تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۴

قیمت آپارتمان در تهران از تجریش تا دریاچه خلیج فارس + جدول اسفندماه ۱۴۰۴

دو عامل چالش در تبدیل دارایی و نا اطمینانی از نگهداری دارایی‌هایی مانند طلا و ارز در زمان جنگ سبب کاهش تقاضا در بازار مسکن شده است

بازار مسکن

اقتصاد۲۴- متوسط قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در بازار مسکن شهر تهران در ابتدای سومین هفته جنگ با ثبت کاهش ۱۰ درصدی نسبت به‌روز پیش از آغاز جنگ رمضان به ۱۳۳ میلیون تومان به ازای هر مترمربع رسید؛ همزمان ۸۸‌درصد از حجم عرضه فایل‌های فروش آپارتمان نیز کاسته شده است.

بخش عمده‌ای از فروشندگان نیز به دلیل دشوار شدن «تبدیل دارایی» در این زمان و امنیت بالاتر نگهداری ملک مسکونی نسبت به طلا و ارز آن هم باتوجه به اجبار به خروج از شهر در این روزها، ترجیح دادند تا فروش واحد‌های خود را به تعویق بیندازند.

جنگ اسفند همانگونه که انتظار می‌رفت زمینه‌ساز سقوط قیمت پیشنهادی مسکن در شهر تهران شد، به‌نحوی که تنها ۲ روز پس از آغاز این جنگ شاخص «قیمت مسکن» با ثبت کاهش ۵ درصدی نسبت به رکورد تاریخی قیمت به ۱۴۰ میلیون تومان به ازای هر مترمربع رسید و در واقع این اولین عقب‌نشینی قیمتی در این بازار بود.

جدول قیمت آپارتمان در تهران

در حالی که پیش از شروع جنگ، روزانه دست کم ۸‌هزار فایل به بازار مسکن آنلاین شهر تهران عرضه می‌شد، تعداد فایل‌ها در روز‌های اخیر به حدود هزار مورد رسیده و این یعنی این بازار با کاهش ۸۸ درصدی ورود فایل پیشنهادی فروش مواجه شده است.

بررسی میدانی دو عامل اصلی را در کاهش تعداد متقاضیان فروش مسکن دخیل می‌داند؛ «چالش در تبدیل دارایی» و «عدم‌اطمینان از نگهداری دارایی‌هایی نظیر طلا و ارز در زمان جنگ.»

همزمان با کاهش فایل‌های عرضه، خبری از خریدار نیز در بازار مسکن تهران نیست. بازار مسکن پایتخت در دی و بهمن امسال با افزایش تعداد متقاضیان خرید مواجه شد. بخش عمده‌ای از این خریداران، خانواده‌هایی بودند که پس‌انداز‌های یکساله خود را به شکل سایر دارایی‌ها نظیر طلا، سکه و ارز انجام داده بودند و با رکوردشکنی قیمت این دارایی‌ها و به‌خصوص طلا و کسب سود از این بازار‌ها نسبت به خرید خانه مصرفی اقدام کردند.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار