تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۳

در این سد خبری از آب نیست

ذخیره سد زاینده‌رود به ۱۳۸ میلیون مترمکعب رسیده و ۸۹ درصد ظرفیت مخزن آن در حال حاضر خالیست.

در این سد خبری از آب نیست

اقتصاد۲۴- مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاه‌های زاینده رود و کوهرنگ گفت: ذخیره سد زاینده‌رود به ۱۳۸ میلیون مترمکعب رسیده و ۸۹ درصد ظرفیت مخزن آن در حال حاضر خالی است.

سید مجتبی موسوی نائینی با اشاره به آخرین وضعیت سد زاینده‌رود تا بیستم اسفندماه، اعلام کرد: ذخیره سد زاینده رود سال گذشته در چنین روزی ۲۹۷ میلیون مترمکعب و در بلند مدت در این تاریخ، ۶۵۲ میلیون مترمکعب بود.

به گفته موسوی، ذخیره کنونی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد و نسبت به بلند مدت ۷۹ درصد کاهش یافته است.

وی ابراز کرد: هم اکنون ۱۱ درصد از ظرفیت سد زاینده رود پُرشدگی دارد و ۸۹ درصد مخزن این سد خالی است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آبی (یکم مهرماه ۱۴۰۳) میزان حجم ورودی آب به سد زاینده‌رود ۱۶۳ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که مجموع حجم خروجی با تبخیر از این سد ۳۱۶ میلیون مترمکعب بوده است.

موسوی افزود: مجموع ورودی آب به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد و در مقایسه با بلند مدت مشابه ۵۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گفته مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود، همچنین حجم خروجی آب از این سد مخزنی نیز با در نظر گرفتن میزان تبخیر، از ابتدای سال آبی در مدت زمان مشابه سال گذشته ۳۴۳ میلیون مترمکعب و در بلندمدت تا این تاریخ، ۴۳۵ میلیون مترمکعب حجم خروجی آب از این سد بود.


بیشتر بخوانید: نفس‌های آخر سد کرج


بارش‌های سال آبی کنونی در ایستگاه چلگرد در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۲ درصد و نسبت به بلندمدت این منطقه ۴۴ درصد کاهش یافته است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود خاطرنشان کرد: هفتم بهمن ماه سالجاری نیروگاه برق‌آبی سد زاینده رود از مدار تولید به دلیل افت ذخیره آب مخزن سد خارج شده است.

وی افزود: اکنون آب فقط از دریچه‌های تخلیه تحتانی سد خارج می‌شود.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود از تمام مردم، نهاد‌ها و مسئولان خواست تا برای مدیریت بهینه منابع آبی و مقابله با بحران خشکسالی همکاری‌های بیشتری داشته باشند و از تمامی ظرفیت‌های موجود برای پیشگیری از بحران‌های احتمالی آتی استفاده کنند.

سد زاینده‌رود به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین‌کننده آب شرب، محیط‌زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

منبع: مهر
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار