تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۴

آیا معده‌های ایرانیان قدرت هضم غذا‌های عراقی را دارد؟

به گفته یک متخصص فیزیولوژی، غذا‌های عراقی معمولاً سنگین است و معده‌های ما شاید به قدرت و قوت معده‌های افراد ساکن عراق نباشد؛ بنابراین زائران باید تدابیر تغذیه‌ای در سفر به کربلا را مورد توجه قرار دهند.

موکب عراقی

اقتصاد۲۴- دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین می‌گوید: زائرانی که در سفر به کربلا غذا‌های عراقی را برای وعده‌های خود انتخاب می‌کنند باید بدانند، غذا‌های عراقی معمولاً سنگین است و معده‌های ما شاید به قدرت و قوت معده‌های افراد ساکن عراق نباشد.

آشنایی با خصوصیات غذا‌های اعراب

از غذا‌های مرسوم عراق، برنج و لوبیا و نخود پخته است. گاهی این غذا‌ها به دلیل ازدحام جمعیت با عجله و در مدت زمان ناکافی طبخ می‌شود و اغلب ناپخته و گاهی چرب و سنگین است. پس قبل از خوردن غذا ابتدا آن را تست کنید که غذای مصرفی کاملاً پخته و نرم شده باشد. نوع برنجی که در عراق طبخ می‌شود اغلب هندی است که به مزاج بسیاری از مردم نمی‌سازد و مخصوصاً اگر پخته نباشد موجب یبوست و نفخ می‌شود. توصیه بر این است پودر زیره سبز، آویشن و نعنا همراه داشته باشید که اگر ناچار به خوردن غذا‌های نفاخ شدید روی غذا میل کنید یا داخل دوغ و ماست‌های دربسته بریزید.

اعراب در غذا‌ها از روغن، زیاد استفاده می‌کنند به‌طوری‌که ماده غذایی در روغن غوطه‌ور می‌شود و هضم آن را سخت می‌کند. مثلاً فلافل سنگین و تند است و صفرا را بالا می‌برد و موجب بی‌خوابی و خارش پوست می‌شود و مصرف آن برای گرم‌مزاجان مناسب نیست. همچنین غذا‌های مانده و سخت‌هضم و سنگین یا دارای عدس و بادمجان را کمتر بخورید، چون سبب گرفتگی عضلات و بی‌خوابی می‌شود.

آیا معده‌های ایرانیان قدرت هضم غذاهای عراقی را دارد؟

به این چاشنی‌ها توجه کنید

نمک بهترین پاک‌کننده و میکروب‌کش است. قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهان‌شویه و غرغره کنید. استفاده از دم‌کرده لیمو با آب جوش یا نوشیدن چای لیموعمانی که گاهی در حین پیاده‌روی به زائران داده می‌شود و پاشیدن پودر لیموعمانی روی غذا‌های گرم و سنگین پیشنهاد می‌شود، چون به مهار تولید صفرای مازاد و حرارت زائد به‌خصوص در مزاج‌های گرم کمک می‌کند. همچنین اگر غذا سنگین بود یا حرارت بدن بالا رفت می‌توانید از سرکه و سماق هم استفاده کنید.

زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید

مصرف زیاد خرما برای مردم ایران و به‌خصوص مردم مناطقی که زیاد خرما نمی‌خورند مناسب نیست، چون خرما با تولید اخلاط زیادی همچون صفرا و سودا فرد را دچار آلرژی، خشکی، جوش‌های پوستی، حرارت و گرمی خون می‌کند. از نوشیدن و حتی تست کردن قهوه‌های خیلی تلخ و غلیظ عراقی (عربی) که بوی سوختگی دارد به‌شدت بپرهیزید، چون سازگار با مزاج ایرانی‌ها نیست. مصلح قهوه، انجیر و بادام است. از مصرف چای زیاد حتی اگر رقیق باشد اجتناب کنید، چون مدر بوده و سبب خشکی مزاج می‌شود.

آیا معده‌های ایرانیان قدرت هضم غذاهای عراقی را دارد؟

یکجاخوری غذا‌های مختلف ممنوع

خود را در معرض غذا‌های مختلف با مزاج‌های متفاوت قرار ندهید. اگر مزاج ما گرم است باید از گرمی‌ها و شرایطی که گرمی مزاج را بالا می‌برد، پرهیز کنیم و در صورت سردی مزاج از مصرف غذا‌های با طبع سرد بپرهیزیم. چاق‌ها مزاج‌تری دارند و باید از مصرف حجم بالای غذا‌های سنگین پرهیز کنند و لاغر‌ها باید غذا‌های قابل هضم بخورند و تعداد وعده‌های‌شان بیشتر، اما در حجم کم باشد.

حتماً غذا را به‌صورت نشسته و با آرامش کامل بخورید. غذا را خوب بجوید و پس از میل غذا چند قدم پیاده‌روی مختصر و سپس نیم‌ساعت استراحت داشته باشید تا عملیات استقرار و هضم غذا به‌خوبی انجام شود، سپس به پیاده‌روی ادامه دهید.

آیا معده‌های ایرانیان قدرت هضم غذاهای عراقی را دارد؟

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار