تاریخ انتشار: ۰۵:۴۸ - ۱۴ تير ۱۴۰۴

خطر مسمومیت با پلو را جدی بگیرید

برنج یا پاستای پخته‌شده اگر بیرون از یخچال در دمای اتاق باقی بماند، می‌تواند به محلی برای رشد میکروب‌ها بدل شود و خوردن آن شما را در معرض خطر مسمومیت قرار دهد.

پلو هم می‌تواند شما را مسموم کند

اقتصاد۲۴- مسمومیت غذایی ناشی از خوردن برنج پخته‌شده و مانده در دمای اتاق (Fried Rice Syndrome) به رشد باکتری به نام «باسیلوس سرئوس» مربوط می‌شود. مسمومیت ناشی از این باکتری می‌تواند به علت خوردن سبزی‌های یا گوشت پخته‌شده و مانده هم رخ دهد.

مهم‌ترین نشانه‌ای که در این مسمومیت رخ می‌دهد، اسهال و استفراغ است و خوشبختانه این نشانگان در اغلب موارد مرگبار نیست.

توجه داشته باشید که اگر برنج یا پاستای پخته‌شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها کنید، باکتری آلوده‌کننده غذا به صورت «اسپور» یا «هاگ» درمی‌آید که شکل مقاوم آن است و اگر حرارت دادن دوباره به درست انجام نشود، باکتری از بین نمی‌رود و دوباره رشد می‌کند.

برای پیش‌گیری از این مسمومیت به این توصیه‌ها عمل کنید:

پیش و پس از پختن غذا دست‌هایتان را بشویید.  


بیشتر بخوانید: منیزیم زیاد مصرف کنید این بلا‌ها سرتان می‌آید


برنج یا پاستای پخته‌شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق بیرون از یخچال نگذارید.

اگر می‌خواهید بقیه برنج یا پاستای پخته‌شده را در وعده بعد مصرف کنید، آن را در کمتر از یک ساعت پس از پخته شدن در یک ظرف دربسته و کیپ در یخچال بگذارید تا به سرعت خنک شود. می‌توانید تا حداکثر ۲ روز این غذای پخته‌شده را در یخچال نگهدارید.

در وعده بعدی مصرف برنج یا پاستای گذاشته‌شده در یخچال را دوباره با افزودن اندکی آب و پوشاندن سر ظرف با حرارت متوسط تا بالای اجاق داغ کنید (دمای داخلی غذا باید به ۷۴ درجه سانتی‌گراد برسد).

بیش از یک بار برنج یا پاستا را دوباره داغ نکنید و باقیمانده غذا را دور بریزید.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار