اقتصاد۲۴- با اعلام نظر هیئتهای نظارتی انتخابات درباره پرونده صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس، به نظر میرسد اصولگرایان، کمتر زیر تیغ ردصلاحیتهای شورای نگهبان رفتهاند و با این وضعیت دستشان برای بستن لیستی که وعده آن را دادهاند، باز است. لیستی که قرار است با نگاه ویژه به مشکلات اقتصادی و همچنین با حضور پررنگ جوانان و زنان بسته شود.
حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز در این باره میگوید: چندان مشکلی از این جهت نداریم و افرادی که تعیین صلاحیت شدند، ممکن است سلبریتی سیاسی نباشند، اما از کارآمدی برخوردار هستند و میتوانند در دایره انتخاب قرار بگیرند.
این چهره اصولگرا درباره سهم دادن به گروهها در لیست شورای ائتلاف هم میگوید: قبلا اینطور بود که گروههای مختلف سهمخواهی میکردند، الان در این دوره با توجه به مکانیزمی که برای کار گذاشتهاند، اینگونه نیست، اما سهم دادن به اقشار مختلف بانوان، اقتصاددانان و... میتواند صورت بگیرد.
مشروح گفتگو با حسین کنعانی مقدم، دبیر سیاسی جبهه ایستادگی را در ادامه بخوانید:
********
* آقای کنعانیمقدم! بررسی صلاحیتها در هیئتهای نظارتی انجام شد و فضای انتخابات برای اصولگرایان کمی روشنتر شده است، شما وضعیت اوصولگرایان را چطور ارزیابی میکنید و فکر میکنید چقدر دستشان برای بستن لیست مورد نظرشان به خصوص در تهران، باز است؟
همیشه نزدیک اعلام تائید صلاحیتها ما شاهد موجی از اعتراضات به تائید صلاحیتها مواجه هستیم و این بار گویا هر دو جناح به زیر تیغ شورای نگهبان رفتهاند و خیلی از افرادی که صلاحیتشان احراز نشده بود، شوکه شدند، خود من هم از این اتفاق شوکه شدم و فکر نمیکردم این اتفاق بیفتد.
ظاهرا شورای نگهبان این بار علاوه بر شرایط مالی بر روی کارنامه افراد هم بحث کرده است و با توجه به اینکه خیلی از این افراد نماینده بودند، عملکردشان در مجلس ملاک تائید صلاحیتها بوده است به همین خاطر حوزه ردصلاحیتها یک مقدار بیشتر شده است. برای افرادی که برای اولین بار در انتخابات نامزد شده بودند، برای آنها بحث احراز صلاحیت مطرح است، چون عملکردشان مشخص نبود، ممکن است ردصلاحیت شده باشند.
آرایش سیاسی انتخاب شوندگان به نظر من چندان تغییری پیدا نکرده است و با توجه به اینکه شورای نگهبان گفته است در هر پست ۱۷ نفر در انتخابات حاضر هستند، پس باید گفت که دایره انتخاب محدود نشده است، اما خب مردم به انتخاب برخی از افراد علاقه دارند و در ذهنشان در این مورد سئوال وجود دارد و بهتر است روشنگری شود.
*با توجه به آن دو شعار محوری که اصولگرایان داشتند، یعنی تکیه بر چهرههای اقتصادی و حضور جوانان؛ شما فکر میکنید در این دو حوزه دست اصولگرایان برای انتخاب باز است؟
ما جلسهای در این مورد داشتیم و با توجه به اینکه ما در بحث جوانان به خصوص در تهران تمرکز داریم، الان چندان مشکلی از این جهت نداریم و تعداد افرادی که تعیین صلاحیت شدند، ممکن است سلبریتی سیاسی نباشند، اما از کارآمدی برخوردار هستند و میتوانند در دایره انتخاب قرار بگیرند. گرچه بعضی از چهرهها هنوز تکلیفشان مشخص نشدهاست و ممکن است لیستمان با تاخیر بسته شود.
من معتقدم که رقابت بین دو جناح سنگین خواهد بود و با هر چه در توان دارند وارد صحنه میشوند. سئوال این است که مردم ممکن است به دنبال چهرهها برای رای دادن نباشند، گفتمان جناحها در ابهام است و من معقتدم که هر گفتمانی باید متکی بر برنامه و خالی از هر نوع شعار بیمحتوا باشد. در غیر این صورت ممکن است مردم تمایلی به این گفتمانها نشان ندهند و این برای جناحهای سیاسی خطرناک است. جناحهای سیاسی باید حواسشان باشند که مشارکت حداکثری شکل بگیرد، حال چه برنده باشند چه بازنده.
*در آن حوزه اقتصادی شما فکر میکنید که اصولگرایان خارج از حوزه اجرا، در حوزه قانونگذاری برنامه دارند؟
بله در بحث مالیاتها، ارزش پول ملی، مسکن و... افراد خبره در حال نوشتن برنامه هستند و به نظر من این موارد است که میتوند جناحها را با رای خوب در انتخابات پیروز کند در غیر این صورت سلبریتیهای سیاسی ممکن است در شور و شوق رقابتهای انتخاباتی، صحنه را در دست بگیرند، اما بعید میدانم که مردم به سلبریتی سیاسی رای بدهند.
*در شورای ائتلاف تاکید شده بود که این بار سهمخواهی وجود ندارد، اما باتوجه به این نکتهای که شما اشاره کردید ممکن است سهمی به افراد اقتصاددان داده شود تا به هر حال بخشی از این نکاتی که شما میگویید محقق شود؟
قبلا اینطور بود که گروههای مختلف سهمخواهی میکردند، الان در این دوره با توجه به مکانیزمی که برای کار گذاشتهاند، اینگونه نیست، اما سهم دادن به اقشار مختلف بانوان، اقتصاددانان و... میتواند صورت بگیرد. الویت ما بحث اقتصادی است و میخواهیم افرادی که میتوانند در بحث اقتصادی تاثیرگذار باشند به مجلس وارد شوند.
*وضعیت اختلافها به کجا رسیده است، آیا در فاصله باقیمانده تا انتخابات پیش رو، کمتر شده است؟
اختلاف که همیشه وجود دارد، مسیرمان یکی است، اما ممکن است گفتمانهای مختلفی مطرح شود، اما همه برای رسیدن به یک لیست مشترک اتفاق نظر دارند و جلو میرویم تا ببینیم اتفاقاتی که ممکن است در زمان وقت اضافه و پنالتی بکشد، چگونه خواهد بود.
*پیش بینی خود شما چیست؟
با توجه به موج همبستگی که بعد از شهادت سردار سلیمانی به خصوص در بین نیروهای انقلاب ایجاد شد، افراد یک بار دیگر خودشان را پیدا کردند به توانایی که در جذب آرا داشتند، پی بردند اگر رقابتهای درون گروهی نباشد هم مشارکت بالا میرود و هم اینکه اصولگرایان میتوانند در انتخابات حرف اول را بزنند، اما اگر باز به آن نقطه برسند که رقابتهای دروغین شکل بگیرد، بدون شک به وحدت آسیب میرسانند.
*شما گفتید که وضعیت تایید صلاحیتها به گونهای هست که رقابت بین دو جناح شکل میگیرد، اما اصلاحطلبان به این تایید صلاحیتها انتقاداتی داشتند، فکر میکنید که وضعیت آنها چگونه باشد؟
گاهی اوقات جناحهای سیاسی برای آنکه مظلومنمایی کنند، اعتراض میکنند، تجربه ما این بوده که در نهایت ساز و کار انتخابات را پذیرفتهاند و وارد رقابت شدهاند، اگر کسی معترض باشد خب وارد رقابت نمیشود، اما اینها اعتراض کردند و در نهایت هم با تمام قوا وارد میدان رقابت شدند. ممکن است هر دو جناح اعتراض داشته باشند، اما با قدرت وارد رقابت میشوند.