسته حمایتی نباید رانت‌زا باشد

وی با اشاره به ضرورت توزیع عادلانه حمایت‌ها افزود: این بسته حمایتی نباید محدود به گروه خاصی باشد، زیرا در غیر این صورت، زمینه‌ساز رانت می‌شود. باید در نظر گرفت که تمامی اصناف، از مغازه‌داران گرفته تا شرکت‌های تولیدی و بازرگانی، به نوعی از قطعی برق متضرر شده‌اند. برای مثال، مغازه‌داری که برقش قطع شده، مشتریان خود را از دست داده است.


بیشتر بخوانید:اعلام برنامه قطعی برق در استان تهران


این فعال افزود: شرکت‌های بازرگانی حتی در روز‌هایی که تعطیل شدند مجبور به پرداخت حقوق و بیمه کارکنان خود هستند، در همین راستا، شرکت‌های تولیدی ممکن است با آسیب به دستگاه‌ها یا سوختن کوره‌هایشان مواجه شوند.

عضو کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار در اتاق بازرگانی تهران به موضوع ارائه راهکار‌هایی برای جبران خسارات پرداخت و پیشنهاد کرد: دولت می‌تواند در چند حوزه تسهیلاتی ارائه دهد. یکی از این حوزه‌ها بیمه تکمیلی و درمانی است که هزینه‌های بخش خصوصی را کاهش می‌دهد. حوزه دیگر مالیات‌هاست؛ به‌ویژه مالیات عملکرد سالانه.

او ادامه داد: دولت می‌تواند زمان پرداخت مالیات یا حق بیمه تأمین اجتماعی را برای بخش خصوصی افزایش دهد. برای مثال، در ماه‌هایی که صنایع دو روز در هفته برق نداشته‌اند، هشت روز کاری از دست رفته ت بیشتری دهد یا حتی مالیات روز‌هایی که صنایع کار نکرده‌اند را نگیرد.

عباد در پایان با تأکید بر ضرورت حمایت از تمامی کسب‌وکار‌ها خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد تنها به بخش خاصی کمک کند، مشکلات حمایتی به‌وجود می‌آید. بهتر است برای تمام صاحبان کسب‌وکار شرایطی فراهم شود تا مالیات و بیمه خود را دیرتر پرداخت کنند یا اقساط بلندمدتی برایشان در نظر گرفته شود. در غیر این صورت، بحران ناشی از این موضوع ادامه می‌یابد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

عکس/ پیکر سرداران شهید باقری، حاجی زاده، سلامی و رشید

اولین تصویر واضح از خبرنگار زن اسیر اسرائیلی در ایران

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

اظهارات جدید نتانیاهو در مورد ادامه حملات به ایران

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شهادت علی شمخانی تایید شد

عکس/ حمله اسراییل به برج مخابراتی در کرج

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

پاسخ موشکی ایران به اسرائیل؛ اهداف وعده صادق ۳ چه اماکنی بودند؟ / ایران ۵۰۰ موشک بالستیک شلیک کرد

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ توئیت مهدی طارمی درباره نابودی اسرائیل

فیلم/ انفجار در شهرک صنعتی البرز قزوین دقایقی قبل

عکس/ شهادت نیلوفر قلعه‌وند مربی پیلاتس در حمله اسرائیل

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

همسر شهید باقری هم به شهادت رسید

پالایشگاه تهران در سلامت کامل به سر می‌برد

عکس/ وزیر دفاع هدف حملات اسراییل

تاکتیک جدید موشکی ایران علیه اسراییل

دست موساد از ترور فرماندهان یمنی کوتاه ماند

حمله اسرائیل به ستاد وزارت دفاع در تهران

وزارت نفت: شرایط در انبار نفت شهران تحت کنترل است

فیلم/ مقابله پدافند تهران با حملات اسرائیلی

فیلم/ وضعیت نارمک تهران بعد از حمله امشب

انتقال حجاج ایرانی به کشور از صبح یکشنبه

مردم از منطقه شهران فاصله بگیرند

فیلم/ پخش مارش جنگ در شبکه خبر صداوسیما

فیلم/ تخریب یک ساختمان مسکونی در شهرک زمزم تهران در پی حمله پهپادی اسرائیل

فیلم/ تصاویری از آتش‌سوزی انبار نفت شهران

بازار ارز و سهام روی خط جنگ/ اگر تنش‌ها ادامه یابد قیمت دلار به بالای ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد

جزئیات حمله به انبار نفت شهران

فیلم/ فرو مرگبار موشک‌های هایپرسونیک به قلب حیفا

عکس/ نتانیاهو و وزاریش در پناهگاه زیرزمینی مشغول جلسه

عکس/ انفجار در نقاط مختلف تهران

اطلاعیه مهم سپاه دربار موج جدید عملیات وعده صادق ۳

فیلم/ پالایشگاه حیفا گرفتار در آتش موشک‌های ایرانی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ خرداد ۱۴۰۴/ شوک به قیمت طلا

عکس/ ترور رهبر انصارالله یمن در صنعا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۵ خرداد ۱۴۰۴/ سایه سنگین تنش‌های سیاسی بر سر قیمت دلار

فیلم/ آغاز موج جدید حملات موشکی ایران به اسرائیل

مریلا زارعی خطاب به اسرائیل: بدان که پایانت نزدیک‌تر از نزدیک است

کارمندان استان البرز دورکار شدند

تصمیم‌گیری برای خروج از NPT و اعمال محدودیت برای تنگه هرمز

عکس/ توییت اکانت منتسب به سپاه پاسداران به زبان عبری

ادعای صهیونیست‌ها درباره حمله قریب‌الوقوع ایران

توییتِ فارسی مکرون: از پزشکیان دعوت کردم که هرچه زودتر به میز مذاکرات بازگردد

غریب‌آبادی: اسرائیل روند دیپلماتیک را مختل کرد

ترامپ: جنگ میان اسرائیل و ایران باید تمام شود

فیلم/ لحظه انهدام هواگرد اسرائیل در آسمان تهران

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور با ولیعهد عربستان

نتانیاهو مدعی شد که ایران دو بار تلاش کرد تا ترامپ را بکشد

عکس/ شهادت جانشین اطلاعات نیروی هوا و فضای سپاه

تهران تا آخر هفته تعطیل شد

عکس/ تصویر منتسب به خلبان اسرائیلی اسیرشده به دست ایران

رضا رشیدپور: آماده سربازی هستم

عکس/ پهپاد اسرائیلی ساقط شده در دزفول

گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و مکرون

توزیع ۵ هزار پرس غذای گرم در روز غدیر

فیلم/ درگیری پدافند هوایی با اهداف متخاصم در بندرعباس

عکس/ واکنش نوشاد عالمیان به جنایات اخیر اسراییل

آکسیوس: هیچ آسیبی به فردو وارد نشده است

فیلم/ حمله شبانه اسرائیل به تهران

جزئیات انهدام شی ناشناس در آسمان مشهد

پیش‌بینی ۳ کارشناس از آینده بورس پس از حمله اسرائیل

حمله به ۴ ساختمان در سایت هسته‌ای اصفهان