تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۸

آذری جهرمی: علت عدم موفقیت «ظفر» ۱۲ ثانیه لعنتی بود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در ۱۲ ثانیه آخر که سوخت یا توان موتور ماهواره باید افزایش پیدا می‌کرد تا به سرعت مورد نظر دست پیدا کند، این اتفاق نیفتاد و علت این هم می‌تواند به کیفیت سوخت و وزن مرحله دوم ماهواره ارتباط داشته باشد و هم می‌تواند به توان موتور مرتبط باشد.
علت عدم موفقیت ظفر
 
اقتصاد ۲۴- آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران علت قرار نگرفتن ماهواره ظفر ۱ را ۱۲ ثانیه لعنتی عنوان کرد و گفت: در ۱۲ ثانیه آخر که سوخت یا توان موتور ماهواره باید افزایش پیدا می‌کرد تا به سرعت مورد نظر دست پیدا کند، این اتفاق نیفتاد و علت این هم می‌تواند به کیفیت سوخت و وزن مرحله دوم ماهواره ارتباط داشته باشد هم می‌تواند به توان موتور مرتبط باشد.

وی افزود: آنچه که مشخص است این است که اگر موتور ۱۲ ثانیه دیگر فعالیت و سوخت آن کفایت می‌کرد قطعا ماهواره در مدار قرار می‌گرفت و اشکال مرحله قبل که در ماهواره پیام داشتیم برطرف شده بود؛ همانطور که قبلاً گفتم ۹۵ درصد موفق بود ان‌شاءالله این ۱۲ ثانیه لعنتی دفعه بعد برطرف می‌شود.

وزیر ارتباطات همچنین درباره زمان ارسال ماهواره ظفر ۲ خاطر نشان کرد: طراحی، ساخت و تست‌های ماهواره ظفر دو انجام شده و قابلیت‌های ظفر یک را دارد، اما دوربین آن کیفیت بالا تری نسبت به ظرف ۱ دارد و ۱۶ متری است. در برنامه ریزی‌های انجام شده ان‌شاءالله در خرداد ماه سال آینده بعد از آماده شدن ماهواره بر سیمرغ برای قرار گرفتن در مدار اقدام می‌شود.

جهرمی در واکنش به اظهارات نتانیاهو نخست وزیر رژیمصهیونیستی مبنی بر دست داشتن در عدم موفقیت ماهواره «ظفر» گفت: ایشان می‌تواند از رویاهایش سخن بگوید و به نوعی خالی‌بندی کند، اما در متن پیام به صراحت عنوان نکرده بود که در این برنامه دخالت کرده است و تنها با بازی با واژه‌ها در تلاش بود این مفهوم را القاء کند؛ اصلا چنین موضوعی و ماهواره و سنسور‌ها و چارچوب‌های ماهواره‌بر سیمرغ اطلاعات را ثبت کرده‌اند و مشخص است مشکل چه بوده و هیچ ارتباطی بین این موضوع و سرویس‌های جاسوسی بیگانه دیده نمی‌شود.

وی همچنین حمله هکری هفته گذشته به کشورمان را بی‌ارتباط با سرویس‌های جاسوسی اسرائیل دانست.

وزیر ارتباطات همچنین در پاسخ به پرسشی درباره واکنش‌های منفی نسبت به انتشار تصویر لباس فضانوردی توسط او گفت: هدف از انجام آن کار رسانه‌ای کردن برنامه ارسال فضا نورد بود که برای آن سفارش ۵ کپسول زیستی را داده بودیم؛ دوستان پیشنهاد دادند که پیش خبر این موضوع منتشر شود؛ در همین زمینه خطای غیر قابل انکاری از سوی تیم تبلیغاتی ما در انتخاب تصویر لباس فضانوردان و نوع کار تبلیغاتی که انجام شده بود رخ داد که لازم می‌دانم بدون لکنت از مردم و دانشمندان حوزه فضایی عذرخواهی کنم.

وی خاطر نشان کرد: همان شب هم توضیح دادم که مساله چه بود، اما باید بدون لکنت عذرخواهی کرد که انتخاب آن لباس، اشتباه رسانه‌ای بود. این کار اصل موضوع تصمیم ایران برای اعزام فضانورد را تحت الشعاع قرار داد و خبر را پوشاند. باید از دوستانی که در حوزه فضایی و اعزام فضانورد تلاش می‌کنند پوزش خواست. این پست را حتما حذف خواهم کرد.

جهرمی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ماهواره «مصباح» گفت: از سال ۱۳۸۰ تا الان در یک کشور اروپایی منتظر پرتاب است و هنوز پرتاب نشده است.

وی همچنین درباره قطع شبکه ارتباطی در استان گیلان در پی بارش سنگین برف در این استان اظهار کرد: دلیل قطع شبکه گسترده در ارتباطات، قطعی برق است؛ چرا که پنجاه درصد برق استان قطع شده و طبیعتا مراکز مخابراتی که فاقد دیزل بودند و هم ارتباطات سیار دچار مشکل شدند. از همان دیروز چهار اکیپ با تجهیزات را از استان‌های هم‌جوار فرستادیم که دو اکیپ پشت ترافیک ماندند و دو تیم وارد استان شدند. از ۳۸۱ سایت قطع شده تلفن همراه تا صبح امروز حدود ۹۰ سایت متصل شده است و مراکز پرظرفیت ما در شهر املش و چابکسر به مدار برگشته‌اند و همکاران ما در تلاش هستند که سایر ارتباطات را هم برگردانند.

وزیر ارتباطات با اشاره به اعلام آمادگی سازمان فضایی برای برقراری ارتباطات سیار ماهواره‌ای در مناطقی که ارتباطات شان قطع شده است، خاطر نشان کرد: سازمان فضایی اعلام آمادگی کرده است که در مناطقی که حضور دارند می‌توانند سریعا ارتباطات سیار ماهواره‌ای را مستقر کند تا مردم منطقه ارتباطات خود را فعلا از آن طریق انجام دهند که صبح خواستیم زودتر این اقدام را انجام دهند.

جهرمی در ادامه با اشاره به تعداد مشترکان پهن باند گفت: در چند سال اخیر ۳۰۰ هزار مشترک پهن باند را به بیش از ۷۰ میلیون رساندیم و در حوزه کمیت داده در کشور یک پیشرفت بسیار چشمگیر است، اما مطالبه مردم جدای از کمیت بحث کیفیت هم بوده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سهم اقتصاد دیجیتال از میزان تولید ناخالص ملی خاطر نشان کرد: هدفی در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده که باید به آن دست یابیم؛ یک بحث اقتصاد ICT و بخش دیگر مربوط به اقتصاد دیجیتال است؛ سهم اقتصاد ICT در سال قبل ۱.۸ درصد بود که امسال به ۲.۸۸ درصد رسید یعنی سهم بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ملی به این عدد رسیده است.

وزیر ارتباطات افزود: اقتصاد دیجیتال یعنی اقتصاد منبعث از این حوزه به این معنا که تراکنش‌های مالی خورده فروشی الکترونیکی، تاکسی‌های اینترنتی و ... همه در این بخش قرار می‌گیرند. در برنامه افق ۱۴۰۴ دیده شده که ایران باید در این حوزه جایگاه اول را داشته باشد؛ در حال حاضر در منطقه این عدد حدود ۸.۵ درصد است؛ ما فاصله کمی به رسیدن به این ظرفیت داریم.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/مهمترین کشور‌های واردکننده به ایران در ۱۴۰۴

بازار طلا منتظر نتایج مذاکرات؛ فعلاً خبری از حباب نیست/ اثر مذاکرات بر بازار طلا بیشتر از قطعنامه شورای حکام است

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/بنر نصب شده روی دیوار یک نانوایی جلب توجه کرد

جزئیات پیش‌فروش ارز اعلام شد

فیلم/روایت آزیتا حاجیان از نحوه آشنایی با محمدرضا شریفی‌نیا

ایران خودرو و سایپا چقدر محصولات خود را گران می‌کنند؟ +جدول

بازار آنلاین طلا ساماندهی شد

شاید صداوسیما باعث حذف تیم ملی شود!

پایان خوش تیم ملی در مقدماتی جام جهانی

تحرکات مشکوک در اسرائیل در آستانه دور ششم مذاکرات

چه کسی جای بن‌سلمان را می‌گیرد؟

عکس/نصب مجسمه ۱۵ متری آرش کمانگیر در میدان ونک

فرمانده سنتکام: حمله یکجانبه اسرائیل به ایران، نیرو‌های آمریکایی را در معرض خطر قرار می‌دهد

پیش‌بینی جالب درباره جمعیت ایران در سال ۱۴۱۲

عکس/پردیس احمدیه روز به روز زیباتر می‌شود

بازداشت یک پسر ۱۳ساله به اتهام جاسوسی برای ایران

سردار آزمون با شرایطی نگران‌کننده به آزادی رسید

تیراندازی خونین در مدرسه، ۹ نفر کشته داد!

هوای تهران ۶ درجه گرم‌تر می‌شود

این خط مترو تهران به مدت ۳ روز تعطیل می‌شود

طالبان با این حرکت باز هم ایران را سر کار گذاشت

قرارداد عالیشاه ۲ ساله تمدید شد

پرسپولیس و بیرانوند آشتی می‌کنند

کلثوم اکبری دوباره حاشیه‌ساز شد!

سگ‌گردانی در یک استان دیگر هم ممنوع شد

مهریه‌تان را با این روش به نرخ روز محاسبه کنید

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون یورویی با بازسازی قطعات نیروگاهی / بازسازی و تدوین دانش فنی توربین فرانسوی توسط متخصصان داخلی

عکس/مهسا حجازی و بابک حمیدیان در پشت صحنه تاسیان

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴

ازدواج خبرساز دختر رضا پهلوی با یک تاجر بزرگ

لیست سیاه در انتظار اتباع غیرمجاز ساکن در ایران

خودروی جدید کرمان موتور، KMC SR۳ در راه بازار + عکس

خبر مهم سازمان انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم

عکس/ تیپ هنری بازیگر لیسانسه‌ها با یک تغییر شوکه کننده

کمبود این ویتامین باعث یبوست می‌شود

فیلم/ استایل هالیوودی بازیگر سریال شهرزاد در یک کشتی تفریحی

روزانه چقدر باید آب بخوریم؟

عکس/ شیرین سریال نون خ در شهر زیرزمینی ۵هزار ساله

اینفوگرافی/ سبک‌های معروف فرش ایرانی را بشناسید

بررسی صنعت طلا و جواهرسازی در هند

فیلم/ سوپرایز شگفت‌انگیزی که اشک لیلا بلوکات را درآورد

ایست موقت قیمت دلار در کانال ۸۲ هزار

عکس/ ژست جالب شهید همت ۴۴ سال پیش در حال صرف ناهار

پزشکیان: اقدامات آمریکا راه به جایی نمی‌برد

فیلم/ سرقت ضبط خودرو در اطراف دریاچه چیتگر تهران فقط در ۱۵ ثانیه

واکنش پرسپولیس به قرارداد و جدایی تیوی بیفوما

زیبایی شگفت انگیز شهرستان گرمی نگین سبز اردبیل

هشدار جدی مجلس درباره صدور قطعنامه شورای حکام

شهرام قائدی کیست؟ /همه سوابق بازیگر مشهور از «قهوه تلخ» تا «وارش»