تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۵

رشد بی سابقه قیمت نوار بهداشتی در یک سال گذشته

قیمت نوار بهداشتی در ایران طی یک سال گذشته جهش کم‌سابقه‌ای داشته و بررسی قیمت چند برند پرمصرف نشان می‌دهد برخی محصولات داخلی بیش از چهار برابر گران شده‌اند.

قیمت نوار بهداشتی

اقتصاد۲۴- قیمت نوار بهداشتی در ایران طی یک سال گذشته جهش کم‌سابقه‌ای داشته و بررسی قیمت چند برند پرمصرف نشان می‌دهد برخی محصولات داخلی بیش از چهار برابر گران شده‌اند؛ افزایشی که دسترسی زنان کم‌درآمد به یکی از ابتدایی‌ترین کالا‌های بهداشتی را دشوارتر کرده است.

بررسی قیمت‌های بازار در بهار۱۴۰۵ نشان می‌دهد نوار بهداشتی «مای‌لیدی» که بهار سال گذشته حدود ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت داشت، به حدود ۱۶۵ هزار تومان رسیده؛ افزایشی حدود ۳۲۹ درصدی.

قیمت یک بسته «پنبه‌ریز» نیز از حدود ۴۰ هزار تومان به ۱۳۰ هزار تومان افزایش یافته که معادل ۲۲۵ درصد است. «تافته» افزایش بیشتری داشته و قیمت آن از ۲۱ هزار تومان به حدود ۱۱۲ هزار تومان رسیده؛ یعنی حدود ۴۳۰ درصد افزایش در یک سال.

برند‌های وارداتی نیز افزایش شدید‌تری را تجربه کرده‌اند. یک بسته هفت‌عددی «آلویز» که سال گذشته حدود ۱۲۰ هزار تومان قیمت داشت، امسال تا ۶۰۰ هزار تومان فروخته شده است.


بیشتر بخوانید: عکس / وقتی پفک هم تبدیل به یک کالای لاکچری می‌شود!


با فرض مصرف ماهانه دو بسته، هزینه سالانه خرید نوار بهداشتی ایرانی از حدود ۸۵۰ هزار تومان در سال گذشته به حدود سه میلیون تومان رسیده است؛ رشدی بیش از ۲۵۰ درصدی. برای محصولات وارداتی این هزینه می‌تواند از ۱۴ میلیون تومان نیز فراتر برود.

افزایش قیمت این کالای ضروری در شرایطی رخ می‌دهد که «فقر پریود» پیش از این نیز بخشی از زنان ایران را از دسترسی به محصولات استاندارد محروم کرده بود.

روزنامه «هم‌میهن» سال گذشته در گزارشی میدانی از زنانی در مناطق محروم ایران نوشته بود که به‌دلیل ناتوانی در خرید نوار بهداشتی، از پارچه‌های کهنه، روزنامه و حتی دستمال‌کاغذی‌های جمع‌آوری‌شده استفاده می‌کنند. مددکاران اجتماعی از عفونت‌های مکرر و مشکلات جسمی در میان این زنان خبر داده بودند. این محرومیت برای برخی دختران به غیبت از مدرسه و حتی ترک تحصیل نیز منجر شده است.

افزایش نرخ ارز، محدودیت واردات و وابستگی بخشی از تولید داخلی به مواد اولیه وارداتی از عوامل موثر بر افزایش قیمت محصولات بهداشتی عنوان شده‌اند. سابقه بازار ایران نیز نشان می‌دهد افزایش هزینه مواد اولیه و مشکلات تامین ارز بار‌ها به گرانی و کمبود محصولات سلولزی بهداشتی منجر شده است.

در چنین شرایطی، افزایش چند برابری قیمت نوار بهداشتی دیگر تنها مسئله‌ای مربوط به تورم نیست؛ برای زنان کم‌درآمد، گرانی این محصول مستقیما به مسئله سلامت، بهداشت و امکان حضور در مدرسه، دانشگاه و محیط کار تبدیل شده است.

منبع: برترین ها
ارسال نظر
captcha
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار