
اقتصاد۲۴- JUMP ۲۰ یک نوع برخاست و فرود عمودی (VTOL) ساخته شده از هواپیمای بدون سرنشین تاکتیکی T-۲۰ با بال ثابت است که توسط شرکت Arcturus برای نیروی دریایی ایالات متحده طراحی و ساخته شده است.
این پهپاد برای ماموریتهای اطلاعاتی، نظارتی، شناسایی و جستوجو و نجات در نظر گرفته شده است. JUMP ۲۰ در آوریل ۲۰۱۴ رونمایی شد و در ژانویه ۲۰۱۵ چندین پرواز آزمایشی را پشت سر گذاشت.
نیروی دریایی مکزیک در ماه مه ۲۰۱۶، تقریباً دو ماه پس از خریداری JUMP ۲۰ توسط نیروی دریایی این کشور، این پهپاد را برای مأموریتهای اعلام نشده بر فراز مکزیک مستقر کرد.
پهپاد JUMP ۲۰ دارای یک بدنه مونوکوک است که با استفاده از مواد کامپوزیت ساخته شده است. این پهپاد دارای دو بال ثابت است که درقسمت بالای بدنه چیده شدهاند و در عقب این هواپیما دارای یک دم تی شکل است.
بیشتر بخوانید: معرفی پهپاد Shadow ۲۰۰ RQ-۷
قابلیت برخاست و فرود عمودی این پهپاد توسط دو روتور عمودی نصب شده در هر بال ارائه میشود. تطبیق پذیری پهپاد، همراه با قابلیت برخاست و فرود عمودی، هزینههای عملیاتی پایین و افزایش بهره وری سوخت را ارائه میدهد.
طول این پهپاد ۲.۸ متر، طول بال آن ۵.۶ متر و حداکثر وزن برخاست آن ۹۵.۲ کیلوگرم است. این پهپاد میتواند محمولههایی با وزن ۲۷.۲ کیلوگرم را در محفظه بار واقع در قسمت مرکزی بدنه حمل کند. این پهپاد تاکتیکی میتواند توسط دو خدمه از ایستگاه کنترل زمینی اداره شود.
این پهپاد دارای سیستمهای تصویربرداری ژیروسکوپی / مادون قرمز با تثبیتکننده ژیروسکوپی سری TASE فناوری Cloud Cap مانند TASE۴۰۰، TASE۴۰۰HD، TASE۴۰۰DXR و TASE۴۰۰LRS است. دوربینهای EO/IR این پهپاد، دادههای تصویری و ویدئویی و ردیابی هدف را در زمان واقعی، هم در روز و هم در شب ارائه میدهند.
پهپاد JUMP ۲۰ همچنین تعدادی حسگر دیگر از جمله چراغهای ناوبری استاندارد، LiDAR، رادار دیافراگم مصنوعی (SAR)، رله ارتباطی، سنسورهای نقشه برداری سه بعدی، هوش ارتباطی و هوش سیگنال را حمل میکند. همچنین میتواند به صورت اختیاری یک ترانسپوندر روی آن نصب شود. یک پیوند ویدئویی/داده، که در باندهای L، S یا C کار میکند، دادههای حسگر را در زمان واقعی به ایستگاه کنترل زمینی منتقل میکند.
خلبان خودکار Piccolo با استفاده از یک پردازنده کنترل پرواز و حسگرهای داخل هواپیما، پرواز کاملاً مستقل را فراهم میکند. دادههای محموله بر روی صفحه نمایش کامپیوتر در ایستگاه کنترل زمینی قابل حمل نمایش داده میشود و اپراتور را قادر میسازد تا فرمان و کنترل پهپاد را از طریق پیوند داده ارائه دهد.
پهپاد JUMP ۲۰ از یک موتور چهار زمانه EFI ۱۹۰cc بنزینی و چهار موتور الکتریکی استفاده میکند که هر یک از آنها در یک بوم روتور قرار میگیرند.
موتورهای الکتریکی روتورهای عمودی نصب شده را در هنگام برخاستن و فرود نیرو میدهند، در حالی که موتور ۱۹۰ سی سی که یک ملخ دو پره نصب شده روی دماغه را حرکت میدهد و قدرت انتقال را فراهم میکند.
پهپاد تاکتیکی JUMP ۲۰ میتواند با حداکثر سرعت ۷۲ کیلومتر در ساعت پرواز کند و سقف سرویس آن ۴۵۷۲ متر است. این پهپاد میتواند دادهها را در محدوده ۱۲۵ کیلومتری انتقال دهد. JUMP ۲۰ بسته به نیاز ماموریت میتواند ۹ تا ۱۶ ساعت در هوا بماند.
سازنده: شرکت Arcturus
رونمایی: آوریل ۲۰۱۴
دهانه بال: ۵.۶ متر
حداکثر وزن برخاستن: ۹۵.۲ کیلوگرم
حداکثر سرعت: ۷۲ هزار کیلومتر در ساعت