تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

۷۰ میلیارد دلار سرمایه در جیب مردم و دولت ناتوان در حفظ ارزش پول ملی/ دو عامل نابودکننده دارایی مردم

تحلیلگر مسائل اقتصادی می‌گوید: برخی معتقدند به هر شیوه که شده باید سرمایه‌ها از دست مردم خارج و وارد اقتصاد شود. اما آیا ظرفیت اقتصادی مناسب برای این موضوع وجود دارد؟ افرادی که به دولت اعتماد کرده و سرمایه‌های خود را وارد بورس کردند، زیان دیدند و این روند زیان‌دهی هنوز ادامه دارد.

۷۰ میلیارد دلار سرمایه در جیب مردم

اقتصاد ۲۴- زمانی که واحد ارزش پولی یک کشور در سراشیبی سقوط قرار گیرد، مسلم است که مردم آن کشور در پی تبدیل سرمایه‌های خرد و اندک خود به هر چیزی با ارزش‌تر از پول نقد به تکاپو می‌افتند. این اتفاق در ایران نیز طی چند سال اخیر تشدید شده و بدیهی‌ترین تاثیر آن، تغییر ماهیت اقلام مصرفی مثل خودرو و مسکن به کالا‌های سرمایه‌ای است؛ این اتفاق یعنی مردم ریال خود را به خودرو‌های بی‌کیفیت و خانه‌های گران تبدیل می‌کنند تا بیش از این از ارزش پول آنها کاسته نشود.

پدیده پول داغ که به چنین روندی اطلاق می‌شود، روز به روز در ایران گسترده‌تر و غیرقابل کنترل‌تر می‌شود. این روز‌ها در فضای مجازی افراد مختلفی تحت عنوان کارشناس اقتصادی، مشغول مشاوره دادن به مردم برای سرمایه‌گذاری هستند؛ آنکه خرید طلا بهتر است یا دلار، چه زمان باید خودرو فروخت و چه زمانی خانه خرید، کی با بهره چند درصد وام بگیریم و در نهایت چه بلایی سر ارز دیجیتال خواهد آمد.

تمامی این روند در پی آن است که مردم با نگرانی، به دنبال اتخاذ بهترین تصمیم برای حفظ حداقلی دارایی‌های خود هستند و نمی‌توان آنها را مقصر دانست.

سرمایه مردم وارد اقتصاد می‌شود؟

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی چندی پیش نسبت به حجم تخمینی سرمایه راکد در دست مردم، واکنش نشان داد و این رقم را حدود ۷۰ میلیارد دلار دانست. به عقیده غلامرضا مصباحی مقدم، این سرمایه مهم باید در جریان اقتصاد قرار گیرد و رکود آن در قالب‌های مختلفی مانند طلا و ارز در خانه‌ها، دردی را از اقتصاد کشور دوا نمی‌کند.


بیشتر بخوانید: سیاست فرزین برای کاهش دلار ۹۰ هزار تومانی چیست؟/ سکانداران بانک مرکزی جز حرف‌های تکراری کاری نمی‌کنند


فارغ از اینکه چقدر این رقم اعلام شده درست است، بحث آنکه همین سرمایه‌هایی که مسئولان از آن صحبت می‌کنند وارد اقتصاد بی‌جان کشور می‌شود یا در خانه‌ها می‌ماند، نکته قابل تاملی است.

درد فروپاشی اقتصادی

در همین رابطه نادر حیدری، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با اقتصاد ۲۴، درباره سرمایه‌های غیرریالی موجود در دست مردم گفت: با وجود روند رو به رشد قیمت ارز و سکه و هر چیزی که در بازار است، بدیهیست که مردم به دنبال تبدیل ریال خود به کالایی با ارزش بیشتر و ثابت‌تر باشند و دارایی خود را در برابر این دو عامل یعنی تورم و نوسان قیمت‌ها از آسیب نابودی حفظ نگه دارند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی ادامه داد: در ارتباط با بحث سرمایه‌های حاضر در دست مردم نمی‌توان با قاطعیت درباره رقم آن صحبت کرد؛ تخمین‌های عنوان شده هم به پشتوانه خرید طلا از طریق سامانه‌های آنلاین توسط مردم عنوان شده وگرنه به نظر می‌رسد عدد واقعی بیش از این باشد.

دارایی مردم

این فعال بازار اقتصادی ادامه داد: مهم‌تر از آنکه سرمایه غیر ریالی و یا راکد در دست مردم چقدر است، باید در نظر گرفت که مردم برای چه چیزی این سرمایه‌ها را نگه داشته‌اند. برخی معتقدند به هر شیوه که شده باید این سرمایه از دست مردم خارج و وارد اقتصاد شود. اما آیا ظرفیت اقتصادی مناسب برای این موضوع وجود دارد؟ افرادی که به دولت اعتماد کرده و سرمایه‌های خود را وارد بورس کردند، زیان دیدند و این روند زیان‌دهی هنوز ادامه دارد.

وی تصریح کرد: با وضعیت تورم سنگین، مردم سرمایه‌های خود را نه می‌توانند وارد تولید کنند و نه راه تجارت باز است. بازار سرمایه هم وضعیتی نابه‌سامان دارد و ارزش ریال روز به روز در حال کاهش است. حتی خودرو و مسکن هم به قدری گران شده که نمی‌توانند سرمایه خود را وارد این بخش‌ها کنند؛ بنابراین بدیهیست که مبالغ مالی محدود خود را وارد بازار‌هایی مانند ارز و یا طلا کنند.

بستر امن نداریم

به گزارش اقتصاد ۲۴، اگر دولت از رکود سرمایه‌های خرد در خانه‌ها شکایت دارد، باید بستری امن را برای خروج این ارقام مهیا سازد. فردی که پس انداز محدودی زیر صد میلیون تومان دارد، چاره‌ای جز اعتماد به بستر‌های فروش طلای آنلاین یا حتی طلای فیزیکی و یا خرید ارز به عنوان سرمایه‌گذاری ندارد.

هر چند هر کالایی که امروز خریده شود، فردا گران‌تر است و این اتفاق به نوبه خود یک نوع سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، اما به طور کلی هنوز دلیل گلایه دولت (نه صرفا دولت فعلی بلکه حتی دولت‌های پیشین) از وجود سرمایه‌های راکد معلوم نیست. زمانی که دولت هیچ فضای امن اقتصادی برای مردم مهیا نکرده و تمام تصمیماتش به وخامت اوضاع بازار دامن زده، نمی‌تواند مردم را بابت خرید ارز و طلا ملامت کند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
رضا بازنشسته بی پول
0
8
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
از بس ارزش پول رو میبرین بالا.همه باید به خاطر سرمایه هاشون افت نکنه باید دلار و سکه و شمش بخرن .گوش نکنید بخری.
ناشناس
1
6
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
درخصوص ناکارآمدی دولت تقصیررابه گردن پزشکیان نیندازیداین نامردی است بلکه ناکارآمدی رادولت های قبلی مخصوصا دولت رئیسی بوجودآوردوتحویل به دولت چهاردهم دادند
ناشناس
3
11
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
میخواهید مردم همین دلار و طلا ها یی که ته جیبشان مونده را هم بدن برای کسانی که تو کانادا هستن تا کیفیت نمازشان بالاتر بره
اشنا
0
18
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
دولت برا دور زدن تحریم‌ها دلار هایش رو تو جیب مردم نگه می‌دارد جالب تر اینکه خود مردم هم نمی‌دانند وخوبی از آنها مثل یک نگهبان خوب محافظت میکنن حال با تمام شدن بحران‌ها بلای بورس برسر نگهبانان دلار و سکه خواهد امد
بردیا
6
5
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی چگونه انتظار داری مردم مظلوم طلای و دلار خود را به ریال بی ارزش تبدیل و تحویل بانکهای خلافکار و تبهکار شما بدهند تا آنها مجددا بین خود و کارمندانشان و شرکت هایشان تقسیم کنند و مجددا پول بیشتر بی ارزش شود و مردم متضرر شوند و شما که سواد کافی اقتصاد نداری بعد بروی نماز بخوانی و خدارا شکر کنی که پول به چرخه برگشته ولو به متضرر شدن مردم ولو به از بین رفتن سفره مردم ولو به گسترش فقر توسط بانکها که هر کار بخواهند می کنند توجهی به کارمندان بانکها و خودرو های زیر پایشان و منزل شأن کردی چشمات رو باز کن تا ببینی واقعیت را شما توان مدیریت و خسابکشی از بانکها و رانتها را ندارید بصورت هوشمند زیرا خودتان ظاهراً بی هوش هستید و مردم چوبش را می خورند 80درصد اقتصاد دولتی و مردم اعانه بگیر و صدقه بگیر شدن چون آنها را در اقتصاد شریک نکردید واقعیت اینست
منوچهرهمایون
0
4
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
تنها راهکار مبارزه باپول شویی و احتکارسکه وارز کنترل تمام حسابهای بانکی وضع مالیات برتمام حساب بانکی مبازه بی امان بااحتکار تمام اجناس اعلام نمون ارز یک کالای قاچاق تحویل ان به بانک مرکزی خرید طلا وسکه دریک بازاری باشناسنامه ای که دارند جمع آورری سکه وطلا بدون شناسنامه ازجامعه که درانموقع دزدی طلاوسکه هم بامشکل روبرو خواهد شدودلال بازی هم به آخرخط می رسد
سمندون
1
2
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
کاهش ارزش پول ملی هیچ ربطی به رئیس جمهور ها ندارد . سیاست کلی کشور علت کاهش ارزش پول ملی است مهمترین علت ها شامل : اول چاپ بی رویه و بدون پشتوانه پول دوم قیمت های تحمیلی دولت سوم به رسمیت
نشناختن و همچنین نقض دائمی حق مالکیت اشخاص از طرف حاکمیت و چهارم تصدی امور حاکمیت توسط مسئولین بیسواد و کم سواد که مدارک دانشگاهی حین خدمت و یا مطلقا فرمایشی گرفته اند یعنی اشکال مختلف کردانیسم. پنجم اختلاس ها و رانت‌های رنگارنگ.
ناشناس
0
3
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
اقتصاد بیمارتان سقوط خواهد کرد
a@k
0
4
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
من که زمان روحانی سرمایه ام تو بورس پودرشد صدسال سیاهم به این دولت اعتماد نمیکنم چون دولت بدهکاره پولمو خورده کلاهبرداری کرده سال ۹۷ صد میلیون پولموتوبورس ناپدید کردن این باعث شد زندگیم ازهم بپاشه ومنجربه طلاق بشه این حکومت باعث ازبین رفتن زندگی من شدحالاحرف ازاعتمادمیزنین نامردا
علی
0
5
يکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
من راهکار دارم هم برای خانه دار شدن. هم برای طلا و دلار دست مردم و هم خودرو. خیلی آسان می‌شود این کارها را حل کرد اگه مردم بخواهند. البته دولت و نظام هم باید بخواهند.
فقط منتظر شخصی هستم که از من بخواهد و بتواند این کارهای که من می‌گویم را انجام بدهد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره متفاوت ثریا دو سال بعد طلاق از شاه ۶۵ سال پیش در پاریس

عکس/ پوشش خاص فوزیه، اشرف پهلوی و تاج الملوک ۸۶ سال پیش در ورزشگاه امجدیه با کلاه گلدار

عکس/ رونمایی بهاره رهنما از خانه لاکچری اش با وسایل عتیقه و میلیاردی

عکس/ تیپ نوروزی فرشته حسینی با کت پلنگی و مدل موی جدید

عکس/ پوستر رسمی نمایش ملکوت ۴۹ سال پیش با بازی بهروز وثوقی و انتظامی

عکس/ تیپ ساده و شیک نازنین بیاتی در دورهمی دوستانه

عکس/ ظاهر متفاوت فردین ۷۷ سال پیش در لباس سربازی

عکس/ خیابانی در طهران و جزییات آن ۱۱۴ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ انفجار خودرو در محله قلهک

تاراج منابع ملی ایرانیان؛ گردشگران خاک جزیره را به توبره کشیدند/ متولی جزیره هرمز کیست؟

فیلم/ چمران: عتیقه‌ای در بهشت زهرا پیدا نشد

فیلم/ اهدا لوح تقدیر به معین در سالن کوکا کولای دبی

از سرمربی آمریکا ستیز استقلال چه خبر؟

زن مرموز کاخ سفید و معشوقه ترامپ کیست؟ +عکس

عکس/ ژست جالب احمدشاه ۱۱۴ سال پیش با کفش و شمشیر خاص

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

قیمت خودرو‌های شرکت کیا + جدول

اینفوگرافی/ قدیمی‌ترین کشور‌های جهان بر اساس تاریخ پیدایش تمدن

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ توضیحات سرلشکر باقری درباره پاسخ ایران به نامه ترامپ

سقوط از راديكاليسم به آنارشيسم؛ کدام نمایندگان د جبهه پایداری در تجمعات مقابل مجلس حضور یافتند؟

عکس/ پرسپولیس ارزشمندترین تیم لیگ برتر شد

فیلم/ ریزش معدن در روستای عبدالله مهاباد

ادعای خبرساز درباره مذاکره غیرمستقیم با آمریکا

عکس/ دانشگاه اسلامی غزه قبل و بعد از جنگ

پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان سرلشکر باقری

فیلم/ نمایی بی نظیر از بارش باران بر روی دریاچه ارومیه

گزارشش بورس امروز یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

عکس‌/ اجرای عملیات آکروبات و بندبازی در ایران دوره قاجار

عکس/ نمایی از دستۀ عزاداری ۱۳۰ سال پیش در یکی از خیابان‌های تهران

عکس/ تیپ دهه چهل نوید محمدزاده در آمریکا با گردنبند زنانه

عکس/ شهرام دبیری و پنگوئن‌های قطب جنوب

عکس/ چهره خاص شهناز پهلوی ۸۴ سال پیش در آغوش پدر و مادرش

عکس/ هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز

عکس/ اعتراض آمریکایی‌ها علیه ترامپ و ماسک

معامله ۲۵ کیلوگرم شمش نقره در بورس کالا

عکس/ صف‌های طولانی غذا در غزه

اینفوگرافی/ مصرف بنزین نوروزی در پنج سال اخیر

عکس/ شکل و شمایل چند دختر دانشجو با تیپ بامزه در دهه ۸۰

ترامپ میان دو گزینه؛ چرا اقدام نظامی علیه ایران آسان نیست؟

علت قفل کردن ترمز خودرو و راه‌های برطرف کردن آن

بدترین نوروز پرسپولیس در ۱۳ سال اخیر

عکس/ نمایی خارق العاده از لحظه رعد و برق در آسمان گیلان‌غرب

عکس/ ژست جالب دکتر شریعتی درکنار دوستانش ۷۴ سال پیش در مشهد

فیلم/ سورپرایز عاشقانه فرشته حسینی به مناسبت تولد همسرش

به حاشیه رفتن شخصیت‌های اصلی قصه موسی در روایت حاتمی کیا از «موسی‌کلیم‌الله»

معرفی خودرو تی وی آر سربرا با جعبه دنده ۵ سرعته دستی + عکس

نامه شبانه هواداران پرسپولیس به کارتال

گلایه هواداران از وضعیت بد پرسپولیس

عکس‌های زیرخاکی و ناب از بازیگران در پشت‌صحنه سریال پدرسالار

حجم آب ۳۶ سد مهم کشور نصف شد+ جدول

عکس/ چهره عجیب و دیده نشده از محمدرضا پهلوی در ۳ سالگی

عکس/ استایل نوروزی روناک سریال «نون خ» با شومیز و روسری حریر

فیلم/ دیدار احساسی یوسف تیموری با پسر خوانده‌اش در تایلند

عکس/ چهره جدید بازیگر نقش خرم سلطان با تاج و لباس پرنسسی

فیلم/ آغاز تظاهرات علیه ترامپ در آمریکا

فیلم/ یادگاری نوشتن روی سی و سه پل توسط مسافران نوروزی