تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۳

علت برخورد خشونت‌آمیز با کادر درمان چیست؟

مساله خشونت افراد با کادر درمان و پرسنل اورژانس را باید به دو بخش تقسیم کرد چراکه دلایل این اتفاق از اساس با هم متفاوت است. اما یک نقطه مشترک در این میان وجود دارد و آن هم کمبود امکانات در هر دو بخش درمان و اورژانس است.

علت برخورد خشونت‌آمیز با کادر درمان چیست؟

اقتصاد۲۴- آستانه تحمل افراد به عوامل بسیاری وابسته است، عواملی که می‌تواند در کاهش یا افزایش این آستانه نقش بسزایی داشته باشد. به گفته کارشناسان حوزه روان‌شناسی، آستانه تحمل زمانی به پایین‌ترین حد ممکن می‌رسد که افراد تحت فشار‌های محیطی قرار می‌گیرند، فشار‌های اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی.

آنچه این روز‌ها و طی دو سه سال اخیر در جامعه اتفاق می‌افتد زنگ خطری است دال بر پایین آمدن آستانه تحمل افراد در برابر مشکلات متعدد. در اکثر روز‌ها خبر‌هایی از نزاع‌های خیابانی، خانوادگی و... منتشر می‌شود، در این بین، اما خبر درگیری افراد با کادر درمان و پرسنل اورژانس نیز بخش مهمی از اخبار را به خود اختصاص می‌دهد. اما دلیل افزایش چنین اتفاقاتی چیست؟ چرا کادر درمان باید در معرض حمله و ضرب‌وشتم همراهان بیمار یا مجروح قرار بگیرند؟

خشونت نسبت به کادر درمان و پرسنل اورژانس دو بخش دارد

عطا میلانی، کارشناس بهداشت روان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «مساله خشونت افراد با کادر درمان و پرسنل اورژانس را باید به دو بخش تقسیم کرد چراکه دلایل این اتفاق از اساس با هم متفاوت است. اما یک نقطه مشترک در این میان وجود دارد و آن هم کمبود امکانات در هر دو بخش درمان و اورژانس است.»

او می‌افزاید: «وقتی همراه بیمار به کادر درمان و پرسنل بیمارستانی پرخاش می‌کند یا آنها را مورد خشونت قرار می‌دهد در واقع مساله هم نحوه رسیدگی به بیمار است هم کیفیت خدماتی که عرضه می‌شود و هم هزینه‌هایی که بیمار باید بابت دریافت خدماتی پرداخت کند که اغلب هم حرفه‌ای و رضایت‌بخش نیست.»

این کارشناس بهداشت روان ادامه می‌دهد: «چنین اتفاقاتی عموماً در بخش دولتی رخ می‌دهد، بیمارستان‌های بخش دولتی هم از کمبود پرسنل درمانی رنج می‌برند، هم از کمبود تخت برای بستری بیماران؛ از طرف دیگر این بیمارستان‌ها کاملاً رایگان نیستند و برخی از هزینه‌های درمانی برای افراد بسیار گران تمام می‌شود، تمام این مسائل دست به دست هم می‌دهند تا تحت شرایط فشار آستانه تحمل افراد پایین بیاید و اقدام به پرخاشگری کنند.»

عطا میلانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به حملات خشونت‌بار برخی از همراهان مصدومان و بیماران به کادر اورژانس اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: «اما خشونتی که نسبت به اعضای اورژانس روا داشته می‌شود شکل دیگری دارد. افراد در چنین مواقعی دچار احساس استرس و اضطراب می‌شوند و کوچک‌ترین محرکی می‌تواند آنها را به واکنش وا دارد.»


بیشتر بخوانید:بی‌رغبتی به تخصص‌های پزشکی؛ از ۵۴۰۰ صندلی دستیاری ۲۰۶۹ جایگاه خالی مانده است


او می‌گوید: «عموماً اورژانس با تاخیر بر بالین افراد حاضر می‌شود، این تاخیر هم از کمبود آمبولانس و کادر اورژانس نشأت می‌گیرد هم از ترافیک و... در چنین موقعیتی همراه بیمار که فکر می‌کند هر ثانیه برای عزیزش حیاتی است تحت استرس و اضطراب شدید ممکن است دست به خشونت بزند.»‌

نمی‌توانیم منکر بالا رفتن میزان خشونت در جامعه باشیم

این کارشناس بهداشت روان توضیح می‌دهد: «اما اگر بخواهیم در مورد میزان خشونت در جامعه بحث کنیم باید این حقیقت تلخ را بپزیریم که طی سال‌های اخیر به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی‌ای که بر مردم تحمیل شده میزان خشونت در جامعه نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده و تاب‌آوری مردم هر روز کمتر از روز قبل شده است.»

او می‌افزاید: «اکثر نزاع‌های خیابانی تحت شرایطی بسیار ابتدایی شکل می‌گیرند و خیلی وقت‌ها همین نزاع‌ها حتی به از دست رفتن جان یک انسان می‌انجامد. مثل اتفاقی که چند هفته پیش در یکی از شهر‌های شمالی کشور رخ داد و پدر و پسری بر اثر نزاع خیابانی که به خاطر تصادف اتومبیل شروع شده بود جان خود را از دست دادند.»

بی‌توجهی به افزایش خشونت در جامعه خطرناک است

میلانی می‌گوید: «متاسفانه مسئولان هیچ راهکاری برای برون‌رفت از این وضعیت نمی‌اندیشند. فشار‌های اقتصادی، اجتماعی و... باعث شده مردم هر روز بیشتر و بیشتر آستانه تحمل خود را از دست بدهند. قوانین برای جلوگیری از این وضعیت ضمانت اجرایی کافی را ندارند و از سوی دیگر تمام عواملی که برای اجرای قوانین و بازدارندگی در این زمینه وجود دارد در دسترس نیستند.»

او در پایان توضیح می‌دهد: «در بسیاری از مواقع پیش آمده که در نزاع‌های خیابانی، پلیس با اینکه شاهد و ناظر است هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد، زیرا هر عملی ممکن است برای نیرو‌های پلیس بار حقوقی داشته باشد. حال آنکه با توجه به اینکه با افزایش چنین اتفاق‌هایی مواجه هستیم باید پروتکل‌هایی دراین‌باره برای نیرو‌های پلیس تدوین و به آنها ابلاغ شود.»

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مدارس شیفت عصر دماوند امروز ۲۹ بهمن غیرحضوری شد

۱۴۰۴ هدیه ۱۰۰ میلیون ریالی برای بازنشستگان کشوری

صدور حکم اعدام برای متجاوزین نوجوان ۱۴ ساله قروه

هشدار AFC به پرسپولیس قبل از دیدار با النصر

چربی سوزی شکم و پهلو با ۵ راهکار عملی 

حل ناترازی برق؛ چگونه؟

عکس/ حضور پزشکیان در دیدار مردم آذربایجان‌شرقی با رهبری

با پیش‌خرید سکه چقدر سود می‌کنیم؟

فیلم/ بارش شدید برف در دماوند

فیلم/ ترامپ: احتمالا به زودی با پوتین دیدار می‌کنم

فیلم/ آغاز دیدار مردم تبریز با رهبری

جوان و کم کار: چهره جدید اقتصاد چین/ با «خدایان دستمزد روزانه» در چین آشنا شوید؛ «زندگی در لحظه»

دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب

فیلم/ آخرین وضعیت خسارات زلزله اندیمشک

عوامل پشت پرده مانع از اصلاح ساختار ایران‌خودرو

دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز غیرقانونی است

قیمت پراید در یک قدمی نیم میلیاردی شدن+ جزئیات

میزبانی بورس کالا از ۴۷۹ هزار تن محصول در امروز

ادعای شبکه سعودی درباره طرح ترامپ برای مذاکره با ایران

اطلاعیه وزارت علوم درباره بازداشت دانشجویان

علت خوابیدن باتری ماشین و راهکار روشن کردن آن

۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت در راه است

قیمت مسکن در تهران به مرز متری ۱۰۰ میلیون تومان رسید

فیلم/ نفوذ سردچال قطبی به ایران، شایعه یا واقعیت؟

غوغای گرانفروشی ایرلاین‌ها در آستانه تعطیلات نوروز

دخالت بازارساز زنجیر بازار دلار و طلا را پاره کرد

هشدار به خریداران مسکن درباره خرید خانه‌های خاص

تصمیم مهم مجلس درخصوص قیمت بنزین + جزییات

حق مسکن کارگری کفاف ۴ تا ۵ سانتی‌متر اجاره خانه را می‌دهد

تکلیف آیفون‌های قاچاق در ایران مشخص شد+ جزئیات

جهش شدید قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

حراج سکه در شرایط تحریم؛ سیاست غلط بانک مرکزی

نتانیاهو: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای اسرائیل است

ادامه تجمع دانشجویان در پی قتل دانشجوی دانشگاه؛ شکایت کم سابقه دانشگاه تهران از یک لباس شخصی!

آخرین مهلت ثبت نام ایران خودرو ویژه بهمن ۱۴۰۳+ جدول

روایت دردناک پدر امیر محمد خالقی درباره فرزندی که نخبه بود

مرثیه‌ای برای داعیه عوضش امنیت داریم؛ هشدار درباره افزایش چشمگیر زورگیری و سرقت در جامعه به مسولان

تشکیل جبهه فراگیر علیه ترامپ ممکن است؟

دستمزد کارگران فقط کفاف ۱۰ روز را می‌دهد

زنگ خطر آموزش؛ ترک تحصیل دختران ایران رکورد زد

نوسان در بازار؛ اصلاح قیمت طلا و سقوط حباب سکه

جنگل‌های تحقیقاتی پشت درِ منابع طبیعی

ادامه چالش‌های پیش‌روی جبران خسارات ناشی از قطع برق و گاز

دیدار دو رهبر در ریاض؛ چرا بن‌سلمان انتخاب شد؟

از تیر ۱۳۷۸ تا بهمن ۱۴۰۳ و بازخوانی عملکرد وزارت علوم در ۵ تجمع اعتراضی دانشجویان!

ترامپ: به نتانیاهو گفتم هر کاری می‌خواهی بکن

افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی در سال آینده

سوپرانقلابی گری در فصل تازه؛ پرتاب شعام و قوه قضاییه خارج از دایره خالص‌سازی!

جزئیات جدید درباره پرداخت مطالبات بازنشستگان

صدور حکم اعدام برای متجاوزین نوجوان ۱۴ ساله قروه