تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۳

هشدار افت شدید دما تا ۱۵ درجه و بارش سنگین برف از فردا

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود یک سامانه بارشی قدرتمند از فردا (۲ اسفند) به کشور خبر داد و گفت: این سامانه که ابتدا وارد شمال‌غرب می‌شود، در روز‌های آینده استان‌های زیادی را دربرمی‌گیرد و موجب بارش گسترده برف و باران، کاهش محسوس دما، وزش باد‌های شدید و افت دما تا ۱۵ درجه سانتیگراد در برخی مناطق پیش‌بینی می‌شود.

هشدار هواشناسی

اقتصاد۲۴- صادق ضیاییان: طی روز‌های آینده شاهد ورود یک سامانه بارشی خواهیم بود. این سامانه از فردا (۲ اسفندماه) وارد محدوده ایران می‌شود و ابتدا استان آذربایجان شرقی را در بر می‌گیرد. این سامانه در بخش‌هایی از استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس همچنین استان اردبیل، زنجان و قزوین فعال و موجب بارش خواهد شد. بارش برخی مناطق به‌صورت باران و در مناطق سردسیر به‌صورت برف خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: از جمعه (۳ اسفندماه) دایره بارش گسترده‌تر خواهد شد و میزان بارش برف یا تعداد استان‌هایی در معرض بارش برف قرار دارند، افزایش می‌یابد. طی روز جمعه بارش در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین، تهران، البرز، گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، شمال خوزستان همچنین استان مرکزی و همدان پیش‌بینی شده است.

کاهش شدید دما؛ سه‌شنبه سردترین روز هفته خواهد بود

او با تاکید بر آغاز روند کاهش دما از شنبه (۴ اسفندماه) گفت: طی هفته آینده پدیده‌های جوی متفاوتی رخ خواهد داد. روز شنبه اغلب مناطق مذکور با بارش رو‌به‌رو خواهند شد که استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه و بخش‌هایی از استان لرستان، همدان، مرکزی، تهران، البرز، قزوین و قم را در برمی‌گیرد و بارش در چهارمحال بختیاری نیزاتفاق می‌افند.


بیشتر بخوانید:آیا موج سرما دوباره به ایران برمی‌گردد؟


رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه اظهارکرد: بارش طی روز شنبه (۵ اسفندماه) در استان‌های گیلان و غرب مازندران همچنین استان اردبیل و بخش‌هایی از استان کردستان سنگین خواهد بود. انتظار بارش برف سنگین را خواهیم داشت و به همین سبب محور‌های مواصلاتی استان‌های مذکور و تمامی محور‌ها در شمال غرب با مشکل مواجه خواهند شد.

خطر مسدود شدن جاده‌ها و قطع برق در برخی مناطق

ضیاییان ادامه داد: احتمال قطع راه‌های روستایی وجود دارد و با توجه به زیرساخت هر منطقه و بارش برف سنگین ممکن است قطع برق و... نیز رخ دهد.

او اضافه کرد: طی روز یکشنبه (۵ اسفند) کماکان بارش در استان‌های مذکور ادامه خواهد داشت. بارش در استان‌های تهران و البرز نیز پیش‌بینی می‌شود.

به گفته ضیاییان به‌طور کلی از روز پنجشنبه تا روز دوشنبه در بخش عمده‌ای از استان‌های شمال غرب، استان‌های ساحلی دریای خزر، استان‌های حاشیه‌ای البرز بارش اتفاق خواهد افتاد و طی روز‌های شنبه و یکشنبه بارش در اغلب مناطق به‌صورت بارش برف خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: با وجود خروج این سامانه در محدوده زمانی تقریبی سه شنبه (۸ اسفندماه)، سواحل دریای خزر و نواحی شمال شرق تحت تاثیر بارش خواهد بود و به همین سبب افت شدید دما اتفاق خواهد افتاد. در مناطق شمال غرب کشور تا حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد کاهش دما نیز پیش‌بینی می‌شود و در دیگر مناطق حدود ۶ تا ۸ درجه سانتیگراد کاهش دما اتفاق می‌افتد. استان‌های زیادی دمای زیر صفر را تجربه خواهند کرد. بیشینه دما در برخی از استان‌ها مثل استان اردبیل بالای صفر نخواهد بود.

ضیاییان ادامه داد: سه شنبه سردترین روز هفته آینده خواهد بود و پس از آن سرما طی روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت و روند افزایش دما از روز پنجشنبه آغاز خواهد شد.

او با تاکید بر وقوع پدیده‌های مختلف جوی در هفته پیش رو گفت: بخش‌های جنوبی مانند استان کرمان و فارس علیرغم بارندگی احتمالا با وزش باد‌های شدید نیز رو‌به‌رو می‌شوند. وقوع رعد و برق در مناطق جنوبی نیز پیش‌بینی می‌شود.

پاسخ ضیاییان به شایعات: نه طوفان بی‌سابقه داریم، نه سردچال!

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص وقوع «طوفان» و «سردچال» طی هفته پیش‌رو گفت: نحوه بیان این اخبار نادرست بود. به عنوان مثال خبر با این تیتر منتشر شده بود که «خاورمیانه یخ می‌زند» آیا امکان دارد بندرعباس یخ بزند؟


بیشتر بخوانید:هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است


او ادامه داد: هواشناسی کاهش دما را در شمال غرب و نواحی دیگری پیش‌بینی کرده است. خاورمیانه بسیار گسترده است و برخی ضمن بازی با اخبار واقعی، برای جلب مخاطب از عناوین فریبنده استفاده می‌کنند.

ضیاییان اضافه کرد: تصور کنید با وجود وضعیت ناترازی انرژی در ایران، از ساکنان مناطق جنوبی تا مناطق شمالی دچار نگرانی شوند. این وضعیت حجمی از مصرف انرژی و خسارت را تحمیل خواهد کرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا بار دیگر در پاسخ به این موضوع که این کاهش دما بر اثر سردچال است یا خیر؟ گفت: این اخبار اغراق آمیز است. کلمه «سردچال» اساسا کلمه درستی نیست و شاید معادل انگلیسی آن نیز پیدا نشود. آنچه که اتفاق می‌افتد، نفوذ هوای سرد است که به طور تقریبی هر چند سال شاهد نفوذ هوای سرد از عرض‌های بالاتر بوده‌ایم. نمونه واضح آن سال ۸۶ رخ داد.

ضیاییان در خصوص انتشار اخباری با تیتر «بزرگ‌ترین طوفان ۲۰ سال اخیر در خاورمیانه» نیز گفت: در این خصوص واژه طوفان، واژه‌ای اشتباهی است. طوفان به معنی وزش باد است.

او تاکید کرد: با بارش برف رو‌به‌رو خواهیم شد و این سامانه و کاهش دما ممکن است موجب مشکلات عدیده شود، اما این بزرگ‌ترین طوفان یا بیشترین کاهش دما نیست.

هشدار قرمز در راه است؛ سفر‌ها را به تعویق بیندازید

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به دستگاه‌ها و هموطنان در خصوص این سامانه جوی هشدار داده‌ایم. روز گذشته هشدار نارنجی هواشناسی صادر شد و طی روز جاری احتمال صدور هشدار سطح قرمز بالاست. شرایط خطرناک است و باید تمهیدات ویژه از سوی مردم و مسئولان اندیشیده شود.

ضیاییان در پایان تاکید کرد: هموطنان باید سفر‌های خود را به بعد از گذر این سامانه موکول کنند و پویش دو درجه کمتر را نیز رعایت کنند تا از این وضعیت گذر کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

۲۰ کشوری که تا سال ۲۰۳۹ بر جهان حکمرانی خواهند کرد؟

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

فیلم/ اتمام حجت سردار قاآنی با اسراییل

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

معرفی موشک بالستیک SS-۲۳ Spider

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۶ فروردین ۱۴۰۴/ خریداران طلا مُردد شدند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ لیست جدید قیمت محصولات ایران خودرو برای فروردین ۱۴۰۴

عراقچی: پاسخ به نامه ترامپ را ارسال کردیم

عکس/ فوزیه و اسماعیل شیرین بیک ۷۶ سال پیش در حیاط خانه اش

مالیات سنگین برای لوکس‌سواران در سال ۱۴۰۴

کنایه سنگین نقی معمولی به حسن یزدانی

عکس/ واکنش قائم‌پناه به کناره‌گیری ظریف

اینفوگرافی/ میزان زکات فطریه در سال ۱۴۰۴

عکس/ تابلوی شهرداری تهران در یک پارک جنجالی شد

عکس/ سفر کوتاه دو ساعته عراقچی به عمان؟

عکس/ فوزیه در یونیفرم نظامی ارتش مصر ۷۷ سال پیش

پیام رهبر انقلاب در آستانه روز جهانی قدس

فیلم/ رهبر انقلاب: راهپیمایی قدس نشانۀ اتحاد و اقتدار ملت ایران است

عکس/ مجموعه عکس‌های دیده‌نشده از مظفرالدین‌شاه

فیلم/ ظریف: اگر مسئول مذاکره بودم پشت تلویزیون مذاکره نمی‌کردم

اینفوگرافی/ تمام صعودهای ایران به جام جهانی فوتبال

مرحله دوم کالابرگ چه تاریخی واریز می‌شود؟

اوشا ونس، بانوی دوم کاخ سفید کیست؟+ عکس

بیانیه وزارت خارجه به مناسبت روز جهانی قدس ۱۴۰۴

حضور بمب‌افکن‌های آمریکایی در اقیانوس هند

عکس/ والیبال بازی کردن فرح و محمدرضا پهلوی در ماهدشت کرج

عکس/ ثریا اسفندیاری همسر دوم محمدرضا پهلوی در حال امضای سند ازدواج ۷۵ سال پیش

واکنش محمد صلاح به انتقادات از ظاهر همسرش

حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/ فوزیه در کنار همسر دومش اسماعیل شیرین و فرزندش حسین شیرین

عکس/ واکنش علیرضا بیرانوند به پست حمایتی سردار آزمون

پزشکیان بدون حضور محمد جواد ظریف چه خواهد کرد؟

عکس/ منارجنبان و کوه آتشگاه در اصفهان

عکس/ مادرزن آلمانی محمدرضا پهلوی در کنار دختران بختیاری ۹۵ سال پیش

عکس/ حمایت جانانه سردار آزمون از علیرضا بیرانوند

اورونوف مسابقه پرسپولیس را از دست داد

عکس/ ظاهر خانه و خدمتکاران دختر ناصرالدین شاه ۱۳۴ سال پیش

واکنش عباس عبدی به درخواست تخریب و تخلیه آرامگاه خیام

عکس/ واکنش معاون پزشکیان به شایعه سفر قطب جنوب

عکس/ بدهی‌های قدیمی بر شانه دولت چهاردهم

عکس/ شهناز دختر بزرگ محمدرضا پهلوی ۷۴ سال پیش

فیلم/ ماجرای واکنش مرد یمنی هنگام بمباران جنگنده‌های آمریکا چه بود؟

احتمال کنار گذاشتن ایران از جام جهانی به خاطر قوانین ترامپ

عکس/ دفتر اعیانی فرح ۴۷ سال پیش در پارک نیاوران

عکس/ سید محمد خاتمی و فاطمه مهاجرانی در حاشیه مراسم سالگرد زهرا شجاعی

پشت پرده وقایع و پیش‌بینی سقف قیمت نفت چیست؟

عکس/ برگزاری تمرین استقلال در کمپ حجازی

فیلم/ تیم ملی فوتبال ساحلی ایران بحرین را در هم کوبید

عکس / واکنش شهاب طباطبایی به سفر لاکچری معاون پزشکیان به قطب جنوب

فیلم/ پزشکیان: اولویت اول ما معیشت مردم است

کاپیتان پرسپولیس دوباره مصدوم شد

عکس/ حضور حسین کلانی در تمرین امروز پرسپولیس

عکس/ نرخ جدید سود بین‌بانکی اعلام شد

عکس/ آمار سخنگوی دولت درباره تعداد مصوبات دولت چهاردهم

عکس/ زیبایی حیرت انگیز مقبره خیام در نیشابور

فیلم/ بیماری عجیب یک مرد درختی در سیستان و بلوچستان