تاریخ انتشار: ۲۳:۱۰ - ۰۶ آبان ۱۴۰۵

پاسخ منفی ایران به آخرین پیشنهاد آمریکا

یک مقام مطلع از مذاکرات مدعی شد که میانجی‌های قطری پیش‌نویس توافق جدیدی را برای پایان دادن به جنگ با ایالات متحده و اسرائیل به ایران ارائه کرده‌اند؛ اما یک مقام ارشد ایرانی اظهار داشت که دوحه تنها ایده‌هایی غیرقابل‌قبول مطرح کرده که نمی‌توان آن‌ها را یک «پیشنهاد» دانست.

نشست چهارگانه تهران

اقتصاد۲۴- یک رسانه بریتانیایی به نقل از یک مقام ارشد مدعی رد پیشنهاد اخیر دوحه از سوی ایران شد.

یک مقام مطلع از مذاکرات مدعی شد که میانجی‌های قطری پیش‌نویس توافق جدیدی را برای پایان دادن به جنگ با ایالات متحده و اسرائیل به ایران ارائه کرده‌اند؛ اما یک مقام ارشد ایرانی اظهار داشت که دوحه تنها ایده‌هایی غیرقابل‌قبول مطرح کرده که نمی‌توان آن‌ها را یک «پیشنهاد» دانست.

به نقل از رویترز، این مقام ادعا کرد که روز یکشنبه پیش‌نویس جدیدی برای صلح در این مناقشه هشت‌ماهه ارائه شده که اکنون در تهران در حال بررسی است و انتظار می‌رود پاسخ آن تا پایان هفته اعلام شود.

به گفته این مقام، پیشنهاد ارائه‌شده از سوی قطر شامل یک بازه زمانی هفت‌روزه است که به نگرانی‌های تهران و واشنگتن می‌پردازد و گام‌های روزانه‌ای را برای اعتمادسازی تعیین می‌کند که هر یک از طرفین باید بردارند.

این رسانه خبری مدعی شد که ایران آخرین پیشنهاد آمریکا را که از طریق قطر ارائه شده بود، رد کرده است. این پیشنهاد شامل یک برنامه ۷ روزه برای بازگشایی تنگه هرمز و رفع محاصره بود.


بیشتر بخوانید: نخستین پیام عراقچی پس از پایان نشست تهران


اندکی پس از آن، یک مقام ارشد ایرانیِ دخیل در مذاکرات گفت که قطر تنها «ایده‌هایی غیرقابل‌قبول» ارائه کرده و نه یک «پیشنهاد»؛ و تأکید کرد که سیاست تهران مبنی برعدم انعطاف در خصوص مسئله هسته‌ای، همچنان به قوت خود باقی است.

واشنگتن خواهان آن است که برنامه هسته‌ای چندین‌دهه‌ای ایران از همان ابتدا بخشی از مذاکرات برای پایان دادن به جنگ باشد، در حالی که ایران می‌گوید ابتدا باید شرایط مورد نظرش - از جمله پایان محاصره بنادر ایران توسط آمریکا و لغو تحریم‌های صادرات نفت - محقق شود. ایران نگرانی‌های غرب مبنی بر نظامی بودن ماهیت برنامه هسته‌ای خود را رد می‌کند.

در اواخر سپتامبر، ایران پیشنهاد هفت‌روزه دیگری ارائه کرد که به گفته عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در صورت برآورده شدن شرایطی خاص، می‌توانست منجر به بازگشایی تنگه هرمز شود. دونالد ترامپ این پیشنهاد را رد کرد که منجر به تلاش‌های میانجی‌گرانه بیشتر از سوی قطر شد.

به گفته‌ی مقامی که در جریان مذاکرات قرار داشت، پیش‌نویسِ مورد بحث در روز یکشنبه در تهران، با آن پیشنهادِ پیشین متفاوت بود؛ هرچند جزئیاتِ این طرحِ جدید هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده است. این مقام پیش‌تر گفته بود که میانجی‌های قطری پیش از سفر به تهران، با واشنگتن هماهنگی‌های لازم را انجام داده بودند.

تلاش‌های میانجی‌گرانه پیشین برای پایان دادن به جنگی که ایالات متحده و اسرائیل در ۲۸ فوریه آغاز کرده بودند، در ماه ژوئن به دستیابی به یک توافق صلح موقت انجامید، اما این توافق به‌سرعت از هم پاشید.

روز دوشنبه، مقامات ارشد عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان نیز در چارچوب تلاش‌ها برای کاهش تنش، با مقامات ایرانی در تهران دیدار کردند. قطر روز گذشته ادعا کرد که ایران باید به تهدیدهای خود علیه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس پایان دهد و تنگه هرمز را بازگشایی کند تا حسن نیت خود را برای به ثمر نشستن تلاش‌های میانجی‌گرانه نشان دهد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
captcha
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار