تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۳

خط قرمز سیدحسن نصرالله چه بود؟

علی لاریجانی خعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مرحوم شهیدحسن نصرالله در تمام عمر مجاهدت در راه رفع این ستم از مردم کرد و فقط هم مردم لبنان نبود، او دل مشغولی‌اش کل بشریت بود. ط قرمز سیدحسن نصرالله را روایت کرد.

خط قرمز سیدحسن نصرالله چه بود؟

اقتصاد۲۴- علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری با عنوان «لبنان در انتظار روزی تاریخی» گفت: علی القاعده به خاطر محبوبیت بسیار مرحوم شهیدحسن نصرالله که یک انسان بزرگ بود، بسیار تشییع باعظمتی خواهد شد.

وی افزود: یکی از شخصیت‌هایی بود که جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و ستم و سیاهی داد. او کار بزرگی انجام داد. شاید در عصر حاضر هیچ ستمگری به اندازه رژیم صهیونیستی وجود ندارد که اینطور سفاکانه مردم را می‌کشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مرحوم شهیدحسن نصرالله در تمام عمر مجاهدت در راه رفع این ستم از مردم کرد و فقط هم مردم لبنان نبود، او دل مشغولی‌اش کل بشریت بود.

وی با یادآوری جمله‌ای از شهید سلیمانی با این مضمون که خود را مدافع یا سربازی هرفردی می‌دانست که به او ظلم می‌شود، اظهار کرد: شهیدحسن نصرالله واقعا نسبت به سرنوشت انسان‌ها بسیار حساس و برای همه ملت‌ها دلسوز و مخصوصاً نسبت به ایران و ملت ایران بسیار دلسوز بود.

مشاور رهبری انقلاب تاکید کرد: نکته بعدی بود که بسیار آدم منصفی بود و قدر دیگران را عزیز می‌دانست و به اندازه‌شان به بها می‌داد. منهای این ویژگی که گاهی کمتر سیاستمدار‌ها دارند و گاهی مطلق‌گرایی یا گروه‌گرایی می‌کنند. در او هیچ‌وقت این را ندیدم با اینکه در لبنان عظیم‌ترین نیروی مقاومت را به وجود آورده بود، قدر دیگران را هم می‌دانست.


بیشتر بخوانید:فیلم/ ورود قالیباف و عراقچی به مراسم تشییع شهدای مقاومت


لاریجانی تصریح کرد: مثلا به مسیحیان هم اعتنا می‌کرد و می‌گفت خط قرمز ما این است که حقوق آنها را ضایع نکنند. می‌فهمید شرایط را باید با عقلانیتی در لبنان و تضاد‌های درونی که دارند چطور تدبیر کند که آرامشی بر آنجا حاکم شود.

ندیدم نصرالله نسبت به کسانی که خصم او بودند بی‌احترامی کند

وی یادآور شد: بسیار اخلاق‌گرا بود و شاید بیش از بیست ملاقات ۳ تا ۵ تا ۶ ساعته با او در اوج درگیری‌ها داشتم. من واقعاً ندیدم نسبت به کسانی که خصم او بودند او جمله بی‌احترامی داشته باشد. ممکن بود نقد می‌کرد، اما بسیار بااحترام نقل می‌کرد و حرف زشتی یا چیزی به کسی نسبت نمی‌داد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگی‌های رفتاری مشابه مرحوم سیدحسن مدرس در دوران سیاست‌ورزی، ادامه داد: این ویژگی یک سیاستمدار پخته است که در بحران‌ها و در شرایط مختلف حد امور را رعایت کند. او واقعاً یک سیاستمدار یا یک مرد سیاسی بسیار پخته و ورزیده و در تراز یک سیاستمدار مسلمان بود.

تئوری دموکراسی در دنیا واژگون و مبتذل شد

مشاور رهبر انقلاب، صحنه سیاسی در دنیا را در حالت غیرعادلانه و غیرمعقول توصیف کرد و افزود: وضعیتی که در خود امریکا به وجود آمد؛ زمانی می‌گفتند سیاست باید بر آزادی اقتصاد نظارت کند تا از مسیرش خارج نشود، حالا یک الیگارشی به وجود آوردند که ثروتمندترین افراد دنیا بر سیاست نظارت می‌کنند و در دنیا تئوری دموکراسی واژگون و مبتذل شد.

لاریجانی ادامه داد: ما در دورانی زندگی می‌کنیم و اتفاقاتی رخ می‌دهد که نسبت به قرن هجدهم که پایه‌گذاری مثلاً دموکراسی در غرب با آرمان‌هایی انجام شده، درست ۱۸۰ درجه تغییر کرده ولی می‌گویند ما از دموکراسی و آزادی هم دفاع می‌کنیم.

وی تاکید کرد: واقعا عجیب است که خطی وجود دارد بین رژیم صهیونیستی و لبنان، آن‌ور خط می‌گویند ما همه‌جور سلاح می‌دهیم و این‌ور خط را می‌گویند باید همه‌جانبه خلع سلاح شود که البته نمی‌توانند این کار را بکنند، اما ببینید تمام این تئوری چه‌قدر ظالمانه است.

مشاور رهبر انقلاب یادآور شد: در غزه مهمترین مطلبی که نتانیاهو گفت این بود که باید حماس از بین برود. آیا الان از بین رفته است؟ پس با چه کسی مبادله می‌کنید؟ مخصوصاً صحنه‌هایی که اینان با لباس نظامی می‌آیند، آبرو برای آنان نگذاشته است. پس شما این همه جنگیدید، این همه آدم کشتید، اما آنان که هنوز هستند.

وی تصریح کرد: گروگان‌هایتان را به شما تحویل می‌دهند؛ بنابراین معلوم است بسیار سازماندهی قوی دارند. نهایت بی‌آبرویی برای یک رژیم بسیار در غزه بمباران کرد و حرف‌های بسیار زد، اما در نهایت با اینکه بسیار کشتند ولی سازمان حماس هنوز زنده است و جا‌های امنی هم دارد. این‌همه آدم ریختید و آنجا را گرفتید، پس چه‌کار کردید. همین وضعیت درباره حزب‌الله هم هست.

لاریجانی تاکید کرد: وقتی یک جریان فکری بتواند بر قلوب تصرف داشته باشد، با کشتار و نظایرش، آن تفکر و آنجا تشدید می‌شود، کمااینکه الان در غزه همین است. مگر تهدید نکردند مردم غزه باید بیرون برود، کسی رفت؟ می‌تواند برود؟ بیرون می‌روند؟ نمی‌روند. چون هر خانواده بچه‌های‌شان و والدین‌شان کشته شده‌است، کجا برود؟ نمی‌تواند بروند. اگر در بین خودمان چنین حادثه‌ای رخ می‌داد ما می‌توانستیم سرزمینمان را ترک کنیم؟ آنان هم مثل ما هستند، سال‌هاست مجاهدت می‌کنند و در همین جریان غزه ۵۰ هزار نفرشان کشته شدند و بیش از اینها مجروح شدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رفتار غرب سخت‌افزارانه است و فکر می‌کنند با رفتار سخت‌گیری مثلاً با جمادات طرف هستند! اینان انسان هستند و عواطف دارند و این عواطف نمی‌گذارد شما به آنان ستم کنید و می‌ایستند جلوی شما.

وی تاکید کرد: طرح کوچاندن مردم غزه نمی‌شود که اجرایی شود. مردم مصر بسیار باتمدن هستند، یعنی اگر کوچکترین اشتباهی را سیاست‌مدارانشان مرتکب شوند، تمام مصر دچار بحران می‌شود، هر کشور دیگه‌ای هم باشد می‌شود. چون بسیار روشن است که یک ظلم بسیار فاحش است.

مردم غزه هوشیارتر از این حرف‌ها هستند

مشاور رهبری انقلاب گفت: مگر می‌شود ۲ تا ۳ میلیون انسان را آواره کرد؟ این، ناشی از مشکل مکانیکال‌بودن سیاست است. رفتارشان در سیاست را با اداره املاک عوضی گرفتند. مگر ممکن است که در صحنه عمل مثلاً کوچ‌دادن یک جمعیت بزرگ رخ دهد؟ ممکن است مثلاً در جایی هزار نفر را جابه‌جا کرد ولی ۲ میلیون انسان را می‌شود جابه‌جا کرد؟ ۲ میلیون آدمی که زخمی و بااراده هستند و حاضر نیستند سرزمینشان را رها کنند. گفتند در جای دیگر به آنان امکانات می‌دهیم، مردم غزه هوشیارتر از این حرف‌ها هستند.


بیشتر بخوانید:فیلم/ اظهارات عراقچی در مراسم تشییع سید حسن نصرالله


لاریجانی یادآور شد: یکی از نکات مهمی که حرکت شهید نصرالله را ایجاد کرد یک نوع بیداری و هوشیاری در جوان‌های منطقه است که اگر بااراده حرکت کنند در مقابل یک رژیم از نظر تسلیحاتی، بسیار قوی، می‌توانند بایستند. این نمونه در حال تکثیر است و مربوط به ایران هم نیست.

وی گفت: آنان می‌گویند این امر فقط ناشی از ایران است، نه؛ این جریان فکری به وجود آمده است. فلسطین را با چنددهه قبل مقایسه کنید، بسیار جوانان رشیدی دارد که پای آرمان‌های‌شان ایستاده‌اند. شما در عراق و کشور‌های دیگر می‌بینید که هوشیارند و جوانان مسائل را تعقیب می‌کنند.

مشاور رهبری انقلاب ادامه داد: این جریان با بسازبفروشی و وعده وعید مالی مشکلش حل نمی‌شود. مطمئنم اگر حتی امریکایی‌ها و غربی‌ها فشار بیاروند و یه عده‌ای از آنان را بتواند به کشور‌های دیگری ببرند، آن کشور را نابود کرده‌اند و مردم آن کشور تحمل نمی‌کنند. حالا این کار رخ نمی‌دهد و الان هم در گفت‌و‌گو‌های سیاسی که مطرح است، طرح جایگزین مطرح است. یعنی اعراب پیشنهاد جایگزین بدهند، چون حرف گنده‌ای زدند که بعد بتوانند با آن، معامله سطح پایین‌تر کنند وگرنه می‌دانند که نمی‌شود.

وی تاکید کرد: شما الان وضعیت اعراب را می‌بینید همان وضع مثلاً چندماه پیش است؟ نیست. احساس نگرانی دارد. یعنی الان احساس می‌کنند باید همدیگر را دریابند. این شروع تحول در منطقه است. ممکن است با امریکا ارتباط داشته باشند و قول و قرار‌هایی با آمریکا هم بگذارن ولی خودشان در دلشان نگران وضع خاورمیانه هستند.

لاریجانی در واکنش به سخنان مجری برنامه مبنی بر محافظه‌کاری فراوان برخی رهبران کشور‌های عربی در قبال آمریکا، تصریح کرد: باید شرایطشان را درک کرد و نباید به آنان خیلی سخت گرفت. وضعیت فعلی اقتضا می‌کند این‌طور باشند، اما در گفت‌و‌گو‌هایی که با آنان می‌شود کاملاً در حال روشن شدن هستند که اگر جلوی این وضعیت نایستند خودشان هم دچار بحران می‌شوند.

مشاور رهبری انقلاب گفت: یعنی این کشور‌ها همگی دچار سایش می‌شوند و بنابراین کاملاً به فکر این هستند که جلوی چنین حرکت‌هایی را سد کنند. نمی‌گویم دولت‌مردانشان خیلی به این سادگی بیدار می‌شوند ولی برای آینده خودشان خطر را احساس کردند. ولی در بدنه جوانان یک بیداری وجود دارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت دلار هم‌زمان با پایان مذاکرات مسقط

عکس/ استایل خاص و لاکچری محمدرضا پهلوی ۵۵ سال پیش در سفر سوئیس

عکس/ مجوز حضور تمام رسانه‌ها در مذاکره ایران با آمریکا صادر شد

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما با عینک و کیف رنگ جیغ

عکس/ عراقچی با ۱۰ دقیقه تاخیر به محل مذاکرات رفت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ مرد چینی در آپارتمان اجاره‌ای گوساله نگهداری می‌کند

اینفوگرافی/ چقدر کار کنیم تا ماشین بخریم؟

عکس/ شباهت شوکه کننده شهناز پهلوی ۸۴ سال پیش در آغوش مادر مصری اش

نقطه ضعف بزرگ بمب افکن بی ۲ چیست؟

اعمال افزایش ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان در فروردین نهایی شد؟

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ رقص ماه و فلامینگو‌ها بر آینه مهارلو

تکلیف مترو در بافت تاریخی شیراز به کجا رسید؟

پگاسوس KC-۴۶A؛ هواپیمای سوخت گیری هوایی

کاهش چشمگیر قیمت تخم‌مرغ در بازار

عراقچی برای توضیح به مجلس می‌رود

آخرین وضعیت ایوب العملود با پرسپولیس

فیلم/ پزشکیان: مشکلات را برطرف می‌کنیم

عکس/ تیپ شیک و اروپایی شهناز پهلوی ۷۴ سال پیش در کنار اردشیر زاهدی در بروکسل

شهرزاد کمالزاده: بلاگر‌ها هم می‌توانند بازیگر شوند

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

واکنش تند ثابتی به مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

هشدار تند سرلشکر باقری به دشمنان

عکس/ تیپ بامزه آرنولد ۶۷ سال پیش در مدرسه با لباس بافتنی

مزایا و معایب مزوتراپی مو چیست؟

فیلم/ میدری: خانوار‌های جعلی مانع اصلاح یارانه شدند

فیلم/ بی‌اعتنایی ترامپ به همسر وزیر بهداشت آمریکا

فیلم/ حمله یک نماینده مجلس به دولت و تیم مذاکره کننده

معرفی پرکارترین داور زن در لیگ برتر فوتبال ایران

وحید امیری ۲۵۰ بازی با پیراهن پرسپولیس+ عکس

گوشت‌های لاکچری و ماساژ دیده، کیلویی یک میلیون تومان

فیلم/ رهبری: دشمن از پیشرفت‌های ما کلافه و عصبی است

عکس/ خبر باورنکردنی و جنجالی از ارشادِ پایتخت

گودرز دوم کیست؟/ پادشاه اشکانی در دوران پرتنش امپراتوری ایران و روم

خطر بیخ گوش دانش آموزان کم سواد

داور بازی پرسپولیس و سپاهان لو رفت

عکس/ چهره خاص و دیده‌نشده از مهین‌دخت؛ خواهرزادۀ احمدشاه قاجار در پاریس

پیش‌بینی افزایش دمای هوا در در بهار و تابستان

عکس/ دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح با رهبری

عکس/ مدل و قیمت گوشی سید عباس عراقچی چیست؟

عکس/ نمایی شگفت انگیز از خانه وزیر خارجه عمان

معرفی جت تهاجمی و آموزشی سبک MB-۳۳۹

اینفوگرافی/ آنچه تاکنون از مذاکرات می‌دانیم

فیلم/ افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی شهریه مدارس غیر دولتی

فیلم/ نطق تند رسایی در واکنش به مذاکره ایران با آمریکا

پیش‌بینی عجیب از دمای هوا در در بهار و تابستان

فرماندهان نیرو‌های مسلح با رهبر انقلاب دیدار کردند

عکس/ تفریح محمدرضا پهلوی با همسرش روی رودخانه با قایق پارویی

خوراکی‌هایی که همه دهه‌شصتی‌ها با آن خاطره دارند

فیلم/ اصولگرا‌ها همچنان ناراحت از مذاکره

نظر مثبت رئیس کمیته هسته‌ای ایران درباره مذاکرات

عکس/ امیر قلعه‌نویی سرمربی جدید استقلال را انتخاب کرد