تاریخ انتشار: ۰۴:۴۹ - ۰۱ دی ۱۴۰۴

مغزهای خوراکی و تاثیر آن‌ها بر دوران بارداری

مصرف مغزهای خوراکی در دوران بارداری می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت مادر و جنین بازی کند.

مصرف مغزهای خوراکی و فواید آن در دوران بارداری

اقتصاد۲۴- به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مغز‌های خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار از اسید‌های چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین E، استرول‌های گیاهی هستند که ریسک ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشارخون، دیابت و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. همچنین مصرف روزانه مغز‌ها (آجیل بی‌نمک) با کاهش اختلال حافظه و قدرت تفکر در سالمندان در ارتباط است.

به طور کلی، مغز‌ها سرشار از فولات و اسید‌های چرب مانند امگا ۳ و اسید‌های چرب امگا ۶ هستند که برای تکامل اعصاب و نورون‌ها ضروری است. این اسید‌های چرب فقط از طریق رژیم غذایی دریافت می‌شوند، زیرا بدن نمی‌تواند آنها را تولید کند، بنابراین این ترکیبات اسید‌های چرب ضروری نامیده می‌شوند. باید توجه داشت نیاز به اسید چرب امگا ۳ در زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار افزایش می‌یابد که منابع آن گردو، دانه چیا و ماهی‌های چرب است.

در طول بارداری، مصرف آجیل بی‌نمک منجر به بهبود حافظه و عملکرد‌های شناختی می‌شود و فواید طولانی‌مدت برای تکامل شناختی و توانایی‌های حرکتی کودک دارد. مطالعات همچنین نشان داده‌اند که گرچه مصرف مغزهادر طول سه ماهه بارداری با تکامل بهتر کودکان ارتباط دارد، مصرف مغز‌ها در سه ماهه سوم بارداری بهبود قابل توجه و چشمگیری در روند تکامل نوروفیزیولوژیک کودک ایجاد نمی‌کند.  


بیشتر بخوانید:  نقش میوه‌ها در بهبود سلامت قلب و مغز پس از سکته


این یافته ممکن است به دلیل تفاوت در تاثیر فاکتور‌های اگزوژن و اندوژن بر تکامل جنین در طول دوره‌های مختلف بارداری باشد و تاثیر وضعیت تغذیه مادر در اوایل بارداری برجسته‌تر است. فولیک‌اسید به طور ویژه در ابتدای دوره بارداری به تکمیل لوله عصبی جنین کمک می‌کند. کمبود فولیک‌اسید منجر به اختلال مادرزادی نقص لوله عصبی در مغز و ستون فقرات می‌شود.

مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ مخصوصا EPA (ایکوزا پنتانوئیک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانویئک اسید) به دلیل اهمیت ساختاری و عملکردی در تکامل مغز، شبکیه چشم و سیستم ایمنی جنین اهمیت دارد. بر اساس یافته‌های علمی، اسید‌های چرب غیراشباع عملکرد‌های فیزیولوژیک مانند تنظیم بیان ژن، حفظ ترکیب غشای سلول، تنظیم فعالیت کانال‌ها و پروتئین‌های غشایی دارند. علاوه بر این، اثرات ضد التهاب دارند که به طور ویژه در طول دوران بارداری مفید است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار