تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۶ دی ۱۴۰۴
تهران روی خط جایگزینی کاراکاس

ایران می تواند جایگزین ونزوئلا برای تامین نفت چین شود؟

ونزوئلا فعلاً قادر به صادرات نفت به چین نیست. ایران با تخفیف‌هایی نیاز‌های چین را تأمین می‌کند و کشتی‌های بارگیری شده در ونزوئلا نیز حق خروج ندارند.

نفت ایران و چین

اقتصاد۲۴- ایران، ونزوئلا و روسیه با نفت خود سهم بزرگی در تأمین نیاز نفتی چین دارند و حدود ۳۰ درصد از نفت مصرفی چین را تأمین می‌کنند. ونزوئلا به‌تنهایی روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت ارزان به چین می‌فرستاد؛ بنابراین سقوط دولت مادورو برای چین ناخوشایند است، چون یکی بعد از دیگری منافع نفتی‌اش در جهان را از دست می‌دهد.

 اما در این شرایط، ایران می‌تواند نقش جایگزین را بازی کند و بخشی از این کمبود نفت را برای چین جبران کند.

در همین راستا بالاترین مقام ناظر مالی چین، اداره ملی نظارت مالی، از بانک‌های سیاست‌گذار و سایر بانک‌های بزرگ خواسته است تا میزان مواجهه خود با ونزوئلا را گزارش دهند، به گزارش بلومبرگ، بخش بانکی چین خود را برای شوک‌های احتمالی آماده می‌کند.

کبیری توضیح داد: «ونزوئلا فعلاً قادر به صادرات نفت به چین نیست. ایران با تخفیف‌هایی نیاز‌های چین را تأمین می‌کند و کشتی‌های بارگیری شده در ونزوئلا نیز حق خروج ندارند. در این برهه زمانی، چین می‌تواند از منابع نفتی ایران و روسیه استفاده کند.»

منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار