
اقتصاد۲۴- روزهای اخیر برای استان اصفهان و البته استان همجوارش یزد روزهای پرآشوبی بوده است. تنش آبی میان دو استان و عملکرد البته عجیب کشاورزان اصفهانی توجهها در سطح ملی را به این دو استان جلب کرد و قضاوتها و کارشناسیها درباره مساله انتقال آب و بحران آبی کشور، اما از سطح رسانههای رسمی فراتر رفت و کاربران شبکههای اجتماعی نیز به خیل اظهارنظر کنندگان در این رابطه پیوستند.
در این بین، اما پرسش که بسیار جدیتر از همیشه مطرح شد نیز یکی این بود که نمایندگان این دو استان درگیر چه هستند و البته که با توجه به مدل عملکرد عجیب کشاورزان اصفهانی در حمله به خط لوله آب یزد بود که این سوال مطرح شد نمایندگان استان اصفهان در همه سالهای اخیر و به خصوص دو مجلس اخیر درگیر چه مسائلی غیر از مسائل حساس و مهم حوزههای انتخابی خود بودهاند؟
البته که مشهورترین نماینده شهر اصفهان را باید امیرحسین بانکی پور دانست که با کسب ۱۵۲ هزار و ۶۲۸ رای از حوزه انتخابیه اصفهان که بیش از یک میلیون و هفتصد هزار واجد شرایط داشت، وارد مجلس دوازدهم شد و البته مهمترین دغدغه و دل مشغولی او را باید بدون تردید مساله قانون حجاب دانست، اما به نظر نمیرسد الباقی نمایندگان مجلس از حوزه انتخابی اصفهان نیز چندان تفاوتی با این نماینده جنجالی داشته باشند، کما اینکه اظهارات تازه محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر از استان اصفهان نیز در روزهای اخیر با حواشی جدی رو به رو شد.
به گزارش اقتصاد ۲۴، در شرایطی که استانی که این نماینده جنجالی از آن به مجلس راه یافته از آغاز سال جدید بسیار پر التهاب بوده و در روزهای اخیر تقریبا اصلیترین توجهات کشور به مساله آب در این استان جلب شده بود، این نماینده مشهور که همچون هماستانی دیگرش از حامیان قانون حجاب و عفاف است در روز ۱۶ فرودین در اظهاراتی کاملا بی ربط با موضوع بحرانی روز در استان اصفهان به مسئله کانون وکلا پرداخت، مسئلهای که ظاهرا به دلمشغولی اصلی او تبدیل شده و هرازگاهی به دنبال حاشیهسازی برای صنف وکالت است.
این نماینده پرحاشیه که عنوان نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس را بر عهده دارد در این روز با استناد به جوابیهای از معاونت حقوقی مجلس، دریافت هزینه برای رسیدگی به شکایات انتظامی علیه وکلا را غیر قانونی دانسته و خواستار ورود دستگاه قضا به این موضوع شده است.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: «بنابر استعلام صورت گرفته اخذ هزینه جهت ثبت شکایت و رسیدگی آن باید بر اساس قوانین مرتبط باشد و هیچ گونه مجوزی از سوی قانونگذار به کانون وکلا جهت دریافت وجوه از مردم داده نشده است لذا ضرورت دارد دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند و با متخلفین برخورد قانونی نماید.»
بیشتر بخوانید: اصفهان درگیر ابر چالشها و بانکی پور تنها در پی قانون حجاب/ چرا مشکلات عدیده اصفهان برای نماینده جنجالی این شهر اهمیتی ندارد؟
البته اظهارات او از این جهت شاید برای بسیاری عجیب بود که چرا در شرایطی که او به عنوان نماینده خمینی شهر اصفهان در چنین موقعیتی به سراغ چنین موضوعی رفته است.
شاید همین انتقادات بود که در نهایت نقدعلی را ناچار به واکنش درباره موضوع آب در این استان نیز کرد و او که رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان نیز هست دیروز بالاخره به موضوع جنجالی روزهای اخیر واکنشی نشان داد و گفت: آب شرب و بهداشت و همچنین آب کشاورزی استان به دلیل سوءسیاستهایی که در گذشته اتخاذ شده، با چالش جدی مواجه است.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان از برگزاری جلسات متعدد با مقامات امنیتی، انتظامی و کشاورزان خبر داد.
اما چرا اظهارات نقدعلی به عنوان نمایندهای از استان اصفهان با واکنش مواجه شد؟ شاید پاسخ این پرسش را باید در حواشی این نماینده جنجالی جستوجو کرد.
روایت جنجالی جعلی او از دیدارش با رهبری تا اظهاراتش درباره قانون حجاب و عفاف و حتی تعطیلی روزهای شنبه شاید از اصلیترین دلایل توجه و واکنش به او باشد.
محمدتقی نقدعلی متولد سال ۱۳۵۱ است و علاوه بر تحصیلات حوزوی دارای فوق لیسانس حقوق از دانشگاه تربیت مدرس است. او پیش از نمایندگی در دورههای یازدهم و دوازدهم از حوزه انتخابیه خمینی شهر، جانشین مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بوده است.
به گزارش اقتصاد ۲۴، نقدعلی پس از تصویب تعطیلی روز شنبه در صحن علنی مجلس گفته بود: تعطیلی شنبه، روز جمعه بهعنوان روز عبادت را تحتالشعاع قرار میدهد و آثار سوء فرهنگی دارد.
او یکی از حامیان جدی برای تعطیل شدن روز پنجشنبه به جای شنبه بود و البته که هیچ کدام از دلایل فعالان اقتصادی و بانکی و حتی دولت وقت یعنی دولت سیزدهم برای بهتر بودن تعطیلی شنبه را نیز نمیپذیرفت.
او البته که از حامیان بزرگ ابلاغ قانون حجاب و عفاف است و از این جهت شاید بتوان نمایندگان استان اصفهان را حتی استثنایی دانست، اما درباره او مساله روایت جعلی که از رهبری منتشر کرده بود نیز تبدیل به موضوعی بحث برانگیز شده بود.
محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در مجلس دوازدهم و از پیگیرترین نمایندگان حامی ابلاغ قانون حجاب، در تجمعی مقابل ساختمان مجلس در اسفند سال ۱۴۰۳ ادعاهایی درباره دیدار با رهبر انقلاب مطرح کرده که بعدتر مشخص شد این ادعاها دروغ بوده است.
البته که او در مجلس قبل نیز در حین فریاد زدن، عمامه اش بر زمین افتاد و تصاویر فریاد زدنش در فضای مجازی خبرساز شد.
اسفند ماه سال ۱۴۰۳ ویدیویی از نقدعلی منتشر شده که او در بین تجمع کنندگان ادعاهایی درباره دیدار با رهبر انقلاب مطرح کرده است. بر اساس ویدئویی که از صحبتهای نقدعلی در رسانهها منتشر شد او در بین جمعیت اندکی در مقابل مجلس بالای سکویی رفته و میگوید: «چند شب قبل ما خدمت مقام معظم رهبری بودیم؛ بنده در پایان بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری بالاخص در عرصه اقتصادی، پا شدم، از ایشان سوال کردم: حضرت آقا! این بزرگواران (روسای قوا) میگویند این قانون (حجاب و عفاف) خلاف امنیت است. مقام معظم رهبری سربسته جواب داد، فرمود: "دعا کنید ما گوش شنوا داشته باشیم." شما بگویید معنای این کلام چیست؟ من تفسیر نمیکنم.»
بعد از انتشار این فیلم، اما چهرهها و رسانههای مختلف روایتهایی متفاوت از اظهارات نقدعلی منتشر کردند که نشان میدهد او اظهاراتی کذب را بیان کرده است.
محمدحسین رنجبران فعال رسانهای در یادداشتی نوشته بود: یکی از نمایندگان مجلس درحالی که رهبری در حال دعا کردن بود، بلند شد و درباره اجرای قانون حجاب و عفاف گفت و آیتالله خامنهای پاسخ داد که «ای کاش بنده گوش شنوایی برای شنیدن حرفهای شما داشتم».
خبرگزاری فارس نیز درباره این اظهارات نقدعلی نوشته است: «بررسیها و شواهد موجود نشان میدهد که این روایت با آنچه در جریان دیدار مذکور رخ داده، همخوانی ندارد. بر اساس اطلاعات موثق، در آن جلسه و در پایان مراسم، نقدعلی هنگام دعای پایانی رهبر انقلاب بهطور ناگهانی بلند شده و با قطع سخنان ایشان، درباره عدم ابلاغ قانون حجاب که به تصویب شورای عالی امنیت ملی رسیده بود، صحبتهایی را مطرح کرد. به دلیل فاصله زیاد وی از جایگاه رهبری و نرسیدن صدایش، رهبر انقلاب اظهار داشتند: «دعا کنید خداوند گوش شنواتری به بنده عطا فرماید تا بتوانم صحبت شما را بشنوم.»
فارس همچنین در انتهای گزارش خود مجددا تاکید کرده است که «پس از این سخنان، نقدعلی از انتهای حسینیه به سمت جایگاه حرکت کرد، اما توسط محافظان متوقف شد. این واقعه در حضور صدها نفر از کارگزاران نظام رخ داد و بسیاری از حاضران شاهد آن بودند».
امیرابراهیم رسولی، مشاور محمدباقر قالیباف در مجلس دوازدهم نیز با بازنشر اظهارات نقدعلی در میان تجمع کنندگان در حساب کاربری توئیتر خود نوشته است: «این اظهارنظرم هیچ ربطی به جایگاه شغلیام ندارد، اما نمیتوانم در مقابل این دروغ، آن هم جایی که طرفش رهبر انقلاب است، سکوت کنم. من در مراسم حضور داشتم؛ متاسفانه آقای نقدعلی دروغ میگوید.»
همچنین به گزارش اقتصاد ۲۴، شهرام دبیری، معاون پارلمانی وقت رییس جمهوری نیز در گفتوگو با هممیهن آنلاین در رابطه با حاشیه سازی این نماینده درباره دیدار رمضانی رهبر انقلاب با کارگزاران نظام و ادعای یک نماینده تندرو در مورد پاسخ رهبری به ماجرای حجاب گفت: «در این جلسات باب نیست که شخصی از دور رهبری را خطاب قرار بدهد و رهبر انقلاب فقط پاسخ دادند که خداوند گوش شنوایی به من عطا کند تا حرفهای شما را (از دور) بشنوم.» وی تاکید کرد: «در آن جلسه هیچ ارتباطی میان رهبر انقلاب و نقدعلی برقرار نشد.»
اما پیش از این اظهارات تازه در ماه رمضان سال ۱۴۰۳ و آخرین روزهای اسفندی که گذشت، این نماینده جنجالی حواشی دیگری را نیز رقم زده بود و از جمله این که در تیر ماه سال ۱۴۰۱ نقدعلی در حین مخالفت با تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو در دولت حسن روحانی، به شدت احساسی و هیجانی شد. این رفتار او منجر به افتادن عمامهاش شد و برای دقایقی، ایستاده و بدون عمامه و با در دست گرفتن پایه میکروفن صحبت کرد و خطاب به رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: «به چه مجوزی تکروی کردید و چرا تحقیق و تفحص را یک جانبه تأیید کردید؟ این چه مدیریتی است؟ تحقیق و تفحصی که فقط به نفع چهارمحال باشد، مورد قبول ما نیست.»
در همین بین، اما او چنان هیجان زده میشود که عمامه از سرش رها شده و البته که فریادهایش همچنان ادامه داشته است.
از دیگر حواشی پرسروصدای این نماینده، اما میتوان به جلسه روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه سال ۱۴۰۳ اشاره کرد. در این روز، محمدتقی نقدعلی نماینده مردم خمینی درمورد افزایش نرخ ارز، اعلام وصول نشدن استیضاحها و عدم ابلاغ قانون حجاب و عفاف برای دقایقی فضای مجلس را به حاشیه کشاند.
به گزارش اقتصاد ۲۴، نقد علی خطاب به رئیس مجلس گفت: «اگر فکر میکنید با هنجارشکنی و ملاحظه کاری وضعیت هنجارشکنی و کشف حجاب بهتر میشود زهی خیال باطل چرا که ساختار شکنان را گستاختر و ضعف متولیان امر را به دیگران ثابت میکند پس بدون وقفه قانون حجاب را ابلاغ بفرمایید.»
هم چنین نماینده خمینی شهر با تاکید بر اینکه ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، بدون مصلحتاندیشی قانون حجاب را ابلاغ کنید، گفت: «قوه قضاییه نسبت به کسانی که در قالب هنجارشکنی هتک حرمت میکنند و بلافاصله بحث جنون و دیوانگی را راه گریز خود از مجازات قرار میدهند، مسامحه نکرده و وزانت و اقتدار قضایی را با صلابت در عین دقت و عدالت در اینگونه موارد اعمال کند. امروز با وجود شورای سران قوا، هیات عالی نظارت، دهها شورای عالی که مافوق قدرت مجلس تصویب سیاست میکنند، شما را به خدا این تهمانده اقتدار مجلس را حفظ کنید.»
بیشتر بخوانید: بحران آبی در مرز فاجعه؛ آیا باید منتظر تنشهای بزرگتر بر سر آب در ایران بود؟/ ۸ میلیون روستایی در ایران درگیر تنش آبی
در همین حال، اما محمدباقر قالیباف که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر، گفت: «خیلی ممنون آقای نقدعلی که خلاف قانون عمل کردید و خارج از دستور صحبت کردید. حرفهایی هم که حداقل به من نسبت دادید، اشتباه بود. من دیگر بیش از این وقت مجلس را نمیگیرم و مثل شما عمل نمیکنم.»
بعد از پاسخ قالیباف به این نماینده، نقدعلی با سر دادن فریاد و زدن روی میز به حرفهای رئیس مجلس اعتراض کرد که برای دقایقی تعدادی از نمایندگان سعی در آرام کردن او داشتند.
در حقیقت مجموع رفتارهای این نماینده جنجالی از استان اصفهان به نوعی نماینگر رفتار هیجانی و احساسی او است، اگر نخواهیم وی را نمایندهای همیشه عصبانی بدانیم.
رفتار او در برابر مجلس و در تجمعی غیرقانونی، رفتار وی در مراسم افطار ماه رمضان بیت رهبری و مجموع رفتارهای وی در صحن مجلس همواره با پرخاشگری و هیجان و عصبیتی عجیب همراه بوده است به خصوص که بارها سعی کرده صدای دیگران را با داد و فریاد و کوبیدن بر روی میز قطع کند و البته که منجر به تذکر رئیس مجلس نیز شده است.
حال، اما این نماینده جنجالی در شرایطی بالاخره از مساله آب اصفهان سخن گفته که دستکم روزهای اخیر بیشتر به نظر میرسد به جز مساله قانون حجاب به عنوان دغدغه همیشگی اش، سوژههای دیگری برای نگرانی و ابراز نظر درباره آنها داشته است.