تاریخ انتشار: ۲۳:۰۳ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۳

واکنش تینا پاکروان به توقیف تاسیان

تینا پاکروان، کارگردان سریال «تاسیان» در واکنش به انتشار خبر توقیف انتشار این سریال توسط رسانه قوه قضائیه، به خبرآنلاین گفت: واقعیت این است که در طول دوران فعالیت حرفه‌ای‌ام در این کشور، تا کنون با چنین تجربه‌ای مواجه نشده بودم؛ اینکه چیزی را تا این اندازه غلط بفهمند و با همین برداشت غلط هم کارشان را جلو ببرند!‌ من از آنجایی که خودم در حوزه نقد فیلم کار کرده‌ام، معنای نقد را می‌فهمم و کاملا این موضوع را درک می‌کنم که ممکن است عده‌ای یک سریال را دوست داشته باشند و عده‌ای دیگر به اجزای آن مانند کارگردانی، بازیگری و فیلمنامه نقد داشته باشند. ولی اینکه هجمه و پرونده‌سازی شکل بگیرد، به‌نظرم هم قابل شکایت است و هم قابل بررسی.

تینا پاکروان

اقتصاد۲۴- پاکروان در این مصاحبه افزود: آنچه علیه سریال «تاسیان» شاهد بودیم، به‌طرز مشهودی سازمان‌دهی شده است. ببینید عوامل این سریال نزدیک دو سال تلاش کرده‌اند تا اثری را به سرانجام برسانند که مردم آن را دوست داشته باشند. آن وقت گروهی از سر انگیزه‌ای که نمی‌دانم آن را بخل و حسادت بدانم یا ترس، این هجمه را به راه انداخته‌اند.

کارگردان «تاسیان» ادامه داد: اینکه برخی برای هجمه به این سریال، از مرحله انتقاد از بازی‌ها و فیلمنامه و کارگردانی عبور کرده‌اند و دست روی تحریف تاریخ گذاشته‌اند، چه معنایی دارد؟ من در این سرزمین دو سریال تاریخی ساخته‌ام و قطعا برای ساختن آنها هم تاریخ را مطالعه کرده‌ام و هم مشاورین و پژوهشگران خبره‌ای داشته‌ام، صرف اشاره به تحریف تاریخ بدون دلیل و یا با اشاره به موارد غلطی، چون عدم وجود جلال آل احمد در شب شعر گوته (شمس آل احمد سخنران شب سوم گوته بود) نشان از بی سوادی راویان یا مغرضانه بودن پرونده سازی‌های ایشان دارد. آن‌ها فرق جلال و شمس آل احمد را نمی‌دانند و آنقدر بی سواد هستند که از ده شب شعر گوته با عنوان میتینگ بیضایی یاد می‌کنند. من ۴۷ سال سن دارم و در تمام این سال‌ها تصویری که از یک ساواکی در تلویزیون به ما نشان داده‌اند، همراه با کلیشه‌هایی همچون کراوات و مشروب و سیگار بوده است. بعد وقتی نوبت به سریال ما می‌رسد، اعتراض می‌کنند که چرا شرب خمر نشان داده‌اید! مگر من می‌توانم تصویر یک ساواکی را در حال نماز خواندن نشان دهم؟ طبقه دیگری هم در سریال داریم که هم نمازشان را می‌خوانند و هم اعلامیه‌شان را پخش می‌کنند. طبقه دیگری هم همان زمان بوده‌اند که سینما می‌رفتند، موسیقی گوش می‌دادند و مشروب هم می‌خوردند.

پاکروان تاکید کرد: ما برای این سریال ۱۷ ماه مشغول رفت و آمد به ساترا بودیم، چطور می‌شود ناگهان صحبت از توقیف کرد؟ داستان ما هم یک داستان عاشقانه است و تنها در بستر یک مقطع تاریخی در حال روایت آن هستیم. سوال من این است که نمایش آن مقطع تاریخی آیا اینقدر می‌تواند ترسناک باشد؟

پاکروان در توضیح داستان تاسیان با تاکید مجدد بر روایتی عاشقانه در دهه پنجاه تصریح کرد: آیا اگر من در روایت خود سراغ یک خانواده شیک و پول‌دار رفتم که در همان سال‌ها زندگی مرفهی داشته‌اند و حالا پسری عاشق دختر این خانواده شده، معنایش این است که می‌خواهم سفیدشویی بکنم؟ چطور می‌توان چنین برداشتی از داستان داشت؟ با این نگاه که همه سریال‌های اخیر که به موضوعاتی همچون اختلاس، فساد، دزدی و خیانت می‌پردازند و حتی از تلویزیون هم پخش می‌شوند، آیا در حال بازنمایی یک کلیت نامطلوب از جمهوری اسلامی هستند؟! مگر می‌شود اینگونه نگاه تعمیمی به شخصیت‌پردازی و داستان یک سریال داشت؟

وی با اشاره به رفتار عجیب ساترا برای نظارت بر تولیدات شبکه خانگی افزود: من متوجه نمی‌شوم که چرا ما ملزم به فعالیت تحت نظارت جایی هستیم که در واقع رقیب ما محسوب می‌شود؟ شبکه نمایش خانگی چرا باید زیرنظر ساترا فعالیت کند؟ من و آقای اسدزاده ۱۷ ماه است که با رفت‌وآمد به این سازمان طرح‌مان را تصویب کرده‌ایم. حالا چرا باید این کار به مرحله توقیف برسد؟ خب ساترا زیرمجموعه تلویزیون است که می‌خواهد مطابق با رفتار‌های تلویزیون با ما رفتار کند. طبیعتا بخشی از تولیدات شبکه خانگی هم رقیب تلویزیون هستند و ساترا تمایلی به تولید آنها ندارد. این فرآیند باید باید تغییر کند، چون رقیب قطعا ناظر خوبی نیست.

وی افزود: مراکزی که تصمیم‌گیر هستند، چرا باید در مواجهه با این هجمه‌ها منفعل باشند؟ آنها چرا باید وارد بازی افرادی شوند که به‌دنبال پرونده‌سازی هستند؟ مشخصا گروهی از افراد موثر در جریان این پرونده‌سازی‌ها، در حال قلم‌فروشی هستند و اگر بخواهیم ریشه‌یابی کنیم، قابل پیگیری هستند.

اما مراکز تصمیم‌گیر به‌جای آنکه از تزریق عشق و امید در قالب یک داستان عاشقانه در یک سریال استقبال کنند، خود را وارد بازی پرونده‌سازان می‌کنند و حکم توقیف می‌دهند!

وی در واکنش به انتقادات نسبت به پوشش بازیگران زن هم تأکید کرد: مگر می‌توانم بگویم ۵۰ سال پیش و قبل از انقلاب هم همه زن‌ها در خیابان حجاب کامل داشته‌اند؟ نتیجه این رویکرد می‌شود سریال‌های تلویزیون که اشرف پهلوی هم در آنها حجاب کامل دارد! خب مخاطب این روایت را پس می‌زند.  


بیشتر بخوانید: تینا پاکروان کیست؟/ از کارگردانی تا بازیگری و تهیه‌کنندگی در سینمای ایران


پاکروان با اشاره به برخی انتقاد‌ها از سریال ادامه داد: ما در سریال «تاسیان» کم‌فروشی نکرده‌ایم و امروز هم همه عواملی که برای تک‌تک جزییات این سریال تلاش کرده‌اند، از این شرایط ناراحتند. با چه ملاک و بر اساس چه سندی می‌توان این سریال را تحریف تاریخ دانست؟ من یک قصه عاشقانه روایت کردم که در دوره‌ای از تاریخ معاصر اتفاق افتاده، ممکن است ایراداتی هم داشته باشد.

کارگردان «تاسیان» درباره پیگیری برای رفع مشکل پخش این مجموعه هم گفت: در مذاکراتی که با ساترا داشتیم، هر هفته اصلاحاتی به ما می‌دادند، اما ناگهان می‌گویند، حالا دیگر نمی‌دانیم چه باید بکنیم! چه اتفاقی افتاده که نمی‌دانید چه باید بکنید؟ ما کار عجیبی نمی‌کنیم که بخواهیم بابت آن هراس و ترسی داشته باشیم.

پاکروان در پاسخ به اینکه قوه قضاییه چه توضیحی درباره دلیل جلوگیری از پخش سریال داده گفت: قوه‌قضاییه هیچ صحبتی با ما نداشته و من خبر را اولین‌بار در خبرگزاری میزان دیدم.

وی با یادآوری برخی اتفاقات گذشته در خصوص سریال «خاتون» افزود: وقتی من سریال «خاتون» را می‌ساختم، فرآیند مجوز محصولات خانگی هنوز در اختیار ارشاد بود. وزارت ارشاد در اولین مرحله اعلام کرد «خاتون» قابل‌پخش نیست و پروانه ساخت صادر نکردند. من حضوری رفتم و مذاکره کردم و مشکل تاحدودی حل شد. تولید سریال را شروع کردیم و در این فرآیند نظارت از ارشاد به ساترا واگذار شد. به احترام قانون، برای ساترا هم فیلمنامه ارسال کردیم. مدام به جلسات می‌رفتیم تا اینکه سریال به پخش رسید. مدام مشکوک و نگران بودند که من چه می‌کنم! خیلی از نهاد‌ها و سازمان‌ها بعد از پخش از من تشکر کردند که عرق ملی را برای مخاطبان زنده کرده‌ام. همان زمان افرادی بودند که می‌گفتند این کار نباید پخش شود و همان‌ها امروز «تاسیان» را توقیف کرده‌اند. برای من، اما مردم، خانواده و سرزمینم مهم است؛ چیز‌هایی که خیلی‌ها فراموش کردند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

عکس/ پوشش عجیب پادشاه مصر و اردن و رئیس جمهور سوریه و لبنان ۸۳ سال پیش در حال قدم زدن با کلاه های سنتی

عکس/ هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفینه فضایی

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۳۲ سال پیش با لباس‌های متفاوت و تاج سلطنتی

عکس/ قابی دیده نشده از صیاد شیرازی در کنار رهبر انقلاب ۴۴ سال پیش در سفر الجزایر

عکس/ زیبایی خیره کننده باغات زیتون منجیل با تابش طلایی خورشید

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نوشیدنی برای رفع خواب‌آلودگی

عکس/ چهره متفاوت مسعود پزشکیان و همسر مرحومش ۴۴ سال پیش در کنار آبشار

کدام مواد غذایی از سلول های مغز کودکان محافظت می‌کنند؟

عکس/ چهره بامزه بروسلی ۶۰ سال پیش در کنار مادر، برادران و خواهران اش

غذایی که برای از بین بردن چروک صورت باید بخورید

عکس/ ژست خودمانی ناصرالدین شاه در حرمسرا در کنار شمس‌الدوله و عالیه‌خانم با لباس درباری

فیلم/ فرح؛ زنی که تابوهای عربستان را شکست

عکس/ قابی ماندگار از هاشمی رفسنجانی در کنار پسرش مهدی ۲۹ سال پیش در سفر حج

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/ احتمال کاهش قیمت طلا در روز‌های آینده

انفجار بندر شهید رجایی باعث سکته تجارت ایران شده است/ بازگشت به حالت عادی حداقل ۲ ماه زمان نیاز دارد

پیش بینی قیمت دلار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/ فشار دلار افتاد

عکس دیده نشده از مراسم بر تخت نشستن و تاجگذاری رضاخان ۹۹ سال پیش با تاج و لباس خاص

عکس/ چهره خاص رونی کلمن ۴۵ سال پیش در دوران نوجوانی بروی ماشین لوکس

فیلم/ رسولی: محموله‌های تخلیه شده در محل حادثه، مربوط به بخش خصوصی بوده است

افشاگری استقلال در مورد سرمربی فصل بعد

فیلم/ پیام ضرغامی به حمید فرخ‌نژاد روی آنتن صداوسیما

عکس/ فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

رسول قربان‌نژاد مدیرعامل جدید شرکت مهندسی و ساختمانی صبا نفت کیست؟

چرا شهرام دبیری عزل شد؟

نتایج اولیه علل حادثه بندرعباس اعلام شد

برگزاری دور بعدی گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در رم

زمان پایان جنگ غزه اعلام شد

وزیر اطلاعات: توافق در صورت تامین منافع ما در دسترس است

پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپایی

حسن روحانی پیام صادر کرد

عکس/ پاسخ کنایه آمیز خداداد عزیزی به منتقدان

فیلم/ تصویر تازه و شوکه‌کننده از لحظه انفجار بندر شهید رجایی

افزایش شمار جان‌باختگان انفجار بندرعباس

مدارس این شهرها فردا (نهم اردیبهشت) تعطیل شد

چرا تمرین استقلال کنسل شد؟

فیلم/ قران دست‌خط امام رضا؛ برای نخستین بار در تهران

مصاحبه جالب پری صابری با آلفرد هیچکاک

فیلم/ هشدار نارنجی طوفان در پایتخت

فیلم/ طبع شعر پزشکیان در دیدار با علی‌اف

۶ و ۸ حرفه‌ای پرسپولیس و استقلال

واکنش دانشگر به شکایت پرسپولیس و حکم جلب + عکس

«رها» نمایش رنجی بی‌دلیل از خانواده‌ای آسیب‌پذیر

از سرگیری فعالیت بندر شهید رجایی از امروز

فیلم/ شمار کشته‌شدگان انفجار بندر شهید رجایی به ۶۵ تن رسید

برق سفارت‌خانه‌ها بالاخره گران شد

پایان عملیات ملی اطفای حریق اسکله شهید رجایی

فیلم/ سنگ تمام اصفهان برای بندرعباس

فیلم/ لحظه تلخ پیدا شدن پیکر یکی از فوتی‌های انفجار بندرعباس

پزشکیان: در جمهوری آذربایجان، احساس می‌کنم در تبریز یا اردبیلم

عکس/ تصویری تازه از شری پایتخت

تعرفه های آمریکا چه تاثیری روی قیمت لپ تاپ دارد؟

اورژانس تهران در وضعیت آماده‌باش

حکم جلب برای ستاره پیشین استقلال + عکس

فیلم/ ناله‌های برادر داغدیده در بندر رجایی

مبارزه رئیس اسبق فدراسیون فوتبال با سرطان