تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۴
رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

پزشکیان هم وعده‌هایش به اکوسیستم استارتاپی و نوآوری را فراموش کرد/ سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایلی ندارند

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با بیان اینکه اکوسیستم استارتاپی هنوز چشم به وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور دارد، گفت: در شرایط سخت اقتصادی، سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایلی ندارند.

اکوسیستم استارتاپی

اقتصاد ۲۴؛ میناسادات حسینی- سال ۱۴۰۳ برای اکوسیستم استارتاپی کشور سالی پر از چالش و تحول بود. از تداوم تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی تا مشکلات تامین مالی و مهاجرت نیرو‌های متخصص، موجب شد تا اکوسیستم استارتاپی با مشکلات بسیاری به استقبال سال ۱۴۰۴ برود.

برای بررسی این چالش‌ها و پیش بینی در مورد وضعیت اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۴ به سراغ رئیس اتحادیه کشوری کسب و کار‌های مجازی رفتیم. متن کامل این گفتگو را در ادامه می‌خوانید که به چالش‌های پیش‌روی استارتاپ‌ها و سناریو‌های احتمالی سال آینده می‌پردازد.

مشکلات اکوسیستم استارتاپی همچنان پابرجاست

رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی در مورد مهم‌ترین چالش‌های کسب‌وکار‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و اکوسیستم استارتاپی کشور در سال ۱۴۰۳ به اقتصاد ۲۴ گفت: سال ۱۴۰۳ برای اکوسیستم استارتاپی کشور همانند ۴ سال اخیر سپری شد؛ به این معنا که اتفاق ویژه‌ای در این حوزه نیفتاد و کماکان مشکلات پابرجا بود.

وی با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری در ابتدای سال و شعار‌های وعده داده‌شده به اکوسیستم استارتاپی در آن ایام، گفت: در آن زمان، امید اندکی در اکوسیستم استارتاپی ایجاد شد؛ ولی پس از انتخابات، رئیس جمهور جدید هم درگیر موضوعاتی شد که آن وعده‌ها به فراموشی سپرده شد.

امید اکوسیستم استارتاپی به رئیس‌جمهور کم‌رنگ شد

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با اشاره به تغییر و تحولات اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳، گفت: رفع فیلترینگ یکی از وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور بود. این در حالی است که در موضوع فیلترینگ علاوه بر شورای عالی فضای مجازی، تعدادی نهاد‌های مختلف حاکمیتی داریم که در این موضوع تصمیم‌گیری می‌کنند. بالاخره بعد از حدود شش ماه تنها توانستند واتساپ و گوگل‌پلی را رفع فیلتر کنند که به شخصه معتقدم که کار بزرگی بود.

الفت‌نسب افزود: افراد مختلفی در شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیرنده نهایی هستند که بعضا نظرات آنها با نظرات مردم یکی نیست. در چنین شرایطی، شخص رئیس‌جمهور روش و منشی در پیش گرفته‌اند و می‌خواهند با وفاق کار‌ها را جلو ببرند؛ ولی کار به این شکل پیش نمی‌رود. از طرفی، با تغییر رئیس جمهور، اندک امیدی در اکوسیستم استارتاپی بابت تغییرات جدید به وجود آمد که در حال حاضر این امید کم‌رنگ شده است، زیرا این زیست‌بوم توقع بیشتری از رئیس‌جمهور منتخب داشت.

رضا الفت نسب

چالش سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی در مورد چالش‌های کسب‌وکار‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و اکوسیستم استارتاپی کشور در سال ۱۴۰۳، گفت: موضوع سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها همچنان یکی از چالش‌های اساسی کسب و کار‌ها در سال ۱۴۰۳ بود.

الفت‌نسب با اشاره به تلاطمات سیاسی در کشور در ابتدای سال و تاثیر آن بر اکوسیستم استارتاپی، گفت: تغییر رئیس‌جمهور، بی‌ثباتی‌ها و تنش‌های منطقه و افزایش نرخ ارز و طلا بر همه بازار‌ها و سفره‌های مردم تاثیر گذاشته است. در چنین شرایطی، اولویت مردم معیشت آنهاست. از طرفی، ارزش پول ملی کشور کاهش پیدا کرده و این موارد بر بازار کسب و کار‌های مجازی نیز تاثیر داشته است.

وی افزود: با سخت‌تر شدن تحریم‌ها و صحبت‌های رئیس‌جمهور آمریکا به نظر می‌رسد که سال ۱۴۰۴ سال سخت‌تری برای کسب و کار‌ها به ویژه کسب و کار‌های مجازی باشد و قیمت ارز احتمالا افزایش بیشتری خواهد داشت.

سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایلی ندارند

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با اشاره به وضعیت سخت اقتصادی و ناامیدی مردم برای بهبود شرایط، گفت: مردم و کسب و کار‌ها با توجه به ابهام در آینده نسبت به شرایط ناامید هستند. از طرفی سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارتاپی با توجه به افزایش قیمت طلا و ارز تمایلی ندارند، زیرا سرمایه خود را جایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که ارزش پولشان حفظ شود.


بیشتر بخوانید: تغییرات در لایه سهام‌داری و مدیریتی استارتاپ‌ها؛ اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران دستخوش تحولات


الفت‌نسب ادامه داد: امیدوارم مسئولان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده و محدودیت‌ها را رفع کنند که بتوانند اعتماد مردم که سرمایه اجتماعی است را در شرایط سخت اقتصادی جذب کنند. چرا در اوضاع سخت اقتصادی و تحریم‌ها ما در داخل کشور هم موضوعات مختلف و چالش‌های گوناگونی داریم؟

بازار نوآفرین فرابورس؛ بستری برای رشد استارتاپ‌ها

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی گفت: دولت‌ها، مجلس‌ها و مسئولان تغییر می‌کنند، اما قوانینی که آنها وضع می‌کنند و کار‌هایی که می‌کنند، بر اقتصاد کشور و به ویژه اکوسیستم استارتاپی تاثیرگذار است. رها کردن و مهاجرت علاج کار نیست. بلکه باید بمانیم و کشور را بسازیم.

الفت‌نسب یکی از اتفاقات خوب اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳ را ورود استارتاپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها به بورس دانست و گفت: اتفاق خوبی که در سال ۱۴۰۳ شاهدش بودیم و امیدواریم در ۱۴۰۴ ادامه پیدا کند، بحث ورود کسب و کار‌های حوزه اقتصاد دیجیتال به بازار نوآفرین است. این اتفاق، اتفاق خوبی است که امیدواریم در سال جدید این اتفاق پررنگ‌تر شود و کسب و کار‌های بزرگ این اکوسیستم وارد تابلوی اصلی بورس شوند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دو سرمربی والیبال ایران لژیونر شدند

فیلم/ پاسخ کوبنده مجری زن صداوسیما به نتانیاهو

فیلم/ اسرائیل نهمین کشور جهان از نظر کم‌آبیست و ایران رتبه چهاردهم را دارد

فیلم/ قطعی‌های ۱۲ ساعته آب و جریمه برای مشترکان بد مصرف

قتل فجیع دختر نوجوان به دست پسر ۲۰ ساله در بابل

عکس/ اعتراض اکبر گنجی به استفاده نتانیاهو از کتابش

خبر مهم درباره تردد از جاده چالوس

مشخصات موشک بالستیک رستاخیز ایران

فیلم/ اختلال در کنفرانس خبری لاریجانی در لبنان به دلیل قطع ناگهانی برق

پیشکسوت استقلال: سیدورف دلالی بیش نیست

فیلم/ بازداشت ۵۰ ایرانی در حرم امام حسین(ع) به دلیل شعارهای ضدصهیونیستی

واکنش باشگاه استقلال به استعفای جویباری

علائم هشداردهنده گرمازدگی و کم‌آبی بدن را بشناسید

ارزش سهام عدالت امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شوخی جالب و خنده‌دار هانا دختر مهران غفوریان

عکس/ نقشه تراکم جمعیت در ایران

عکس/ جواد نکونام تبرئه شد

عکس/ خبر خوش برای هواداران استقلال

وعده جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ

عکس/ اسامی مصدومان تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق

فیلم/ پیام ویژه علی لاریجانی به مردم لبنان از بیروت

تمهیدات ترافیکی ویژه روز اربعین برای جاماندگان

شدت ریزش بورس بیشتر شد

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت گوشی اپل + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

مقررات استفاده از کارت سوخت تغییر کرد

عرضه ۲۵۰ هزار تن مواد صنعتی و فولاد در بورس کالا

عکس/ حضور سردار قاآنی در پیاده‌روی اربعین

عکس/ واکنش پزشکیان به ادعای عجیب نتانیاهو

عکس/ طبیعت زیبا و شگفت‌انگیز دره انار خوزستان

خرید میلیون دلاری استقلال در بازی سوپرجام گم شد

نامه رسمی به پرسپولیس برای جذب یک بازیکن

حذف ناگهانی نام ایران از سیته یا شهرک بین‌المللی هنر پاریس/ ایران چگونه پس از انقلاب جایگاه خود را در سیته پس گرفت؟

سود ۱۰ میلیونی سهام عدالت برای این افراد

عکس/ پاسخ توییتری پسر پزشکیان به سعید جلیلی درباره مذاکرات

رقم باورنکردنی بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ افزایش ۹۰ برابری قیمت دلار طی ۱۴ سال!

عکس/ دیدار سخنگوی دولت با پوران درخشنده

علی لاریجانی با جوزف عون دیدار کرد+ عکس

یک استعفای جنجالی دیگر در استقلال

عکس/ خبر خوش پزشکیان درباره رفع ناترازی‌ برق

جلسه فوری مدیران استقلال در سعادت‌آباد

فیلم/ تجمع حامیان فلسطین در مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک

عکس/ نتانیاهو و ادعای پوچ بودن کنار مردم ایران

آخرین خرید استقلال در راه تهران!

رسوایی تاریخی در والیبال دختران جهان + عکس

رآکتور ارغوان گستر ایلام در مدار راه‌اندازی و تولید قرار گرفت