تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

۷۰ میلیارد دلار سرمایه در جیب مردم و دولت ناتوان در حفظ ارزش پول ملی/ دو عامل نابودکننده دارایی مردم

تحلیلگر مسائل اقتصادی می‌گوید: برخی معتقدند به هر شیوه که شده باید سرمایه‌ها از دست مردم خارج و وارد اقتصاد شود. اما آیا ظرفیت اقتصادی مناسب برای این موضوع وجود دارد؟ افرادی که به دولت اعتماد کرده و سرمایه‌های خود را وارد بورس کردند، زیان دیدند و این روند زیان‌دهی هنوز ادامه دارد.

۷۰ میلیارد دلار سرمایه در جیب مردم

اقتصاد ۲۴- زمانی که واحد ارزش پولی یک کشور در سراشیبی سقوط قرار گیرد، مسلم است که مردم آن کشور در پی تبدیل سرمایه‌های خرد و اندک خود به هر چیزی با ارزش‌تر از پول نقد به تکاپو می‌افتند. این اتفاق در ایران نیز طی چند سال اخیر تشدید شده و بدیهی‌ترین تاثیر آن، تغییر ماهیت اقلام مصرفی مثل خودرو و مسکن به کالا‌های سرمایه‌ای است؛ این اتفاق یعنی مردم ریال خود را به خودرو‌های بی‌کیفیت و خانه‌های گران تبدیل می‌کنند تا بیش از این از ارزش پول آنها کاسته نشود.

پدیده پول داغ که به چنین روندی اطلاق می‌شود، روز به روز در ایران گسترده‌تر و غیرقابل کنترل‌تر می‌شود. این روز‌ها در فضای مجازی افراد مختلفی تحت عنوان کارشناس اقتصادی، مشغول مشاوره دادن به مردم برای سرمایه‌گذاری هستند؛ آنکه خرید طلا بهتر است یا دلار، چه زمان باید خودرو فروخت و چه زمانی خانه خرید، کی با بهره چند درصد وام بگیریم و در نهایت چه بلایی سر ارز دیجیتال خواهد آمد.

تمامی این روند در پی آن است که مردم با نگرانی، به دنبال اتخاذ بهترین تصمیم برای حفظ حداقلی دارایی‌های خود هستند و نمی‌توان آنها را مقصر دانست.

سرمایه مردم وارد اقتصاد می‌شود؟

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی چندی پیش نسبت به حجم تخمینی سرمایه راکد در دست مردم، واکنش نشان داد و این رقم را حدود ۷۰ میلیارد دلار دانست. به عقیده غلامرضا مصباحی مقدم، این سرمایه مهم باید در جریان اقتصاد قرار گیرد و رکود آن در قالب‌های مختلفی مانند طلا و ارز در خانه‌ها، دردی را از اقتصاد کشور دوا نمی‌کند.


بیشتر بخوانید: سیاست فرزین برای کاهش دلار ۹۰ هزار تومانی چیست؟/ سکانداران بانک مرکزی جز حرف‌های تکراری کاری نمی‌کنند


فارغ از اینکه چقدر این رقم اعلام شده درست است، بحث آنکه همین سرمایه‌هایی که مسئولان از آن صحبت می‌کنند وارد اقتصاد بی‌جان کشور می‌شود یا در خانه‌ها می‌ماند، نکته قابل تاملی است.

درد فروپاشی اقتصادی

در همین رابطه نادر حیدری، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با اقتصاد ۲۴، درباره سرمایه‌های غیرریالی موجود در دست مردم گفت: با وجود روند رو به رشد قیمت ارز و سکه و هر چیزی که در بازار است، بدیهیست که مردم به دنبال تبدیل ریال خود به کالایی با ارزش بیشتر و ثابت‌تر باشند و دارایی خود را در برابر این دو عامل یعنی تورم و نوسان قیمت‌ها از آسیب نابودی حفظ نگه دارند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی ادامه داد: در ارتباط با بحث سرمایه‌های حاضر در دست مردم نمی‌توان با قاطعیت درباره رقم آن صحبت کرد؛ تخمین‌های عنوان شده هم به پشتوانه خرید طلا از طریق سامانه‌های آنلاین توسط مردم عنوان شده وگرنه به نظر می‌رسد عدد واقعی بیش از این باشد.

دارایی مردم

این فعال بازار اقتصادی ادامه داد: مهم‌تر از آنکه سرمایه غیر ریالی و یا راکد در دست مردم چقدر است، باید در نظر گرفت که مردم برای چه چیزی این سرمایه‌ها را نگه داشته‌اند. برخی معتقدند به هر شیوه که شده باید این سرمایه از دست مردم خارج و وارد اقتصاد شود. اما آیا ظرفیت اقتصادی مناسب برای این موضوع وجود دارد؟ افرادی که به دولت اعتماد کرده و سرمایه‌های خود را وارد بورس کردند، زیان دیدند و این روند زیان‌دهی هنوز ادامه دارد.

وی تصریح کرد: با وضعیت تورم سنگین، مردم سرمایه‌های خود را نه می‌توانند وارد تولید کنند و نه راه تجارت باز است. بازار سرمایه هم وضعیتی نابه‌سامان دارد و ارزش ریال روز به روز در حال کاهش است. حتی خودرو و مسکن هم به قدری گران شده که نمی‌توانند سرمایه خود را وارد این بخش‌ها کنند؛ بنابراین بدیهیست که مبالغ مالی محدود خود را وارد بازار‌هایی مانند ارز و یا طلا کنند.

بستر امن نداریم

به گزارش اقتصاد ۲۴، اگر دولت از رکود سرمایه‌های خرد در خانه‌ها شکایت دارد، باید بستری امن را برای خروج این ارقام مهیا سازد. فردی که پس انداز محدودی زیر صد میلیون تومان دارد، چاره‌ای جز اعتماد به بستر‌های فروش طلای آنلاین یا حتی طلای فیزیکی و یا خرید ارز به عنوان سرمایه‌گذاری ندارد.

هر چند هر کالایی که امروز خریده شود، فردا گران‌تر است و این اتفاق به نوبه خود یک نوع سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، اما به طور کلی هنوز دلیل گلایه دولت (نه صرفا دولت فعلی بلکه حتی دولت‌های پیشین) از وجود سرمایه‌های راکد معلوم نیست. زمانی که دولت هیچ فضای امن اقتصادی برای مردم مهیا نکرده و تمام تصمیماتش به وخامت اوضاع بازار دامن زده، نمی‌تواند مردم را بابت خرید ارز و طلا ملامت کند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
رضا بازنشسته بی پول
0
8
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
از بس ارزش پول رو میبرین بالا.همه باید به خاطر سرمایه هاشون افت نکنه باید دلار و سکه و شمش بخرن .گوش نکنید بخری.
ناشناس
1
6
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
درخصوص ناکارآمدی دولت تقصیررابه گردن پزشکیان نیندازیداین نامردی است بلکه ناکارآمدی رادولت های قبلی مخصوصا دولت رئیسی بوجودآوردوتحویل به دولت چهاردهم دادند
ناشناس
3
11
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
میخواهید مردم همین دلار و طلا ها یی که ته جیبشان مونده را هم بدن برای کسانی که تو کانادا هستن تا کیفیت نمازشان بالاتر بره
اشنا
0
18
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
دولت برا دور زدن تحریم‌ها دلار هایش رو تو جیب مردم نگه می‌دارد جالب تر اینکه خود مردم هم نمی‌دانند وخوبی از آنها مثل یک نگهبان خوب محافظت میکنن حال با تمام شدن بحران‌ها بلای بورس برسر نگهبانان دلار و سکه خواهد امد
بردیا
6
5
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی چگونه انتظار داری مردم مظلوم طلای و دلار خود را به ریال بی ارزش تبدیل و تحویل بانکهای خلافکار و تبهکار شما بدهند تا آنها مجددا بین خود و کارمندانشان و شرکت هایشان تقسیم کنند و مجددا پول بیشتر بی ارزش شود و مردم متضرر شوند و شما که سواد کافی اقتصاد نداری بعد بروی نماز بخوانی و خدارا شکر کنی که پول به چرخه برگشته ولو به متضرر شدن مردم ولو به از بین رفتن سفره مردم ولو به گسترش فقر توسط بانکها که هر کار بخواهند می کنند توجهی به کارمندان بانکها و خودرو های زیر پایشان و منزل شأن کردی چشمات رو باز کن تا ببینی واقعیت را شما توان مدیریت و خسابکشی از بانکها و رانتها را ندارید بصورت هوشمند زیرا خودتان ظاهراً بی هوش هستید و مردم چوبش را می خورند 80درصد اقتصاد دولتی و مردم اعانه بگیر و صدقه بگیر شدن چون آنها را در اقتصاد شریک نکردید واقعیت اینست
منوچهرهمایون
0
4
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
تنها راهکار مبارزه باپول شویی و احتکارسکه وارز کنترل تمام حسابهای بانکی وضع مالیات برتمام حساب بانکی مبازه بی امان بااحتکار تمام اجناس اعلام نمون ارز یک کالای قاچاق تحویل ان به بانک مرکزی خرید طلا وسکه دریک بازاری باشناسنامه ای که دارند جمع آورری سکه وطلا بدون شناسنامه ازجامعه که درانموقع دزدی طلاوسکه هم بامشکل روبرو خواهد شدودلال بازی هم به آخرخط می رسد
سمندون
1
2
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
کاهش ارزش پول ملی هیچ ربطی به رئیس جمهور ها ندارد . سیاست کلی کشور علت کاهش ارزش پول ملی است مهمترین علت ها شامل : اول چاپ بی رویه و بدون پشتوانه پول دوم قیمت های تحمیلی دولت سوم به رسمیت
نشناختن و همچنین نقض دائمی حق مالکیت اشخاص از طرف حاکمیت و چهارم تصدی امور حاکمیت توسط مسئولین بیسواد و کم سواد که مدارک دانشگاهی حین خدمت و یا مطلقا فرمایشی گرفته اند یعنی اشکال مختلف کردانیسم. پنجم اختلاس ها و رانت‌های رنگارنگ.
ناشناس
0
3
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
اقتصاد بیمارتان سقوط خواهد کرد
a@k
0
4
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
من که زمان روحانی سرمایه ام تو بورس پودرشد صدسال سیاهم به این دولت اعتماد نمیکنم چون دولت بدهکاره پولمو خورده کلاهبرداری کرده سال ۹۷ صد میلیون پولموتوبورس ناپدید کردن این باعث شد زندگیم ازهم بپاشه ومنجربه طلاق بشه این حکومت باعث ازبین رفتن زندگی من شدحالاحرف ازاعتمادمیزنین نامردا
علی
0
5
يکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
من راهکار دارم هم برای خانه دار شدن. هم برای طلا و دلار دست مردم و هم خودرو. خیلی آسان می‌شود این کارها را حل کرد اگه مردم بخواهند. البته دولت و نظام هم باید بخواهند.
فقط منتظر شخصی هستم که از من بخواهد و بتواند این کارهای که من می‌گویم را انجام بدهد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

جهش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۴ قطعی است/ دورخیز ایران خودرو و سایپا برای افزایش تولید مبتنی بر مونتاژ و واردات

عکس/ فرودگاه حماه سوریه نابود شد

عکس/ ایران سومین کشور زلزله‌خیز جهان در ۳۵ سال اخیر شد

عکس/ هوای تهران قابل‌قبول شد

عکس/ بازدید رضاخان و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش از کارخانه هواپیماسازی شهباز

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ژست خاص احمدشاه در مراسم تشییع محمدعلی شاه ۱۰۱ سال پیش در ایتالیا

عکس/ استایل اروپایی تختی در کنار اعضای جبهه ملی ۵۹ سال پیش در روز عروسی اش

عکس/ ژست صمیمی ترنم کرمانیان بازیگر سریال آبان در کنار شهاب حسینی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

معرفی خودرو اکلیپس؛ ماشین ژاپنی تولید آمریکا+ عکس

جزییات نهایی واریز یارانه معیشتی مرحله دوم اعلام شد

شور و حال مسافران در پل خواجو و سی‌وسه پل در نوروز ۱۴۰۴

مجلس درگیر موضوعاتی است که نفع خاصی برای مردم ندارد/ نمایندگان وقت خود را به بطالت می‌گذرانند

زمان دقیق خرید با مرحله دوم کالابرگ الکترونیک

عکس/ تفریح زمستانی محمدرضا پهلوی با خانواده اش ۵۲ سال پیش در سوئیس

عکس/ امروز بدترین روز بورس آمریکا طی ۴ سال گذشته

عکس/ رستوران گردی بهاره رهنما با تیپ سنتی در حال خوردن دیزی

عکس‌های لو رفته از آرشیو قجری کاخ گلستان

عکس/ کدام کشور‌های جهان موشک هایپرسونیک دارند؟

ترافیک سنگین درآزادراه قزوین – کرج – تهران همزمان با پایان تعطیلات عید

فیلم/ بغض و گریه سپند امیرسلیمانی برای فرزندِ در راهش

عکس/ مدل عجیب قاشق نقره دوره ساسانی با کنده کاری‌های خارق العاده

فیلم/ سورپرایز احساسی مهران غفوریان روی آنتن زنده

عکس/ ژست بامزه فرحناز پهلوی ۵۸ سال پیش با مو‌های پرنسسی

عکس/ چهره جذاب گوگوش ۶۴ سال پیش با لباس و زیورآلات هندی

فیلم/ مسدود شدن جاده اردبیل به نیر به علت رانش جاده

ساعت کاری ادارات، بانک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۶ فروردین

عکس آتلیه‌ای شجاع السلطنه، داماد ناصرالدین شاه ۱۱۴ سال پیش با لباس رسمی و شمشیر

ضربه ایلان ماسک به رمزارز محبوب ایرانی‌ها

تهران در آستانه چرخش تاریخی/ آیا آمریکا آخرین شانس دیپلماسی را با ایران از دست می‌دهد؟

سناریوی غرق شدن بازار نفت و تکرار فاجعه دهه ۸۰/ آیا آمریکا از اهرم فروش نفت برای فشار به روسیه استفاده میکند؟

عکس/ استایل اروپایی ثریا اسفندیاری با پالتو پوست ۶۹ سال پیش در کلاس درس

عکس/ استاد اخراجی دانشگاه تهران راهی دانشگاه هاروارد شد

تأکید بر ایمنی در بازگشت از سفر‌های نوروزی/ توقیف ۵۰۳ گواهینامه و برخورد جدی پلیس با متخلفان جاده‌ای

اینفوگرافی/ پرجمعیت‌ترین کشور‌های جهان تا ۲۱۰۰

عکس/ حسن بدیر در کنار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس

فیلم/ آتش‌سوزی در بخشی از جنگل‌های اشکور رودسر

عکس/ تیپ خاص آناهیتا درگاهی در ۱۳ بدر با کاپشن خزدار و گل سر قلبی

عکس/ نمایی از قرآن پهلوی (آریامهری) سال انتشار ۱۳۴۴

فیلم/ یادگاری نویسی روی دیوار‌های تخت‌جمشید

دستور ویژه پزشکیان برای حل فوری مشکل آب یزد صادر شد

عکس/ پیام تیم ملی به مهدی طارمی

فیلم/ اشک فاطمه گودرزی و دخترش در برنامه کیایی برای چه بود؟

عکس/ ارسال پیامک ‎های عجیب حجاب برای شهروندان اصفهانی

عکس/ چهره خاص دفتر الملوک، خواهر دکتر مصدق ۱۲۴ سال پیش در جوانی با لباس عجیب

عکس/ خوش گذرانی خواهرانِ فرجاد در اروپا با استایل تینیجری

فیلم/ اتهام زنی نتانیاهو علیه ایران

عکس/ برداشت یادگاری از خاک‌های ایران از هرمز تا تخت جمشید

عکس/ چهره متفاوت اشرف‌الملوک، دختر مظفرالدین شاه ۱۲۴ سال پیش با چادر

عکس/ حال و هوای اطراف دانشگاه تهران اوایل سال ۱۳۵۸ خورشیدی

عکس/ جلسه پایانی تمرین تیم استقلال پیش از بازی با تراکتور

عکس/ صف آب در یزد خبرساز شد

فیلم/ سانسور عجیب یک سکانس از سریال آبان حسابی سوژه شد

هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران؛ بارش باران و وزش باد شدید در راه است

عکس/ صحنه‌های دلخراش از چرای گاو‌ها بر کوهی از زباله‌های نوروزی

عکس/ استایل شیک و لاکچری همسر ارسطو پایتخت در روز ۱۳ بدر با عینک چند میلیونی

عکس/ حال و هوای مردم در بیرون شهر سنندج روز سیزده بدر اواخر دوران ناصری

فیلم/ ترامپ: برای دسترسی به بازار ما باید هزینه دهید

عکس/ بورس آمریکا ۲ تریلیون دلار ریخت