تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
بازار ارز بلاتکلیف شد

ساز کوک کاهش قیمت دلار

بنابر گفته معامله‌گران بازار ارز، نوسانات اخیر قیمت دلار ناشی از کاهش تقاضا و آغاز ماه رمضان است. تحلیلگران بازار معتقدند نااطمینانی موجود، به ویژه در پی تحولات سیاسی و اقتصادی داخلی، عامل اصلی نوسان شدید در نرخ‌هاست. در این شرایط، بسیاری از فعالان بازار در انتظار تحولات جدید هستند تا جهت قطعی قیمت‌ها مشخص شود. آیا بازار ارز ایران پس از شروع ماه رمضان وارد فاز آرامش خواهد شد یا این نوسانات همچنان ادامه خواهد داشت؟

 

دلار

اقتصاد۲۴- بازار ارز معاملات دومین روز هفته را در حالی آغاز خواهد کرد که در آغاز روز شنبه، قیمت دلار با کاهش بازگشایی کرد و به‌صورت تدریجی تا پایان روز در مسیر نزولی نوسان داد. معامله‌گران کاهش قیمت اسکناس آمریکایی را ناشی از افت تقاضا و محدودیت‌های تجاری ناشی از آغاز ماه رمضان می‌دانند؛ عاملی که فشار خرید را کاهش داده و به افت قیمت منجر شده است.

با این حال، دلار تهران در ابتدای معاملات روز شنبه با ۱۰۰ تومان کاهش نسبت به معاملات پشت خطی آغاز به کار کرد، در ابتدا با صعود ۲۰۰ تومانی به سطوح بالاتر حرکت کرد، اما این افزایش پایدار نبود و دلار با بازگشت به مسیر نزولی، حمایت خود را در کانال سوم از دست داد. افت قیمت دلار تا پله چهارم کانال دوم کریدور نهم ادامه یافت و در لحظه نگارش این گزارش، دلار در میانه این کانال در حال معامله است. این رفتار نوسانی نشان می‌دهد که بازار در شرایط عدم اطمینان، هنوز جهت قطعی خود را پیدا نکرده است.

با توجه به آغاز ماه رمضان، بازار ارز هرات روز گذشته تعطیل بود و معامله‌گران تنها به اعلام نرخ‌های فردایی بسنده کردند. نرخ فردایی دلار هرات معاملات را با گپ مثبت ۳۰ تومانی نسبت به شب گذشته آغاز کرد و ابتدا با فشار فروش تا پله چهارم از کانال دوم دامنه ۹۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد. اما در ادامه، با ورود خریداران، نرخ بار دیگر تا پله هشتم این کانال رشد کرد، اما این صعود نیز ناپایدار بود و در نیمه دوم معاملات، دلار هرات به زیر این سطح بازگشت و تا محدوده هشتم از کانال اول دامنه ۹۰ هزار تومان کاهش یافت.

قیمت درهم امارات هم روندی مشابه را تجربه کرد و با گپ منفی ۵۰ تومانی نسبت به روز پنج‌شنبه، معاملات را از سطح ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان آغاز کرد. درهم ابتدا ۵۰ تومان رشد کرد، اما این افزایش مقطعی بود و با تغییر روند بازار، قیمت تا سطح ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان کاهش یافت.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد نوسان منفی قیمت دلار و یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با کاهش ۶۹ هزار و ۸۱۳ تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن هم با گپ منفی به ۶۷ هزار و ۹۱۲ تومان رسید. یورو هم با گپ منفی به کانال ۷۲ هزار تومان برگشت و ۷۲ هزار و ۶۱۳ تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش به کانال ۷۰ هزار تومان افتاد و ۷۰ هزار و ۶۳۵ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات هم در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۹ هزار و ۹ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۴۹۲ تومان معامله شد.

بازار رمزارز‌ها هم در هفته گذشته متاثر از سیاست‌های اقتصادی ایالات متحده و آشفتگی‌های کلان مالی نوسانات شدیدی را تجربه کرد و بیت‌کوین که در ابتدای معاملات روز گذشته در محدوده ۸۶ هزار و ۷۸۱ دلار قرار داشت، در نیمه اول معاملات روندی نزولی در پیش گرفت و تا محدوده ۸۴ هزار و ۷۵۰ دلار کاهش یافت. اما در ادامه، با ورود خریداران و تغییر روند، بیت کوین توانست مجدداً به کانال ۸۶ هزار دلار بازگردد و در زمان نگارش این گزارش در سطح ۸۶ هزار و ۹۰ دلار معامله می‌شود.

در همین حال، قیمت تتر که به‌عنوان معیاری برای برابری ارز‌های فیات و رمزارز‌ها شناخته می‌شود، در ۲۴ ساعت گذشته بین محدوده ۹۱ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۹۲ هزار و ۹۰۰ تومان در نوسان بود و در لحظه نگارش این گزارش، ۹۱ هزار و ۴۵۵ تومان قیمت خورده است.

بیت‌کوین طی هفته گذشته تحت فشار‌های متعددی قرار گرفت که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تهدیدات تعرفه‌ای دونالد ترامپ و شرایط نامطمئن بخش رمزارز‌ها اشاره کرد، به‌گونه‌ای که طبق گزارش بلومبرگ، قیمت بیت‌کوین روز جمعه ۷.۲ درصد کاهش یافت و به ۷۸ هزار و ۲۲۶ دلار سقوط کرد.


بیشتر بخوانید: جهش قیمت میم کوین‌ها پس از تنش ترامپ و زلنسکی


با این حال، بیت‌کوین در محدوده‌ای حساس قرار گرفته و سناریو‌های متفاوتی برای حرکت بعدی آن مطرح است، به‌طوری که در سناریوی صعودی، اگر بیت‌کوین بتواند سطح ۸۶ هزار و ۵۰۰ دلار را حفظ کرده و از آن عبور کند، احتمال رشد تا مرز ۸۹ هزار دلار و رسیدن به مقاومت کلیدی ۹۱ هزار و ۳۰۰ دلار وجود دارد و در صورت عبور از این محدوده، مسیر صعودی جدیدی به سمت مرز ۱۰۰ هزار دلار در دسترس خواهد بود. اما در سناریوی نزولی، درصورتی‌که بیت‌کوین حمایت ۸۴ هزار و ۵۰۰ دلار را از دست بدهد، احتمال سقوط بیشتر تا محدوده ۸۱ هزار و ۷۰۰ دلار و حتی ۷۸ هزار دلار وجود دارد و شکست این سطح می‌تواند باعث ریزش عمیق قیمت تا مرز ۷۴ هزار دلار شود.

قیمت تتر هم در محدوده ۹۱ هزار تومان تا ۹۲ هزار و ۹۰۰ تومان در حال نوسان است و در صورت ادامه روند افزایشی نرخ دلار، احتمال حرکت تتر به سمت مرز ۹۳ هزار و ۵۰۰ تومان و بالاتر مطرح خواهد شد، اما درصورتی‌که فشار عرضه افزایش یابد، ممکن است قیمت به محدوده ۹۰ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش پیدا کند.

در مجموع، بازار رمزارز‌ها در شرایطی قرار دارد که بیت‌کوین با قرار گرفتن در محدوده‌های کلیدی تکنیکالی، نیازمند تعیین تکلیف حمایت‌ها و مقاومت‌های مهم خود است و درصورتی‌که خریداران بتوانند از سطوح فعلی دفاع کنند، احتمال بازگشت روند صعودی وجود دارد، اما در غیر این صورت، سناریوی نزولی قوی‌تر خواهد شد.

امروز همچنین جلسه بررسی استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد بر فضای بازار سایه انداخته است. برخی معامله‌گران رفتار بازار سهام را نشانه‌ای از عدم استیضاح می‌دانند، درحالی‌که برخی دیگر بر مبنای نوسانات بازار ارز در این زمینه گمانه‌زنی می‌کنند. به‌طور کلی، عدم اطمینان نسبت به نتیجه این استیضاح بازار را در وضعیتی مبهم و سردرگم قرار داده است.

علاوه بر این، شایعاتی درباره سیاست‌های کنترل ارزی در بازار مطرح شده که بر اساس آن، بازارساز ممکن است از طریق عرضه اوراق خزانه به دنبال مدیریت نوسانات بازار ارز باشد. این گمانه‌زنی‌ها در کنار عوامل دیگر نشان می‌دهد که بازار ارز همچنان در فضایی نامطمئن حرکت می‌کند و در انتظار تحولات سیاسی و اقتصادی پیش رو است.


بیشتر بخوانید: جهش قیمت میم کوین‌ها پس از تنش ترامپ و زلنسکی


با این همه، تحلیلگران فنی معتقدند محدوده ۲۵ هزار و ۱۰۰ تومان حمایت کلیدی برای درهم محسوب می‌شود و در صورت شکست این سطح، احتمال افت بیشتر تا سطوح پایین‌تر وجود دارد. در مقابل، اگر نرخ درهم بتواند مقاومت ۲۵ هزار و ۴۵۰ تومانی را پشت سر بگذارد، می‌تواند به سمت محدوده ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان حرکت کند.

تحلیلگران بازار ارز معتقدند تا زمان روشن شدن وضعیت ابهامات سیاسی و اقتصادی، دلار در محدوده‌های فعلی نوسان خواهد کرد. سقف کوتاه‌مدت این ارز در کانال بالایی محدوده نهم قرار دارد، درحالی‌که سطح حمایتی کلیدی آن در کانال پایینی این محدوده تعریف شده است و در صورتی که این حمایت شکسته شود، احتمال افت بیشتر نرخ وجود خواهد داشت.

بررسی روند معاملات اخیر هم نشان می‌دهد که بازار همچنان تحت تأثیر رفتار معامله‌گران و انتظارات تورمی قرار دارد. از یک‌سو، فشار عرضه مانع از رشد سریع قیمت شده است، اما از سوی دیگر، تقاضای سفته‌بازی و سرمایه‌گذاری همچنان به‌عنوان محرکی برای افزایش قیمت‌ها عمل می‌کند. در صورت تقویت سیاست‌های کنترلی بانک مرکزی و بهبود جریان عرضه، امکان تثبیت یا اصلاح نرخ‌ها وجود دارد، اما هرگونه ورود تقاضای جدید یا تشدید انتظارات تورمی می‌تواند بار دیگر قیمت‌ها را به سمت سطوح مقاومتی سوق دهد.

همچنین، در آستانه ماه رمضان، کاهش حجم معاملات و افت نسبی تقاضا به یکی از عوامل اصلی کاهش نوسانات کوتاه‌مدت تبدیل شده است. با این حال، روند بازار نشان می‌دهد که در صورت تثبیت نرخ دلار تهران در محدوده حمایتی فعلی، امکان رشد مجدد قیمت در روز‌های آینده وجود دارد. اما چنانچه فشار فروش ادامه یابد، بازار ممکن است با اصلاح عمیق‌تری مواجه شود.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴+ جدول

فیلم/ تراشیدن سبیل مردان دروزی توسط شورشی‌های جولانی

عکس/ ادامه تمرینات پرسپولیس در سالن بدنسازی

عکس/ چهره متفاوت بنی صدر ۸۴ سال پیش در کنار برادران و خواهرش

فیلم/ صحنه‌هایی از گوش خونین یک سرباز پیاده‌نظام در روز ملی فرانسه

۶ نشانه گرمازدگی را بشناسید

فیلم/ شقایق فراهانی پس از مدت‌ها آفتابی شد

عکس/ سردار باقری در کنار امیر ایرانی و امیر موسوی در بازدید از نیروی دریایی ارتش

عکس/ مراسم عروسی فروغ فرخزاد و پرویز شاپور ۷۳ سال پیش با تیپ اروپایی

هشدار جدی پلیس فتا به داوطلبان کنکور

سلامت روان در فضای سمی مجازی چگونه شکل می‌گیرد؟

فیلم/ غم بزرگ بازیگر سریال تاسیان بابت معلولیت چهره‌اش

ترامپ برای حمله به مسکو چراغ سبز نشان داد

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

تمام قبوض مشترکان آب تهران باطل شد

فیلم/ مقایسه کیفیت هوای تهران و توکیو سوژه شد

اندونگ در آستانه توافق با استقلال!

مصدومیت دردناک آقای گل پرسپولیس

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

قیمت طلا به مسیر صعودی بازگشت

فیلم/ جمله سنگین مریم امیرجلالی به سیما تیرانداز

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

عکس/ حمله تند مهرداد محمدی به مدیران استقلال

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس/ استقلالی ها در ترکیه وزنه زدند

فیلم/ پلنگ ایرانی در حال خوردن شکار خود در پارک ملی خبر

احتمال بازگشت یک بازیکن به لیست استقلال

بورس انرژی چیست و چه ساختاری دارد؟

ادارات خوزستان فردا به دلیل گرما تعطیل شدند

فلسطینی‌های گرسنه و ناامید در غزه

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

بانک ها چطور وام می‌دهند؟/ نرخ سود چگونه تعیین می‌شود؟

مقصد جدید جویندگان طلا در ایران کجاست؟

اینفوگرافی/ داده‌ها و آمارهایی از یهودیان ایران

ارزانترین و گرانترین یخچال در بازار لوازم خانگی ایران + قیمت

فیلم/ فواید شگفت‌انگیز طبیعت‌گردی بر سلامت جسم و روان

میوه‌ای با خواص شگفت‌انگیز برای کاهش وزن

نقش برخی مواد غذایی در ایجاد بوی بد بدن

چقدر طول می‌کشد کالری یک همبرگر بسوزد

کدام بخش‌های اقتصادی در زمان جنگ رشد می‌کنند؟

نقش شگفت‌انگیز مرکبات در کاهش افسردگی

۳۱ هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در ۴ بورس ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ شکل و شمایل مهستی، فردین و گلی زنگنه ۵۴ سال پیش در اوج جوانی

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران؛ از ادعا تا واقعیت

جدیدترین نرخ بلیت اربعیت اعلام شد

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت مسکن تا پایان سال