تاریخ انتشار: ۲۰:۰۶ - ۰۸ مهر ۱۴۰۴

اختلال اینترنت و موبایل در افغانستان موقتی و مدیریتی است

از عصر دوشنبه، افغانستان با قطع اینترنت سراسری و ناپایداری شبکه تلفن همراه مواجه شد و بسیاری از شهروندان داخلی و خارجی در برقراری تماس با خانواده و دفاتر خبری با مشکل روبه‌رو شدند.

اختلال اینترنت

اقتصاد۲۴- پس از قطعی اینترنت و ناپایداری شبکه تلفن همراه در افغانستان، برخی منابع اعلام کردند که این اختلال موقت بوده و اقدامی مدیریتی برای ساماندهی اپراتور‌های خصوصی است هیچ مشکل امنیتی نیز وجود ندارد.

از عصر دوشنبه، افغانستان با قطع اینترنت سراسری و ناپایداری شبکه تلفن همراه مواجه شد و بسیاری از شهروندان داخلی و خارجی در برقراری تماس با خانواده و دفاتر خبری با مشکل روبه‌رو شدند. وبسایت نت‌بلاکس، ناظر بین‌المللی دسترسی به اینترنت، این وضعیت را تأیید کرد.

یک مقام دیپلماتیک در کابل به واشنگتن پست گفت که اینترنت به‌طور ناگهانی و بدون هشدار رسمی قطع شد و طالبان اعلام کرده‌اند که این وضعیت «تا اطلاع ثانی» ادامه خواهد داشت.

همچنین یک مقام پاکستانی اعلام کرد که دولت این کشور فرض کرده است که طالبان دستور قطع اینترنت را صادر کرده‌اند.

با این حال، برخی منابع به تسنیم گفته‌اند که افغانستان و به ویژه کابل آرام است و هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد. این اختلال موقت بوده و به منظور پایش و ساماندهی اپراتور‌های خصوصی فعال در این کشور انجام شده است.

گفته می‌شود از حدود دو ماه قبل به اپراتور‌هایی که دیتابیس‌هایشان خارج از افغانستان قرار دارد، تذکرات امنیتی داده شده بود و تصمیم اخیر، در چارچوب مدیریت دقیق فضای مجازی صورت گرفته است.

رسانه‌ها و مقامات تأکید کردند که وضعیت در کمترین زمان به حالت عادی بازخواهد گشت و گمانه‌زنی‌ها درباره حملات یا تهدیدات امنیتی نادرست است.

قطع اینترنت و اختلال در شبکه‌های تلفن همراه در افغانستان طی سال‌های اخیر بار‌ها رخ داده است. کارشناسان نیز پیش‌بینی می‌کنند که اختلال اخیر موقتی بوده و ارتباطات در کوتاه‌مدت به حالت عادی بازخواهد گشت.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار