
اقتصاد۲۴- گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده میشود. برگ ریحان و سرشاخههای جون آن به مصرف تغذیه میرسد و تخم آن سیاه و ریز معروف به تخم شربتی میباشد.
کاهش رشد سلولهای سرطانی
کمک به کاهش التهابات در بدن
کمک به کاهش استرس
از بین بردن انگلهای معده
کاهش تجمع چربی در کبد
کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت
پیشگیری از ایجاد لختههای خونی
پیشگیری از سرطانهای ریه و کبد
بیشتر بخوانید: ۱۰ خوراکی که برای داشتن عمر طولانی باید بخورید
پیشگیری از ابتلا به ویروس کاندیدا
مقابله با باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک
۱. این گیاه ممکن است به طور موقت سبب کاهش باروری در مردان و زنان گردد و همچنین باعث انقباضات رحمی در مادران باردار میشود و در زمان بارداری مصرف آن توصیه نمیشود.
۲. مصرف ریحان در دوران بارداری به دلیل اثر تحریک کنندهی رحم و سقط آوری و همچنین اثر موتازنیک ترکیب موجود در روغن فرار آن (استراگل) نباید مصرف شود.
۳. مصرف ریحان در دوران شیردهی برای مادران شیرده به خاطر اثر موتاژنیک جزئی فرار آن یعنی استراگل نباید مصرف شود.
۴. ریحان سبب افزایش اثر داروهای رقیق کننده خون میباشد.
۵. اثر داروهای ضد دیابتها را افزایش میدهد. این گیاه توانایی کاهش فند خون دارد ممکن است اثر دارو را افزایش میدهد. قبل از مصرف ریحان با پزشک خود مشورت کنید.
۶. مصرف طولانی مدت آن به خاطر استراگل اثر سرطان زایی ترکیب استراگل ممنوع است.
۷. برگهای ریحان دارای مقادیری از آهن است بنابراین در صورتی که زیاد بجوید باعث پوسیدگی دندان میشود.
۸. این گیاه باعث ایجاد انقباضات رحمی میشود.
۹. مصرف این گیاه در اطفال و یا کودکان نوپا ممنوع است (به خاطر جزء سمی استراگل آن میباشد.)
۱۰. مصرف ریحان مضرّ دماغ است.
۱۱. از آنجایی که ریحان دارای استراگول است، مصرف بلند مدت آن میتواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد به خصوص مصرف روغن ریحان به صورت خوراکی توصیه نمیشود.