تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳

رمزگشایی از شایعه استعفای مسعود پزشکیان

محمود واعظی، عضو حزب اعتدال و توسعه در واکنش به شایعه سازی درباره استعفای رئیس جمهور گفت: تندرو‌ها راه حل ورود خود به قدرت را در روش‌های تخریبی، حذف شایستگان به اسم خالص سازی، فشار ناشی از تبلیغات غیر واقع می‌بینند.

رمزگشایی از شایعه «استعفای پزشکیان»

اقتصاد۲۴- در حالی که فقط چند ماه از استقرار دولت مسعود پزشکیان می‌گذرد، برای دومین بار شایعاتی در خصوص استعفای رئیس جمهور مطرح شد. مسئولان دولت علاوه بر تکذیب این شایعه، استعفای پزشکیان را آرزو و رویابافی مخالفان خواندند.

حمله به دولتی که با شعار وفاق بر سر کار آمده، فقط به جوسازی رسانه‌ای منحصر نمی‌شود و مخالفان در هفته‌های گذشته نیز علاوه بر خط‌ونشان در تریبون‌های رسمی، سعی کردند پیروان کفن‌پوش خود را به خیابان آوردند تا شاید از این طریق بتوانند وانمود کنند پزشکیان صدای جامعه نیست. با این حال جز اندک افرادی کفن‌پوش نتوانستند جمعیتی را با خود همراه کنند. شاید همین شکست در خیابان باعث شد تندرو‌ها پشت آتش‌بار رسانه‌ای خود بنشینند و با فضاسازی سعی کنند اریکه ریاست جمهوری را سست جلوه دهند و شایعه «استعفای پزشکیان» را نشر دهند.

او تاکید دارد؛ «گروه شکست خورده در انتخابات گذشته از ابتدای دولت برای پیروزی حداقلی در انتخابات ۱۴۰۷ فضاسازی کرده و می‌کنند تا مردم را بیش از پیش از آینده ناامید ساخته تا در انتخابات حداقلی پیروز میدانی نابرابر باشند.»

مشروح گفتگوی محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی در دولت دوازدهم را بخوانید

آقای واعظی! در چندماهی که از روی کار آمدن دولت پزشکیان می‌گذرد، دو بار شایعاتی درباره استعفای آقای رئیس جمهور شکل گرفته که البته تکذیب هم شد. طی هفته‌های گذشته نیز به بهانه‌های مختلف شاهد حملات تندی علیه دولت بودیم، فکر می‌کنید این شایعات و فضاسازی‌ها از کجا آب می‌خورد و چه کسانی پشت پرده آن هستند؟

اینگونه اقدامات با هدف تشویش اذهان عمومی و فشار به دولت برنامه ریزی می‌شود و از دو جبهه، عملیاتی می‌شود. یک جبهه مربوط به مخالفین نظام در خارج از کشور و دیگر آن به مخالفان دولت در داخل برمی گردد. رسانه‎‌ها و گروه ‎های مخالفی که در خارج هستند، همواره به دنبال تضعیف نظام و دولت‌اند.

روشن است که در داخل نیز برخی از رقبای انتخاباتی با هدف تضعیف دولت فضاسازی و مانع تراشی می‌کنند که ما مشخصا شاهد رویکرد تند برخی از افراد جبهه‎ پایداری هستیم. مخالفین رسانه‌های زیادی هم در دست دارند. به این ترتیب چند وقت یکبار بهانه ‎ای پیدا می‌کنند تا بحث استعفا را مطرح کنند. هدف شان هم تضعیف دولت و ایجاد گسل در مسیر اهداف آن است.

برخی تندرو‌های داخلی همسو با مخالفین خارج از کشور اقدام می‌کنند.


بیشتر بخوانید:خوشحالی شریعتمداری از سخنرانی پزشکیان در مراسم۲۲ بهمن


اما این کار‌ها در راستای منافع ملی نیست؛ آن هم در وضعیتی که دولت با فشار‌های خارجی، شرایط پیچیده منطقه‌ای و وضعیت پرچالش اقتصادی رو به رو است. متاسفانه این اقدامات سلبی از سوی برخی از تندرو‌های داخل به شکل همسو با مخالفین خارج از کشور صورت می‌گیرد. در صورتی که باید تلاش کنند دولت در فضای مناسب و آرام بر حل و فصل مشکلات پر تعداد موجود متمرکز شود. البته که نباید این‎گونه فضا‎سازی‌های تخریبی بر موتور محرکه دولت اثر بگذارد. ضروری است تا دولت با اقدامات عملی بهبود دهنده وضعیت فعلی موجبات امیدواری مردم به دولت خود را فراهم سازد.

عنوان کردید فضاسازی‌ها از یک سو از خارج نشات می‎ گیرد و از سوی دیگر ناشی از گروه‌هایی مثل جبهه پایداری می‌شود. درواقع این دو را همسو و همزبان ارزیابی کردید. به نظرتان از تزلزل در کار دولت که به آن اشاره کردید چه هدفی را دنبال می‌کنند؟

گروه‌های مخالف خارج نشین یک هدف را دنبال می‌کنند؛ این که هر فرد و دولتی در ایران بر سرکار باشد را تحت فشار تبلیغاتی و دروغ پراکنی ناکارآمد جلوه دهند. به هرحال اینکه آن‌ها با پول سازمان‎‌های اطلاعاتی دولت‌های مخالف ایران چه هدفی را دنبال می ‎کنند کاملا روشن است. رسانه ‎ها و گروه‌های مختلف مخالف و دستگاه‌های اطلاعاتی بیگانه همواره برای تضعیف نظام برنامه ریزی می ‎کنند. تکلیف اینها روشن است.

اما خطای آن‌هایی که در داخل هستند و می‌خواهند به زور و با توسل به سنگ اندازی‌های روانی خلاف منافع ملی به مردم القا کنند که رای شما در ۱۵ تیر خطا بود، نابخشودنی است. اینان همواره درصدد بوده و هستند تا به مردم القا کنند که غیر از گروه و تفکر ما دیگری نمی ‎توانند اهداف کشور را تامین کنند.

متاسفانه این گروه با فضاسازی و جوسازی سلبی برای عدم توفیق دولت در تلاش است. اگر این میزان تلاش سلبی مخالفین یاد شده صرف شنیدن مطالبات به حق و در چارچوب قانون اساسی مردم می‌شد وضعیت امروز کشور اینچنین نبود. این گروه شکست خورده در انتخابات گذشته از ابتدای دولت برای پیروزی حداقلی در انتخابات ۱۴۰۷ فضاسازی کرده و می‌کنند تا مردم را بیش از پیش از آینده ناامید ساخته تا در انتخابات حداقلی پیروز میدانی نابرابر باشند.

متاسفانه فضای کشور ما همانند سایر کشور‌های جهان نیست که وقتی یک جناح در انتخابات پیروز شد، صف آرایی‌های سیاسی و جناحی به پایان برسد؛ بنابراین مخالفان دولت از هر طرقی که بتوانند به مقابله با رقیب و تخریب دولت مستقر‎ ادامه می‌دهند. متاسفانه تبلیغات نظیر مطرح کردن استعفای رییس جمهور پزشکیان در ادامه کارزار انتخاباتی تیرماه ‎است.

تندرو‌ها با روش‌های تخریبی و خالص سازی به دنبال ورود به قدرت هستند

در واقع فکر می‌کنید یک نشانه گیری سیاسی دارند که بخواهند کرسی‌های سیاسی را به دست آورند؟ اما تندرو‌ها هم در فضای سیاسی در بین جریان‌های معتدل خیلی معتبر نیستند و از سمت دیگر آرای آن‌ها در ادوار مختلف انتخابات، چه ریاست جمهوری و چه مجلس، نشان می‌دهد که در بین افکار عمومی هم در اقلیت هستند. فکر می‌کنید تلاش‌های آن‌ها موفقیت آمیز خواهد بود؟

موفقیت آمیز نخواهد بود. نمونه آن در انتخابات گذشته مشاهده شد؛ بالاخص زمانی که میزان مشارکت مردم پای صندوق رای بیشتر باشد تکلیف شان روشن‌تر است. زمانی که مردم امیدوارترند، در انتخابات به شکل جدی‌تر و بیشتر مشارکت می‌کنند و در آن صورت فضا عوض می‎ شود و امکان ورود به قدرت برای این تفکر کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب معتقدم که مخالفان می‌دانند از مسیر صحیح جلب افکار عمومی موفق نمی‌شوند و تفکراتشان مورد قبول اکثریت جامعه نیست؛ به این ترتیب راه حل ورود خود به قدرت را در روش‌های تخریبی، حذف شایستگان به اسم خالص سازی، فشار ناشی از تبلیغات غیر واقع می‌بینند.

یک عضو جبهه پایداری گفته بود در مشارکت پایین احتمال پیروزی ما بیشتر است

در واقع می‌گویید این ناامیدسازی افکار عمومی یک جنبه روحی و روانی هم دارد تا میل به شرکت در انتخابات کمتر شود تا تندرو‌ها خودشان بالا بیایند؟

بله این تفکر به دنبال مشارکت حداکثری در انتخابات نیست معمولا این گروه در انتخابات با مشارکت پایین پیروز شده‌اند؛ برای نمونه آخرین انتخابات مجلس در تهران و بسیاری از شهر‌های بزرگ. در گذشته یکی از اعضای جبهه پایداری به صراحت اذعان کرده بود که هرچه میزان مشارکت مردم در انتخابات کمتر باشد احتمال پیروزی ما بیشتر است؛ این سیاست غلط در مقابل راهبرد مد نظر مقام معظم رهبری و گروه‌های معتدل و دلسوزان واقعی کشور است. 


بیشتر بخوانید: پزشکیان بدون مذاکره چه خواهد کرد؟


مادامی که میزان مشارکت در انتخابات فزاینده و چشمگیر باشد، قدرت نظام بیشتر و متعاقبا جمیع توطئه‌های خارجی بدخواهان نظام خنثی می‎ شود و مسیر توسعه و رفاه عمومی هموار می‌شود.

قدرت اقلیت تندرو در حدی نیست که مقابل قانون اساسی یا نظر رهبری قد علم کنند

به این ترتیب وقتی دنبال شرکت حداقلی در انتخابات هستند و برای رای مردم اعتباری قائل نیستند، فارغ از آن که آیت الله مصباح معلم فکری آن‌ها به رای مردم اعتقادی نداشت، چرا وارد عرصه‌های انتخاباتی می‌شوند، چرا کرسی‌های غیرانتخاباتی را هدف نمی‌گیرند؟

حاکمیت و نظام این تفکر را قبول ندارد. این‌ها یک گروه اقلیت هستند و صدایشان بلند و میان مردم هم در اقلیت‌اند. نظام، دولت چهاردهم و ظرفیت قانون اساسی بر مشارکت حداکثری متمرکز و استوار است، چون مشارکت بالا قدرت نظام را افزایش می‌دهد؛ قدرت این گروه در حدی نیست که در مقابل قانون اساسی یا نظر مقام معظم رهبری قد علم کنند.

فکر می‌کنید اگر زورشان می‎ رسید، قانون را عوض می ‎کردند؟

اگر زورشان برسد همه کار می‌کنند. مثلا سعی می‌کنند انتخابات را طوری مدیریت کنند که همواره خود، ابواب جمعی و این تفکر انسدادی بر سر کار باشند. در منطقه هم از این نوع کشور‌ها داریم.

تندرو‌ها علی رغم تبلیغ و فراخوان، کمتر از ۱۰۰ نفر را به خیابان آوردند

این رفتار‌ها و فضاسازی‌ها مثل آوردن کفن پوشان به خیابان که به قول شما جنبه روانی دارد، ممکن است که به روی شخص رئیس دولت هم اثر بگذارد؟

هرگونه تنش در کند کردن حرکت دولت تاثیر دارد. اما آن ها، با این همه تبلیغ و فراخوان طی سه روز فقط توانستند کمتر از صد نفر را به خیابان بیاورند؛ بنابراین تندروی این گروه در بین مردم جایگاه ندارد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

تصویری از نشان شعار سال ۱۴۰۴

عکس/ تبریک سال نو به سبک محمد خاکپور

عکس/ پوستر جالب AFC به مناسبت عید نوروز

عکس/ حضور همسر و فرزند عباس عراقچی روی آنتن زنده تلویزیون

عکس/ استایل جالب و دیدنی هادی چوپان سر سفره هفت‌سین

عکس/ پوستر فدراسیون فوتبال به مناسبت عیدنوروز ۱۴۰۴

عکس/ حال و هوای حرم مطهر رضوی در آخرین لحظات سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نرخ بیکاری ترکیه رکورد ۱۲ ساله را شکست

درآمد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی سینما‌ها در سال ۱۴۰۳

وام جدید مسکن در سال ۱۴۰۴ با اقساط عجیب

نحوه محاسبه اضافه کاری کارگران در سال ۱۴۰۴

تعیین تکلیف برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده

عکس/ تصویری هوایی از زیبایی خاص خشک کردن انگور در ملایر

آیا خرید طلا از دوبی امارات منطقی است؟

عکس/ زیبایی مه صبحگاهی بهاری در جهان‌نما گلستان

عکس مظفرالدین شاه قاجار ۱۳۸ سال پیش بر روی پوستر ماشین تحریر آمریکایی

عکس/ بهرام بیضایی جوان در میانه دهه ۶۰

عکس/ کارت پستال تحریم نوروز ۷۱ سال پیش با تصویر محمد مصدق

عکس/ آتش بازی محمدرضا شجریان و اکبر عبدی ۴۰ سال پیش همراه با همایون

عکس/ تغییر چهره جذاب امیرحسین آرمان پای سفره هفت سین

عکس/ استوری جالب ستاره ترکیه‌ای تیم پرسپولیس از سفره هفت سین

عکس/ عروسی سام درخشانی ۱۰ سال پیش با حضور همایون شجریان، امیرآقایی و نوید محمدزاده

عکس/ فوزیه در کنار همسر دومش حدود ۷۵ سال پیش

عکس/ بهرام رادان و همسر و پسرش پای سفره هفت سین

عکس/ محمدرضا گلزار هم استوری با هفت سین منتشر کرد

عکس/ نرخ تورم سالانه ۳۲.۵ درصد اعلام شد

رتبه اسفبار ایران در میان فهرست شادترین کشور‌های جهان

اینفوگرافی/ هزینه تور‌های نوروزی ۱۴۰۴ در مقاصد پرتردد

جریمه ۱۵۰ هزار تومانی برای عدم رعایت فاصله طولی در جاده

عکس/ متن پیام تبریک عید نوروز هیتلر به ایرانیان ۸۷ سال پیش

عکس/ جشن نوروز در سیستان و بلوچستان زیبا

عکس/ برگزاری جشن نوروز تاجیکستان در کنار ماکت تخت جمشید

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پرواز هما بر فراز کوه‌ها

فیلم/ شلیک گاز اشک آور و خفگی دانشجویان معترض در ترکیه

عکس/ زلزله دوم در نطنز با قدرت ۳.۴ ریشتر

عکس/ پروانه اعتمادی نقاش برجسته ایرانی درگذشت

وضعیت جاده‌های کشور در اولین روز سال ۱۴۰۴

عکس/ تعیین تعرفه واردات تلفن همراه در سال ۱۴۰۴

عکس/ بورس استانبول سرخ و تعطیل شد

اینفوگرافی/ خرید خانه در عراق و ترکیه راحت‌تر از ایران

زمان پخش سریال پایتخت مشخص شد

پیام نوروزی پوتین به رهبری و رئیس جمهور

فیلم/ لحظه وقوع زلزله ۵ ریشتری در نطنز

عکس/ محتوای نامه ترامپ به رهبری از زبان چهره نزدیک به دولت امارات

فیلم/ اعتراضات بعد از استانبول به ازمیر و آنکارا رسید

رهبری: جمهوری اسلامی نایب نیاز ندارد + فیلم

فیلم/ دعای رهبر انقلاب در پایان سخنرانی نوروزی

همه چیز درباره سریال صد سال تنهایی؛ اقتباس بلندپروازانه نتفلیکس از رمان مشهور قرن

‏ ترامپ دستور انحلال وزارت آموزش را داد

فیلم/ سال ۱۴۰۳، عصر زوال اقتصاد و سریال زخم‌های ساختاری بازار سرمایه

پیکان همچنان پرطرفدار دارد/ قیمت جدید مدل‌های مختلف پیکان!

عکس/ محدودیت شدید در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ترکیه

فیلم/ یک وضعیت عجیب و آخرالزمانی در ترکیه

فیلم/ تاکید دوباره رهبری بر مساله تولید در دیدار نوروزی

قیمت‎‌های عجیب اجاره ویلا در خزرشهر مازندران نوروز ۱۴۰۴ + جدول

اجاره ویلا نوروز ۱۴۰۴ در لواسان چند میلیون هزینه دارد؟ + جدول

فیلم/ آغاز سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب