تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۴

سود صداوسیما از تبلیغات «پایتخت ۷» ۵۸ هزار میلیارد تومان

با توجه به سه بار پخش قسمت اول سریال پایتخت تنها از شبکه اول سیما، برآوردها از درآمد کم‌نظیر صداوسیما خبر می‌دهند.

سریال پایتخت

اقتصاد۲۴- پخش قسمت اول از فصل هفتم سریال پایتخت با حاشیه تبلیغات بازرگانی زیاد صداوسیما همراه شد. سریال محبوبی که دو سال غایب بود و حالا با آمدنش هم مخاطب را به سمت تلویزیون آورده و هم تلویزیون از این فرصت دارد نهایت استفاده را می‌کند. می‌توانید این‌جا گزارش انتقادی مردم به حجم بالای تبلیغات در قسمت اول را بخوانید.

با این حال با یک حساب سرانگشتی بد نیست بدانیم صداوسیما از پخش قسمت اول این سریال چند میلیارد تومان درآمد داشت، اگرچه نبود شفافیت در سازمان صداوسیما در خصوص درآمد‌های بازرگانی و شیوه هزینه‌کرد آن همواره سوال‌برانگیز بوده و هست؛ ضمن آن‌که تعرفه‌های این سازمان برای تبلیغات نیز همواره غیرشفاف و غیرقابل‌دسترس بوده به طوری که اعداد رسمی اعلامی برای عقد قرارداد و اجرایی شدن با تخفیف ۹۹ درصدی همراه می‌شود!

با این حال و بدون محاسبه تبلیغات قبل و بعد از سریال و همچنین تبلیغات مستقیم داخل سریال و تبلیغ پیش از شروع یک هلدینگ مشهور توسط بازیگران سریال، پخش ۸ دقیقه آگهی در پخش اول، حدود ۵ دقیقه در پخش دوم (ساعت ۱:۳۰ بامداد) و ۴ دقیقه هم پخش سوم (بعدازظهر سه‌شنبه) یعنی حدودا ۱۸ دقیقه تبلیغات بازرگانی فقط در حین پخش سریال برای قسمت اول.

با توجه به تعرفه‌های اعلامی سازمان صداوسیما در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و بدون محاسبه افزایش قیمت در سال جدید، متوسط هزینه هر ثانیه آگهی در برنامه‌های پربیننده صداوسیما بین ۱۵۰ تا ۳۵۰میلیون تومان اعلام شده؛ با این حساب اگر میانگین هر ثانیه آگهی بازرگانی را ۲۵۰میلیون تومان محاسبه کنیم (بدون ضریب افزایش قیمت در ۱۴۰۴ و با اغماض به‌خاطر متغیر بودن زمان‌های پخش) مجموع درآمد صداوسیما از پخش قسمت اول سریال و تنها از محل آگهی‌های بین سریال، عدد شگفت‌انگیزی می‌شود: هر دقیقه ۱۵میلیارد تومان و ۱۸ دقیقه آگهی بازرگانی ۲۷۰میلیارد تومان! 


بیشتر بخوانید:  افتضاح تلویزیون در پخش نخستین قسمت پایتخت


به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و با محاسبه درآمد تبلیغات قبل و بعد و پیش از پخش و دو برند خاصی که داخل سریال به صورت ویژه تبلیغ شدند، می‌توان گفت صداوسیما از هر قسمت سریال پایتخت حدود ۵۰۰میلیارد تومان درآمد دارد؛ و اگر این سریال ۲۰ قسمت باشد، با همین تک‌سریال، عددی معادل یک سوم بودجه مصوبه مجلس را از آن خود می‌کند! اتفاقی که جای خالی نهاد‌های نظارتی و شورای نظارت سازمان را بیشتر و پررنگ‌تر نشان می‌دهد؛ چطور سازمان صداوسیما با این درآمد از یک سریال خوب و محبوب، اولا مخاطب ریزشی را در سال‌های اخیر تجربه کرده و ثانیا چرا به چهره‌ها و برنامه‌های محبوب میدان نمی‌دهد و با سندِ به اصطلاح تحولی خود، همچنان در بن‌بست بی‌اعتنایی به مردم تخت گاز می‌رود؟

چندی قبل روزنامه فرهیختگان در گزارشی دقیق، درآمد یک شب تلویزیون از پخش دو بازی فوتبال استقلال و پرسپولیس در آسیا را منتشر کرد؛ عدد حیرت‌آور بود؛ درآمد تبلیغات صداوسیما تنها از بازی‌های دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس به طور قابل توجهی بالاتر از بودجه کل تبلیغات ورزشی است. طبق این بررسی‌ها، درآمد تبلیغات برای این بازی‌ها بین ۳۲ تا ۵۸هزار میلیارد تومان برآورد شده است. این رقم بیش از دو برابر بودجه دریافتی صداوسیما در سال ۱۴۰۲ است!

به عبارتی سازمان صداوسیما ده‌ها برابر بودجه دریافتی و رسمی خود، درآمد بازرگانی دارد، اما این درآمد صرف چه اموری می‌شود و چطور شفاف و دقیق محاسبه و نظارت می‌شود، مشخص نیست!

منبع: اطلاعات آنلاین

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ وضعیت وحشتناک مازندران بعد از تعطیلات نوروزی

خوشحالی مردم از بازگشت آب به زاینده‌رود پس از ماه‌ها

عکس/ استایل خاص الیزابت تیلور، ستاره هالیوود ۵۰ سال پیش در تخت جمشید

عکس/ پوشش خاص فوزیه، اشرف پهلوی و تاج الملوک ۸۶ سال پیش در ورزشگاه امجدیه با کلاه گلدار

عکس/ چهره متفاوت ثریا دو سال بعد طلاق از شاه ۶۵ سال پیش در پاریس

عکس/ رونمایی بهاره رهنما از خانه لاکچری اش با وسایل عتیقه و میلیاردی

عکس/ تیپ نوروزی فرشته حسینی با کت پلنگی و مدل موی جدید

عکس/ تیپ ساده و شیک نازنین بیاتی در دورهمی دوستانه

عکس/ ظاهر متفاوت فردین ۷۷ سال پیش در لباس سربازی

عکس/ پوستر رسمی نمایش ملکوت ۴۹ سال پیش با بازی بهروز وثوقی و انتظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شش تمیزکاری شبانه که باید پیش از خواب انجام دهید

چرا قیمت دلار پایین بیا نیست؟/ مذاکره ایران و آمریکا حکم مُسکن را برای اقتصاد دارد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش شدید قیمت طلا ادامه دارد؟

فیلم/ طغیان رودخانه‌های ونایی و باغ فدک بروجرد

سیل راه منجیل به علی آباد و طارم را مسدود کرد

فیلم/ تذکر ایران به چین در ماجرای جزایر سه‌گانه

قیمت اجاره و فروش خانه در مناطق مختلف تهران

تصاویری از روز شلوغ سیدمحمد خاتمی

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - استقلال خوزستان

فیلم/ سخنگوی صنعت آب: وضعیت آب در کشور نامناسب است

فیلم/ علی جنتی: حمایت ما از بشار اسد، وجهه ایران را در دنیا خراب کرد

واکنش عطاالله مهاجرانی به برکناری شهرام دبیری

فیلم/ سرپرست آلومینیوم مربی سپاهان را راهی بیمارستان شد

فیلم/ شعارهای تند بانوان پرسپولیسی علیه درویش

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیست‌وپنجم

توصیه عجیب رشیدی‌کوچی به پزشکیان درباره عارف و قائم‌پناه

کارتال: ۱۲ تا ۱۳ بازیکن تیم مریض بودند

فیلم/ وضعیت اسفناک استادیوم آزادی در دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان

عکس/ شمس پهلوی و فرزندش شهباز پهلبد ۷۸ سال پیش

هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز

رسانه‌ها، صدای ماندگار ایمنی جاده‌ای؛ پویش «نه به تصادف» فراتر از یک کمپین نوروزی بود

فیلم/ خلاصه بازی پرسپولیس ۰ - ۰ استقلال خوزستان

جاده کندوان یک‌طرفه شد

گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد

حوالی بلوار کشاورز - تهران

فیلم/ پلیس فتا: تبلیغات وام فوری در فضای مجازی، کلاهبرداریست

تساوی پرسپولیس و استقلال خوزستان در آزادی

جزییات نخستین جلسه سران قوا در ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ ودخانه خرم‌رود طغیان کرد

پیش‌بینی وضعیت بازار خودرو در سال ۱۴۰۴

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری

عکس/ واژگونی مرگبار نیسان آبی در اتوبان باکری تهران

حذف نام وزیر طالبان از فهرست تحت تعقیب آمریکا

مدارس استان یزد یک‌شنبه دایر است

علاقه رونالدو به حج و عمره خبرساز شد

واکنش فلاحت‌پیشه به تهدید کیهان برای ترور ترامپ

توضیحات پلیس در مورد گم‌شدن یک دختر ۱۶ ساله

تکلیف سود سهام عدالت متوفیان روشن شد

تغییر دمای پایتخت تا ۲۹ درجه

ایرانیان از نظر ژنتیکی شبیه چه کسانی‌اند؟

فرمانده کل سپاه: برای هر جنگی آماده‌ایم

اینفوگرافی/ ۱۰ صنعتی که میلیاردر‌های دنیا را ساخت

فیلم/ حضور آمیتاب باچان در مراسم تشییع آماج کومار

وضعیت سد‌های کشور پس از بارندگی‌های اخیر

فیلم/ اظهارات احساسی پسر امیرحسین مدرس درباره نامادری‌اش

نتفلیکس از کرایه DVD تا رهبری بازار سرگرمی و استریمینگ

عکس/ تصاویر دیده‌نشده از کودکی ریحانا

فیلم/ بارش شدید تگرگ در شهر سوران در کردستان عراق

ترکیب پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ + جدول