تاریخ انتشار: ۲۱:۳۱ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۴

تلاش ایران و آمریکا برای چهارچوب توافق جدید

نشریه آمریکایی به نقل از منابعی نوشت: «ایران و آمریکا قصد دارند پارامترهای یک توافق جدید بر سر برنامه هسته‌ای تهران را تعیین کنند.»

تلاش مشترک تهران و واشنگتن برای دستیابی به توافق تازه

اقتصاد۲۴- پس از پایان یافتن دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، چندین منبع آگاه به نشریه آمریکایی گفتند که «با وجود باقی ماندن جزئیات مهم برای مذاکره، ایران و آمریکا قصد دارند پارامتر‌های یک توافق جدید بر سر برنامه هسته‌ای تهران را تعیین کنند.»

در همین راستا نشریه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» به نقل از منابع آگاه نوشت: «تلاش برای دستیابی به یک چارچوب سیاسی در مورد برنامه هسته‌ای ایران، از برخی جهات، یادآور توافق موقت سال ۲۰۱۳ است که پیش از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران با دولت اوباما حاصل شد. توافق سال ۲۰۱۳، برخی از تحریم‌ها را برای ایران کاهش داد و گام‌هایی را برای مهار برنامه هسته‌ای این کشور برداشت.»

نشریه آمریکایی در ادامه گزارش خود آورد: «نکته کلیدی برای رسیدن به تفاهم، غنی‌سازی است. بدون توافق بر سر غنی سازی صفر یا غنی‌سازی محدود، به سادگی نمی‌توان روی جزئیات توافق کار کرد. این کار صرفاً اختلافات سیاسی در این مورد را تکرار خواهد کرد.»

به ادعای وال‌استریت‌ژورنال، «هدف گرفتن چنین چارچوبی برای هدایت پیشرفت به سمت یک توافق، می‌تواند نگرانی‌هایی را در واشنگتن و تل‌آویو درباره خواست ایران برای استفاده از این در جهت ادامه کار هسته‌ای خود بدون تعهد به توافق نهایی ایجاد کند. ۱۸ ماه مذاکرات طاقت‌فرسا برای دستیابی به توافق سال ۲۰۱۵ طول کشید. هیچ تضمینی وجود ندارد که مذاکرات بعدی به یک توافق منجر شود».

اما به اذعان نشریه آمریکایی مقامات ایرانی از زمان آغاز مذاکرات در ۱۲ آوریل، چندین بار پیشنهاد توافق چارچوبی را به عنوان گامی برای رسیدن به یک توافق جدید مطرح کرده‌اند. چنین چارچوبی می‌تواند «شامل حق ایران برای داشتن یک برنامه غیرنظامی، لزوم یک رژیم بازرسی دقیق برای اطمینان از عدم تلاش ایران برای ساخت بمب و تعهد تهران مبنی بر عدم تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد.»

۲ مقام آمریکایی به وال‌استریت‌ژورنال گفتند که واشنگتن خواستار یک توافق چارچوبی تا حدودی تجویزی‌تر است که جزئیاتی در مورد آنچه باید در مذاکرات فنی بررسی شود را شامل می‌شود.

نشریه آمریکایی در ادامه با اشاره به خواست ایران برای حفظ توانایی غنی‌سازی اورانیوم خود نوشت: «بدون تعیین یک رویکرد توافقی برای رسیدگی به مسئله غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران، مذاکرات فنی احتمالاً در مورد نکته‌ای که تاکنون مذاکرات را تحت الشعاع قرار داده است، به بن‌بست خواهد خورد.» 


بیشتر بخوانید: مذاکرات ایران و آمریکا بسیار سازنده بود


«ریچارد نفیو» که به‌عنوان معمار تحریم‌های ایران شناخته می‌شود به وال‌استریت‌ژورنال گفت: «یک توافق چارچوب می‌تواند در ایجاد یک توافق بلندمدت بسیار مفید باشد، مشروط بر اینکه همه از نتیجه مورد نظر آگاه باشند. اگر هر ۲ طرف جدی وارد این فرآیند شوند و کار را انجام دهند، ممکن است شروعی برای مذاکرات واقعی‌تر باشد.»

گزارش وال‌استریت‌ژورنال درباره خواست تهران و واشنگتن برای ایجاد چارچوبی در جهت رسیدن به توافقی تازه درحالی است که پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «آکسیوس»، دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا را «بسیار سازنده» توصیف کرده است.

وبگاه آکسیوس با انتشار این خبر نوشته، مذاکرات ایران و آمریکا به سرپرستی «سید عباس عراقچی» و «استیو ویتکاف» سه ساعت به طول انجامید.

پیش از این، «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه سلطنت عمان از «مقداری پیشرفت» در مذاکرات خبر داده بود.

عراقچی نیز پس از پایان مذاکرات در رم، آن را «یکی از حرفه‌ای‌ترین ادوار مذاکراتی» توصیف کرد و گفت: ایده‌هایی توسط وزیر خارجه عمان مطرح و قرار شد که کار کارشناسی بیشتری صورت بگیرد و به پایتخت‌ها منتقل خواهد شد.

طبق گزارش آکسیوس، ویتکاف پیش از شروع مذاکرات با «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و «دیوید بارنیه» رئیس موساد دیدار کرده بود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جان باختن ۶۳ شهروند پاکستانی بر اثر باران‌های موسمی

فیلم/ ادعای کامران غضنفری: پهپادهای اسرائیلی از خاک و آسمان باکو به کشورمان حمله می‌کردند

فیلم/ والدین کنکوری: بین سطح آموزش و سنجش تناسب وجود ندارد

فیلم/ آتش‌سوزی در کلیسایی قدیمی در کانادا

یک تکه از مریخ ۵ میلیون دلار فروخته شد + عکس

عکس/ آبادان گرم‌ترین شهر دنیا شد

برنامه دیدار ایران و تروئیکای اروپایی در هفته آینده

واکنش رسمی ایران به تبعیض در برخورد اتحادیه اروپا با تجاوز اسرائیل

توضیح آبفای استان تهران درباره افت فشار آب در روزهای اخیر

دو مقصد احتمالی علیرضا جهانبخش

فیلم/ روایت خبرنگار صداوسیما از اوضاع سوریه

رایزنی‌ ایران و اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه؟

عکس/ رکوردشکنی جدید فغانی در اینستاگرام

نرخ سود بین بانکی کم شد + جدول

تکذیب شایعه لو رفتن سوالات آزمون مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی

تیراندازی مرگبار به دو خودروی عبوری مشکوک در خمین

امام جمعه شیراز: اگر امر به معروف و نهی از منکر را انجام ندهیم کمک الهی قطع می‌شود

فیلم/ زاکانی: مردم هیچ هزینه‌ای بابت بازسازی منازل جنگ‌زده نمی‌پردازند

اصفهان در وضعیت هشدار

رشیدی‌کوچی: در ایتا و بله نمی‌شود از حقوقمان در برابر دنیا دفاع کنیم

عکس/ تصاویر قدیمی از برگزاری کنکور در سال ۱۳۴۳

آمار تکان‌دهنده کوررنگی در مردان

اینفوگرافی/ ۸ سبزی مفید برای کنترل دیابت نوع دو

عکس/ چهره جدید کنیز رومی سریال امام علی (ع) بعد ۳۴ سال در ۶۷ سالگی

سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلاری بحرین در آمریکا

نگاهی به عمق ترکیب پرسپولیس

عکس/ رونمایی از توپ جدید مسابقات جهانی والیبال ۲۰۲۵

مصرف کدام ویتامین برای کنکوری‌ها توصیه می‌شود؟

سرخک و سرخجه در ایران ریشه‌کن شد

سرنوشت کاپیتان استقلال چه شد؟

عکس/ کنایه سنگین آذری جهرمی به رضا پهلوی

بیانیه تازه نتانیاهو درباره سوریه توجه‌برانگیز شد

عکس/ دو عضو جدانشدنی در پرسپولیس

تمرین پرسپولیس تعطیل شد

عکس/ ژست عجیب کریم بنزما در تمرینات الاتحاد عربستان

بازگشت سرمایه گذاران حقیقی به بورس تهران

۲ مهاجم جذاب در فهرست خرید استقلال

افزایش چراغ خاموش قیمت نان در تهران

هشدار طوفانی سرلشکر موسوی به اسرائیل و آمریکا

نفت دوباره جان گرفت

فیلم/ توصیه مهم کاظم صدیقی در نمازجمعه تهران

سازمان امور مالیاتی ایران؛ ساختار، وظایف و چالش‌ها

عکس/ رونمایی یکتا ناصر از خواهر خوش انرژیش

معرفی تانک لئوپارد 2A5

عکس/ شام خانوادگی المیرا شریفی مقدم در یک جگرکی

محمدعلی تبریزیان درگذشت

ردپای سنجاب ایرانی در دیار الوند

عکس/ هر دانه خرما ۱۰ هزار تومان؟

فیلم/ حرف‌های جالب یک افغانی تازه اخراج شده در ایران

فیلم/ سیل مرگبار اخیر در ایالت تگزاس آمریکا