تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۳

فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان ۱۴۰۴ تغییر کرد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی توضیح داد.

حقوق بازنشستگان

اقتصاد۲۴- مصطفی سالاری با اشاره به طرح پیشنهاد فرمول محاسبه مستمری به صورت اختیاری و امتیازی، گفت: طبق قوانین فعلی، اصولاً میانگین دستمزد دو سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول هم بر عهده قانونگذار است.

وی افزود: آن‌چه ما به عنوان یک پیشنهاد جهت هم‌فکری و بیان دیدگاه‌های کارشناسی شرکای اجتماعی مطرح کردیم، حتی در صورت جمع‌بندی نهایی و طی فرآیند‌های لازم در مراجع مربوطه و اجرایی شدن، باز هم یک فرآیند اختیاری برای بیمه‌شدگان خواهد بود.

سالاری گفت: طبق این فرمول پیشنهادی سنوات‌بیمه پردازی بیمه شده با حداقل دستمزد همان سال ضریب‌گیری خواهد شد و از ضریب تمام طول مدت بیمه‌پردازی میانگین گرفته و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهدشد؛ به طور معمول نتایج بررسی نشان می‌دهد، مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمه شده طبق فرمول فعلی است؛ زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی به روزرسانی نمی‌شود، اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمه‌پردازی به روزرسانی و با نرخ روز محاسبه می‌شود.

سالاری تصریح کرد: اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی، از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر، مبلغ بیشتری شد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار می‌کند و اگر هم مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر شد؛ اجباراً مبلغ کم‌تر برای بیمه‌شده اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از فرمول‌های قدیم یا جدید به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و تغییرات تحول‌آفرین متناسب با الزامات آینده‌نگری در صندوق‌های اجتماعی، خاطر نشان کرد: اگر از انجام اصلاحات در فرآیند‌های کاری صحبت می‌کنیم، هدف ضایع کردن حق مکتسبه فعلی بیمه‌پردازان و مردم نیست بلکه به دنبال آن هستیم تا در تعامل با شرکای اجتماعی، سازوکاری ایجاد کنیم که بتوانیم بهترین خدمت‌رسانی را به آنان داشته باشیم.


بیشتر بخوانید:روش محاسبه حقوق بازنشستگان ۱۴۰۴ تغییر کرد + جزئیات


وی تصریح کرد: این یک فرآیند اختیاری است و اصلاً به این معنی نیست که می‌خواهیم کمتر از میانگین دو سال آخر به بازنشسته بدهیم و اگر فرد به هر دلیلی متضرر شد، بدون هیچ مانعی از این امکان استفاده نمی‌کند و اگر هم به نفعش بود سازمان مشکلی برای اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول را ندارد.

سالاری با اشاره به ضرورت تغییر در نحوه خدمت‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: ارائه این فرمول، هم به نفع کارگر و بیمه‌پرداز و هم به نفع کارفرما است و در نهایت موجب تأمین منافع سازمان هم می‌شود، زیرا تاکید و حساسیت بیمه‌پرداز به ثبت مزد واقعی به منظور بهره‌مندی از مستمری بهتر در آینده، نیاز به مداخله فیزیکی و بازرسی کارگاهی یا دفاتر و ایجاد نارضایتی احتمالی برای فعالین محیط کسب و کار را منتفی و افزایش درآمد سازمان و امکان خدمت‌رسانی بهتر را فراهم می‌کند.

سالاری با تأکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی و شفافیت در تصمیم‌گیری‌های سازمان با جلب مشارکت شرکای اجتماعی و ذی‌نفعان، تصریح کرد: امکان استفاده از نتایج این فرمول نیز بعد از تصویب و اجرایی شدن آن خواهد بود، زیرا طبق قواعد این صندوق، نمی‌توان از محل حق بیمه دریافت نشده سال‌های قبل، پرداختی مضاعفی ایجاد کرد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چقدر زمان نیاز است تا ابروها دوباره رشد کنند؟

نحوه ثبت نام وام ودیعه مسکن

عکس/ ژست صمیمی آرنولد با خنده های از ته دل ۱۰ سال پیش در کنار سیلوستر استالونه

تجارت رویا در مسیر کنکور/ هزینه مشاوره تحصیلی از ۱۵ تا ۱۲۰ میلیون تومان ناقابل

عکس/ ژست متفاوت هاشمی رفسنجانی در حال پریدن از رودخانه

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۰ خرداد ۱۴۰۴/ دو راهی خطرناک در بازار طلا

عکس/ چهره جوان ماهایا پطروسیان و جمعی از بزرگان سینما ۳۰ سال پیش در آمریکا

فرایند احراز هویت رانندگان تاکسی اینترنتی اصلاح می‌شود

خط و نشان محسن رضایی برای اسرائیل

عکس/ حمایت تراکتور از کاپیتان شجاع

عکس/ سوپر استار سینمای ایران مهمان ویژه تمرین تیم ملی

فیلم/ گروسی: ایرانی‌ها به من گفتند اگر به تاسیسات ما حمله شود، بمب اتم خواهیم ساخت

فیلم/ هشدار کمالوندی: همکاری‌ها با آژانش را به‌سطح عادی می‌رسانیم

ترامپ: تصمیم من برای اعزام گارد ملی، لس‌آنجلس را نجات داد

نتانیاهو: با غنی‌سازی بلندمدت اورانیوم در ایران مخالفم

انتشار جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی تروئیکای اروپایی

فرمانده کل سپاه: اصابت موشک‌های ایرانی با اطلاعات به دست آمده از صهیونیست‌ها دقیق‌تر می‌شود

اندی خواننده لس آنجلسی بازداشت شد

ساعت بازی فردا شب ایران و کره شمالی

فیلم/ واکنش نماینده ایران در آژانس به ادعاهای گروسی

جناب خان هر شب روی صحنه

هشدار مهم شورای عالی امنیت ملی به اسرائیل

فروپاشی افسانه موساد و گسترش اهداف هسته‌ای ایران

وقوع انفجار در فولاد نطنز اصفهان

فراگیری افراطی هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها

بقایی: پیشرفت در مذاکرات منوط به درخواست آمریکاست

فیلم/ نماینده مجلس: عفاف و حجاب را نمی‌توان با زور جا انداخت

داوود عرب درگذشت

سوگلی قلعه‌نویی بلای جان تیم ایران

فیلم/ آتش‌سوزی گسترده در اسرائیل

فیلم/ برخورد پرنده با بوئینگ ۷۳۷ در حال فرود در مهرآباد

فیلم/ لحظه نجات جوان تهرانی در آب هاى ساحلى رامسر

جزییات پیش‌فروش ارز اعلام شد

سرمربی جدید مهدی طارمی در اینتر مشخص شد

کنایه یک استقلالی به خریدهای تابستانی پرسپولیس

اتصال ۷۱ درصد ایرانی‌ها به اینترنت با فیلترشکن

فیلم/ حمله معترض آمریکایی به سه مامور پلیس

بزرگ‌ترین حمله پهپادی روسیه به اوکراین

شیرخشک یارانه‌ای سر از قنادی‌ها درآورد

کاظم صدیقی: پسر و عروسم بازداشت شده‌اند

توئیت رئیس جبهه اصلاحات با هشتگ فساد سیستمی

فیلم/ حامی ترامپ با خودروی شخصی به سوی معترضان حمله‌ور شد

گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو درباره مذاکرات هسته‌ای

تعلیق سرمربی، سرپرست و مسئول حراست تیم دوومیدانی

کاظم صدیقی فعلا به نماز جمعه نمی‌رود + عکس

روسیه ۸ نیروگاه اتمی در ایران می‌سازد

سقف اجاره مسکن تهران تعیین شد

تکلیف محمدمهدی زارع مشخص شد

پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین E